Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Ojala - 04.05.10 - klo:21:12

Otsikko: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: Ojala - 04.05.10 - klo:21:12

Nämä ruokatehtaat lakko sulkee
04.05.2010 19:40   

 Suomen Elintarviketyöläisten liitto hylkäsi uusimman sovintoesityksen. Lakko pysäyttää merkittävän osan ruokatehtaista keskiviikon vastaisesta yöstä lähtien.

Työtaistelu koskee 83 yksikköä kaikilla sopimusaloilla. Työtaistelut laajenevat koko elintarvikealalle, jollei alalle ole solmittu työehtosopimusta 11.5.2010 mennessä.

Lakossa ovat 5.5.2010 alkaen seuraavat yritykset:

Elonen Oy, Jämsä

Fazer Leipomot Oy, Lahti

Fazer Leipomot Oy, Lappeenranta

Fazer Leipomot Oy, Piispanristi/Kaarina

Fazer Leipomot Oy, Ulvila

Fazer Leipomot Oy, Vantaa

Leivon Leipomo Oy, Tampere

Leipomo Rosten Oy, Turku

Leipomo Salonen Oy, Turku

Linkosuo Oy, Kangasala

Moilas Leipomo Oy, Pieksämäki

Moilas Oy GF Ltd, Pieksämäki

Pielispakari Oy, Nurmes

Porokylän Leipomo Oy, Lieksa

Porokylän Leipomo Oy, Nurmes

Vaasan Oy, Espoo

Vaasan Oy, Joutsenon tehdas

Vaasan Oy, Jyväskylä

Vaasan Oy, Kiiminki

Vaasan Oy, Kotkan leipomo

Vaasan Oy, Kuopio

Vaasan Oy, Kuusankoski

Vaasan Oy, Seinäjoki

Vaasan Oy, Tampere

Vaasan Oy, Turku

Vaasan Oy, Vantaa

Atria Suomi Oy, Kauhajoki

Atria Suomi Oy, Kuopio

Atria Suomi Oy, Nurmo (pois lukien broilerteurastamo)

Best-In Oy, Kuopio

HK Ruokatalo Oyj, Forssa

Sataservice Oy, Forssa (HK Ruokatalo)

HK Ruokatalo Oyj, Mellilä

HK Ruokatalo Oyj, Outokumpu

HK Ruokatalo Oyj, Säkylä

HK Ruokatalo Oyj, Vantaa

Kivikylän kotipalvaamo, Huittinen

Liha-Saarioinen Oy, Valkeakoski

Lihatukku Harri Tamminen Oy, Vantaa

Saarioisten Lihanjalostus Oy, Jyväskylä

Wursti Oy, Järvenpää

Arla Ingman Oy Ab, Sipoo

Hämeenlinnan Osuusmeijeri, Hämeenlinna

Ingman Ice cream Oy Ab, Sipoo

Massby Facility & Service, Sipoo

Osuuskunta Maitomaa, Suonenjoki

Suomen Nestlé Oy, Turengin jäätelötehdas

Valio Oy, Joensuu

Valio Oy, Lapinlahti

Valio Oy, Oulu

Valio Oy, Pitäjänmäki

Valio Oy, Riihimäki

Valio Oy, Seinäjoki

Valio Oy, Vantaa

Altia Oyj, Koskenkorva

Altia Oyj, Rajamäki

A-pullo Oy, Rajamäki

Apetit Kala Oy, Kuopio

Apetit Pakaste Oy, Säkylä

Bunge Finland Oy, Raisio

Eckes-Granini Finland Oy Ab, Turku

Fazer Makeiset Oy, Lappeenranta

Fazer Makeiset Oy, Vantaa

Felix Abba Oy Ab, Lahti

Oy Gustav Paulig Ab, Helsinki

Oy Hartwall Ab, Lahti

Leaf Suomi Oy, Aura

LU Suomi Oy, Vantaa

Maustaja, Pyhäntä

Meira Oy, kahvipaahtimo, Helsinki

Meira Oy, maustetehdas, Helsinki

Mildola Oy, Kirkkonummi

MP-Maustepalvelu Oy, Hämeenlinna

Novelpack Oy, Kantvik

Oy Panda Ab, Vaajakoski

Puljonki Oy, Juuka

Ruoka-Saarioinen Oy, Sahalahti (pois lukien broilerteurastamo)

Saarioisten keskuslähettämö Oy, Valkeakoski

Saarioisten Säilyke Oy, Huittinen

Oy Sinebrychoff Ab, Kerava

Suomen Sokeri Oy, Porkkala

Valio Oy, Suonenjoen Hillotehdas

Vip-Juicemaker Oy, Kuopio
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: SomeBody77 - 04.05.10 - klo:21:20

Nämä ruokatehtaat lakko sulkee
04.05.2010 19:40   

HK Ruokatalo Oyj, Säkylä
Hetkonen. Meneekö HK:n broilerteurastamo kiinni? VAi onko tuolla vaan leikkaamo ja Eurassa teurastamo.
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: Timppa - 04.05.10 - klo:21:29
Meneekö sorkkiksen sorkkahoito lakkoon?

 ;D
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: sorkkis - 04.05.10 - klo:21:49
Meneekö sorkkiksen sorkkahoito lakkoon?

 ;D
Ei . 8)


Eikä massikan perähuoltajat . ;D
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: Guarter - 04.05.10 - klo:22:10
Entäs eläinten hyvinvointi, kiinnostakkaan lakkolaisia? Mistä se raha tulee palkankorotuksiin? Kuka junaillee koko paskan, häviäjiä ovat tuottajat ja itse työntekijät pitemmän päälle? Kuka hyötyy tästä rumbasta?
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: nAGGI-nYLYGGI - 04.05.10 - klo:22:15
Tämä Suomalaisten palkannauttijoiden ryhmä ajaa ennen pitkää koko Suomen samanlaiseen tilaan, kun missä Kreikka on nyt. Lisää liksaa, vähemmän töitä ja eläkkeelle lähetään 35 veenä viimestään, kun ei pää kestä valtavia paineita lihaa leikatessa ja sämpylöitä pyöritellessä  ???
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: Terminator - 04.05.10 - klo:22:23
Tämä Suomalaisten palkannauttijoiden ryhmä ajaa ennen pitkää koko Suomen samanlaiseen tilaan, kun missä Kreikka on nyt. Lisää liksaa, vähemmän töitä ja eläkkeelle lähetään 35 veenä viimestään, kun ei pää kestä valtavia paineita lihaa leikatessa ja sämpylöitä pyöritellessä  ???

STTK:N tavoitehan on että kun kaveri valmistuu ammattiin niin saa samalla kelasta eläkepaperit kouraan. ;D
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: korven ukko - 05.05.10 - klo:09:31
Broileri on jo valmiiksi pahassa ylitarjonnassa. Siksi yksikään broilerlinja ei mene edelleenkään lakkoon eikä sulkuun. Eikä myöskään se kms-lindin ja ohvon pakaste-sulattamo, jota keva ja pari muuta vakuutusrahastoa pitää pystyssä. Rahtareiden tietotoimiston mukaan saksalaista pakastesikaa on ajettu koko atrian ja hkn kuljetuskapasiteetilla jo ennen lakkoja ko. pakkaamon läpi.
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: JoHaRa - 05.05.10 - klo:10:54
Meneekö sorkkiksen sorkkahoito lakkoon?

 ;D

Jos menisi lakkoon niin varmaan nautojen hätäteurastusjonot pienenesivät  ;D
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: juumassi - 05.05.10 - klo:11:16

Nämä ruokatehtaat lakko sulkee
04.05.2010 19:40   

HK Ruokatalo Oyj, Säkylä
Hetkonen. Meneekö HK:n broilerteurastamo kiinni? VAi onko tuolla vaan leikkaamo ja Eurassa teurastamo.

jossain on sentään järkeäkin vielä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010050511600399_uu.shtml
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: mlahti - 05.05.10 - klo:11:24
alkaa pikku hiljaa vit*ttaan toi lakkoilu. taas teuraiden haku siirty hamaaseen tulevaisuuteen. kuukausi sitä on jo ootettu. sillä on aika kovat kerrannais vaikutukset palkkioiden kautta. tekis mieli ampua kuuhun lakkoilevat elintarviketyöläiset.
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: emo-heikki - 05.05.10 - klo:18:34
Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ????
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: korven ukko - 07.05.10 - klo:22:08
Broileri on jo valmiiksi pahassa ylitarjonnassa. Siksi yksikään broilerlinja ei mene edelleenkään lakkoon eikä sulkuun. Eikä myöskään se kms-lindin ja ohvon pakaste-sulattamo, jota keva ja pari muuta vakuutusrahastoa pitää pystyssä. Rahtareiden tietotoimiston mukaan saksalaista pakastesikaa on ajettu koko atrian ja hkn kuljetuskapasiteetilla jo ennen lakkoja ko. pakkaamon läpi.
"Suomessa siipikarjanlihan kotimaan kulutus
pieneni alkuvuodesta. Broilerinlihan kulutus on
poikkeuksellisesti laskenut tammi-heinäkuussa
pari prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja kalkkunanlihan
jopa yli 20 prosenttia."-PTT-2009

Samaan aikaan tuotanto kasvoi 6 pinnaa...

teurastamot ovat tehneet sitovia tuotantosopimuksia ja kanaa tulee. Nyt syö koko suomi sitten kanaa, kun juutinen käskee: SYÖKÄÄ KANAA!!!!!!!!

jääräpäiset suomalaiset syö kuitenkin sikaa niiiiin paljon kuin napa vetää
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: korven ukko - 08.05.10 - klo:22:40
Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ????
Lihatalojen talous on syöksyssä ja johto vaihtuu pian jos ei suunta muutu. Broilerin kulutus on laskenut ja samalla sitovia brotkosopimuksia tehty lisää. Sika ollut euroopan kalleinta vuoden kun tuotantomäärät ovat romahtaneet. Lakolla ja muilla sian menekin vaikeuttamistoimenpiteillä sekä tuonilla pyritään vaikuttamaan markkinatilanteeseen kunnes tuottajien vastustamat ylituotannon lisäystoimenpiteet alkavat vaikuttamaan.
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 09.05.10 - klo:00:02
Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ????
Kaupan laajentuneet aukioloajat haastavat elintarviketeollisuutta pidempään työviikkoon. Se ei ole yritysten kannalta kannattavaa kun kokonaisvolyymi ei kasva ja työn teetttäminen tulee törkeän kalliiksi.

Nyt saavat viikonlopun töistä (2 päivää) normityöviikon (5 päivää) palkan. Sitä ollaan pudottamassa 3,5 päivän palkaksi.

http://www.loimaanlehti.fi/uutiset/130009.html

Ihan asiallista laatunäkemystä teurastajalla. En tiedä onko tässä yhteydessä edes keskusteltu teurastuksen tekemisestä muulloinkin kuin arkena päivävuorossa. Se on melkoinen kilpailuhaitta, jota ei tietysti hetkessä tasata kun kiinteistöt ja linjat nyt kuitenkin ovat investoituna.
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: korven ukko - 09.05.10 - klo:14:02
Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ????
Kaupan laajentuneet aukioloajat haastavat elintarviketeollisuutta pidempään työviikkoon. Se ei ole yritysten kannalta kannattavaa kun kokonaisvolyymi ei kasva ja työn teetttäminen tulee törkeän kalliiksi.

Nyt saavat viikonlopun töistä (2 päivää) normityöviikon (5 päivää) palkan. Sitä ollaan pudottamassa 3,5 päivän palkaksi.

http://www.loimaanlehti.fi/uutiset/130009.html

Ihan asiallista laatunäkemystä teurastajalla. En tiedä onko tässä yhteydessä edes keskusteltu teurastuksen tekemisestä muulloinkin kuin arkena päivävuorossa. Se on melkoinen kilpailuhaitta, jota ei tietysti hetkessä tasata kun kiinteistöt ja linjat nyt kuitenkin ovat investoituna.
Lihatalojen talous on syöksyssä ja johto vaihtuu pian jos ei suunta muutu. Broilerin kulutus on laskenut ja samalla sitovia brotkosopimuksia tehty lisää. Sika ollut euroopan kalleinta vuoden kun tuotantomäärät ovat romahtaneet. Lakolla ja muilla sian menekin vaikeuttamistoimenpiteillä sekä tuonilla pyritään vaikuttamaan markkinatilanteeseen kunnes tuottajien vastustamat ylituotannon lisäystoimenpiteet alkavat vaikuttamaan.

Tuos loimaan jutus huomionarvoisinta on kommentit kuinka kustannukset ja panokset eivät ole samat kaikille tuottajille koko talousalueella, etenkään seinien sisällä. Hintakilpailuun ei ole mitään edellytyksiä. Eikä myöskään tarvetta kun pyritään korkeintaan omavaraisuuteen tuotantomäärissä ja profiloidutaan entistäkin enemmän erilleen eurooppalaisesta bulkkituotannosta ja hintakilpailusta eläin- ja ympäristöystävällisellä tuotantotavalla.

Mitä taas "sikaruuhkan" purkuun tulee, niin linjoissa pitäisi olla kapasiteettia noin kaksinkertaiselle teurasmäärälle. Jos isot siat aiheuttaa ongelmia niin ne täytynee nyt sitten laittaa dieetile ja tarjota vain 70-80 kiloista kunnes "ruuhka" on purettu ja 90-100 kiloiset sitten sen jälkeen... Nythän "ruuhkan" purkuun on sikäli hyvät edellytykset kun mitään pullonkaulaa ei ole teurastamon jälkeen.
Otsikko: Vs: Lakkoa pukkaa...
Kirjoitti: korven ukko - 09.05.10 - klo:14:05
Broileri on jo valmiiksi pahassa ylitarjonnassa. Siksi yksikään broilerlinja ei mene edelleenkään lakkoon eikä sulkuun. Eikä myöskään se kms-lindin ja ohvon pakaste-sulattamo, jota keva ja pari muuta vakuutusrahastoa pitää pystyssä. Rahtareiden tietotoimiston mukaan saksalaista pakastesikaa on ajettu koko atrian ja hkn kuljetuskapasiteetilla jo ennen lakkoja ko. pakkaamon läpi.
"Suomessa siipikarjanlihan kotimaan kulutus
pieneni alkuvuodesta. Broilerinlihan kulutus on
poikkeuksellisesti laskenut tammi-heinäkuussa
pari prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja kalkkunanlihan
jopa yli 20 prosenttia."-PTT-2009

Samaan aikaan tuotanto kasvoi 6 pinnaa...

teurastamot ovat tehneet sitovia tuotantosopimuksia ja kanaa tulee. Nyt syö koko suomi sitten kanaa, kun juutinen käskee: SYÖKÄÄ KANAA!!!!!!!!

jääräpäiset suomalaiset syö kuitenkin sikaa niiiiin paljon kuin napa vetää
lakkoa ei siirretty sikojen vaan brotkojen vuoksi, lakkoa ei myöskään tule yltämään maitoon ainakaan kevätjuhlien alla.