Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: simmo - 22.02.11 - klo:19:29
-
Sain tämän vinkin naisten lehdestä.Leipätaikinaa ei saakkaan vaivata paljon,vaan siitä tulee maukkaampaa,jos ei vaivaa ollenkaan.!
tässä ohje:
kylmää vettä 1l
suolaa lusikallinen
hiivaa vain pieni muru
Jauhoja,hiivaleipä,tai sekajauhoja
Sekoitetaan jauhot siten,että taikinasta ei tule kovin kovaa.Annetaan nousta väh.6 tuntia
jos tekee aamulla,niin se voi nousta koko päivän.
Kumoa uunipellille leivinpaperin päälle.,anna vielä nousta tunnin tai pari
paista uunissa 200 asteessa, n.45 min.
Leivän maku on todella hyvä.Koska se tehdään kylmään veteen vähällä hiivalla,niin pitkä nostatus antaa makua ,johon ei sekoitu hiivan maku.Vau-hyvä keksintö...
-
ja tuo on se vanha hiivaleipä ! vai mitä! ihan tollasta tehtiin jo vuonna keppi/kivi mutta jauhot oli kyllä sellasia kuin graham nykyään ja nousta sai yön yli!
silloin ennen oli leivissä mukana myös maku! ite en välitä kovin happamasta mutta nää nykyiset on kyllä....... ihan sama kenen tekemää! maistuu samalta!
jos ei ole saatavissa mäntyharjulaista saunapalvia päälle! kaveri toi ja siinä mäni kieli mukana! ;D :D :D :D :D