Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Farmari Arttu - 05.04.11 - klo:20:55

Otsikko: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Farmari Arttu - 05.04.11 - klo:20:55
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Oksa - 05.04.11 - klo:21:13
saattaapi siinä olla jotain sillä teurastusvuodella ja myynti vuodella olevalla erolla!

     hyvä kun maistui vaikkakin  terästettynä!
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Regent - 05.04.11 - klo:21:15

http://www.youtube.com/watch?v=lejtZu2BtFY
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 05.04.11 - klo:22:30

Luomuheinällä kasvatettua on minullakin. Miten ne saavat sonnit pysymään laitumella? Täti touhusi ravinteiden kierrosta, miten Suomeen tuotujen lihojen ja luiden ravinteet kiertävät takaisin?

http://www.youtube.com/watch?v=lejtZu2BtFY
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Fuse - 06.04.11 - klo:07:06
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.

Kotimaisen lihan sitkeys johtuu markkinatalouden realiteeteista!
Me syötetään sonneille sahanpurua kun ei ole varaa muuhun. Maistuiko myös pihkalle? ;D
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: landehande - 06.04.11 - klo:07:16
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.
Ei ole ehtinyt riippua tarpeeksi. Ulkomailla tuokin osataan ja lopuksi vielä pitkä varastointi dumpingvarastoissa. Ikääntyminen raavaassa mureuttaa ja on sunkin pötsilles helpommin sulavaa ja sopivaa.
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: mullikka86 - 06.04.11 - klo:09:28
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.

Kotimaisen lihan sitkeys johtuu markkinatalouden realiteeteista!
Me syötetään sonneille sahanpurua kun ei ole varaa muuhun. Maistuiko myös pihkalle? ;D
:D :D :D
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Terminator - 06.04.11 - klo:11:37
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.

Multa loppu ulkolaisen lihan syönti viime kesänä, kun ei kahteen viikkoon ollut edes tietoa ummetuksesta. Eikä edes työnteosta kun ei pöntöltä meinannut päästä pois. Sen jälkeen totesin että ulkolainen liha on parempi grillata krematoriossa. ;D
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: emo-heikki - 06.04.11 - klo:11:53
Syyt löytyy roduista ja ruokinnasta, Suomesta löytyy kyllä oikeita rotuja, mutta ruokinta pitäisi olla enempi nurmivaltainen ...
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: landehande - 06.04.11 - klo:12:42
Syyt löytyy roduista ja ruokinnasta, Suomesta löytyy kyllä oikeita rotuja, mutta ruokinta pitäisi olla enempi nurmivaltainen ...

Tuo on totta, nauta ei ole sika!

Mutta on tuossa teurastuksen jälkeisessä käsittelyssäkin kaikki päin pielessä. Ruhot pikakylmennetään välittömästi teurastuksen jälkeen ja mureuttava entsyymitoiminta ei voi edes alkaa. Mureutus pitäisi tehdä niin, että ruhot pistetään jäähdyttämöön jonka lämpötila on 5 astetta ja annetaan siellä niiden jäähtyä rauhassa tuohon lämpötilaan. Sen jälkeen aistinvaraisesti nuuhkimalla todetaan valmistuneeksi. Tähän voi kulua neljästä kuuteen viikkoa. Ruhot menettävät tällöin painoaan, mutta näin saadaan oikeaa mureaa, hyvin ihmisenkin vatsassa sulavaa, lihaa.
Vacumriiputus kylmiössä ei ole mitään. Siellä umpiossa ei toimi muut kuin anaerobiset mädättäjäbakteerit, jotka toksinoivat lihan vatsaepäystävälliseksi.

Ainoa oikea riiputus tehdään avoimessa ilmatilassa.  Kaupasta ostetun lihan voi kylläkin vielä riiputtaa itse: pistetään paisti tai file roikkumaan  viileän vajan kattoon koirien ulottumattomiin ja käydään siellä sitä nuuhkimassa valmistumiseen asti.
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Adam Smith - 06.04.11 - klo:12:46
Lande, eihän se käy. Eviran kepulaiset on todenneet, että toi on riskaabelia, ruuasta on tehtävä turvallista!! NIIN turvallista, ettei sitä ilkeä syödä :D
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: landehande - 06.04.11 - klo:12:50
Lande, eihän se käy. Eviran kepulaiset on todenneet, että toi on riskaabelia, ruuasta on tehtävä turvallista!! NIIN turvallista, ettei sitä ilkeä syödä :D

Olet valitettavan oikeassa, mutta vielä voi jotakin tehdä salassa kotona. :)

Lihan kanssa on ihan sama edellämainitsemasi ongelma kuin maidon kanssa: hygieeniahulluus.  Tämä hydieeniahulluus sitten aiheuttaa pikkuhiljaa paljon hankalampia ongelmia laajemmille joukoille.
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Adam Smith - 06.04.11 - klo:12:59
http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/04/06/keittio-jossa-ei-saa-leipoa--ja-muut-hullut-kiellot/20114811/137?fb_ref=artikkeli&fb_source=profile_oneline (http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/04/06/keittio-jossa-ei-saa-leipoa--ja-muut-hullut-kiellot/20114811/137?fb_ref=artikkeli&fb_source=profile_oneline)
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Lumo - 06.04.11 - klo:13:39
Kannattaisi tutustua eteläamerikkalaiseen eläintenhoidon todellisuuteen. muuten kuin mainosfilmejä katsomalla http://www.youtube.com/watch?
tuossa lissää 4.28minuutin kohdalla vihreillä laitumilla joo ..http://www.youtube.com/watch?v=7nnNRqy0lyw&NR=1
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: landehande - 06.04.11 - klo:13:51
Kannattaisi tutustua eteläamerikkalaiseen eläintenhoidon todellisuuteen. muuten kuin mainosfilmejä katsomalla http://www.youtube.com/watch?v=IheH3SF0FwA

Kotimainen naudanlihantuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.
Kotimainen maidontuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: UCD - 06.04.11 - klo:14:09
Kannattaisi tutustua eteläamerikkalaiseen eläintenhoidon todellisuuteen. muuten kuin mainosfilmejä katsomalla http://www.youtube.com/watch?v=IheH3SF0FwA

Kotimainen naudanlihantuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.
Kotimainen maidontuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.

Jos tuotantokustannus tiloilla on tätä luokkaa, niin on karkeaa itsepetosta paukutella henkseleitä. Se on maatalousyrittäjän ensisijainen murhe.

Jatkojalostus on sitten riippuvainen ikävästi Suomen korkeasta työvoimakustannuksesta sekä volyymien riittävyydestä ja jaosta bulkkiin ja kärkituotteisiin.

Pisteenä I:n päällä isot ostot palatsit rakentanut kartellikauppa. ÄÄS-bonusnusnus ketju suurinpana ahmattina.

Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: Guarter - 06.04.11 - klo:14:09
Syyt löytyy roduista ja ruokinnasta, Suomesta löytyy kyllä oikeita rotuja, mutta ruokinta pitäisi olla enempi nurmivaltainen ...

Tuo on totta, nauta ei ole sika!

Mutta on tuossa teurastuksen jälkeisessä käsittelyssäkin kaikki päin pielessä. Ruhot pikakylmennetään välittömästi teurastuksen jälkeen ja mureuttava entsyymitoiminta ei voi edes alkaa. Mureutus pitäisi tehdä niin, että ruhot pistetään jäähdyttämöön jonka lämpötila on 5 astetta ja annetaan siellä niiden jäähtyä rauhassa tuohon lämpötilaan. Sen jälkeen aistinvaraisesti nuuhkimalla todetaan valmistuneeksi. Tähän voi kulua neljästä kuuteen viikkoa. Ruhot menettävät tällöin painoaan, mutta näin saadaan oikeaa mureaa, hyvin ihmisenkin vatsassa sulavaa, lihaa.
Vacumriiputus kylmiössä ei ole mitään. Siellä umpiossa ei toimi muut kuin anaerobiset mädättäjäbakteerit, jotka toksinoivat lihan vatsaepäystävälliseksi.

Ainoa oikea riiputus tehdään avoimessa ilmatilassa.  Kaupasta ostetun lihan voi kylläkin vielä riiputtaa itse: pistetään paisti tai file roikkumaan  viileän vajan kattoon koirien ulottumattomiin ja käydään siellä sitä nuuhkimassa valmistumiseen asti.



Näköjään koirat syövät meillä laadukkainta lihaa  ;D Tosiaankin pitempäänkin ulkona säilytetty liha, ei haise epämiellyttävälle, pilaantuneelle. Mureaa on kun sitä leikkelee sopiviksi paloiksi koiralle ja pakastimeen, koiralle  ;D
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: JoHaRa - 06.04.11 - klo:14:32
Tässähän voisi ruveta härnäämään ihmisiä ja kysyä että :

Saako säilörehulla tuotettua hyvänmakuista lihaa tai maitoa  ::)
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: apilas - 06.04.11 - klo:15:12
Kannattaisi tutustua eteläamerikkalaiseen eläintenhoidon todellisuuteen. muuten kuin mainosfilmejä katsomalla http://www.youtube.com/watch?v=IheH3SF0FwA

Kotimainen naudanlihantuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.
Kotimainen maidontuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.

Jos tuotantokustannus tiloilla on tätä luokkaa, niin on karkeaa itsepetosta paukutella henkseleitä. Se on maatalousyrittäjän ensisijainen murhe.

Jatkojalostus on sitten riippuvainen ikävästi Suomen korkeasta työvoimakustannuksesta sekä volyymien riittävyydestä ja jaosta bulkkiin ja kärkituotteisiin.

Pisteenä I:n päällä isot ostot palatsit rakentanut kartellikauppa. ÄÄS-bonusnusnus ketju suurinpana ahmattina.


uwc:n luetun ymmärrykses taas vikaa :(
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: nänninnyplääjä - 06.04.11 - klo:16:36
Tässähän voisi ruveta härnäämään ihmisiä ja kysyä että :

Saako säilörehulla tuotettua hyvänmakuista lihaa tai maitoa  ::)

saa. tosin eri elukat on eri makusia, se on selvä. riiputus on tärkeää, hirvet roikkuu meillä jopa kaks viikkoa jos säät sallii. jos ei salli, niin paistit ja fileet roikkuu kylmiössä erikseen sen kaks viikkoa. ja on hyvää.. ;D ;D
Otsikko: Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kirjoitti: landehande - 06.04.11 - klo:16:43
Tässähän voisi ruveta härnäämään ihmisiä ja kysyä että :

Saako säilörehulla tuotettua hyvänmakuista lihaa tai maitoa  ::)

saa. tosin eri elukat on eri makusia, se on selvä. riiputus on tärkeää, hirvet roikkuu meillä jopa kaks viikkoa jos säät sallii. jos ei salli, niin paistit ja fileet roikkuu kylmiössä erikseen sen kaks viikkoa. ja on hyvää.. ;D ;D

Jos kahdessa viikossa saat lihan riiputettua, pitää lämpötilan olla +8 astetta. 2-5 asteen riiputuksessa menee helposti 5-6 viikkoa.
Murean lihan valmistaminen on myös hermolaji.