Agronet
Keskusteluaiheet => Metsätalous => Aiheen aloitti: GTS - 09.03.11 - klo:11:02
-
Mettähallituksella näkyy joissain luontoreittien varsilla puutolppia jotka on hiillostettu teroitetusta kärjestään. Tapa lienee hyvinki vanha?
Miten ja kuinka tuo hiillos saadaan synnytettyä tolppiin? Tietenkin tulella mutta jos _hivenen_ tarkempaa kokemusta löytyis joltai? :D Tolpat taitaa tuolleen käsiteltynä kestää lähes yhtä pitkään kuin samankokoinen kyllästetty tolppa?
-
Olisko kosaanilla tai vastaavalla menetelmällä?? Ei kyllä ole kokemusta
-
Ei ole kokemusta, mutta jotenkin tuolleen. ;D
http://www.wwf.fi/ymparisto/perinneymparistot/talkooleirit/kuvia_talkooleirilta/liesjarven_kansallispuisto_tammelassa.html
(http://www.wwf.fi/wwf/www/uploads/images/liesjarven_talkoot2006_seipaidenpoltto_wwftuuliaikas.jpg)
-
Tuohon vielä balkan-pötkylä kärkeen paistumaan, vähän huikopalaa ;D
-
Se tapahtuu juurikin tuolla kuvan osoittamalla menetelmällä, tikut vaan nuotion päälle ja ei kun hiillostamaan, mutta ei saa polttaa koko puuta... Täytyy vain yksinkertaisesti kokeilla, silloin huomaat sen miten se homma parhaiten onnistuu ja mikä on sopivin paistoaste. :D Balkania ei kannata laittaa kärkeen, siitä jää sellainen rasvainen rinkula ja se houkuttelee ties mitä ötököitä ja aika paksu makkaran siivu pitäisi olla tuohon keppiin...
-
Se tapahtuu juurikin tuolla kuvan osoittamalla menetelmällä, tikut vaan nuotion päälle ja ei kun hiillostamaan, mutta ei saa polttaa koko puuta... Täytyy vain yksinkertaisesti kokeilla, silloin huomaat sen miten se homma parhaiten onnistuu ja mikä on sopivin paistoaste. :D
Eli ei ole olemassa mittaria, joka piippaa kun medium ;D
-
Se tapahtuu juurikin tuolla kuvan osoittamalla menetelmällä, tikut vaan nuotion päälle ja ei kun hiillostamaan, mutta ei saa polttaa koko puuta... Täytyy vain yksinkertaisesti kokeilla, silloin huomaat sen miten se homma parhaiten onnistuu ja mikä on sopivin paistoaste. :D
Eli ei ole olemassa mittaria, joka piippaa kun medium ;D
Joo niinhän ne kaikista keittotaidottomimmatkin toteaa että palohälytin on sitä varten että silloin tietää viimeistään ottaa ruuan pois uunista. :D
-
[
Joo niinhän ne kaikista keittotaidottomimmatkin toteaa että palohälytin on sitä varten että silloin tietää viimeistään ottaa ruuan pois uunista. :D
[/quote]
Poikamiehen munakello..
-
äitis on!
eikös tuo ole aika yksinkertaista! eli elä polta puuta hiiloksesk vaan ota pois kun on kulottunna jonkinverran kyllä älli ja silmä pitäs riittää ja kun vielä kokeilet niin sitten tiedät! niin teki isoisoisoisäskii!