Agronet
Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: Teroman - 08.12.10 - klo:10:34
-
Kotimainen vaiko Tanskalainen ja mitä maksaa ?
::)
-
Mun veljellä on puoliksi tanskalainen kinkku, mut en tiedä kumpi puoli ???
-
Paljonko puolikiloo maksoi ?
8)
-
Paljonko puolikiloo maksoi ?
8)
Sitä tuli sellaiset 50 kiloa kerrallaan, naimakaupalla. Appiukkonsa on tanskalainen :D
-
Onnituit jymäyttään
16 Pointsia sulle ja papukaijan merkki
8)
-
Onnituit jymäyttään
16 Pointsia sulle ja papukaijan merkki
8)
Eikä ollut muuten ihan eka kerta kun Sinua on täällä Alkonetissä jymäytetty ;D
-
Mun veljellä on puoliksi tanskalainen kinkku, mut en tiedä kumpi puoli ???
Emo vai ISI danskemaalta ?
:o
-
En ymmärrä teurastamoiden kinkkuvimmaa. Miksi paras ruhonosa pitää markkinoida jauhelihan hinnalla? Jokainen kinkku tuo persnettoa osuuskunnalle. Makkaroina ja eineksinäkin tuotto ja myyntiaika olisi moninkertainen. Parempi tuotto saadaan vaikka sekoittamalla kinkku lehmän jauhelihaan. Jos kinkkuja ei myytäisi niin makkaran ja muiden parempikatteisten liharuokien menekki kasvaisi, koska ihmiset eivät kuitenkaan viihdy näläntunteessa.
-
No eipä siinä jalostusastekaan päätä huimaa. Sian puolikas perse leikattu irti :D Ja onhan siihen vettäkin pumpattu.
-
No eipä siinä jalostusastekaan päätä huimaa. Sian puolikas perse leikattu irti :D Ja onhan siihen vettäkin pumpattu.
Ja kun tuo peppukin on jo melkein halki valmiiksi :D
-
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
-
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Lieneekö Viron kinkku missä hinnoissa verrattuna thaikinkkuun ???
-
Isot pojat tietää kertoa että paikanpäällä nautittuna thaikinkku olisi halvempaa.. ;D
-
Isot pojat tietää kertoa että paikanpäällä nautittuna thaikinkku olisi halvempaa.. ;D
Montako kinkkua täytyy ostaa jotta matkakustannukset saisi kuoletettua ;D Siellä on kuulemma paljon piilokarjunkinkkua tarjolla ??? Toiset eivät kuulemma välitä ???
-
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!
-
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!
Ei oo, meille tuli kalleinta. Kotimaista ja ilman GMO-lisäaineita. Esim. elimistössä hajoamattomia luonnonvastaisia aminohappoja ja prioneita :D
-
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!
Hieno provo. :D Osta sitten marras-joulukuun taitteessa ylivuotisia kotimaisia kinkkuja alle 4e kilo. Niissäkin syöntiaikaa vielä tammikuulle.
-
Luomu vaiko GMO
???????????????
-
Isot pojat tietää kertoa että paikanpäällä nautittuna thaikinkku olisi halvempaa.. ;D
Montako kinkkua täytyy ostaa jotta matkakustannukset saisi kuoletettua ;D Siellä on kuulemma paljon piilokarjunkinkkua tarjolla ??? Toiset eivät kuulemma välitä ???
Jokavuotisessa ulkomaan kinkunhankinnassa on riskejä, kuten juurikin tuo mahdollisuus törmätä karvaiseen piilokarjunkinkkuun. Tässä suhteessa kannattaa suosia ehkä kotimaista, hieman enemmän voi olla silavaa pinnalla, mutta sehän antaa vain makua ja tirisee mukavasti käsiteltäessä.
-
Iskelmän Terveyden Tukipilarit- ohjelmassa sanottiin että porsaanliha tartuttaa reumaa ja aiheuttaa tulehdustilan elimistöön. Itse nautiskelen asiantuntijan laittamaa lammasta ja tietenkin poroa.
-
Isot pojat tietää kertoa että paikanpäällä nautittuna thaikinkku olisi halvempaa.. ;D
Montako kinkkua täytyy ostaa jotta matkakustannukset saisi kuoletettua ;D Siellä on kuulemma paljon piilokarjunkinkkua tarjolla ??? Toiset eivät kuulemma välitä ???
Jokavuotisessa ulkomaan kinkunhankinnassa on riskejä, kuten juurikin tuo mahdollisuus törmätä karvaiseen piilokarjunkinkkuun. Tässä suhteessa kannattaa suosia ehkä kotimaista, hieman enemmän voi olla silavaa pinnalla, mutta sehän antaa vain makua ja tirisee mukavasti käsiteltäessä.
Kinkun täytyy olla tarkastettua ja leimattua :D
-
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!
Ei oo, meille tuli kalleinta. Kotimaista ja ilman GMO-lisäaineita. Esim. elimistössä hajoamattomia luonnonvastaisia aminohappoja ja prioneita :D
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen. Mutta ei se GMO kinkku olisi sen huonompaa sitäpaitsi GMO ei ole mikään "lisäaine".
Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.
-
Kuluttaja on kunkku ja kinkkua haluaa halvalla jouluna ja jos suomalainen kinkku ei oo tarpeeksi halpaa niin ulkoa tulee.
Totta, sillä valintaperuste on HINTA, HINTA ja HINTA, sekä vielä pölkyllä päähän HINTA!
Ei oo, meille tuli kalleinta. Kotimaista ja ilman GMO-lisäaineita. Esim. elimistössä hajoamattomia luonnonvastaisia aminohappoja ja prioneita :D
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen. Mutta ei se GMO kinkku olisi sen huonompaa sitäpaitsi GMO ei ole mikään "lisäaine".
Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.
Näkymätön käsi ohjailee markkinoita ja joka sitä vastaan taistelee tarvitsee pohjattöman kassan. Vrt kriisi eu:ssa.
-
Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
-
Luomu vaiko GMO
???????????????
Piilokives Kinkussa kiva sivumaku ,,,,,,,
Nostaa TestosTEROnia,,,,,
,,,,,,,,Å,,,,,,,,,,,,
-
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen.
Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Tuskinpa makkaran tai jauhelihan pruutaamisen kustannus on kinkun käsittelyä kaliimpaa. Tuossa metsästyseuralla on useampikin ottanut kokonaisia sikoja omakustannushintaan teurastamon kautta teurastettuna ja palottuna ja hinta on ollut lähemmäksi kolme euroa (ALV?). Ja kun luun, sorkkien, pään jne arvo on olematon, niin mm kinkusta parhaana osana pitäisi tietenkin saada paras hinta. Pahoin pelkään että nuo 2,99 ja 3,99- kinkut myydään karjatilojen kustannuksella, kun jokatapauksessa teurastamon ja kaupankin pitää pyrkiä kannattavuuteen.
Järkevintä olisi myydä kinkut leikkeleinä ja eineksinä jne. Kokonaisen lihan myyminen ei ole kovin kannattavaa businesta, eikä varsinkaan parhaan ruhonosan tyrkyttäminen tappiolla. Sikayrittäjätkin puuhasivat oikein mainoskamppanjaa verovaroin tuettuna jolla olisi markkinoitu luullista lihaa. Se oli kyllä yrittäjiltä todella yksinkertaista menoa. Sitä se on kun ei tunneta taustoja eikä ymmärretä alkeitakaan, kuinka yhteiskuntasuhteita hoidetaan.
Innokkaan hölmön lailla tehdään ministeriöön aivan pers-surkeita esityksiä sianlihan markkinoinnista ja vaaditaan siihen rahaa.
Kyseisiä asioita on hoidettu Joutsenlipun alla jo vuosia.
Surkeinta on LSO:n leimautuminen näiden puuhamiesten myötä. Atria ei viisaasti lähtenyt mitenkään mukaan ao. keskusteluun. Onneksi tuli vuosi sitten se Sarvanmaan (kok) raportti sikayrittäjäin toimista.
-
Kotimainen vaiko Tanskalainen ja mitä maksaa ?
::)
-kotimainen tietysti,eikä hinnalla mitään väliä ;D
-
Tässä meilän kinkut (http://www.urakkauunot.com/Kuva/kinkut.jpg)
-
Komeita
toinen ilman päätä , onko gmo jalostettu pää pois,,,,,
:'(
-
Ei, se oli ehtiny hymyilemään tänne. (http://www.urakkauunot.com/Kuva/kinkkuhymy.jpg)
-
Sikaillut palstalle vai ?
::)
-
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen.
Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Tuskinpa makkaran tai jauhelihan pruutaamisen kustannus on kinkun käsittelyä kaliimpaa. Tuossa metsästyseuralla on useampikin ottanut kokonaisia sikoja omakustannushintaan teurastamon kautta teurastettuna ja palottuna ja hinta on ollut lähemmäksi kolme euroa (ALV?). Ja kun luun, sorkkien, pään jne arvo on olematon, niin mm kinkusta parhaana osana pitäisi tietenkin saada paras hinta. Pahoin pelkään että nuo 2,99 ja 3,99- kinkut myydään karjatilojen kustannuksella, kun jokatapauksessa teurastamon ja kaupankin pitää pyrkiä kannattavuuteen.
Järkevintä olisi myydä kinkut leikkeleinä ja eineksinä jne. Kokonaisen lihan myyminen ei ole kovin kannattavaa businesta, eikä varsinkaan parhaan ruhonosan tyrkyttäminen tappiolla. Sikayrittäjätkin puuhasivat oikein mainoskamppanjaa verovaroin tuettuna jolla olisi markkinoitu luullista lihaa. Se oli kyllä yrittäjiltä todella yksinkertaista menoa. Sitä se on kun ei tunneta taustoja eikä ymmärretä alkeitakaan, kuinka yhteiskuntasuhteita hoidetaan.
Innokkaan hölmön lailla tehdään ministeriöön aivan pers-surkeita esityksiä sianlihan markkinoinnista ja vaaditaan siihen rahaa.
Kyseisiä asioita on hoidettu Joutsenlipun alla jo vuosia.
Surkeinta on LSO:n leimautuminen näiden puuhamiesten myötä. Atria ei viisaasti lähtenyt mitenkään mukaan ao. keskusteluun. Onneksi tuli vuosi sitten se Sarvanmaan (kok) raportti sikayrittäjäin toimista.
25 000 sikaa ja 50 000 kinkkua viikossa pelkästään atrialta. huh.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/kinkkuja_riittaa_joulupoytaan_2202245.html
ja tuossa purettiin lakkoruuhkaa:
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/lakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html;jsessionid=43064605FB573A3A619EEC9719C0B60D?name=useFontSize&path=%2F&value=bigger&redirectUrl=%2Fuutiset%2Fkotimaa%2F2010%2F04%2Flakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html&refresh=null
-
Omaa tavaraa.
-
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen.
Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Tuskinpa makkaran tai jauhelihan pruutaamisen kustannus on kinkun käsittelyä kaliimpaa. Tuossa metsästyseuralla on useampikin ottanut kokonaisia sikoja omakustannushintaan teurastamon kautta teurastettuna ja palottuna ja hinta on ollut lähemmäksi kolme euroa (ALV?). Ja kun luun, sorkkien, pään jne arvo on olematon, niin mm kinkusta parhaana osana pitäisi tietenkin saada paras hinta. Pahoin pelkään että nuo 2,99 ja 3,99- kinkut myydään karjatilojen kustannuksella, kun jokatapauksessa teurastamon ja kaupankin pitää pyrkiä kannattavuuteen.
Järkevintä olisi myydä kinkut leikkeleinä ja eineksinä jne. Kokonaisen lihan myyminen ei ole kovin kannattavaa businesta, eikä varsinkaan parhaan ruhonosan tyrkyttäminen tappiolla. Sikayrittäjätkin puuhasivat oikein mainoskamppanjaa verovaroin tuettuna jolla olisi markkinoitu luullista lihaa. Se oli kyllä yrittäjiltä todella yksinkertaista menoa. Sitä se on kun ei tunneta taustoja eikä ymmärretä alkeitakaan, kuinka yhteiskuntasuhteita hoidetaan.
Innokkaan hölmön lailla tehdään ministeriöön aivan pers-surkeita esityksiä sianlihan markkinoinnista ja vaaditaan siihen rahaa.
Kyseisiä asioita on hoidettu Joutsenlipun alla jo vuosia.
Surkeinta on LSO:n leimautuminen näiden puuhamiesten myötä. Atria ei viisaasti lähtenyt mitenkään mukaan ao. keskusteluun. Onneksi tuli vuosi sitten se Sarvanmaan (kok) raportti sikayrittäjäin toimista.
25 000 sikaa ja 50 000 kinkkua viikossa pelkästään atrialta. huh.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/kinkkuja_riittaa_joulupoytaan_2202245.html
ja tuossa purettiin lakkoruuhkaa:
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/lakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html;jsessionid=43064605FB573A3A619EEC9719C0B60D?name=useFontSize&path=%2F&value=bigger&redirectUrl=%2Fuutiset%2Fkotimaa%2F2010%2F04%2Flakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html&refresh=null
Melko härsikillä tavalla sianlihantuottajat yrittävät saada koko kunnian edistyksestä. Käytännössähän pysähtyneisyyden ajan gmo-vapaat suomen rehu ja raisio toimittavat yli 90% rehuista. Sekä sian että naudan. Sen lisäksi a-rehu käyttää nautanappuloissa soijaa, miten sianrehuissa? Ja onko vapaata vai ei? Soijarouhe on yleinen rehu vasikoille ja tammoille.
Broitskupuolella on satarehu joka tuottaa noin puolelle lso:n tuottajista rehut. Ja siis edistyksellistä GMO-rehua. Volyymeja kun tarkastelee, niin ei ole vaikeaa päätellä että lähes kaikki gmo-soija on broilereiden rehuissa.
Sikapuoli ei käsittääkseni ole todellakaan niin edistyksellinen kuin antavat ymmärtää: prosentissa rehuista on soijaa murto-osa jota yritetään osoittaa muka GMO-rehuksi.
Tämä nyt on sitä tyypillistä sikamafian menekinedistyskampanjaa, kun ei tajuta että jokainen kinkku on suoraa persnettoa osuuskunnalle. Parhaat ruhonosat halutaan lahjoittaa alle jauhelihan hinnalla ja kompensoida se huonolla naudan ostohinnalla.