Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: minä-itte - 30.03.11 - klo:08:55
-
OK-sipulimakkaran kyljestä, vain suurennuslasin kanssa luettavissa:
Ainekset: vesi,sianliha, kamara, naudanliha, perunajauho, koneellisesti eroteltu broilerinliha, silava, suola (1,8%), maitoproteiinivalmiste, sitruunamehu, glukoosi, mausteet ja aromit (valkopippuri, muskottipähkinä, mustapippuri, korianteri, chili, muskottikukka, valkosipuli, sipuli ja sinapinsiemen), lihaproteiinivalmiste, stabilointiaine (E450), hapettumisenestoaine (E300), aromivahvenne (621) ja säilöntäaine (E250).
Lihaa 26% valmiin tuotteen painosta. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita yhteensä 50%.
Valmistaja: Järvi-Suomen Portti, Mikkeli
MTK vaatii varmaan näitäkin paremmin näkyville samalla kun se vaati alkuperämaan selvempää ilmoittamista.
-
Ite en kyllä oikein hyväksy, tota kamaran käyttöä, sehän on suomennettuna siannahka jauhettuna.
-
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/03/fi_FI/MTK_kampanjoi_ruuan_alkuperamerkintojen_puolesta/
Hyvä kun MTK jakaa suurennuslaseja.
-
Se on näköjään kepun ja MTK:n vika jos alkaa näkö huononeen... ;D Mää nään kyllä ilman suurennuslasiakin 8)
-
MTK ja kepu vois tässä asiassa auttaa vaikka sallimalla sen tinkimaidon laajamittaisen myymisen...
-
Ite en kyllä oikein hyväksy, tota kamaran käyttöä, sehän on suomennettuna siannahka jauhettuna.
Kyllä se minun mielestä on ekoloogista syöttää nahat Kobralle. Kobrahan on koko ajan kertonut että ruokaan menee vaan 10% tuloista. No sillä rahalla ei saa kuin ranskanleipää ja siannahkaa. ;D
-
Ilman kamaraa tehty makkara on huonorakenteista. On lisäksi elämää, niin kuin elävän olennon arvoa kunnioittavaa, jos siitä mahdollisimman paljon käytetään hyväksi. Mutta fosfaattien kanssa tuotteeseen sitoutettu vesi ja askorbiinihappo ::) ::) ::) . Etenkin sitten nitriitti >:( . Itse suosin bratwursteja koska ne ovat rehellisen harmaita.
-
Ite en kyllä oikein hyväksy, tota kamaran käyttöä, sehän on suomennettuna siannahka jauhettuna.
Ja luonnonsuoli on suomennettuna pätkä possun suolta, hyi yak. :) Terveellisyys ja maku+rakenne vaikuttaa, ei makkaran tartte olla pelkkää jauhettua filettä. Ja kamara on käytännössä pelkkää proteiinia ja rasvaa. Euroopassa syövät hyvällä ruokahalulla kamarasipsejä.
-
outtako koskaan sattuneet näkeen mitä kamana maksaa natzisivassa? eiks siellä ollu just tarjulla muutama viikko kamarasipsei pussi 2,45 ja 150 gr! miksei sitä sais käyttää koska käytetäänhän muutakin makkaroissa mitä porukka ei muuten käkättimeen työntäis eikä tartte heittää hukkaan !
-
OK-sipulimakkaran kyljestä, vain suurennuslasin kanssa luettavissa:
Ainekset: vesi,sianliha, kamara, naudanliha, perunajauho, koneellisesti eroteltu broilerinliha, silava, suola (1,8%), maitoproteiinivalmiste, sitruunamehu, glukoosi, mausteet ja aromit (valkopippuri, muskottipähkinä, mustapippuri, korianteri, chili, muskottikukka, valkosipuli, sipuli ja sinapinsiemen), lihaproteiinivalmiste, stabilointiaine (E450), hapettumisenestoaine (E300), aromivahvenne (621) ja säilöntäaine (E250).
Lihaa 26% valmiin tuotteen painosta. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita yhteensä 50%.
Valmistaja: Järvi-Suomen Portti, Mikkeli
MTK vaatii varmaan näitäkin paremmin näkyville samalla kun se vaati alkuperämaan selvempää ilmoittamista.
Joissakin jopa yli 140%
-
ei muuta ku summua isommalle.. samannäkönen lopputulos huussisa on kuitenki. ;D ;D
-
MTK ja kepu vois tässä asiassa auttaa vaikka sallimalla sen tinkimaidon laajamittaisen myymisen...
Ei ne auta. Valio jää ilman pooonuksiaan... ja myyjäki voi olla joku hemmetin "villi" nii et jää Marttilan navettapoppooltaki kymmenykset saamatta :P :P :P ;D ;D ;D
-
Yksinkertainenkin ruuan ainesosa voidaan tehdä vaikeasti, ote tavallisesta, yhteen aikaan kovasti hypetetystä, pan suolasta. Ainekset: natriumkloridi, kaliumkloridi, magnesiumsulfaatti, lysiinihydrokloridi, piioksidi (paakkuuntumisenestoaineena) ja kaliumjodi.
Vertauksen vuoksi kaapista löytyi myös ruususuolaa ja merisuolaa joiden ainoa ainesosa on molemmissa sama; suola. jotenkin yksinkertaisen kuuloista... ???