Agronet
Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: Marttila - 12.09.10 - klo:21:22
-
miten puhdistatte paalajan syksyllä.voiko sitä pestä pesurilla ja laittaa suojaöljyn päälle,vai mitenkä.paineilmalla ei tahdo kaikki lähtä.
-
No, kyllä mä oon ainakin ensin lehtipuhaltimella poistanut pölyt ja muun irtotavaran.Sitten painepesurilla loput vähän laakereita varoen.Kuivauksen jälkeen öljy päälle sekä sisään ja rasvanippoihin reilusti rasvaa. Ei o mitään ongelmia ollu(kop,kop!) :)
-
No, kyllä mä oon ainakin ensin lehtipuhaltimella poistanut pölyt ja muun irtotavaran.Sitten painepesurilla loput vähän laakereita varoen.Kuivauksen jälkeen öljy päälle sekä sisään ja rasvanippoihin reilusti rasvaa. Ei o mitään ongelmia ollu(kop,kop!) :)
myös tällä systeemillä menty viimeiset kymmenen vuotta ilman ongelmia.
-
Mitä sitä suotta putsaamaan? Paremmin pääsee eroon, kun on sopivasti paskassa. Varmistaa vaan nopeen irrotuksen...
Vaikka nyt tuo klaassikin taas on toiminu ihan hyvin... pienen remontin jälkeen tosin.
Joskus pestiin... pesemisen lopettamisen jälkeen alkoi ketjutkin kestää.
-
Mulla on traktorikompura käytössä, tuotto noin 2000 litraa. Sillä pyyhkäsen paalaimen puhtaaksi useamman kerran käyttökauden aikaan. Kiva huoltaa ja rassailla kun ei möhnät tipu niskaan. Pesurilla suojapellit puhtaaksi ja rasvauksen jälkeen varastoon. Tietysti talvella vähän pajotetaan.
-
päältäpäin pesu ja loput paineilmalla.pesun jälkeen tyhjäkäyttöä ja rasvaus
-
Paineilmaa, paineilmaa, paineilmaa ja paineilmaa...
Harjapesu päältäpäin, ei koskaan vettä sisäosille. Sitten kunnon rasvaus ja ketjuille öljykylpy.
-
tämä käyttökoulutuksessa opetettu jos vanhaisäntä on paalaajaa pesemäs painepesurilla niin äkkiä välihin !!!
-
Harjalla ja paineilmalla pitää puhdistuksesta selvitä. Perusteellinen rasvaus ja jos jotain pitää päästä pesemään niin näkyvät pelliosat jollain pesuvahalla sienen kanssa. Welger on kyllä melkein suunniteltu palovaaralliseksi kun moneen paikkaan kertyy moskaa joka ei millään tipu itsekseen pois.
-
Kyllä toi aiemmin mainittu lehtipuhallin on tehokas verrattuna tavalliseen kompuraan.Mulla on nelitahtinen 76 cm3 puhallin(tuotto 1570 m3/h), sillä lähtee suuret määrät pölyä ja irto-olkea kerralla.Traktorin hyttikin lähtee puhtaaksi kun avaa ovet ja ikkunat jonka jälkeen ilmaa perään.Eikä tarvitse hengitellä pölyä kopissa kuten paineilmaletkun kanssa.
Naapurilla on monesti ollut kanssa traktorikäyttöinen kompura,joka tuntuin olevan vielä tehokkaampi.
-
kaverin traktorikompuralla puhaltanu,painepesuria en oo käyttäny koskaa.. pellit vois pestä välillä harjalla ja letkulla..
-
Jos pestä tarvii, niin mieluiten juuri ennen paalausta kuumana kesäpäivänä. Käytössä lämpee paikat ja kuivuu.
Mutta ilmalla vaan jos ei nyt aivan kaamee muumio ole.
Pätee varmaan sama juttu kuin puimuriin. Eräs isäntä oli huomannut että naapurinsa pesee puimuriansa painepesurilla oikein tosissaan. Kysymään siihen ivallisesti, että meinaat sitten laakereita alkaa vaihtaa. Vastaus oli hänelle siihen, että kyllä meinaan vaihtaa koko puimurin!
-
Siinähän ne on sitten vaihtunut kaikki laakeritkin samalla.
Eipä sillä painepesurilla taida laakereita parantavaa vaikutusta olla, pikemminkin päinvastoin.
Mutta tuopahan lehtipuhallin on kyllä verraton peli puimurin/kin puhdistuksessa.
Isomman mukana sellainen polttomoottoriversio ollut jo pari vuotta ja kyllä lähtee.
-
Eka puhallan ilmalla. Sit varovainen pesu pesurilla. sen jälkeen huolto ja rasvaukset.. ja vielä lopuksi pyöritän konetta niin että varmasti voitelee. Ja samalla ketjuille kunnolla öljyä talveksi. Hyvin on kone pelittänyt.
-
mie huollan paalaimen n. 12-16tunnin käytön jälkeen paineilmalla sisäpinnat ja painepesurilla kevyesti ulkopinnat. talvisäilytykseen sit samoin paitsi ulkokuoret harjan kanssa. sit kone halliin ja huoltokirjan mukainen ketjujen kireyden tarkastelut, terien teroitukset, laakereiden pintapuolinen tarkastelu ja ja ketjujen kunnollinen voitelu.. sit lappu paalimeen et mitä pitää tehdä enskäytön jälkeen, yleensä vain kulmavaihteen öljyt.. paalain pysyy hyvässä ja puhtaassa kunnossa kun säilytys aina hallissa ja kunnon puhdistus paineilmalla aika ajoin.. yleensä kaikkien koneiden huollot ja säilytys samalla tavalla ;) vasta viime keväänä kaveri kysyi et oonko vaihtanut traktorin ku tiellä ajoin vastaan, sanoin et onhan tällä jo ajeltu 8vuotta :D Joku voi *****illa taas siitä et puunaillaan liikaa.. esim: rutinoitunut paalaimen paineilma+ vesipesu ja rasvaukseen menee 30min!
-
Kaikki nuo kuin edellä ja sitten vahaus. Saiskohan sen itse käärimään itsensä vacumiin?
-
mutta eikö olekii sen jälkeen iloista männä vaihtaan vaikka isompaan, on myyjä kuin hankonkeksi, löysipä helmen. ja väli raha yleensä aika pieni, -hyvä tunti taksa pikkuhommasta! ;D
-
eihä tuon toisen keskiustelu ketjun mukaan paalaimia tarvinnu puunailla..
-
vielä ei oo ittellä ajankohtaasta tuo puhdistus talvea varten...
-
eihä tuon toisen keskiustelu ketjun mukaan paalaimia tarvinnu puunailla..
Tuunailla...;D