Agronet

Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: Teroman - 08.12.10 - klo:10:34

Otsikko: Kinkku
Kirjoitti: Teroman - 08.12.10 - klo:10:34

Kotimainen vaiko Tanskalainen ja mitä maksaa ?
 ::)
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: JoHaRa - 08.12.10 - klo:11:04
Mun veljellä on puoliksi tanskalainen kinkku, mut en tiedä kumpi puoli  ???
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: Teroman - 08.12.10 - klo:11:15

Paljonko puolikiloo maksoi ?
 8)
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: JoHaRa - 08.12.10 - klo:11:27

Paljonko puolikiloo maksoi ?
 8)


Sitä tuli sellaiset 50 kiloa kerrallaan, naimakaupalla. Appiukkonsa on tanskalainen  :D
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: Teroman - 08.12.10 - klo:11:29

Onnituit jymäyttään

16   Pointsia sulle ja papukaijan merkki
 8)
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: JoHaRa - 08.12.10 - klo:11:33

Onnituit jymäyttään

16   Pointsia sulle ja papukaijan merkki
 8)


Eikä ollut muuten ihan eka kerta kun Sinua on täällä Alkonetissä jymäytetty  ;D
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: Teroman - 08.12.10 - klo:12:02
Mun veljellä on puoliksi tanskalainen kinkku, mut en tiedä kumpi puoli  ???

Emo vai ISI  danskemaalta ?
 :o
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: gutiguti - 09.12.10 - klo:00:17
En ymmärrä teurastamoiden kinkkuvimmaa. Miksi paras ruhonosa pitää markkinoida jauhelihan hinnalla? Jokainen kinkku tuo persnettoa osuuskunnalle. Makkaroina ja eineksinäkin tuotto ja myyntiaika olisi moninkertainen. Parempi tuotto saadaan vaikka sekoittamalla kinkku lehmän jauhelihaan. Jos kinkkuja ei myytäisi niin makkaran ja muiden parempikatteisten liharuokien menekki kasvaisi, koska ihmiset eivät kuitenkaan viihdy näläntunteessa.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: pötsjölööm - 09.12.10 - klo:12:26
No eipä siinä jalostusastekaan päätä huimaa. Sian puolikas perse leikattu irti  :D Ja onhan siihen vettäkin pumpattu.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: JoHaRa - 09.12.10 - klo:12:29
No eipä siinä jalostusastekaan päätä huimaa. Sian puolikas perse leikattu irti  :D Ja onhan siihen vettäkin pumpattu.

Ja kun tuo peppukin on jo melkein halki valmiiksi  :D
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: bdr-529 - 09.12.10 - klo:12:42
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: JoHaRa - 09.12.10 - klo:12:45
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.

Lieneekö Viron kinkku missä hinnoissa verrattuna thaikinkkuun  ???
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: supersammakko - 09.12.10 - klo:14:23
Isot pojat tietää kertoa että paikanpäällä nautittuna thaikinkku olisi halvempaa..   ;D
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: JoHaRa - 09.12.10 - klo:14:25
Isot pojat tietää kertoa että paikanpäällä nautittuna thaikinkku olisi halvempaa..   ;D

Montako kinkkua täytyy ostaa jotta matkakustannukset saisi kuoletettua  ;D Siellä on kuulemma paljon piilokarjunkinkkua tarjolla  ??? Toiset eivät kuulemma välitä  ???
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: gutiguti - 09.12.10 - klo:15:34
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: JoHaRa - 09.12.10 - klo:15:39
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!

Ei oo, meille tuli kalleinta. Kotimaista ja ilman GMO-lisäaineita. Esim. elimistössä hajoamattomia luonnonvastaisia aminohappoja ja prioneita  :D
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: pötsjölööm - 09.12.10 - klo:16:22
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!

Hieno provo.  :D Osta sitten marras-joulukuun taitteessa ylivuotisia kotimaisia kinkkuja alle 4e kilo. Niissäkin syöntiaikaa vielä tammikuulle.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: Teroman - 09.12.10 - klo:20:19

Luomu vaiko GMO

???????????????

Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: supersammakko - 09.12.10 - klo:23:03
Isot pojat tietää kertoa että paikanpäällä nautittuna thaikinkku olisi halvempaa..   ;D

Montako kinkkua täytyy ostaa jotta matkakustannukset saisi kuoletettua  ;D Siellä on kuulemma paljon piilokarjunkinkkua tarjolla  ??? Toiset eivät kuulemma välitä  ???
Jokavuotisessa ulkomaan kinkunhankinnassa on riskejä, kuten juurikin tuo mahdollisuus törmätä karvaiseen piilokarjunkinkkuun. Tässä suhteessa kannattaa suosia ehkä kotimaista, hieman enemmän voi olla silavaa pinnalla, mutta sehän antaa vain makua ja tirisee mukavasti käsiteltäessä.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: gutiguti - 09.12.10 - klo:23:36
Iskelmän Terveyden Tukipilarit- ohjelmassa sanottiin että porsaanliha tartuttaa reumaa ja aiheuttaa tulehdustilan elimistöön. Itse nautiskelen asiantuntijan laittamaa lammasta ja tietenkin poroa.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: JoHaRa - 10.12.10 - klo:08:07
Isot pojat tietää kertoa että paikanpäällä nautittuna thaikinkku olisi halvempaa..   ;D

Montako kinkkua täytyy ostaa jotta matkakustannukset saisi kuoletettua  ;D Siellä on kuulemma paljon piilokarjunkinkkua tarjolla  ??? Toiset eivät kuulemma välitä  ???
Jokavuotisessa ulkomaan kinkunhankinnassa on riskejä, kuten juurikin tuo mahdollisuus törmätä karvaiseen piilokarjunkinkkuun. Tässä suhteessa kannattaa suosia ehkä kotimaista, hieman enemmän voi olla silavaa pinnalla, mutta sehän antaa vain makua ja tirisee mukavasti käsiteltäessä.

Kinkun täytyy olla tarkastettua ja leimattua  :D
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: gutiguti - 10.12.10 - klo:14:47
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!

Ei oo, meille tuli kalleinta. Kotimaista ja ilman GMO-lisäaineita. Esim. elimistössä hajoamattomia luonnonvastaisia aminohappoja ja prioneita  :D
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen. Mutta ei se GMO kinkku olisi sen huonompaa sitäpaitsi GMO ei ole mikään "lisäaine".

Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: bdr-529 - 10.12.10 - klo:14:53
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!

Ei oo, meille tuli kalleinta. Kotimaista ja ilman GMO-lisäaineita. Esim. elimistössä hajoamattomia luonnonvastaisia aminohappoja ja prioneita  :D
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen. Mutta ei se GMO kinkku olisi sen huonompaa sitäpaitsi GMO ei ole mikään "lisäaine".

Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.

Näkymätön käsi ohjailee markkinoita ja joka sitä vastaan taistelee tarvitsee pohjattöman kassan. Vrt kriisi eu:ssa.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: pötsjölööm - 10.12.10 - klo:16:06


Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: Teroman - 11.12.10 - klo:10:07

Luomu vaiko GMO

???????????????




Piilokives Kinkussa kiva sivumaku ,,,,,,,

Nostaa TestosTEROnia,,,,,
,,,,,,,,Å,,,,,,,,,,,,
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: gutiguti - 11.12.10 - klo:10:33
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen.

Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Tuskinpa makkaran tai jauhelihan pruutaamisen kustannus on kinkun käsittelyä kaliimpaa. Tuossa metsästyseuralla on useampikin ottanut kokonaisia sikoja omakustannushintaan teurastamon kautta teurastettuna ja palottuna ja hinta on ollut lähemmäksi kolme euroa (ALV?). Ja kun luun, sorkkien, pään jne arvo on olematon, niin mm kinkusta parhaana osana pitäisi tietenkin saada paras hinta. Pahoin pelkään että nuo 2,99 ja 3,99- kinkut myydään karjatilojen kustannuksella, kun jokatapauksessa teurastamon ja kaupankin pitää pyrkiä kannattavuuteen.

Järkevintä olisi myydä kinkut leikkeleinä ja eineksinä jne. Kokonaisen lihan myyminen ei ole kovin kannattavaa businesta, eikä varsinkaan parhaan ruhonosan tyrkyttäminen tappiolla. Sikayrittäjätkin puuhasivat oikein mainoskamppanjaa verovaroin tuettuna jolla olisi markkinoitu luullista lihaa. Se oli kyllä yrittäjiltä todella yksinkertaista menoa. Sitä se on kun ei tunneta taustoja eikä ymmärretä alkeitakaan, kuinka yhteiskuntasuhteita hoidetaan.
 Innokkaan hölmön lailla tehdään ministeriöön aivan pers-surkeita esityksiä sianlihan markkinoinnista ja vaaditaan siihen rahaa.
Kyseisiä asioita on hoidettu Joutsenlipun alla jo vuosia.
Surkeinta on LSO:n leimautuminen näiden puuhamiesten myötä. Atria ei viisaasti lähtenyt mitenkään mukaan ao. keskusteluun. Onneksi tuli vuosi sitten se Sarvanmaan (kok) raportti sikayrittäjäin toimista.
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: simmo - 11.12.10 - klo:10:50

Kotimainen vaiko Tanskalainen ja mitä maksaa ?
 ::)

-kotimainen tietysti,eikä hinnalla mitään väliä ;D
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: www.mortti.us - 11.12.10 - klo:16:24
Tässä meilän kinkut (http://www.urakkauunot.com/Kuva/kinkut.jpg)
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: Teroman - 11.12.10 - klo:16:47

Komeita

toinen ilman päätä , onko gmo jalostettu pää pois,,,,,
 :'(
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: www.mortti.us - 11.12.10 - klo:21:28
Ei, se oli ehtiny hymyilemään tänne. (http://www.urakkauunot.com/Kuva/kinkkuhymy.jpg)
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: Teroman - 11.12.10 - klo:21:30

Sikaillut palstalle vai ?
 ::)
Otsikko: Vs: Kinkkuruuhka
Kirjoitti: gutiguti - 12.12.10 - klo:23:00
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen.

Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Tuskinpa makkaran tai jauhelihan pruutaamisen kustannus on kinkun käsittelyä kaliimpaa. Tuossa metsästyseuralla on useampikin ottanut kokonaisia sikoja omakustannushintaan teurastamon kautta teurastettuna ja palottuna ja hinta on ollut lähemmäksi kolme euroa (ALV?). Ja kun luun, sorkkien, pään jne arvo on olematon, niin mm kinkusta parhaana osana pitäisi tietenkin saada paras hinta. Pahoin pelkään että nuo 2,99 ja 3,99- kinkut myydään karjatilojen kustannuksella, kun jokatapauksessa teurastamon ja kaupankin pitää pyrkiä kannattavuuteen.

Järkevintä olisi myydä kinkut leikkeleinä ja eineksinä jne. Kokonaisen lihan myyminen ei ole kovin kannattavaa businesta, eikä varsinkaan parhaan ruhonosan tyrkyttäminen tappiolla. Sikayrittäjätkin puuhasivat oikein mainoskamppanjaa verovaroin tuettuna jolla olisi markkinoitu luullista lihaa. Se oli kyllä yrittäjiltä todella yksinkertaista menoa. Sitä se on kun ei tunneta taustoja eikä ymmärretä alkeitakaan, kuinka yhteiskuntasuhteita hoidetaan.
 Innokkaan hölmön lailla tehdään ministeriöön aivan pers-surkeita esityksiä sianlihan markkinoinnista ja vaaditaan siihen rahaa.
Kyseisiä asioita on hoidettu Joutsenlipun alla jo vuosia.
Surkeinta on LSO:n leimautuminen näiden puuhamiesten myötä. Atria ei viisaasti lähtenyt mitenkään mukaan ao. keskusteluun. Onneksi tuli vuosi sitten se Sarvanmaan (kok) raportti sikayrittäjäin toimista.
25 000 sikaa ja 50 000 kinkkua viikossa pelkästään atrialta. huh.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/kinkkuja_riittaa_joulupoytaan_2202245.html

ja tuossa purettiin lakkoruuhkaa:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/lakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html;jsessionid=43064605FB573A3A619EEC9719C0B60D?name=useFontSize&path=%2F&value=bigger&redirectUrl=%2Fuutiset%2Fkotimaa%2F2010%2F04%2Flakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html&refresh=null
Otsikko: Vs: Kinkku
Kirjoitti: SKN - 13.12.10 - klo:12:06
Omaa tavaraa.
Otsikko: Vs: Kinkkuruuhka
Kirjoitti: gutiguti - 20.12.10 - klo:13:07
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen.

Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Tuskinpa makkaran tai jauhelihan pruutaamisen kustannus on kinkun käsittelyä kaliimpaa. Tuossa metsästyseuralla on useampikin ottanut kokonaisia sikoja omakustannushintaan teurastamon kautta teurastettuna ja palottuna ja hinta on ollut lähemmäksi kolme euroa (ALV?). Ja kun luun, sorkkien, pään jne arvo on olematon, niin mm kinkusta parhaana osana pitäisi tietenkin saada paras hinta. Pahoin pelkään että nuo 2,99 ja 3,99- kinkut myydään karjatilojen kustannuksella, kun jokatapauksessa teurastamon ja kaupankin pitää pyrkiä kannattavuuteen.

Järkevintä olisi myydä kinkut leikkeleinä ja eineksinä jne. Kokonaisen lihan myyminen ei ole kovin kannattavaa businesta, eikä varsinkaan parhaan ruhonosan tyrkyttäminen tappiolla. Sikayrittäjätkin puuhasivat oikein mainoskamppanjaa verovaroin tuettuna jolla olisi markkinoitu luullista lihaa. Se oli kyllä yrittäjiltä todella yksinkertaista menoa. Sitä se on kun ei tunneta taustoja eikä ymmärretä alkeitakaan, kuinka yhteiskuntasuhteita hoidetaan.
 Innokkaan hölmön lailla tehdään ministeriöön aivan pers-surkeita esityksiä sianlihan markkinoinnista ja vaaditaan siihen rahaa.
Kyseisiä asioita on hoidettu Joutsenlipun alla jo vuosia.
Surkeinta on LSO:n leimautuminen näiden puuhamiesten myötä. Atria ei viisaasti lähtenyt mitenkään mukaan ao. keskusteluun. Onneksi tuli vuosi sitten se Sarvanmaan (kok) raportti sikayrittäjäin toimista.
25 000 sikaa ja 50 000 kinkkua viikossa pelkästään atrialta. huh.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/kinkkuja_riittaa_joulupoytaan_2202245.html

ja tuossa purettiin lakkoruuhkaa:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/lakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html;jsessionid=43064605FB573A3A619EEC9719C0B60D?name=useFontSize&path=%2F&value=bigger&redirectUrl=%2Fuutiset%2Fkotimaa%2F2010%2F04%2Flakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html&refresh=null
Melko härsikillä tavalla sianlihantuottajat yrittävät saada koko kunnian edistyksestä. Käytännössähän pysähtyneisyyden ajan gmo-vapaat suomen rehu ja raisio toimittavat yli 90% rehuista. Sekä sian että naudan. Sen lisäksi a-rehu käyttää nautanappuloissa soijaa, miten sianrehuissa? Ja onko vapaata vai ei? Soijarouhe on yleinen rehu vasikoille ja tammoille.

Broitskupuolella on satarehu joka tuottaa noin puolelle lso:n tuottajista rehut. Ja siis edistyksellistä GMO-rehua. Volyymeja kun tarkastelee, niin ei ole vaikeaa päätellä että lähes kaikki gmo-soija on broilereiden rehuissa.
Sikapuoli ei käsittääkseni ole todellakaan niin edistyksellinen kuin antavat ymmärtää: prosentissa rehuista on soijaa murto-osa jota yritetään osoittaa muka GMO-rehuksi.

Tämä nyt on sitä tyypillistä sikamafian menekinedistyskampanjaa, kun ei tajuta että jokainen kinkku on suoraa persnettoa osuuskunnalle. Parhaat ruhonosat halutaan lahjoittaa alle jauhelihan hinnalla ja kompensoida se huonolla naudan ostohinnalla.