Agronet

Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: SAS - 14.02.11 - klo:12:40

Otsikko: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: SAS - 14.02.11 - klo:12:40
Laittakaa nyt oikein rahakasvia kasvuun meinaan Tattaria.
MT oli juttua ,ei vaadi lannoitusta eikä kasvinsuojelua ,on halpa viljellä.Ainoa mikä pitää muistaa ei kestä hallaa ja puhtaasti pitää viljellä jotta sato kelpaa gluteenittomaan ruokavalioon.
Tonnihinta huikeat 450 euroa ,sato 05 t-2,5 t.Kysyntä on kova.
Joka aamu syön tattaripuuroa kun ei passaa syödä viljoja.
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Courtney1 - 14.02.11 - klo:12:46
Joo, se suurin ongelma varmaan tuo PUHTAASTI VILJELY...Ei mahavammaset kestä yhtään muuta viljaa tai edes sen pölyä missään lähistöllä...Varmaan parasta olis jos ois eri puimuri ja kuivurikin noille. Vähemmällä jupinalla puhtaudesta pääsisi  ???
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: JoHaRa - 14.02.11 - klo:12:56
Tuota pitäisi laittaa monta hehtaaria jotta saisi edes kylän pienimmän kuivurin riittävälle täyttöasteelle. Ei tuossa muuta ongelmaa ole... ai niin... paitsi se, että siitä luvataan tuo 450€/tn mutta silti siitä maksetaan 250 €  ;D

Voisi kyllä pistää  :o Oikeasti.. Siemen maksaa vissiin ihan vitus*ti  ;D
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Husokki - 14.02.11 - klo:13:11
ÄsKooÄnnäkin laittaa heti puolet pinta-alasta. 8) Ei vaadi kasvinsuojelua-> sopiva luomuun ???
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: roadrunner - 14.02.11 - klo:17:51
Tattari tulon tuopi, tattari talon viepi. Vanha viidakon sanonta ;D ;D
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 14.02.11 - klo:17:59
Tattari taalarin tekewi, tattari talottomaksi.
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: kujala - 14.02.11 - klo:18:16
Ei vaadi kasvinsuojelua=ei sovi torjunta-aineet ::)
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: SAS - 14.02.11 - klo:18:52
Varjostaa tehokkaasti ,tukehduttaa rikkakasvit alleen.
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: kylmis - 14.02.11 - klo:18:59
Niin, jos tämä kasvi olisi kultamuna, niin eiköhän sitä olisi vähintään puoli miljoonaa hehtaari viljelyksessä.
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: JoHaRa - 14.02.11 - klo:19:18
Pakkaa jäämään itämättä tai sitten kuolee taimena  :D
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: pötsjölööm - 14.02.11 - klo:19:33
Tuota pitäisi laittaa monta hehtaaria jotta saisi edes kylän pienimmän kuivurin riittävälle täyttöasteelle.


No sittenhän tuossa ei ole mitään ongelmia.  ;D Lavakuivuri olis tuohon passeli. Sirpillähän se on muutenkin lyhteelle nyhdettävä, ja puimakoneella puitava. Rahtipuija ei onnistu ainakaan, pierettämättä tuotteen loppukäyttäjää.
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: SAS - 14.02.11 - klo:21:38
Jos rahtarilla on markkinoiden helpoin ja nopein puhdistettava puimuri (Sampo) niin eipä tuo ole ongelma eikä mikään. :o
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: JoHaRa - 15.02.11 - klo:07:56
Jos rahtarilla on markkinoiden helpoin ja nopein puhdistettava puimuri (Sampo) niin eipä tuo ole ongelma eikä mikään. :o

= Sampossa ei pysy mikään pikkuinen sisällä  :D
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Jätkä - 15.02.11 - klo:08:21
Ja nyt joka neljäs viljelijä laittaa tattaria kasvuun niin ensi syksynä mietitään miksi esim. Moilasen leipomo valmistaa gluteenittomat tuotteensa Aasialaiseen (lue Kiinalaiseen) tattariin eikä osta Suomalaista vaikka on tarjolla yllinkyllin. Suomen markkinat on helppo täyttää marginaali tuotteilla. Joskus tutustuin karpalon viljelyyn Kanadassa ja huomasin sen että sikäläinen reilu 30ha karpalon viljely tila tuottaa enemmän karpaloita mitä Suomen sisämarkkinoilta teollisuus ostaa joten se siitä.
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: JoHaRa - 15.02.11 - klo:08:24
Näin tässä käy. Suomassa vaaditaan puhdasta tattaria. Moilanen ostaa tietysti edelleen vanhoilta ja osaavilta toimittajiltaan ja miksipä ei ostaisi  ???. Loput Suomen sadosta myydään ulkomaille "epäpuhtaana" hintaan 150€/tn  :P
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Husokki - 15.02.11 - klo:08:37
Jos rahtarilla on markkinoiden helpoin ja nopein puhdistettava puimuri (Sampo) niin eipä tuo ole ongelma eikä mikään. :o

= Sampossa ei pysy mikään pikkuinen sisällä  :D


JoHaRa muistanut vaihtaa seulan kahukauran puinnin jälkeen? Ruumenseulaa ja tuulta saa myös pienemmälle... ;D
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: peräkammarin poika - 15.02.11 - klo:08:40
Jos meinaa keliaakikoille sopivaa tattaria tuottaa, niin sille pitää olla ihan omat puimurit, kuivurit ja viljasiilot sekä käsittelytilat. Ja sillä lohkolla, jolla tattaria viljellään ei saa sitten edellisenäkään kesänä kasvaa ohraa, vehnää tai ruista...
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Courtney1 - 15.02.11 - klo:09:07
Jos meinaa keliaakikoille sopivaa tattaria tuottaa, niin sille pitää olla ihan omat puimurit, kuivurit ja viljasiilot sekä käsittelytilat. Ja sillä lohkolla, jolla tattaria viljellään ei saa sitten edellisenäkään kesänä kasvaa ohraa, vehnää tai ruista...
Joo ja en voi kuvitella, että joku "normaali" haluaisi tattaria syödä. Et kohderyhmä tuotteelle on nää mahavammaset...on se niin älyttömän pahaa  :P Olis tattaripuuroo raparperikiisselin kera, niin olisiko ehken kuvottavinta ruokaa EVER  :P  :P  :P  :P
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: roadrunner - 15.02.11 - klo:17:55
Nämä tattarit on taas näitä ahaa elämyksiä. Samaan kategoriaan voi lisätä pellavat, ruokohelvet,
härkäpavut. Suurella innolla ja projekteilla polkaistaan käyntiin, sitten tyhjä pamahtaa. Pellavat jäi
 jalostamatta ja tuet saamatta, ruokohelvet pellonlaitaan jne.  ;D
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Petri - 16.02.11 - klo:16:30
Joo ja en voi kuvitella, että joku "normaali" haluaisi tattaria syödä. Et kohderyhmä tuotteelle on nää mahavammaset...on se niin älyttömän pahaa 
Kurtnin pitäisi käydä tattarin syömisen kulttuurissa oikeasti. Venäläisessä aamiaispöydässä höyrytettyjä tattarisuurimoita ja smetanaa... vie kielen mennessään eikä tule nälkä ihan heti. Muutenkin se hiutalepuuro aika käsittämätön tattarin olomuoto, suurimoina erilaisten ruokien lisänä herkkua.

Petri
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 16.02.11 - klo:17:57
Nämä tattarit on taas näitä ahaa elämyksiä. Samaan kategoriaan voi lisätä pellavat, ruokohelvet,
härkäpavut. Suurella innolla ja projekteilla polkaistaan käyntiin, sitten tyhjä pamahtaa. Pellavat jäi
 jalostamatta ja tuet saamatta, ruokohelvet pellonlaitaan jne.  ;D

Kyllähän tattaria hehkutettin jo 90-luvun alussa. Ja 2004 palkittiin, firma nurin 2006.

http://www.innosuomi.fi/print/fi/uutiset/70.html
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Courtney1 - 16.02.11 - klo:17:59
Joo ja en voi kuvitella, että joku "normaali" haluaisi tattaria syödä. Et kohderyhmä tuotteelle on nää mahavammaset...on se niin älyttömän pahaa 
Kurtnin pitäisi käydä tattarin syömisen kulttuurissa oikeasti. Venäläisessä aamiaispöydässä höyrytettyjä tattarisuurimoita ja smetanaa... vie kielen mennessään eikä tule nälkä ihan heti. Muutenkin se hiutalepuuro aika käsittämätön tattarin olomuoto, suurimoina erilaisten ruokien lisänä herkkua.

Petri
Mistäs arvasit, että kokemukset rajoittuu JUST siihen hiutalepuuroon  :P  ;)
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Firebomber - 17.02.11 - klo:22:39
Mistä siementä?
Otsikko: "Tattari taloksi tekevi tai talottomaksi..."
Kirjoitti: Pienviljelijä - 19.02.11 - klo:18:34
Kyllähän tattaria hehkutettin jo 90-luvun alussa.

Eiku hehkutettiin jo 80-luvun alussa (Karjalainen-lehdessä).... Linkin neljännäksi viimeinen kuva:
http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58794-vuosikymmenteni-valamossa
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: roadrunner - 19.02.11 - klo:18:47
Miten muuten sait onnistumaan useampana vuotena?
Otsikko: Vs: Nyt tänä keväänä Tattaria kylvöön.
Kirjoitti: Pienviljelijä - 19.02.11 - klo:19:12
Innostuin muutamiksi vuodeksi (katso edellisen viestini otsikko: sehän on ikivanha suomalaissanonta). Pakkasin muuten sellofaanipusseihin, idätettäviksi. Siihen aikaan ei Suomessa ollut kunnollista myllytekniikkaa..