Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Eemeli - 02.12.10 - klo:09:00
-
Uutisoitiin valion Joensuun tuotantolaitoksen kasvattavan juuston tuotantoa Venäjän markinoille.
Ainakin tähän asti, jokainen, ihan jokainen asia, vientimarkkinat, kauppa mitä Venäjän kanssa on harjoitettu on romahtanut ennemmin tahi myöhemmin, oman infrastruktuurin kehittyessä. Samoin tulee käymään juustomarkkinoiden.
Turha luoda valheellista tulevaisuudenuskoa pohjattomista markkinoista ja tämänkin kouhotuksen loppulaskun tulee maksamaan kotomanen kuluttaja, tai ainakin yritetään laskuttaa.
Ei aikaakaan kun alkaa parku romahtaneista vientihinnoista ja tarvitaan lisää sitä ja tätä tukea "tosi"yrittäjille.
-
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
-
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan. ;D
Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D
-
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan. ;D
Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D
Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.
-
Uutisoitiin valion Joensuun tuotantolaitoksen kasvattavan juuston tuotantoa Venäjän markinoille.
Ainakin tähän asti, jokainen, ihan jokainen asia, vientimarkkinat, kauppa mitä Venäjän kanssa on harjoitettu on romahtanut ennemmin tahi myöhemmin, oman infrastruktuurin kehittyessä. Samoin tulee käymään juustomarkkinoiden.
Turha luoda valheellista tulevaisuudenuskoa pohjattomista markkinoista ja tämänkin kouhotuksen loppulaskun tulee maksamaan kotomanen kuluttaja, tai ainakin yritetään laskuttaa.
Ei aikaakaan kun alkaa parku romahtaneista vientihinnoista ja tarvitaan lisää sitä ja tätä tukea "tosi"yrittäjille.
Olen samaa mieltä siitä että maidontuotantoa ei voi, eikä saa lisätä C-alueilla tämän tilapäisen kysynnän vuoksi. Tässä taas rakennellaan muutaman vuoden takaista kuviteltua maitopulaa jolla houkutellaan tuottajia laajentamaan tuotantoaan .Perusteluina taas kuultiin kuinka tuotanto vähenee kun maitotiloja lopettaa,mutta tosiasiassa lopettajia juuri nyt on aika vähän koska useat tilat kysyvät ostaa maitokiintiöitä C-alueilla ,mutta myynnissä olevia kiintiöitä on vähän ei juuri lainkaan . Etelässä olisi mahdollista lisätä tuotantoa ,mutta jokainen maidontuottaja suomessa tietää omakohtaisesti sen tilanteen että juuri mennyt kesä oli erittäin vaikea monelle ja tuntui tuottajan perstaskun tyhjyytenä .Maitomarkkinatkin ovat oleet kovin epävakaat joten tuottajat eivät ehkä kovin helposti lähde riskinottoon.
Valitettavasti juuri nyt pitää siirtää tuotantoa kasvattavia investointeja muutamalla vuodella pohjoisessa mutta on ihan eri asia mitä Valio itse tekee tuotantokapasiteetilleen , kunhan sitä ei rakenneta sellaisen kotimaisen tuotannon varaan jota ei voida tukipoliittisista syistä tuottaa. Tätä samaa olen kuullut myös muutamalta muulta maidontuottajalta.
Toisaalta tuotannon supistumisvauhtia on vaikeaa ennakoida ja nykyinen tuotannon kasvu C-alueella johtuu osittain myös siitä monet tuottajat ovat joutuneet siirtämään maidontuotannon lopettamista koska viljan hinta romahti taannoin ja viljamarkkinat ovat osoittautuneet kovin epävakaiksi ja lisäansion mahdollisuudet ovat pienet maidontuotanto-alueilla.
Nyt pitäisi ottaa jo viimein opiksi se että sikasektori ajautui vaikeuksiin tuotannon liiallisen kasvamisen vuoksi. Se mikä on teurastamon etu ei aina ole yksittäisen tuottajan etu ja pätee myös meijeriteollisuudessakin
-
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan. ;D
Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D
Kyllä suomessa pitää ensisijaisesti pyrkiä tuotannon vakauteen ja syynä on se että kansakuntana olemme mitättömän pieni jos tehdään väkiluvun vertaus vaikka esimerkiksi Pietariin .
Toistaiseksi tilanne maailmalla on se että meidän ei kannata kuvitella sitä että kykenisimme tyydyttämään erilaisia kysyntäpiikkejä ,mutta jos tulevaisuus näyttää että kysyntä onkin pysyvää voimme kasvattaa tuotantoamme .
Olkootpa ajatukseni maidosta tai perunoistakin miten kerettiläisiä tahansa tavallisen maanviljelijän näkökulmasta, kannattaisin kuitenkin sellaista linjaa että pidetään jalat maassa ilman sen enempiä intohimoja pelkkiin puoluepolitikointeihin näillä asioilla.
-
Toistaiseksi tilanne maailmalla on se että meidän ei kannata kuvitella sitä että kykenisimme tyydyttämään erilaisia kysyntäpiikkejä ,mutta jos tulevaisuus näyttää että kysyntä onkin pysyvää voimme kasvattaa tuotantoamme .
Ja asiakas odottaa tarpeensa kanssa kiltisti siihen asti, että jälkijunaan herännyt kepulaistuottaja saapi tuotantonsa rullaamaan??
Tosiasia on, että pysyvää kysyntää on tai ei ole. Riippuu näkökannasta. Ja se pysyvä kysyntä on tyydytetty jonkun toimesta tai kysyntä ei ole pysyvää. Todella kepulainen näkökanta sulla ;)
-
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan. ;D
Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D
Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.
Mutta löysin netistä tällaista tietoa.
Maitoa juustoksi jalostettaessa tiivistetään n. 10 maitolitraa 1 kiloksi juustoa. Vesipitoisuus vähenee, mutta suurin osa maidon ravintoaineista kulkeutuu juustoon ja säilyy siinä hyvin.
Oliko sun tieto sitä kepulaasta ropakandaa vai. ;D
-
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan. ;D
Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D
Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.
Mutta löysin netistä tällaista tietoa.
Maitoa juustoksi jalostettaessa tiivistetään n. 10 maitolitraa 1 kiloksi juustoa. Vesipitoisuus vähenee, mutta suurin osa maidon ravintoaineista kulkeutuu juustoon ja säilyy siinä hyvin.
Oliko sun tieto sitä kepulaasta ropakandaa vai. ;D
Paljon mahdollista ;D Mutta siinä tapauksessa juuston vienti on vieläkin järkevämpää, ja rahaa virtaa. Pikkusen fiksua sakkia valiossa.
-
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan. ;D
Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D
Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.
Mutta löysin netistä tällaista tietoa.
Maitoa juustoksi jalostettaessa tiivistetään n. 10 maitolitraa 1 kiloksi juustoa. Vesipitoisuus vähenee, mutta suurin osa maidon ravintoaineista kulkeutuu juustoon ja säilyy siinä hyvin.
Oliko sun tieto sitä kepulaasta ropakandaa vai. ;D
Paljon mahdollista ;D Mutta siinä tapauksessa juuston vienti on vieläkin järkevämpää, ja rahaa virtaa. Pikkusen fiksua sakkia valiossa.
Oltermannin hinta on noin 6€/kg suomessa,,, tiskissä. Jos kauppa ja kuljetus ottaa 35% ja alvi 13 niin Valio saa 2,88€/kg. Siis 28 senttii litra ,ja jäähän siitä hera.
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010111012673996_ru.shtml
Siis meikäläisellä olis hyvä vinkki kotimaiselle kuluttajalle. Tehdään Oltermannin ostolakko. Riittää enemmän vientiin r,,,, sille. ;D
-
Oltermannin hinta on noin 6€/kg suomessa,,, tiskissä. Jos kauppa ja kuljetus ottaa 35% ja alvi 13 niin Valio saa 2,88€/kg. Siis 28 senttii litra ,ja jäähän siitä hera.
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010111012673996_ru.shtml
Siis meikäläisellä olis hyvä vinkki kotimaiselle kuluttajalle. Tehdään Oltermannin ostolakko. Riittää enemmän vientiin r,,,, sille. ;D
Siitä jää monen monta litraa heraa, gefilukseen ja muihin korkeajalosteisiin tuotteisiin ;D Purkkimaidolla aika hankalaa repiä kunnon hintaa, mutta juustoissa saadaan jalostusastetta nostamalla pyytää vaikka hurumykke maitolitrasta.
-
Toistaiseksi tilanne maailmalla on se että meidän ei kannata kuvitella sitä että kykenisimme tyydyttämään erilaisia kysyntäpiikkejä ,mutta jos tulevaisuus näyttää että kysyntä onkin pysyvää voimme kasvattaa tuotantoamme .
Ja asiakas odottaa tarpeensa kanssa kiltisti siihen asti, että jälkijunaan herännyt kepulaistuottaja saapi tuotantonsa rullaamaan??
Tosiasia on, että pysyvää kysyntää on tai ei ole. Riippuu näkökannasta. Ja se pysyvä kysyntä on tyydytetty jonkun toimesta tai kysyntä ei ole pysyvää. Todella kepulainen näkökanta sulla ;)
Ei mulla ole mitään tuotannon lisäämistä vastaan ,eri juttu on se kuinka sille voi saada tukea jos tuotannon lisäys menee vientiä varten .
En ole nähnyt laskelmia mikä olisi se tuen määrä tuottajalle joka riittää siihen että tuotantoa kannattaa tukea ja lisätä vientiä varten. Onko suomessa ylipäätään mahdollista tuottaa maitoa nykyisestä alemmalla tuella . Tuotteesta saatava hinta on tietysti se olennaisin seikka ja sen pitäisi pysyä vähintään nykytasolla useita vuosia jotta investoinnit olisi kannattavaa.
Mikään kysyntä ei ole koskaan ikuisesti pysyvää ja siksi olen sitä mieltä että meidän kokomme jo kertoo sen ettei meistä ole suurten kysyntäpiikkien tyydyttäjäksi .
Kun meillä on lisäksi kiintiöjärjestelmässä katto jonka jatkuva ylittäminen tulee johtamaan pohjoisen tuen leikkaamiseen ja jämähdyttämiseen johonkin tasoon joka sitten lopulta irtoaisi maitomääristä.
Tämä johtaisi kyllä siihen että maidontuotanto menettäisi kannattavuutta rajusti ja kehittäminen hidastuisi ellei jopa vaarantusi tulevaisuudessa jos laajeneva tuotanto jäisi ilman tukea tai se tuki olisi kiinni taas jossain pellon hallinnassa tai tukioikeuksissa maidontuotannon jo lopettaneilla tiloilla.
. Yritän vain spekuloida nykyisessä järjestelmässä mitä siitä saattaisi seurata kun tukea leikataan mutta aina pitää muistaa että järjestelmiäkin voidaan muuttaa nopeasti.
Maidontuotannon kehittäminen on niin pitkäjänteistä puuhaa, että minun mielestä meidän olosuhteissamme sen onnistumiseen lähitulevaisuudessa kannattaa kiinnittää päähuomio vaikka se välillä vaatisikin tuotannon jarrutusta. Muutoin mielestäni voimme menettää merkittävän osan tuotannosta kertaheitolla seuraavassa laskusuhdanteessa
-
Kuinka pitkään Suomessa on mahdollista tukea maataloutta nykyisellä tavalla? Vuosi? Kaksi vuotta? Viisi vuotta?
-
Kuinka pitkään Suomessa on mahdollista tukea maataloutta nykyisellä tavalla? Vuosi? Kaksi vuotta? Viisi vuotta?
Kuka TUOHON kysymykseen osaa vastata niin on nero. Mä luulen että joku muutos tähän tulee tuolla 5 vuoden aikajänteellä. Ja tosiaan toivon että muutos on sellainen että joko
1. Meikäläiset pikkutilat lopetetaan yhdellä iskulla
tai
2. Meikäläiset pikkutilat kykenevät jatkamaan valitsemallaan uralla edes jotenkin oikeudenmukaisessa asemassa
Pahinta on se jos hirttonarua vaan pikkuisen kiristetään vuosi vuodelta. Kuten nyt on toimittu ;D
-
peruna kellaris kuuluu taas eemelin parkunaa.
Niinpä, perunat menee venälääsille kuin siimaa. Kantsis laittaa enempi kasvamaan. ;D
Joku rehellinen voisi kertoa kuinka paljon tukea yksi juustokilo saa. ;D
Yhteen juusto kiloon menee neljä litraa maitoa ;D Tehokasta vientiä, jos vertaa raakamaitoon. Tuo on todella fiksua, että viedään korkealle jalostettua tuotetta, eikä mitään lapikkaan pohjia.
Tuo neljä litraa menee melkein rahkan tekoon mutta juustoja jos tekee niin se on lähempänä kymmentä litraa.
-
Mutta löysin netistä tällaista tietoa.
Maitoa juustoksi jalostettaessa tiivistetään n. 10 maitolitraa 1 kiloksi juustoa. Vesipitoisuus vähenee, mutta suurin osa maidon ravintoaineista kulkeutuu juustoon ja säilyy siinä hyvin.
Oliko sun tieto sitä kepulaasta ropakandaa vai. ;D
[/quote]
-------------kyllä se on aina ollut näin,että 10lmaitoa=1kg juustoa
-
Mutta löysin netistä tällaista tietoa.
Maitoa juustoksi jalostettaessa tiivistetään n. 10 maitolitraa 1 kiloksi juustoa. Vesipitoisuus vähenee, mutta suurin osa maidon ravintoaineista kulkeutuu juustoon ja säilyy siinä hyvin.
Oliko sun tieto sitä kepulaasta ropakandaa vai. ;D
-------------kyllä se on aina ollut näin,että 10lmaitoa=1kg juustoa
[/quote]
Minä jo säikähdin, että Valio on keksinyt jonkun uuden keinon vetää kuluttajaa "nenästä" ;D
-
Kuinka pitkään Suomessa on mahdollista tukea maataloutta nykyisellä tavalla? Vuosi? Kaksi vuotta? Viisi vuotta?
Kaikki palikat voi mennä uusiksi lyhyessäkin ajassa ja silloin pärjää kai se joka tuottaa paljon ja on kyennyt jo nyt pitämään kustannukset hallinassa .
Tukihan on siitä pirullinen että vaikka se auttaa tuottajaa ,mutta pääomittuessaan peltoon se lisää kustannuksia ja se nostaa tuotantolaitteiden ja rakennusten hintoja kun tuetaan investointeja
-
HTT tietää olevan vain ajankysymyksen kun unioni puuttuu tähän suomalaiseen mätään, liittymisehdot rikkovaan kepulaiseen maatalouspolitiikkaan.
Meuhkaaminen jostakin valmistautumisesta lisääntyvään idään vientiin on vain valmistelua hätävalheiden levittämiseen ja aiheettomiin perusteluihin miksi maatalouspolitiikkaa maassamme on hoidettu päin persettä.
Varmasti Venäjän juustontarve kasvaa ja on lähes pohjaton, mutta kysymys kuuluu onko kotomainen kuluttaja valmis ja lisäksi vielä halukas maksamaan koko lystin.
-
Eikö ne ole kuluttajia lainkaan, ketkä siellä juustolassa kirnun ääressä istuu? ;D Luulisi olevan hyvä, että edes jollain artikkelilla vienti vetää.
-
Venäjän varaan ei tarvitse isoja pilvilinnoja rakennella.
-
Uusi Mannerheim-linja pystyyn ylijäämäjuustoilla ;D Tosi mature valkohomejuusto sopisi hyvin kemialliseen sodankäyntiin.
-
Venäjän varaan ei tarvitse isoja pilvilinnoja rakennella.
Eikös siellä Venäjällä ole 140 milj. ryssää joten tämän Joensuunmeijerin juustontuotanto on samaa luokkaa kuin sinun kauran myyntis Avenalle. Eli molemmat menevät kaupaksi mutta ei sieltä kukaan tule väkisin ostamaan, tai enhän minä sinun kauroista mitään tiedä.
-
Kyllä näiden seikkailujen maksajiksi yleensä tahtovat jäädä viljelijät. Kauppa pitää kiinni omasta katteestaan ettei se sisäänostohinta kyllä nouse
-
Kuinka pitkään Suomessa on mahdollista tukea maataloutta nykyisellä tavalla? Vuosi? Kaksi vuotta? Viisi vuotta?
toivotaan että edes ranskan tahdissa pysymme 8)
-
tukkisivat sen hurrimaidunki joensuun kautta venäjälle.. ;D
-
tukkisivat sen hurrimaidunki joensuun kautta venäjälle.. ;D
Muuten, mutta kelpaako se sinne vennään maalle? Itä on niin pieni markkina inkulle ettei tee mitään, vähän niinku jyrki, että samoilla linjoilla....
-
-------------kyllä se on aina ollut näin,että 10lmaitoa=1kg juustoa
[/quote]
Kuinkahan monta maitolitraa tää Valio on tuonut Suomeen juustoina??