Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: gutiguti - 15.01.11 - klo:00:26
-
Suomi hakee jatkoa poikkeusluvalle myydä EU:n raja-arvot ylittäviä Itämerestä pyydettyjä kaloja. EU laskee kalojen dioksiinipitoisuuksien raja-arvoa, mutta Itämerestä pyydetyt lohet, taimenet ja silkat ylittävät reilusti uudetkin raja-arvot.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/suomi_hakee_jatkolupaa_itameren_dioksiinikalojen_myynnille_2286182.html
Kun valion kermassa oli 3 pikogrammaa se piti vetää markkinoilta.
-
Onko Valion kermassa ollut dioksiinia :o Koska :o
-
Onko Valion kermassa ollut dioksiinia :o Koska :o
Entäs kermaa... onkos sitä ollu ??? ;D ;D ;D
-
Onko Valion kermassa ollut dioksiinia :o Koska :o
Entäs kermaa... onkos sitä ollu ??? ;D ;D ;D
vanha pankkokolli aaliskin heräsi lipomaan kieltään kun puhutaan kermasta ;D ;D
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Joo, mutta Dioksiini on ihan kotimaista perua ja lentokoneella vartavasten levitettyä, tosin sitä on kllä etelässä ihan yhtä paljon, näitä vesakoiden lentolevityksiä on tehty koko maassa.
Raskasmetallit on Venäjältä, mutta niitä esiintyy ihan pohjoisessa, tuulet on niinmpäin yleensä, että ne menee itään tai pohjoiseen valtaosin.
Venäläisiä voi kyllä monesta asiasta syyttää, mutta dioksiinista ei voi syyttää, se on suomalaisten oma moka ja koskee koko maata.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.
Eipä muuten ole, paskaaa puhut ...
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.
Eipä muuten ole, paskaaa puhut ...
"Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa."-Evira.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.
Eipä muuten ole, paskaaa puhut ...
"Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa."-Evira.
Miltähän vuodelta toikin väite oikein on ????
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
Heh, taas meni arvaus metsään... juuri lapin porojen ja hirvien vasoissa on paljon koska se on saanut myrkyt rikastuneena maidosta.
Eipä muuten ole, paskaaa puhut ...
"Korkeimmat dioksiinien ja PCB-yhdisteiden summapitoisuudet havaittiin porojen vasoilla, joissa ne olivat keskimäärin 3,2 pg TEQ (= WHO-PCDD/F-PCB-TEQ)/g rasvaa. EU:ssa ei ole asetettu poron tai hirven dioksiini- ja PCB-pitoisuuksille enimmäispitoisuusrajaa."-Evira.
Miltähän vuodelta toikin väite oikein on ????
07
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.
Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.
Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
"Korkein poron vasan dioksiini- ja PCB -pitoisuuksien summa havaittiin Suomen Keski-Lapista otetussa näytteessä ja se ylitti 5 pg TEQ/g rasvaa pitoisuuden."-Evira.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.
Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
"Korkein poron vasan dioksiini- ja PCB -pitoisuuksien summa havaittiin Suomen Keski-Lapista otetussa näytteessä ja se ylitti 5 pg TEQ/g rasvaa pitoisuuden."-Evira.
Kyse ei oel silloin Venäjältä tulevasta dioksiinista, vaan todennäköisesti kotimaisesta lähteestä.
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.
Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
"Korkein poron vasan dioksiini- ja PCB -pitoisuuksien summa havaittiin Suomen Keski-Lapista otetussa näytteessä ja se ylitti 5 pg TEQ/g rasvaa pitoisuuden."-Evira.
Kyse ei oel silloin Venäjältä tulevasta dioksiinista, vaan todennäköisesti kotimaisesta lähteestä.
Korkeimmalla saastumisaluella kaikkien lähteiden vaikutus on tietenkin suurimmillaan.
-
Toi on vaan tapa olla keskustelematta itse ongelmasta, eli syytetään koko hommasta Venäjää ja unohdetaan tosiasiat ...
No dioksiinista Saksa on kyllä räväyttänyt sianlihalle ja broilerille sellaiset pohja-arvot, että menee jonkun aikaa ennenkuin joku menee niistä yli ????
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.
Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
on niitä erilaisiakin tutkimuksia asiasta ollut sekä niiden pommikokeiden
laskeuma-alueista, joten ne tuulet muuttelevat suuntaansa
eikä siellä tundalla niitä ruiskutuksiakaan ole vaivaiskoivikoihin tehty
vaan ruiskutuksia tehtiin ns. osarana aukeilla ???
-
Onhan sitä dioksiinia, ennenvanhaan vesakoita myrkytettiin lentoruiskutuksin ja sitä dioksiinia on luonnossa vieläkin joissakin kasveissa, sieltä se pääosin on peräisin ja menee oma aikansa ennenkuin se kerääntyy ravintoketjussa ihmiseen ja sen mukana haudataan kahden metrin syvyteen, yksi kerrallaan.
Varmaan pari kolme sukupolvea viellä ...
Lapin hirvessä ja porossa on dioksiinia ja sen vuoksi niille ei ole edes asetettu rajaa, koska se raja pitäsi olla korkealla. Ainoastaan kala ja lapin elävät saavat dioksiinin ravinnostaan, kerman dioksiini tuli muistaakseni jostain aasialaisesta ainesosasta.
Riippuu ihan iästä, jos ostat vasan lihaa niin ei ole pätkääkään, jos ostat vanhan eläimen joka on elänyt jäkälällä useamman talven niin sitten kyllä löytyy, jäkälästä se pääosin on peräisin, sekun kerää kaikki myrkyt mitä sinne levitetään, mutta tosiasia on että noista vesakoiden myrykytyksistä se kaikki on lähtöisin.
lapin myrkyt ovat sen ystävällismielisen naapurivaltion hyväntahtoista apua
ravinneköyhälle tundalle :P
Totta. Metalliteollisuus on suuri dioksiinin lähde. Eipä sieltä venäjältä ole lappiin paljon hyvää tullut.
Metalliteollisuuden päästöt suuntautuu ihan pohjoiseen, tuulet menee niin.
Inari-Utsjoki alueelle.
on niitä erilaisiakin tutkimuksia asiasta ollut sekä niiden pommikokeiden
laskeuma-alueista, joten ne tuulet muuttelevat suuntaansa
eikä siellä tundalla niitä ruiskutuksiakaan ole vaivaiskoivikoihin tehty
vaan ruiskutuksia tehtiin ns. osarana aukeilla ???
Dioksiinia ei ole käytetty torjunta-aineena, ei sillä ole valikoivaa vaikutusta. Sitä syntyi sen vesakontorjunta-aineen sivutuotteena valmistusprosessin yhteydessä. Ja sen sivututteen amerikkalaiset markkinoivat vietnamiin pommikoneillaan. Aineita oli ainakin vesakonhoito-nimistä ja olikos 2,4,5,D tai sinne päin. Torjunta-aineita käytettiin vesakon torjunnassa kai paljonkin, mutta ei siinä siis todellakaan ollut dioksiinia.
-
Noista vesakontorjunta-aineista on kyllä olemassa toisenlaistakin tietoa, dioksiinia niissä on ja ei ole ollenkaan niin vaaratonta ollut kuin meillä väitetään, kertyy maaperään, marjoihin ja koko ravintoketjuun.
Toisaalta ne levityksetkin aikanaan taisi olla aika sattumanvaraisia, jostakin syystä koko hommaa halutaan nykyään vähätellä ...
Siskon mies luki aikanaan lääkäriksi kahdeksankymmentäluvun lopulla, ainakin lääkärit tiesi haitoista ja seurauksista paljon enempi, kuin julkisuudessa on kerrottu.
Erillaiset kehitysvammavauriot näkyy tilastoissa, niin paikkakunnittain kuin vuosittainkin vielä tänäkin päivänä, sieltä sitä voi seurata näiden ruiskutusten vaikutusta.
-
Ravintoaineissa kuitenkin saastuneinta on lapin elävät kuten poro ja lapin hirvi sekä merikalat. Kermankin dioksiini tuli aasialaista perää olevista raaka-aineista. Ei viittaa vesakkotorjuntaan.
-
Minä kyllä syön kalaa,aina kun kalakauppias käy,niin ostan.Mun elimistö sisältää lapsuuven ajalta jo niin paljon DDT:tä,että siinä on saaneet kakaratkin osansa imetyksen kautta.
Kun olin kersa ja joka talossa oli täitä,niin ne ajettiin täystuholla.Sitä äiti sumutti päähän ja laittoi sitten niin tiiviin lakin,että sieltä ei ilmat karannut.Muutaman päivän oksetti ja oli pientä pääkipua,mutta muuta vaivaa ei tullut.Se oli yleinen täintappotapa siihen aikaan,ei tiedetty,että myrkky imeytyy päänahan kautta.
Sain tällaisen käsittelyn ainakin 5-kertaa,ihme ettei kukaan meistä lapsista kuollut.DDT pysyy elimistössäni koko eliniän,mutta olen silti ollut terve koko ikäni,mitä nyt pientä vajavaisuutta älynlahjoissa on esiintynyt ;D Mutta näillä eväillä on menty eteenpäin.
-
50-luvulla myrkyttivät amerikassa kaupungin puistoa jossa lapset söivät eväitään peittyen DDT pilveen. Kuinkahan lienee lasten loppuelämä sujunu.