Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Heino Leino - 29.05.10 - klo:14:17
-
toe poeka eilen merimaesta kunnon kalansavustusuunin. Oesko toveriilla hyvvie vinkkilöesie parraan tuloksen saavuttamiseksi. Mitä muuta voes panna mausteeksi, ku leppää katajaa ja sokerie. No tietennii suolaa, mutta millon oesi teitin mielestä savukala parasta suolata, ennen vae jäläkeen savustuksen. Poekossa ruukasin ripotella suolat ennen savustusta, mutta nyt joku kehu että kun panneepi kymmeneksi minnuutiksi kymmenrorenttisseen suola-vetteen heti savustuksen jäläkeen, niin jopa on makosata. Ja oon sevverta maestellu sen kamraatin tekemätä että hyvvää on...
-
Sanoisinpa melkein et laita savustus pöntöön katavaa ja harkitse koskenkorvan kaatoa joukkoon , harkittuasi tarkemmin juot kossun itse .
Sytytä katavat bensiinin avulla , huomioi palokunnan hankkiminen ajoissa , jos naapurin sauna vaikka sattuis palamaan niin voitte hoitaa sammutus hommat samalla reisulla . Kätevää eikö totta .
Palokunnan käytyä sanot hemetille et olis mukava saada kalanhaju sormiin , hän käsittää tietys väärin mutta älä masennu . Selkäsaunan jälkeen sanot tarkoittaneesi kalan jatkojalostusta . Sovun synnyttyä laitat kalan sisään jotakin hyvää sekä valmistatte sen yhdessä vaikka paistamalla . Varo ärsyttämästä vaimoasi liikaa koska paistinpannun kanssa heiluva hameväki saapi rumaa jälkeä aikaan .
Kalan tarjoilet valkoviinin kanssa jonka juot itse . Kuka humalaisen kanssa sänkyhommiin rupee , ei kukaan , eli saamatta jää Heinolta tänä iltana .
;)
-
Sanoisinpa melkein et laita savustus pöntöön katavaa ja harkitse koskenkorvan kaatoa joukkoon , harkittuasi tarkemmin juot kossun itse .
Sytytä katavat bensiinin avulla , huomioi palokunnan hankkiminen ajoissa , jos naapurin sauna vaikka sattuis palamaan niin voitte hoitaa sammutus hommat samalla reisulla . Kätevää eikö totta .
Palokunnan käytyä sanot hemetille et olis mukava saada kalanhaju sormiin , hän käsittää tietys väärin mutta älä masennu . Selkäsaunan jälkeen sanot tarkoittaneesi kalan jatkojalostusta . Sovun synnyttyä laitat kalan sisään jotakin hyvää sekä valmistatte sen yhdessä vaikka paistamalla . Varo ärsyttämästä vaimoasi liikaa koska paistinpannun kanssa heiluva hameväki saapi rumaa jälkeä aikaan .
Kalan tarjoilet valkoviinin kanssa jonka juot itse . Kuka humalaisen kanssa sänkyhommiin rupee , ei kukaan , eli saamatta jää Heinolta tänä iltana .
;)
sorkkis kertoo pitkäaikaisia kokemuksiaan ;D
-
..asijallisestikkii voisi vastata...meri suoloja sekä sitruunapippuriva ja hivenen sirtusjuissiva
ja annettaan lohenkala immee mauteet ihteheensä..sitte savustetahan leppä kataja sokeri seoksella..ja takaisin wickströmmin sisuskalujen tutkinoihin...
-
toe poeka eilen merimaesta kunnon kalansavustusuunin. Oesko toveriilla hyvvie vinkkilöesie parraan tuloksen saavuttamiseksi. Mitä muuta voes panna mausteeksi, ku leppää katajaa ja sokerie. No tietennii suolaa, mutta millon oesi teitin mielestä savukala parasta suolata, ennen vae jäläkeen savustuksen. Poekossa ruukasin ripotella suolat ennen savustusta, mutta nyt joku kehu että kun panneepi kymmeneksi minnuutiksi kymmenrorenttisseen suola-vetteen heti savustuksen jäläkeen, niin jopa on makosata. Ja oon sevverta maestellu sen kamraatin tekemätä että hyvvää on...
Varo vaan ettei kohta tule direktiivi EU:lta, että koti konstein ei saa enää savustaa Suomessa ;D Hys hys, kannatta olla ihan hissukseen vaan :D
-
http://www.youtube.com/watch?v=C5X-K3RfZdo
Kohta on Bryssel myös apajilla ;)
-
oho oli jo täällä...
veikkonen ja sahanlavit...
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1136321
siinäkin on jotakin
-
Kyllä mä oon laittanut suolat ennen savustusta,marjaisia katajan oksia ja leppälastuja ja ne oon laittanut tuoreesta lepästä,kuivasta lepästä tulee kitkerät savut.Just savustin lahnaa ja jumankekka kun oli HYVÄÄ.Kaupan punaiset kalat mielestäni ei savustamisen arvoisia.Siika ,kuha, ahven ja lahna,haukikin menettelee paremman puutteessa mutta on hiukan kuivahko savustukseen.
-
Poekossa ruukasin ripotella suolat ennen savustusta, mutta nyt joku kehu että kun panneepi kymmeneksi minnuutiksi kymmenrorenttisseen suola-vetteen heti savustuksen jäläkeen, niin jopa on makosata. Ja oon sevverta maestellu sen kamraatin tekemätä että hyvvää on...
Kukkolankosken siianpaistajat käytti vartaan vaan suolaliuosämpärissä, ja oli hyvää!
-
huomenet joo siitä vaan lippoamaan.....liippapitäjässäkin tartttis taasen käydä...
-
eipä ollunna verkossa mittää, vaen jospa se illalla...
-
Jospa lasket ne verkot toiselle puolelle venettä,voisi vaikka olla kalaakin ;D
-
toe poeka eilen merimaesta kunnon kalansavustusuunin. Oesko toveriilla hyvvie vinkkilöesie parraan tuloksen saavuttamiseksi. Mitä muuta voes panna mausteeksi, ku leppää katajaa ja sokerie. No tietennii suolaa, mutta millon oesi teitin mielestä savukala parasta suolata, ennen vae jäläkeen savustuksen. Poekossa ruukasin ripotella suolat ennen savustusta, mutta nyt joku kehu että kun panneepi kymmeneksi minnuutiksi kymmenrorenttisseen suola-vetteen heti savustuksen jäläkeen, niin jopa on makosata. Ja oon sevverta maestellu sen kamraatin tekemätä että hyvvää on...
Puruveen muikut oon suolannu ennen savustusta. Lohet ja isommat kalat savustuksen jäläkeen ;D
-
nyt se on sitte testattu. Pari haukea ja yhen taemenen laetoen päevällä savustummaan, suolauksen hoetelin jäläkikätteen suolaveissä. Hyvveä tuli