Agronet

Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: rene - 07.01.11 - klo:13:54

Otsikko: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 07.01.11 - klo:13:54
Vakuumipakkauksia olisi tarpeen tehdä, olen hiukan katsellut noita koneita...   Tuo malli nyt varsinkin kiinnostaa, erä lehden testivoittajalaitteen parannettu versio, kaksinkertaisella hitsaussaumalla.  Onkohan noissa eroja käytännössä? Nopeus tietysti olisi plussaa mutta luotettava automaattinen toiminta kuitenkin tärkeintä.  Onko koneita raadilla käytössä ??? ???http://www.vakuumi.fi/lava-v300-premiumline-p-140.html (http://www.vakuumi.fi/lava-v300-premiumline-p-140.html)
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: mlahti - 07.01.11 - klo:13:59
meillä on myllypostin TCL330, eikä siitä ole pahaa sanottavaa..

http://www.myllyposti.fi/
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 07.01.11 - klo:14:01
Ja pussukat tietysti. Ei ole aiemmin tullut mieleenkään että noita voi monta kertaa käyttää. En tiedä voiko varmuudella mutta onko pusseissa eroja?http://www.vakuumi.fi/2030-vakuumipussit-p-127.html (http://www.vakuumi.fi/2030-vakuumipussit-p-127.html)
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: mlahti - 07.01.11 - klo:14:05
Ja pussukat tietysti. Ei ole aiemmin tullut mieleenkään että noita voi monta kertaa käyttää. En tiedä voiko varmuudella mutta onko pusseissa eroja?http://www.vakuumi.fi/2030-vakuumipussit-p-127.html (http://www.vakuumi.fi/2030-vakuumipussit-p-127.html)

meillä myllypostin pussit. kalliitahan nuo ovat mutta paksuja. kaveri oli jostain hommannu halvempia mutta net oli paljon ohkasempia.
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 07.01.11 - klo:14:30
Ei se hinta nyt ihan paha ole pussilla. Riippuu mihin vertaa, purkit tuplasti kalliimpia ja pussit kolme kertaa suurempia. Onhan purkkejakin olemassa isompia kun 400g mutta ei se juuri auttaisi.   Tietysti jos halvempi pussi ajaa saman asian niin sitten niitä :D   Paksumpi pussi on helpommin hitsattavissa mutta jos on kaksinkertainen hitsaus niin tuskin se on ongelma.
 Onko tuo sinun kone miten automaattinen? :) 
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: PR - 07.01.11 - klo:15:43
Olen ymmärtänyt, että mitä halvempi kone, sitä kalleempia pusseja joutuu käyttämään. Ei se taida ihan suoraviivaisesti niin mennä, mutta oikein halpoihin härveleihin saattaa joutua ostamaan ihan omat pussinsa. Uudelleen käyttö on hiukan outo ajatus. Milläs tuollaisen saa niin puhtaaksi pestyä ja kuivatettua. Seuraava käyttötarvehan saattaa olla monen kuukauden päästä.

Vakuumikoneen hankinta on ollut kanssa aika kauan suunnitelmissa. Riistan kanssa pelatessa en ole kuitenkaan oikein vakuuttunut sen ylivertaisuudesta. Hirvieläinten liha säilyy vuosia pakkasessa ihan normipusseillakin. Puhtaushan siinä hommassa on puoli ruokaa ja sitä ei vakuumikonekaan miksikään muuta. Sellainen tiskipöydän yläkaapin alle ruuvattu käsipummpu muutama vuosi sitten jostain hankittiin. Sillä imastaan enimmät ilmat pois ennen pussin solmimista.

Vaan kyllä se tollanen vaakumihärpäke pitää itekin ihan uskottavuuden nimissä joskus hommata.  :D
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 07.01.11 - klo:16:06
Olen ymmärtänyt, että mitä halvempi kone, sitä kalleempia pusseja joutuu käyttämään. Ei se taida ihan suoraviivaisesti niin mennä, mutta oikein halpoihin härveleihin saattaa joutua ostamaan ihan omat pussinsa. Uudelleen käyttö on hiukan outo ajatus. Milläs tuollaisen saa niin puhtaaksi pestyä ja kuivatettua. Seuraava käyttötarvehan saattaa olla monen kuukauden päästä.

Vakuumikoneen hankinta on ollut kanssa aika kauan suunnitelmissa. Riistan kanssa pelatessa en ole kuitenkaan oikein vakuuttunut sen ylivertaisuudesta. Hirvieläinten liha säilyy vuosia pakkasessa ihan normipusseillakin. Puhtaushan siinä hommassa on puoli ruokaa ja sitä ei vakuumikonekaan miksikään muuta. Sellainen tiskipöydän yläkaapin alle ruuvattu käsipummpu muutama vuosi sitten jostain hankittiin. Sillä imastaan enimmät ilmat pois ennen pussin solmimista.

Vaan kyllä se tollanen vaakumihärpäke pitää itekin ihan uskottavuuden nimissä joskus hommata.  :D
Hyvä keino on myös elmukelmu. Siihen ensin kietoo kimpaleet tai jauhelihat ja sen jälkeen vielä jokin suojapussi niin on aika hyvä. Ei vaan helpolla tunnista mikä tuote on kyseessä kun kaikki muotoutuu kivan pyöreäksi. Halpaakin tuo on ja riittävän ilmatiivis pakastukseen. Tuo vakuumi on siitä hyvä että sen voi keittää :)
 Tuo katselemani kone tekee kaksi saumaa joten ehkä hiukan kärsii vaurioituneen tai "päivänvaloa nähneen" pussin :)
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: PR - 07.01.11 - klo:16:15
Olen ymmärtänyt, että mitä halvempi kone, sitä kalleempia pusseja joutuu käyttämään. Ei se taida ihan suoraviivaisesti niin mennä, mutta oikein halpoihin härveleihin saattaa joutua ostamaan ihan omat pussinsa. Uudelleen käyttö on hiukan outo ajatus. Milläs tuollaisen saa niin puhtaaksi pestyä ja kuivatettua. Seuraava käyttötarvehan saattaa olla monen kuukauden päästä.

Vakuumikoneen hankinta on ollut kanssa aika kauan suunnitelmissa. Riistan kanssa pelatessa en ole kuitenkaan oikein vakuuttunut sen ylivertaisuudesta. Hirvieläinten liha säilyy vuosia pakkasessa ihan normipusseillakin. Puhtaushan siinä hommassa on puoli ruokaa ja sitä ei vakuumikonekaan miksikään muuta. Sellainen tiskipöydän yläkaapin alle ruuvattu käsipummpu muutama vuosi sitten jostain hankittiin. Sillä imastaan enimmät ilmat pois ennen pussin solmimista.

Vaan kyllä se tollanen vaakumihärpäke pitää itekin ihan uskottavuuden nimissä joskus hommata.  :D
Hyvä keino on myös elmukelmu. Siihen ensin kietoo kimpaleet tai jauhelihat ja sen jälkeen vielä jokin suojapussi niin on aika hyvä. Ei vaan helpolla tunnista mikä tuote on kyseessä kun kaikki muotoutuu kivan pyöreäksi. Halpaakin tuo on ja riittävän ilmatiivis pakastukseen. Tuo vakuumi on siitä hyvä että sen voi keittää :)
 Tuo katselemani kone tekee kaksi saumaa joten ehkä hiukan kärsii vaurioituneen tai "päivänvaloa nähneen" pussin :)

Siihen täytyykin liimata sellainen tarra, johon laittaa lajin, laadun ja vuosiluvun. Ei niitä muutenkaan millään tahdo tunnistaa. Meillä on ollut Tubberwaren valmiita tarroja, mutta kaippa tuossa menisi maalarinteippikin.

Ei kyllä hirveästi tule keittolihaa tehtyä, joten keitto-ominaisuudet ei oikein vakuuta. Mutta jos pistäisi haarukalla pari reikää ja uuniin. Panisi vaikka sipulit ja porkkanat jo pakastaessa valmiiksi, niin olisi valmis eines.  :D
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: JiiPee42 - 07.01.11 - klo:17:12
miulla on HongKongista ostettu ....muistaakseni 86€ maksanu vakuumikone....nyt kahtena syksynä hirvenlihat sillä laitettu pakkaseen...hyvä ja halpa keksintö........nimeltään muistaakseni FoodMaster......
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: jussij - 07.01.11 - klo:17:44
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: Tapani - 07.01.11 - klo:18:30
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Eiköhän jokainen saa tehä sillä vakuumikoneella mitä lystää  ;D
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: PR - 07.01.11 - klo:21:48
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Eiköhän jokainen saa tehä sillä vakuumikoneella mitä lystää  ;D

Saa kyllä. Mutta jussi on oikialla jäljillä. Normaalissa ammutaan-suolistetaan/nyljetään-riiputetaan-paloitellaan-pakastetaan systeemillä vakumointi sinällään on varsin turhaa. Raakakypsytykseenhän tuota lähinnä käytetään tai tapauksissa, kun ei heti (riiputuksen jälkeen) haluta/voida pakastaa. Mutta kukin käyttää, miten haluaa.

Olen muuten raakakypsytyksestä kuullut sellaisenkin reseptin, että valkohäntäpeuran paistit laitetaan saaviin ja niiden päälle vesipussi tiiviisti painoksi. Sillälailla, että on vähän niin kuin ilmatiivis myös. Sitten kun alkaa haisemaan, niin uuniin tms. On kuulemma hyvää. Ei ole tullut mieleenkään kokeilla, mutta jos joku haluaisi mureaa lihaa...  :D
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: mlahti - 07.01.11 - klo:23:44
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Eiköhän jokainen saa tehä sillä vakuumikoneella mitä lystää  ;D

Saa kyllä. Mutta jussi on oikialla jäljillä. Normaalissa ammutaan-suolistetaan/nyljetään-riiputetaan-paloitellaan-pakastetaan systeemillä vakumointi sinällään on varsin turhaa. Raakakypsytykseenhän tuota lähinnä käytetään tai tapauksissa, kun ei heti (riiputuksen jälkeen) haluta/voida pakastaa. Mutta kukin käyttää, miten haluaa.

Olen muuten raakakypsytyksestä kuullut sellaisenkin reseptin, että valkohäntäpeuran paistit laitetaan saaviin ja niiden päälle vesipussi tiiviisti painoksi. Sillälailla, että on vähän niin kuin ilmatiivis myös. Sitten kun alkaa haisemaan, niin uuniin tms. On kuulemma hyvää. Ei ole tullut mieleenkään kokeilla, mutta jos joku haluaisi mureaa lihaa...  :D

tohon mureutukseen mie koneen ostin. mutta ny ku se on niin kaikki lihat vedän vakuumiin. jauheliha on hetkessä sula ku pakkaa lätyskäksi ja sulattaa tiskialtaassa vesihauteessa.

toi myllypostin kone ei ole automaattinen muutakuin säädetyn saumausajan jälkeen pysähtyy. tekee vain yhden sauman mutta mie olen saumannut pussit 2-3 kertaan.

pakkohan pusseihin on kirjoitaa mitä niissä on että tietää koska pakattu ja mitä paikkaa. arvo-osat olen mureuttanut jääkaapissa n. +2 4-5 viikkoa.. jauhelihat välittömästi pakkaseen.
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 08.01.11 - klo:10:12
Hei seis seis nyt!

Mihinkä käyttöön Te niitä vakuumikoneta hankitte?

Tätä laitetta käytetään pääasiassa lihan raakakypsyttämiseen.
Haluttu kappale vakumoidaan ja laitetaan raakakypsymään viileään (+0 - +4 astetta) kappaleen koosta riippuen 3-4 viikkoa. Ei saa jäätyä.

Raakakypsyttämisen jälkeen liha voidaan käyttää tai pakastaa tulevaa tarvetta odottamaan. Isot kappaleet (yli 3 kg) olen raakakypsyttämisen jälkeen leikannut pienemmiksi ja pakastanut sitten.

Jauheliha käytetään tai pakastetaan ilman mitään vakumointia mahdollisimman nopeasti.

Arvokala voidaan vakumoida pakastamista varten jos säilytysaika tulee olemaan pitkä.
Onko jotain etua raakakypsentää kappaleita yli kolmikiloisina, varsinkaan jos niitä joutuu sitten pilkkoa ja pakata uudelleen ennen pakastusta? Tuo raakakypsennys on todella yksi pointti asiassa.
   Miksi ihmeessä ei jauhelihaa vakuumiin pakata ??? Olen ajatellut että juurikin jauhelihan pakkaamiseen sopii erinomaisesti, köntti karkeasti jauhettua jauhelihaa pussin pohjalle ja ilmat pihalle ja pakkaseen. En tiedä mistä johtuu mutta hienoksi kahteen kertaan jauhetusta lihasta ei tule yhtä hyvää ruokaa kun karkeammasta, mahtaako säilyä hienompi huonommin ???   Ainakin 2/3 meillä jauhetaan ihmisten syötävistä lihoista. :)
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 08.01.11 - klo:10:21
Tuohon pussiin on helppo lyödä leima mitä sisältää ja koska pakattu. Ja jos sattuu osata kirjoittaa niin tussilla myös on helppo merkitä ::)
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: Snowman - 09.01.11 - klo:07:54
Minulla on ollut nyt vuoden ajan tuollainen laval300 kone. Tyytyväinen olen ollut raakalihoja ja jauhelihaa pakattu samasta firmasta ostin pussit ja vakuumiputkea johon saa kätevästi isoimpia lihoja esim lampaan jalat. Viimeisimmäksi pakkailin palvilihaa joulun alla, säilyyvät hyvin silleen ja tuo mureutta lisää ei pääse kuivamaan. jauheliha on meilläkin kätevästi puolen kiloin pusseissa jotka sulavat nopeesti lämpimässä vedessä. Sen verran on hifistelty että tulostettu tietokoneella valmiita tarralappuja jotka laitettu pussin kylkeen niin näkee selvästi pakastimesta mitä löytyy. Pusseja en ole ruvennut pesemään, aika työlästä kun sisäpinta sellainen karhea...
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 09.01.11 - klo:10:09
Minulla on ollut nyt vuoden ajan tuollainen laval300 kone. Tyytyväinen olen ollut raakalihoja ja jauhelihaa pakattu samasta firmasta ostin pussit ja vakuumiputkea johon saa kätevästi isoimpia lihoja esim lampaan jalat. Viimeisimmäksi pakkailin palvilihaa joulun alla, säilyyvät hyvin silleen ja tuo mureutta lisää ei pääse kuivamaan. jauheliha on meilläkin kätevästi puolen kiloin pusseissa jotka sulavat nopeesti lämpimässä vedessä. Sen verran on hifistelty että tulostettu tietokoneella valmiita tarralappuja jotka laitettu pussin kylkeen niin näkee selvästi pakastimesta mitä löytyy. Pusseja en ole ruvennut pesemään, aika työlästä kun sisäpinta sellainen karhea...
Onko sinulla juuri tämä premiumline isommalla pumpulla ja kaksoissaumalla vai tuo tavallinen laval 3oo? Toimiiko automaatilla luotettavasti ja hitsautuuko pussi hyvin myös kastuneena?
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: Risto - 09.01.11 - klo:12:40
Minulla on tuo 300 ei kahdella langalla. Makso vuosi sitten muistaakseni 380e Pussiputkea taisi tulla kaupanpäälle. Kyllä sillä saa nestettä irtoamaan jopa palvatusta lihasta. Ei tahdo hitsaus pitää jos märkää välissä. Huomannut, että kun alipainetta alkaa olla 0,3-0,4kg niin on aika polttaa pussi kiinni. Automaattia tai onkokaan siinä semmoista en ole käyttänyt. Muutoinkin käyttänyt aika vähän. Hankalan oloinen siivottava jos nesteitä imaisee säiliöön.

Aijon kokeilla koiranruuan säilöntään. Jauhettua kalanpäätä ja ruotoa isoon pussiin ja pussi ilmattomaksi, sitten keitto muuripadassa kypsäksi, niin säilyisköhän tälläinen säilyke. Raaka-aine ainakin halpaa.
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 09.01.11 - klo:14:30
Minulla on tuo 300 ei kahdella langalla. Makso vuosi sitten muistaakseni 380e Pussiputkea taisi tulla kaupanpäälle. Kyllä sillä saa nestettä irtoamaan jopa palvatusta lihasta. Ei tahdo hitsaus pitää jos märkää välissä. Huomannut, että kun alipainetta alkaa olla 0,3-0,4kg niin on aika polttaa pussi kiinni. Automaattia tai onkokaan siinä semmoista en ole käyttänyt. Muutoinkin käyttänyt aika vähän. Hankalan oloinen siivottava jos nesteitä imaisee säiliöön.

Aijon kokeilla koiranruuan säilöntään. Jauhettua kalanpäätä ja ruotoa isoon pussiin ja pussi ilmattomaksi, sitten keitto muuripadassa kypsäksi, niin säilyisköhän tälläinen säilyke. Raaka-aine ainakin halpaa.
Juuri tuota koiranruokaakin minunkin pitäisi säilöä paljon, olen ajatellut että kaikki pehmeä kudos saattaisi mennä koirille suolia ja ehkä vuotaa lukuunottamatta. Käytettyä saisi ehkä myös veret. Kokonaisia aterioita noista jos tekisi niin joka pussiin vielä pieniä perunoita tai perunankuoria ja munankuoria ja kakkoslaatuisia munia. Nätisti voisi vielä jatkaa ja nostaa kuiva-ainetta puurohiutaleilla tai ryyneillä.   Keittoaikakaan ei tarvitse hirmu pitkä olla jos kuitenkin pakastaa valmiin evään.
   Tuosta säilymisestä en tiedä. Periaatteessa vakuumipakattu kypsennetty ruoka on säilyke. Säilykepurkit pitäisi kuitenkin saada kuumennettua 115 asteisiksi ja koiranruokaa en nyt ainakaan rupea painekattilassa keittämään vaikka iso "kattila" onkin.
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: Risto - 09.01.11 - klo:14:48
Minulla on tuo 300 ei kahdella langalla. Makso vuosi sitten muistaakseni 380e Pussiputkea taisi tulla kaupanpäälle. Kyllä sillä saa nestettä irtoamaan jopa palvatusta lihasta. Ei tahdo hitsaus pitää jos märkää välissä. Huomannut, että kun alipainetta alkaa olla 0,3-0,4kg niin on aika polttaa pussi kiinni. Automaattia tai onkokaan siinä semmoista en ole käyttänyt. Muutoinkin käyttänyt aika vähän. Hankalan oloinen siivottava jos nesteitä imaisee säiliöön.

Aijon kokeilla koiranruuan säilöntään. Jauhettua kalanpäätä ja ruotoa isoon pussiin ja pussi ilmattomaksi, sitten keitto muuripadassa kypsäksi, niin säilyisköhän tälläinen säilyke. Raaka-aine ainakin halpaa.
Juuri tuota koiranruokaakin minunkin pitäisi säilöä paljon, olen ajatellut että kaikki pehmeä kudos saattaisi mennä koirille suolia ja ehkä vuotaa lukuunottamatta. Käytettyä saisi ehkä myös veret. Kokonaisia aterioita noista jos tekisi niin joka pussiin vielä pieniä perunoita tai perunankuoria ja munankuoria ja kakkoslaatuisia munia. Nätisti voisi vielä jatkaa ja nostaa kuiva-ainetta puurohiutaleilla tai ryyneillä.   Keittoaikakaan ei tarvitse hirmu pitkä olla jos kuitenkin pakastaa valmiin evään.
   Tuosta säilymisestä en tiedä. Periaatteessa vakuumipakattu kypsennetty ruoka on säilyke. Säilykepurkit pitäisi kuitenkin saada kuumennettua 115 asteisiksi ja koiranruokaa en nyt ainakaan rupea painekattilassa keittämään vaikka iso "kattila" onkin.

Kävi semmoinenkin ajatus koiranruuan säilömisestä mielessä, että entäpä jos lisäämmekin rehuun happoa ja sitten ilmat pois ja pussi kiinni. Asiaa pintapuolin kuukletin ja kettutarhoilla hapotetaan ilmeisesti jonkin verran. Kuorittu kaura on kuulemma käyttökelpoinen hiilari kypsänä koirillekkin.
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 09.01.11 - klo:15:15
Minulla on tuo 300 ei kahdella langalla. Makso vuosi sitten muistaakseni 380e Pussiputkea taisi tulla kaupanpäälle. Kyllä sillä saa nestettä irtoamaan jopa palvatusta lihasta. Ei tahdo hitsaus pitää jos märkää välissä. Huomannut, että kun alipainetta alkaa olla 0,3-0,4kg niin on aika polttaa pussi kiinni. Automaattia tai onkokaan siinä semmoista en ole käyttänyt. Muutoinkin käyttänyt aika vähän. Hankalan oloinen siivottava jos nesteitä imaisee säiliöön.

Aijon kokeilla koiranruuan säilöntään. Jauhettua kalanpäätä ja ruotoa isoon pussiin ja pussi ilmattomaksi, sitten keitto muuripadassa kypsäksi, niin säilyisköhän tälläinen säilyke. Raaka-aine ainakin halpaa.
Juuri tuota koiranruokaakin minunkin pitäisi säilöä paljon, olen ajatellut että kaikki pehmeä kudos saattaisi mennä koirille suolia ja ehkä vuotaa lukuunottamatta. Käytettyä saisi ehkä myös veret. Kokonaisia aterioita noista jos tekisi niin joka pussiin vielä pieniä perunoita tai perunankuoria ja munankuoria ja kakkoslaatuisia munia. Nätisti voisi vielä jatkaa ja nostaa kuiva-ainetta puurohiutaleilla tai ryyneillä.   Keittoaikakaan ei tarvitse hirmu pitkä olla jos kuitenkin pakastaa valmiin evään.
   Tuosta säilymisestä en tiedä. Periaatteessa vakuumipakattu kypsennetty ruoka on säilyke. Säilykepurkit pitäisi kuitenkin saada kuumennettua 115 asteisiksi ja koiranruokaa en nyt ainakaan rupea painekattilassa keittämään vaikka iso "kattila" onkin.

Kävi semmoinenkin ajatus koiranruuan säilömisestä mielessä, että entäpä jos lisäämmekin rehuun happoa ja sitten ilmat pois ja pussi kiinni. Asiaa pintapuolin kuukletin ja kettutarhoilla hapotetaan ilmeisesti jonkin verran. Kuorittu kaura on kuulemma käyttökelpoinen hiilari kypsänä koirillekkin.
Hapon kanssa täytyy varoa.  Tuo kuorittu kaura kuulostaa kovin kiinnostavalta, oliko jollakulla kokemuksia siitä? Sattuu löytyä tuollainen kuorija itseltä niin kiinnostaa kovasti, hiutaleetkin sisältää kai aina sen kuoren ja sillä koira ei tee mitään.
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: Wejjo - 09.01.11 - klo:15:22
Muistakaapa sitten botulismi-riski kun noiden vakuumien kans pelaatte, googleen vakuumi botuliini
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 09.01.11 - klo:15:38
Muistakaapa sitten botulismi-riski kun noiden vakuumien kans pelaatte, googleen vakuumi botuliini
Riskiksi tuo muodostuu lähinnä silloin jos ruokaa ei kuumenneta kunnolla. Jo 80 astetta auttaa aika paljon mutta jos asiassa haluaa pelata varmanpäälle niin silloin ruoka pitäisi kuumentaa 115 asteeseen.
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: mlahti - 09.01.11 - klo:17:26
Minulla on tuo 300 ei kahdella langalla. Makso vuosi sitten muistaakseni 380e Pussiputkea taisi tulla kaupanpäälle. Kyllä sillä saa nestettä irtoamaan jopa palvatusta lihasta. Ei tahdo hitsaus pitää jos märkää välissä. Huomannut, että kun alipainetta alkaa olla 0,3-0,4kg niin on aika polttaa pussi kiinni. Automaattia tai onkokaan siinä semmoista en ole käyttänyt. Muutoinkin käyttänyt aika vähän. Hankalan oloinen siivottava jos nesteitä imaisee säiliöön.

Aijon kokeilla koiranruuan säilöntään. Jauhettua kalanpäätä ja ruotoa isoon pussiin ja pussi ilmattomaksi, sitten keitto muuripadassa kypsäksi, niin säilyisköhän tälläinen säilyke. Raaka-aine ainakin halpaa.

0,6:een meillä vedetään..
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 10.01.11 - klo:14:45
Vakuumipakkauksia olisi tarpeen tehdä, olen hiukan katsellut noita koneita...   Tuo malli nyt varsinkin kiinnostaa, erä lehden testivoittajalaitteen parannettu versio, kaksinkertaisella hitsaussaumalla.  Onkohan noissa eroja käytännössä? Nopeus tietysti olisi plussaa mutta luotettava automaattinen toiminta kuitenkin tärkeintä.  Onko koneita raadilla käytössä ??? ???http://www.vakuumi.fi/lava-v300-premiumline-p-140.html (http://www.vakuumi.fi/lava-v300-premiumline-p-140.html)
Löytyi näköjään samaakin konetta halvempi hinta :Dhttp://www.erikoistavaratalo.fi/shop/kauppa7/products.php?action=show&id=3542&show=all (http://www.erikoistavaratalo.fi/shop/kauppa7/products.php?action=show&id=3542&show=all) Taidan katsella vielä virosta ennen tilaamista jos laittaisi vaan jonkun halpiaisen.
 
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: rene - 10.01.11 - klo:15:07
Halpiainenhttp://www.eranetti.fi/index.php?act=viewProd&productId=136 (http://www.eranetti.fi/index.php?act=viewProd&productId=136)
Otsikko: Vs: Vakuumipakkauskoneet
Kirjoitti: taku - 05.04.13 - klo:00:28
Ja pussukat tietysti. Ei ole aiemmin tullut mieleenkään että noita voi monta kertaa käyttää. En tiedä voiko varmuudella mutta onko pusseissa eroja?http://www.vakuumi.fi/2030-vakuumipussit-p-127.html (http://www.vakuumi.fi/2030-vakuumipussit-p-127.html)

Tarvetta olis itellä vakuumipusseille ja niistä kuuklaillessa löysin uuden kaupan www.vakuumipussit.fi (http://www.vakuumipussit.fi). Ilmeisesti nämä pussit ovat tavallisimmin tuon noin 0,090 mm paksuja(?). Onko joku jo ehtinyt tilata, niin uskaltaisi perässä? Ainakin ihan kohtuu pätevältä vaikuttivat sivut...