Agronet
Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: possunen - 31.08.11 - klo:10:40
-
Moikka,
Osaisitteko sikaihmiset vähän valottaa, että minkälaisia uutuuksia sianjalostuksessa on viime aikoina ollut? Tai onko tulossa joitain uusia tekniikoita tms?
Olisin hyvin kiitollinen vastauksista! :)
-possunen
-
Tästä minäkin olisin utelias kuulemaan! :P :P
-
Syö puolet vähemän vehnää ja ohraa kun ennen----> Jää enämpi myyntiviljaa. :P
-
porsaasta maksetaa taas 100euroa 8)
-
Kuulemani mukaan "Norskien" testauskäytäntö on muuttunut, sekin jo 2 vuotta sitten. Muutoin kai jalostus on kuten ennenkin, valintaa ja karsintaa. Tätähän kaikki eläinten kanssa puuhaavat tekevät, kuka milläkin perusteella. Ns. suurilla sikaloilla tuntuu olevan mielenkiintoisia tapoja hoitaa emakkokannan uudistaminen - periaatteena valinta ja sitten karsinta.
-
On monenlaista tapaa,tosiaan.Se on vain todettava että eläinaines on aivan liian kapea,jos on meidän sikatalouskin.Ja kapenee entisestään. :-[
-
Tainneet puhua jostain dna-tason valinnasta genomisen valinnan sijaan. Viisaammat saa suomentaa.
-
Moikka,
Osaisitteko sikaihmiset vähän valottaa, että minkälaisia uutuuksia sianjalostuksessa on viime aikoina ollut? Tai onko tulossa joitain uusia tekniikoita tms?
Olisin hyvin kiitollinen vastauksista! :)
-possunen
Yrittävät kilon sikalihaa puolella kilolla gemo-ohraa. Pitäis olla hyvin kannattavaa.
-
DNA tason valinta kuulostaa mielenkiintoiselta. Lieneekö selvyyttä, saatikka yksimielisyyttä siitä millaista sikaa tavoitellaan. Onko taivoitteena pelkästään nopea kasvu / pieni rehunkulutus, vai kuuluuko myös lihakkuus ja lihanlaatu tavoitteisiin. Niin ja sitten se porsastuotanto. Joko tavoitteena on 35 porsasta/emakko/vuosi ?