Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: jeep - 27.03.10 - klo:08:11
-
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/03/1087987
Jo on väitös ????
-
Eihän tuo mitään. Takavuosina tehtiin väitös, jonka mukaan lapsettomuus ei ole periytyvä ominaisuus.
-
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/03/1087987
Jo on väitös ????
Tekijä on itse kasvissyöjä....jotkut eivät voi hyväksyä sitä, että muut eivät alistu pienen hörhöryhmän määräyksiin
-
http://www.biovaan.fi/kivikautiset/index.html
-
Tämä perustuu aika yksinkertaiseen matematiikkaan: Ihmiskunnan ruokkiminen lihalla vaatii 3-7 kertaa enemmän pinta-alaa kuin jos ruoka olisi vain kasviksia.
Kumma että näinkin yksinkertainen totuus vaatii tuekseen ihan väitöskirjan.. Johan tuo opetettiin pölvästi-akatemiassa varmaan ensimmäisellä oppitunnilla.
-
Tämä perustuu aika yksinkertaiseen matematiikkaan: Ihmiskunnan ruokkiminen lihalla vaatii 3-7 kertaa enemmän pinta-alaa kuin jos ruoka olisi vain kasviksia.
Kumma että näinkin yksinkertainen totuus vaatii tuekseen ihan väitöskirjan.. Johan tuo opetettiin pölvästi-akatemiassa varmaan ensimmäisellä oppitunnilla.
Totta, mutta lihaa voi tuottaa muallakin kuin pelloilla, esim. "tundralla" jossa ei peltokasvit menesty ...
-
Tämä on fakta että muut kädelliset jotka eivät keksineet lihansyöntiä jäivät "puuhun", ne jotka taas rupesivat syömään lihaa niistä tuli homo-sapiens. Liha kasvatti AIVOT.
Tuossa linkissä on niitä VEGAANEJA ja tulevia väittelijöitä
http://areena.yle.fi/ohjelma/b07057873df007bc4b6f23ed13f8cd35
-
Minä kyllä veikkaan, että lihansyönnistä ei luovuta, mutta se tapa miten se liha tehdään, se voi muuttua radikaalisti.
Liukuhihnalla aletaan tuottamaan kyljyspötköä, ja viereisellä hihnalla tulee sisäfilettä.
Tai sitten ihan jotenkin muuten, saattaapa olla, että kaupasta saa ostaa paketin, jolla voi ihan itse jossakin "lihakoneessa" kasvattaa pihvinsä. Ikäänkuin tulevaisuuden "leipäkone"!
-
http://jussiriekki.blogspot.com/2009/12/ihmisen-ruoka-osa-ii.html
-
Lisäluettavaa:
Turun kauppakorkeakoulun tiedoite. (http://www.tse.fi/FI/media/ajankohtaista/Pages/vait%C3%B6s_kasvissyonti_voi_yleistya_lihansyonnin_kustannuksella.aspx)
Itse väitöskirja. (http://info.tse.fi/julkaisut/vk/Ae3_2010.pdf)
-
Tämä perustuu aika yksinkertaiseen matematiikkaan: Ihmiskunnan ruokkiminen lihalla vaatii 3-7 kertaa enemmän pinta-alaa kuin jos ruoka olisi vain kasviksia.
Kumma että näinkin yksinkertainen totuus vaatii tuekseen ihan väitöskirjan.. Johan tuo opetettiin pölvästi-akatemiassa varmaan ensimmäisellä oppitunnilla.
Eli vieläkin yksinkertaisemmin; yksi kymmenestä syö tulevaisuudessakin lihaa, se jolla on siihen varaa ;) ;D
-
Tämä perustuu aika yksinkertaiseen matematiikkaan: Ihmiskunnan ruokkiminen lihalla vaatii 3-7 kertaa enemmän pinta-alaa kuin jos ruoka olisi vain kasviksia.
Kumma että näinkin yksinkertainen totuus vaatii tuekseen ihan väitöskirjan.. Johan tuo opetettiin pölvästi-akatemiassa varmaan ensimmäisellä oppitunnilla.
Eli vieläkin yksinkertaisemmin; yksi kymmenestä syö tulevaisuudessakin lihaa, se jolla on siihen varaa ;) ;D
Näin se menee, mutta tuohon tulevaan elintarvikepulaan en oikein usko, sillä sama teema on pyörinyt ainakin 2000 vuotta ihmiskunnan historiassaja väestö on vaan kasvanut ...
Elintarvikkeet on useimmille ihmisille todella halpoja, mikäli niiden hinta oleellisesti nousisi, niin uusia tuotantoalueita tulisi valtavasti lisää, kun tuotannosta tulisi kannattavaa jopa Siperian taigalla ....
Ei pelkästään "Euroopan tundralla" eli Suomessa ????
-
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/03/1087987
Jo on väitös ????
Lihansyönti ei lopu. Mutta itte toivoisin että pitkässä juoksussa ruvettaisiin arvostamaan ja käyttämään enemmän riistaa. Nauta, sika, kana tulee säilymään. Erityisesti nauta koska se pystyy käyttämään hyväkseen nurmea, jota ihminen ei taas pysty. Sika on asia erikseen. KAtsotaan v. 2080, kuka oli oikeassa, kuka ei.
-
On sekin hölmöä että city kaneja metsästetään ruuaksi leijonille korkeasaareen ::)
-
ROTAT on näköjään pienempi ongelma Helsingille kuin villikanit ;D
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1622556
-
Tämä perustuu aika yksinkertaiseen matematiikkaan: Ihmiskunnan ruokkiminen lihalla vaatii 3-7 kertaa enemmän pinta-alaa kuin jos ruoka olisi vain kasviksia.
Kumma että näinkin yksinkertainen totuus vaatii tuekseen ihan väitöskirjan.. Johan tuo opetettiin pölvästi-akatemiassa varmaan ensimmäisellä oppitunnilla.
Totta, mutta lihaa voi tuottaa muallakin kuin pelloilla, esim. "tundralla" jossa ei peltokasvit menesty ...
Pitää tietysti paikkansa, mutta ei tuo hyötysuhde siitä silti miksikään muutu. Eikös siellä "tundralla" kasva ne maailman parhaat puikulat? Vai muistanko väärin.
-
Tämä perustuu aika yksinkertaiseen matematiikkaan: Ihmiskunnan ruokkiminen lihalla vaatii 3-7 kertaa enemmän pinta-alaa kuin jos ruoka olisi vain kasviksia.
Kumma että näinkin yksinkertainen totuus vaatii tuekseen ihan väitöskirjan.. Johan tuo opetettiin pölvästi-akatemiassa varmaan ensimmäisellä oppitunnilla.
Totta, mutta lihaa voi tuottaa muallakin kuin pelloilla, esim. "tundralla" jossa ei peltokasvit menesty ...
Pitää tietysti paikkansa, mutta ei tuo hyötysuhde siitä silti miksikään muutu. Eikös siellä "tundralla" kasva ne maailman parhaat puikulat? Vai muistanko väärin.
Totta, kun perunan viljelyä laajennetaan Aasiassa, alueilla missä nykyään viljellään vuoristoriisiä, niin satotasot moninkertaistuu ...
-
Kaikesta kasvisruokapuheesta huolimatta lihankulutus senkun nousee. Luulen, että ollaan jo ravitsemuksellisesti liian korkealla tasolla. Pieni määrä lihaa helpottaa täysipainoisen ravinnon kasaamista (ei niin tarkkaan tarvi pohtia aminohappoja ym.), mutta liika on liikaa. "Vanhoina hyvinä aikoina" kun mitään kasvissyöntiä ei tunnettu - palataan vaikkapa 50 vuotta taaksepäin) - lihankulutus oli vain reilu puolet nykyisestä. Ja jos tuotantobiologiaa yhtään mietitään, niin kyllähän nuo yksimahaiset ovat ensin liipasimella, jos lihantuotantoa vähentämään ruvetaan.
Petri