Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Ojala - 04.05.10 - klo:21:12
-
Nämä ruokatehtaat lakko sulkee
04.05.2010 19:40
Suomen Elintarviketyöläisten liitto hylkäsi uusimman sovintoesityksen. Lakko pysäyttää merkittävän osan ruokatehtaista keskiviikon vastaisesta yöstä lähtien.
Työtaistelu koskee 83 yksikköä kaikilla sopimusaloilla. Työtaistelut laajenevat koko elintarvikealalle, jollei alalle ole solmittu työehtosopimusta 11.5.2010 mennessä.
Lakossa ovat 5.5.2010 alkaen seuraavat yritykset:
Elonen Oy, Jämsä
Fazer Leipomot Oy, Lahti
Fazer Leipomot Oy, Lappeenranta
Fazer Leipomot Oy, Piispanristi/Kaarina
Fazer Leipomot Oy, Ulvila
Fazer Leipomot Oy, Vantaa
Leivon Leipomo Oy, Tampere
Leipomo Rosten Oy, Turku
Leipomo Salonen Oy, Turku
Linkosuo Oy, Kangasala
Moilas Leipomo Oy, Pieksämäki
Moilas Oy GF Ltd, Pieksämäki
Pielispakari Oy, Nurmes
Porokylän Leipomo Oy, Lieksa
Porokylän Leipomo Oy, Nurmes
Vaasan Oy, Espoo
Vaasan Oy, Joutsenon tehdas
Vaasan Oy, Jyväskylä
Vaasan Oy, Kiiminki
Vaasan Oy, Kotkan leipomo
Vaasan Oy, Kuopio
Vaasan Oy, Kuusankoski
Vaasan Oy, Seinäjoki
Vaasan Oy, Tampere
Vaasan Oy, Turku
Vaasan Oy, Vantaa
Atria Suomi Oy, Kauhajoki
Atria Suomi Oy, Kuopio
Atria Suomi Oy, Nurmo (pois lukien broilerteurastamo)
Best-In Oy, Kuopio
HK Ruokatalo Oyj, Forssa
Sataservice Oy, Forssa (HK Ruokatalo)
HK Ruokatalo Oyj, Mellilä
HK Ruokatalo Oyj, Outokumpu
HK Ruokatalo Oyj, Säkylä
HK Ruokatalo Oyj, Vantaa
Kivikylän kotipalvaamo, Huittinen
Liha-Saarioinen Oy, Valkeakoski
Lihatukku Harri Tamminen Oy, Vantaa
Saarioisten Lihanjalostus Oy, Jyväskylä
Wursti Oy, Järvenpää
Arla Ingman Oy Ab, Sipoo
Hämeenlinnan Osuusmeijeri, Hämeenlinna
Ingman Ice cream Oy Ab, Sipoo
Massby Facility & Service, Sipoo
Osuuskunta Maitomaa, Suonenjoki
Suomen Nestlé Oy, Turengin jäätelötehdas
Valio Oy, Joensuu
Valio Oy, Lapinlahti
Valio Oy, Oulu
Valio Oy, Pitäjänmäki
Valio Oy, Riihimäki
Valio Oy, Seinäjoki
Valio Oy, Vantaa
Altia Oyj, Koskenkorva
Altia Oyj, Rajamäki
A-pullo Oy, Rajamäki
Apetit Kala Oy, Kuopio
Apetit Pakaste Oy, Säkylä
Bunge Finland Oy, Raisio
Eckes-Granini Finland Oy Ab, Turku
Fazer Makeiset Oy, Lappeenranta
Fazer Makeiset Oy, Vantaa
Felix Abba Oy Ab, Lahti
Oy Gustav Paulig Ab, Helsinki
Oy Hartwall Ab, Lahti
Leaf Suomi Oy, Aura
LU Suomi Oy, Vantaa
Maustaja, Pyhäntä
Meira Oy, kahvipaahtimo, Helsinki
Meira Oy, maustetehdas, Helsinki
Mildola Oy, Kirkkonummi
MP-Maustepalvelu Oy, Hämeenlinna
Novelpack Oy, Kantvik
Oy Panda Ab, Vaajakoski
Puljonki Oy, Juuka
Ruoka-Saarioinen Oy, Sahalahti (pois lukien broilerteurastamo)
Saarioisten keskuslähettämö Oy, Valkeakoski
Saarioisten Säilyke Oy, Huittinen
Oy Sinebrychoff Ab, Kerava
Suomen Sokeri Oy, Porkkala
Valio Oy, Suonenjoen Hillotehdas
Vip-Juicemaker Oy, Kuopio
-
Nämä ruokatehtaat lakko sulkee
04.05.2010 19:40
HK Ruokatalo Oyj, Säkylä
Hetkonen. Meneekö HK:n broilerteurastamo kiinni? VAi onko tuolla vaan leikkaamo ja Eurassa teurastamo.
-
Meneekö sorkkiksen sorkkahoito lakkoon?
;D
-
Meneekö sorkkiksen sorkkahoito lakkoon?
;D
Ei . 8)
Eikä massikan perähuoltajat . ;D
-
Entäs eläinten hyvinvointi, kiinnostakkaan lakkolaisia? Mistä se raha tulee palkankorotuksiin? Kuka junaillee koko paskan, häviäjiä ovat tuottajat ja itse työntekijät pitemmän päälle? Kuka hyötyy tästä rumbasta?
-
Tämä Suomalaisten palkannauttijoiden ryhmä ajaa ennen pitkää koko Suomen samanlaiseen tilaan, kun missä Kreikka on nyt. Lisää liksaa, vähemmän töitä ja eläkkeelle lähetään 35 veenä viimestään, kun ei pää kestä valtavia paineita lihaa leikatessa ja sämpylöitä pyöritellessä ???
-
Tämä Suomalaisten palkannauttijoiden ryhmä ajaa ennen pitkää koko Suomen samanlaiseen tilaan, kun missä Kreikka on nyt. Lisää liksaa, vähemmän töitä ja eläkkeelle lähetään 35 veenä viimestään, kun ei pää kestä valtavia paineita lihaa leikatessa ja sämpylöitä pyöritellessä ???
STTK:N tavoitehan on että kun kaveri valmistuu ammattiin niin saa samalla kelasta eläkepaperit kouraan. ;D
-
Broileri on jo valmiiksi pahassa ylitarjonnassa. Siksi yksikään broilerlinja ei mene edelleenkään lakkoon eikä sulkuun. Eikä myöskään se kms-lindin ja ohvon pakaste-sulattamo, jota keva ja pari muuta vakuutusrahastoa pitää pystyssä. Rahtareiden tietotoimiston mukaan saksalaista pakastesikaa on ajettu koko atrian ja hkn kuljetuskapasiteetilla jo ennen lakkoja ko. pakkaamon läpi.
-
Meneekö sorkkiksen sorkkahoito lakkoon?
;D
Jos menisi lakkoon niin varmaan nautojen hätäteurastusjonot pienenesivät ;D
-
Nämä ruokatehtaat lakko sulkee
04.05.2010 19:40
HK Ruokatalo Oyj, Säkylä
Hetkonen. Meneekö HK:n broilerteurastamo kiinni? VAi onko tuolla vaan leikkaamo ja Eurassa teurastamo.
jossain on sentään järkeäkin vielä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010050511600399_uu.shtml
-
alkaa pikku hiljaa vit*ttaan toi lakkoilu. taas teuraiden haku siirty hamaaseen tulevaisuuteen. kuukausi sitä on jo ootettu. sillä on aika kovat kerrannais vaikutukset palkkioiden kautta. tekis mieli ampua kuuhun lakkoilevat elintarviketyöläiset.
-
Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ????
-
Broileri on jo valmiiksi pahassa ylitarjonnassa. Siksi yksikään broilerlinja ei mene edelleenkään lakkoon eikä sulkuun. Eikä myöskään se kms-lindin ja ohvon pakaste-sulattamo, jota keva ja pari muuta vakuutusrahastoa pitää pystyssä. Rahtareiden tietotoimiston mukaan saksalaista pakastesikaa on ajettu koko atrian ja hkn kuljetuskapasiteetilla jo ennen lakkoja ko. pakkaamon läpi.
"Suomessa siipikarjanlihan kotimaan kulutus
pieneni alkuvuodesta. Broilerinlihan kulutus on
poikkeuksellisesti laskenut tammi-heinäkuussa
pari prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja kalkkunanlihan
jopa yli 20 prosenttia."-PTT-2009
Samaan aikaan tuotanto kasvoi 6 pinnaa...
teurastamot ovat tehneet sitovia tuotantosopimuksia ja kanaa tulee. Nyt syö koko suomi sitten kanaa, kun juutinen käskee: SYÖKÄÄ KANAA!!!!!!!!
jääräpäiset suomalaiset syö kuitenkin sikaa niiiiin paljon kuin napa vetää
-
Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ????
Lihatalojen talous on syöksyssä ja johto vaihtuu pian jos ei suunta muutu. Broilerin kulutus on laskenut ja samalla sitovia brotkosopimuksia tehty lisää. Sika ollut euroopan kalleinta vuoden kun tuotantomäärät ovat romahtaneet. Lakolla ja muilla sian menekin vaikeuttamistoimenpiteillä sekä tuonilla pyritään vaikuttamaan markkinatilanteeseen kunnes tuottajien vastustamat ylituotannon lisäystoimenpiteet alkavat vaikuttamaan.
-
Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ????
Kaupan laajentuneet aukioloajat haastavat elintarviketeollisuutta pidempään työviikkoon. Se ei ole yritysten kannalta kannattavaa kun kokonaisvolyymi ei kasva ja työn teetttäminen tulee törkeän kalliiksi.
Nyt saavat viikonlopun töistä (2 päivää) normityöviikon (5 päivää) palkan. Sitä ollaan pudottamassa 3,5 päivän palkaksi.
http://www.loimaanlehti.fi/uutiset/130009.html
Ihan asiallista laatunäkemystä teurastajalla. En tiedä onko tässä yhteydessä edes keskusteltu teurastuksen tekemisestä muulloinkin kuin arkena päivävuorossa. Se on melkoinen kilpailuhaitta, jota ei tietysti hetkessä tasata kun kiinteistöt ja linjat nyt kuitenkin ovat investoituna.
-
Mistähän tässä oikeastaan lakkoillaan ????
Kaupan laajentuneet aukioloajat haastavat elintarviketeollisuutta pidempään työviikkoon. Se ei ole yritysten kannalta kannattavaa kun kokonaisvolyymi ei kasva ja työn teetttäminen tulee törkeän kalliiksi.
Nyt saavat viikonlopun töistä (2 päivää) normityöviikon (5 päivää) palkan. Sitä ollaan pudottamassa 3,5 päivän palkaksi.
http://www.loimaanlehti.fi/uutiset/130009.html
Ihan asiallista laatunäkemystä teurastajalla. En tiedä onko tässä yhteydessä edes keskusteltu teurastuksen tekemisestä muulloinkin kuin arkena päivävuorossa. Se on melkoinen kilpailuhaitta, jota ei tietysti hetkessä tasata kun kiinteistöt ja linjat nyt kuitenkin ovat investoituna.
Lihatalojen talous on syöksyssä ja johto vaihtuu pian jos ei suunta muutu. Broilerin kulutus on laskenut ja samalla sitovia brotkosopimuksia tehty lisää. Sika ollut euroopan kalleinta vuoden kun tuotantomäärät ovat romahtaneet. Lakolla ja muilla sian menekin vaikeuttamistoimenpiteillä sekä tuonilla pyritään vaikuttamaan markkinatilanteeseen kunnes tuottajien vastustamat ylituotannon lisäystoimenpiteet alkavat vaikuttamaan.
Tuos loimaan jutus huomionarvoisinta on kommentit kuinka kustannukset ja panokset eivät ole samat kaikille tuottajille koko talousalueella, etenkään seinien sisällä. Hintakilpailuun ei ole mitään edellytyksiä. Eikä myöskään tarvetta kun pyritään korkeintaan omavaraisuuteen tuotantomäärissä ja profiloidutaan entistäkin enemmän erilleen eurooppalaisesta bulkkituotannosta ja hintakilpailusta eläin- ja ympäristöystävällisellä tuotantotavalla.
Mitä taas "sikaruuhkan" purkuun tulee, niin linjoissa pitäisi olla kapasiteettia noin kaksinkertaiselle teurasmäärälle. Jos isot siat aiheuttaa ongelmia niin ne täytynee nyt sitten laittaa dieetile ja tarjota vain 70-80 kiloista kunnes "ruuhka" on purettu ja 90-100 kiloiset sitten sen jälkeen... Nythän "ruuhkan" purkuun on sikäli hyvät edellytykset kun mitään pullonkaulaa ei ole teurastamon jälkeen.
-
Broileri on jo valmiiksi pahassa ylitarjonnassa. Siksi yksikään broilerlinja ei mene edelleenkään lakkoon eikä sulkuun. Eikä myöskään se kms-lindin ja ohvon pakaste-sulattamo, jota keva ja pari muuta vakuutusrahastoa pitää pystyssä. Rahtareiden tietotoimiston mukaan saksalaista pakastesikaa on ajettu koko atrian ja hkn kuljetuskapasiteetilla jo ennen lakkoja ko. pakkaamon läpi.
"Suomessa siipikarjanlihan kotimaan kulutus
pieneni alkuvuodesta. Broilerinlihan kulutus on
poikkeuksellisesti laskenut tammi-heinäkuussa
pari prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja kalkkunanlihan
jopa yli 20 prosenttia."-PTT-2009
Samaan aikaan tuotanto kasvoi 6 pinnaa...
teurastamot ovat tehneet sitovia tuotantosopimuksia ja kanaa tulee. Nyt syö koko suomi sitten kanaa, kun juutinen käskee: SYÖKÄÄ KANAA!!!!!!!!
jääräpäiset suomalaiset syö kuitenkin sikaa niiiiin paljon kuin napa vetää
lakkoa ei siirretty sikojen vaan brotkojen vuoksi, lakkoa ei myöskään tule yltämään maitoon ainakaan kevätjuhlien alla.