Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: gutiguti - 20.06.11 - klo:20:10

Otsikko: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: gutiguti - 20.06.11 - klo:20:10
Tuoreehkon tutkimuksen mukaan maitorasvojen laadun kannalta ratkaisevaa saattaa olla saavatko lehmät laiduntaa ja syödä tuoretta ruohoa. Tällöin maitoon erittyy runsaasti konjugoitua linolihappoa eli CLA:ta, joka mahdollisesti kumoaa maidon kovien rasvojen terveyshaittoja.

Tutkimus tehtiin Costa Ricassa, missä valtaosa maitokarjasta laiduntaa vapaasti suomen tapaan. Maidon ja CLA:n yhteyksiä tutkittiin 1 800 sydänkohtauspotilaan ja yhtä monen terveen verrokin avulla. Tutkijaryhmään kuului Costa Rican, Harvardin ja Michiganin yliopiston tutkijoita.

Vertailu paljasti sydänkohtausten riskin puolet pienemmäksi henkilöillä, joiden rasvakudoksessa oli runsaasti CLA:ta (9c,11t-CLA). Maitotuotteiden käyttö ei vaikuttanut sydänkohtausten todennäköisyyteen.

Otsikko: Vs: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: nänninnyplääjä - 20.06.11 - klo:20:12
no nyt tuli oikeaa faktatietoa.. ;) ;)
Otsikko: Vs: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: Sepedeus - 20.06.11 - klo:20:13
Tuoreehkon tutkimuksen mukaan maitorasvojen laadun kannalta ratkaisevaa saattaa olla saavatko lehmät laiduntaa ja syödä tuoretta ruohoa. Tällöin maitoon erittyy runsaasti konjugoitua linolihappoa eli CLA:ta, joka mahdollisesti kumoaa maidon kovien rasvojen terveyshaittoja.

Tutkimus tehtiin Costa Ricassa, missä valtaosa maitokarjasta laiduntaa vapaasti suomen tapaan. Maidon ja CLA:n yhteyksiä tutkittiin 1 800 sydänkohtauspotilaan ja yhtä monen terveen verrokin avulla. Tutkijaryhmään kuului Costa Rican, Harvardin ja Michiganin yliopiston tutkijoita.

Vertailu paljasti sydänkohtausten riskin puolet pienemmäksi henkilöillä, joiden rasvakudoksessa oli runsaasti CLA:ta (9c,11t-CLA). Maitotuotteiden käyttö ei vaikuttanut sydänkohtausten todennäköisyyteen.

 



 Älä hulluja puhu. Johan tuolle nauraa varikset ja aidanseipäät  ;D
Otsikko: Trolli...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 20.06.11 - klo:20:21
Tuoreehkon tutkimuksen mukaan maitorasvojen laadun kannalta ratkaisevaa saattaa olla saavatko lehmät laiduntaa ja syödä tuoretta ruohoa. Tällöin maitoon erittyy runsaasti konjugoitua linolihappoa eli CLA:ta, joka mahdollisesti kumoaa maidon kovien rasvojen terveyshaittoja. Tutkimus tehtiin Costa Ricassa, missä valtaosa maitokarjasta laiduntaa vapaasti suomen tapaan. Maidon ja CLA:n yhteyksiä tutkittiin 1 800 sydänkohtauspotilaan ja yhtä monen terveen verrokin avulla. Tutkijaryhmään kuului Costa Rican, Harvardin ja Michiganin yliopiston tutkijoita. Vertailu paljasti sydänkohtausten riskin puolet pienemmäksi henkilöillä, joiden rasvakudoksessa oli runsaasti CLA:ta (9c,11t-CLA). Maitotuotteiden käyttö ei vaikuttanut sydänkohtausten todennäköisyyteen.
Älä hulluja puhu. Johan tuolle nauraa varikset ja aidanseipäät  ;D

Anna trollin olla   ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: JoHaRa - 20.06.11 - klo:20:24
 ;)

Itse asiassa... JOS maidosta halutaan sydämelle ja aivoille loistavaa niin lehmille kannattaa syöttää extruloitua pellavansiementä

 ;)
Otsikko: Vs: Trolli...
Kirjoitti: Sepedeus - 20.06.11 - klo:20:24
Tuoreehkon tutkimuksen mukaan maitorasvojen laadun kannalta ratkaisevaa saattaa olla saavatko lehmät laiduntaa ja syödä tuoretta ruohoa. Tällöin maitoon erittyy runsaasti konjugoitua linolihappoa eli CLA:ta, joka mahdollisesti kumoaa maidon kovien rasvojen terveyshaittoja. Tutkimus tehtiin Costa Ricassa, missä valtaosa maitokarjasta laiduntaa vapaasti suomen tapaan. Maidon ja CLA:n yhteyksiä tutkittiin 1 800 sydänkohtauspotilaan ja yhtä monen terveen verrokin avulla. Tutkijaryhmään kuului Costa Rican, Harvardin ja Michiganin yliopiston tutkijoita. Vertailu paljasti sydänkohtausten riskin puolet pienemmäksi henkilöillä, joiden rasvakudoksessa oli runsaasti CLA:ta (9c,11t-CLA). Maitotuotteiden käyttö ei vaikuttanut sydänkohtausten todennäköisyyteen.
Älä hulluja puhu. Johan tuolle nauraa varikset ja aidanseipäät  ;D

Anna trollin olla   ;D ;D ;D

  Jos tuon tutkimuksen mukaan toimittaisiin ,niin maidontuotanto siirettäisiin A alueelle. Laidunkausi jatkuisi 2kk. Pohosessa eivät laidunna ollenkaan, eikä koskaan ,eikä ikinä milloinkaan ;D
Otsikko: Vs: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: Sepedeus - 20.06.11 - klo:20:26
;)

Itse asiassa... JOS maidosta halutaan sydämelle ja aivoille loistavaa niin lehmille kannattaa syöttää extruloitua pellavansiementä

 ;)

 Jos haluaa hyvää maitua, kannatta ostaa ruotsalaista. Sehän oli makutestissä parasta.  ;D ;D ;D
Otsikko: Jos...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 20.06.11 - klo:20:28
Jos haluaa hyvää maitua, kannatta ostaa ruotsalaista. Sehän oli makutestissä parasta.  ;D ;D ;D

Entäs jos ei halua... kuinka toimitaan   :P :P :P   ::)   ;D ;D ;D
Otsikko: Juoma...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 20.06.11 - klo:21:35
Suosittelen aukille kutunmaitoa,pitäis mäkätystä riittää

Ku ottaa - kohtuudella - Karhua ni murisee   :P :P :P   ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: ma-ripa-lo - 20.06.11 - klo:22:21
Suosittelen aukille kutunmaitoa,pitäis mäkätystä riittää

Lämmintä lehmän maitoo se tarvii, niin nukkuu hyvin ja pysyy rauhallisena.  :P
Otsikko: Vs: Juoma...
Kirjoitti: apilas - 20.06.11 - klo:22:43
Suosittelen aukille kutunmaitoa,pitäis mäkätystä riittää

Ku ottaa - kohtuudella - Karhua ni murisee   :P :P :P   ;D ;D ;D

aukilla ei murise muu paitti peräsuoli ja sekin lapinkullan jälkeen :o
Otsikko: Vs: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: Sepedeus - 21.06.11 - klo:09:38
http://www.iltalehti.fi/elintavat/2011062113926656_el.shtml

Ranskalaistutkijoiden mukaan runsaasti oliiviöljyä ruoanlaitossa käyttävät sairastuvat aivohalvauksiin noin 40 prosenttia epätodennäköisemmin kuin samanikäiset, jotka eivät käytä lainkaan oliiviöljyä.

Tässä aineistossa 40 prosenttia tarkoitti, että tuhannesta oliiviöljyn käyttäjästä noin yksitoista harvempi sai aivohalvauksen seurannan aikana.

Oliiviöljy on aiemmin yhdistetty mm. pienentyneeseen diabeteksen, verenpainetaudin, kolesteroliongelmien ja lihavuuden riskeihin. Hyödyt on selitetty öljyn omega-3-rasvahapoilla sekä polyfenoleilla, mutta on silti epäselvää, mikä oliiviöljyn ainesosa riskejä pienentää ja missä määrin muut elintavat ja ruokavalio selittävät yhteyttä.

Tutkimus julkaistiin Neurology-lehdessä, ja siihen osallistui 7 600 yli 65-vuotiasta miestä ja naista, jotka eivät seurannan alkaessa olleet sairastaneet aivohalvauksia. Runsaan viiden vuoden aikana heille sattui yhteensä 148 aivohalvausta. Runsaana pidettiin oliiviöljyn säännöllistä käyttöä ruoanlaitossa sekä salaattikastikkeena ja leivän kostukkeena.

Aivohalvaukseen sairastuu vuosittain noin 14 000 suomalaismiestä ja
Otsikko: Vs: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: de Citonni - 21.06.11 - klo:10:41
http://www.iltalehti.fi/elintavat/2011062113926656_el.shtml

Ranskalaistutkijoiden mukaan runsaasti oliiviöljyä ruoanlaitossa käyttävät sairastuvat aivohalvauksiin noin 40 prosenttia epätodennäköisemmin kuin samanikäiset, jotka eivät käytä lainkaan oliiviöljyä.

Tässä aineistossa 40 prosenttia tarkoitti, että tuhannesta oliiviöljyn käyttäjästä noin yksitoista harvempi sai aivohalvauksen seurannan aikana.

Oliiviöljy on aiemmin yhdistetty mm. pienentyneeseen diabeteksen, verenpainetaudin, kolesteroliongelmien ja lihavuuden riskeihin. Hyödyt on selitetty öljyn omega-3-rasvahapoilla sekä polyfenoleilla, mutta on silti epäselvää, mikä oliiviöljyn ainesosa riskejä pienentää ja missä määrin muut elintavat ja ruokavalio selittävät yhteyttä.

Tutkimus julkaistiin Neurology-lehdessä, ja siihen osallistui 7 600 yli 65-vuotiasta miestä ja naista, jotka eivät seurannan alkaessa olleet sairastaneet aivohalvauksia. Runsaan viiden vuoden aikana heille sattui yhteensä 148 aivohalvausta. Runsaana pidettiin oliiviöljyn säännöllistä käyttöä ruoanlaitossa sekä salaattikastikkeena ja leivän kostukkeena.

Aivohalvaukseen sairastuu vuosittain noin 14 000 suomalaismiestä ja

Ja paino sanoille ranskalaistutkijoiden mukaan.  :D
Otsikko: Vs: Maitorasvat suojaavat sydäntä.
Kirjoitti: Terminator - 21.06.11 - klo:10:48
http://www.iltalehti.fi/elintavat/2011062113926656_el.shtml

Ranskalaistutkijoiden mukaan runsaasti oliiviöljyä ruoanlaitossa käyttävät sairastuvat aivohalvauksiin noin 40 prosenttia epätodennäköisemmin kuin samanikäiset, jotka eivät käytä lainkaan oliiviöljyä.

Tässä aineistossa 40 prosenttia tarkoitti, että tuhannesta oliiviöljyn käyttäjästä noin yksitoista harvempi sai aivohalvauksen seurannan aikana.

Oliiviöljy on aiemmin yhdistetty mm. pienentyneeseen diabeteksen, verenpainetaudin, kolesteroliongelmien ja lihavuuden riskeihin. Hyödyt on selitetty öljyn omega-3-rasvahapoilla sekä polyfenoleilla, mutta on silti epäselvää, mikä oliiviöljyn ainesosa riskejä pienentää ja missä määrin muut elintavat ja ruokavalio selittävät yhteyttä.

Tutkimus julkaistiin Neurology-lehdessä, ja siihen osallistui 7 600 yli 65-vuotiasta miestä ja naista, jotka eivät seurannan alkaessa olleet sairastaneet aivohalvauksia. Runsaan viiden vuoden aikana heille sattui yhteensä 148 aivohalvausta. Runsaana pidettiin oliiviöljyn säännöllistä käyttöä ruoanlaitossa sekä salaattikastikkeena ja leivän kostukkeena.

Aivohalvaukseen sairastuu vuosittain noin 14 000 suomalaismiestä ja

Tutkimus ei myöskään väitä että maito aiheuttaisi aivohalvauksia. ;D