Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: minä-itte - 25.02.11 - klo:12:41
-
""Suomalaista ruokaa mainostettiin muutama vuosi sitten maailman puhtaimmaksi. Nyt myytti murenee. Suomen elintarviketeollisuuden ylenmääräinen innostus lisäaineisiin ja kunnon raaka-aineitten korvaamiseen halvoilla korvikkeilla syövät mainetta. Esimerkiksi lihalle väriä antavan natriumglutamaatin käyttö on meillä yleistä, mutta ei enää Keski-Euroopassa. Aromivahventeiden käyttöä ollaan maailmalla vähentämässä. Virvoitusjuomien aspartaamikin on kyseenalaistettu. Meillä kanannahkaa myydään Atrian tapaan hampurilaispihvinä ja HK:n malliin lihapyöryköinä, vaikka tuotteiden oikea lihapitoisuus on 20-40 prosenttia,""
Kauppalehti 25.2.2011
-
Onneksi Lidlistä saa lihapitoista (95%) saksalaista bratwurstia ja suomalaisilta tuottajilta puhdasta leivän raaka-ainetta viljaa.
-
Joo, näinhän se on, mutta tälläinen otsikointi ja julkisuus oikeastaan avaa tietä suoramyynnille, pienille paikallisille tuottajille jotka myyvät itse kasvattamaansa lihaa sellaisenaan, sekä muita omia tuotteita.
Siinä mielessä voisi todeta, ettei niin pahaa asiaa olekkaan, etteikö siitä jotain hyvää seuraa ????
-
http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2011/02/24/miksi-meille-syotetaan-tallaista-roskaa/20112692/139
jonkin verran kommentoitu ::)
-
http://www.mtk.fi/maatalous/ajankohtaista_maataloudesta/maatalousuutiset/maatalousuutiset_2005/fi_FI/puhdas_ruoka/
http://www.annekalmari.net/
-
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/isantien-isanta-heikki-haavisto-arahti
-
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/02/fi_FI/lihan_tuonnin_kasvattaminen_vastuutonta_2502/
...eikö paljon vastuuttomampaa ole ollut maataloutemme siirto tundralle?
-
Tuottajien tuottamat raaka-aineet ovat puhtaita, mutta elintarviketeollisuus pilaa ne lisäaineilla ja huijaustuotteilla, joita on esim. edellä mainittu kanannahkalihapullat.
En jaksa ymmärtää miksi MTK suhtautuu elintarviketeollisuuden huijaukseen niin myötäsukaisesti, esim. MT:ssä tästä asiasta ei juuri puhuta.
-
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/02/fi_FI/lihan_tuonnin_kasvattaminen_vastuutonta_2502/
...eikö paljon vastuuttomampaa ole ollut maataloutemme siirto tundralle?
Pakkohan se on, kun osa toimijoista polttaa navetoitaan siellä päin ...