Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Sanna - 07.12.10 - klo:21:42
-
Miten mahtaa onnistua maidon myynti tilalta suoraan kuluttajalle? Netissä surffaillessa tälläistä harrastava pieni tila tuli vastaan ja rupesi mietityttämään, mitä lupia yms. lehmän tai vuohen maidon suoramyynti mahtaa vaatia? Joku viisaampi vastatkoon, kiitos :-)
-
Mittään lupia tartte kun myyt asiakkaan hinkkiin 'kylpymaitoa'. Annat etiketin mukaan: 'ulkoisesti iholle'. Jos he sitä sitten nuoleskelevat, niin omapahan on asiansa ja sinä olet pessyt kätesi kaikesta hykeenisestä vastuusta. Terveystarkastajalla lyö vähän aikaa tyhjää. ;D ;D ;D
-
Byrokratia tulee vastaan tietyssä pisteessä. Asiaa hieman selvitelleenä tossa joskus muinoin vähän aikaa sitten liitän vastaukseeni erään palasen eräästä viranomaislausunnosta:
Maidontuottaja saa itse myydä raakamaitoa 2500 litraa vuodessa suoraan tilalta ilman laitoshyväksyntää tekemällä toiminnasta elintarvikehuoneistoilmoituksen kuntansa elintarvikevalvontaan. Tilalta myynti tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaan astiaan irtomaitona. Siis yhteensä vuodessa 2500 litraa. Jos tämä määrä ylitetään, on tuottajan haettava toiminnalle maitoalan laitoshyväksyntää. (Tätä enimmäismäärää on tarkoitus nostaa seuraavassa elintarvikelain muutoksessa. Se tulee näillä näkymin nousemaan joko 5000 tai 10000 litraan vuodessa, ei vielä tietoa, kumpaan.)
Lisäksi väliltä sensuroituna tekstiä... :D
Ja loppukaneettina:
Omavalvonnan vaatimukset lisääntyvät sitä mukaa kuin toiminta monipuolistuu tai toiminnan elintarvikehygieeniset riskit kasvavat.
-
Vaatinee ainakin astian mukaan
,,,,,,,,,,,,,,
:o
-
Vaatinee ainakin astian mukaan
,,,,,,,,,,,,,,
:o
Paitsi jos juo suoraan hanasta ???
-
Kielletty hygieenia syistä
:'(
-
Meillä on juotettu suoraan tissistä ja hyvää on ollut.
-
Byrokratia tulee vastaan tietyssä pisteessä. Asiaa hieman selvitelleenä tossa joskus muinoin vähän aikaa sitten liitän vastaukseeni erään palasen eräästä viranomaislausunnosta:
Maidontuottaja saa itse myydä raakamaitoa 2500 litraa vuodessa suoraan tilalta ilman laitoshyväksyntää tekemällä toiminnasta elintarvikehuoneistoilmoituksen kuntansa elintarvikevalvontaan. Tilalta myynti tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaan astiaan irtomaitona. Siis yhteensä vuodessa 2500 litraa. Jos tämä määrä ylitetään, on tuottajan haettava toiminnalle maitoalan laitoshyväksyntää. (Tätä enimmäismäärää on tarkoitus nostaa seuraavassa elintarvikelain muutoksessa. Se tulee näillä näkymin nousemaan joko 5000 tai 10000 litraan vuodessa, ei vielä tietoa, kumpaan.)
Lisäksi väliltä sensuroituna tekstiä... :D
Ja loppukaneettina:
Omavalvonnan vaatimukset lisääntyvät sitä mukaa kuin toiminta monipuolistuu tai toiminnan elintarvikehygieeniset riskit kasvavat.
Yksi tuttu myy suoramyyntinä noin 15 000 litraa vuodessa ja eikä ne mistään viranoimaisjutuista ole koskaan puhunu :) Ely-keskuksesta on haettu suoramyyntikiintiö.
-
Tyhmänä kysyn miksi tarvitaan suoramyyntikiintiö?
-
Tyhmänä kysyn miksi tarvitaan suoramyyntikiintiö?
Saa tukea sille määrälle. Pimmeelle myynnille ei vissiin saa :D
-
Tyhmänä kysyn miksi tarvitaan suoramyyntikiintiö?
Saa tukea sille määrälle. Pimmeelle myynnille ei vissiin saa :D
Joo.
50 centtiä litralta pyytävät + alv
-
Tyhmänä kysyn miksi tarvitaan suoramyyntikiintiö?
Saa tukea sille määrälle. Pimmeelle myynnille ei vissiin saa :D
Joo.
50 centtiä litralta pyytävät + alv
Miksei samantein 70c/l verolla, eikä tartte kiintiöiden ja tukien kans pelata. ???
-
Byrokratia tulee vastaan tietyssä pisteessä. Asiaa hieman selvitelleenä tossa joskus muinoin vähän aikaa sitten liitän vastaukseeni erään palasen eräästä viranomaislausunnosta:
Maidontuottaja saa itse myydä raakamaitoa 2500 litraa vuodessa suoraan tilalta ilman laitoshyväksyntää tekemällä toiminnasta elintarvikehuoneistoilmoituksen kuntansa elintarvikevalvontaan. Tilalta myynti tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaan astiaan irtomaitona. Siis yhteensä vuodessa 2500 litraa. Jos tämä määrä ylitetään, on tuottajan haettava toiminnalle maitoalan laitoshyväksyntää. (Tätä enimmäismäärää on tarkoitus nostaa seuraavassa elintarvikelain muutoksessa. Se tulee näillä näkymin nousemaan joko 5000 tai 10000 litraan vuodessa, ei vielä tietoa, kumpaan.)
Lisäksi väliltä sensuroituna tekstiä... :D
Ja loppukaneettina:
Omavalvonnan vaatimukset lisääntyvät sitä mukaa kuin toiminta monipuolistuu tai toiminnan elintarvikehygieeniset riskit kasvavat.
Yksi tuttu myy suoramyyntinä noin 15 000 litraa vuodessa ja eikä ne mistään viranoimaisjutuista ole koskaan puhunu :) Ely-keskuksesta on haettu suoramyyntikiintiö.
Lainaamani teksti oli Eviran taholta. Siitä en esimerkiks tiedä että miten voimakkaasti Ely-keskusten ja Eviran vaatimukset eroaa toisistaan?
-
harrastin 90-luvun alussa kotiin kuljetusta kolmena päivänä viikossa ransiitilla n.30000litraa per vuosi,voin kertoa että helvettiä se oli.rahaa kyllä tuli muttei aikaa sen järkevään käyttöön. hemilä pelasti meidät lähettämällä kirjekuoren missä luki:käsittelettömän maidon kotiin kuljetus ja jakelu on kielletty.maa ja metsätalous ministeri kalevi hemilä.