Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: de Citonni - 08.03.10 - klo:19:21
-
Mausteet ja marinaadit jo rehun mukana. :D :D ;D ;D
Radio-ohjelma: Brasilialainen nauta kasvaakin makaroneilla karsinassa
Kuluttajien mielikuva brasilialaisesta naudanlihantuotannosta, on kaukana todellisuudesta, uutisoi Yle.
Se kertoo Ruotsin Radion Ekot-ohjelmasta, jonka mukaanlLihakarjaa pidetään Brasiliassa huonoissa oloissa ja eläimet altistuvat voimakkaille kemikaaleille.
Ohjelmassa kerrotaan, että suuri osa brasilialaisesta lihakarjasta elää ahtaissa karsinoissa. Tapa yleistyy, koska maan hallitus tukee sitä. Hallinto ei halua karjatilojen laajentavan ja näin hakkaavan sademetsiä laitumiksi.
Karjaa ruokitaan muun muassa soijalla ja makaroneilla.
Ekot-ohjelman mukaan nautojen laitumet pidetään kunnossa voimakkailla kasvinsuojeluaineilla, joista monet ovat kiellettyjä muun muassa Ruotsissa. Laitumia ruiskutetaan myös Parakvatilla, joka on yksi maailman vaarallisimpia torjunta-aineita ja kielletty EU:ssa.
Ohjelmassa haastatellut brasilialaislihaa Ruotsiin tuovien yhtiöiden edustajat kertoivat, etteivät yhtiöt aseta myrkkyjen käytölle tai eläinten hoitotavoille mitään ehtoja. Ne ilmoittavat vain noudattavansa Brasilian lainsäädäntöä.
-
Mausteet ja marinaadit jo rehun mukana. :D :D ;D ;D
Radio-ohjelma: Brasilialainen nauta kasvaakin makaroneilla karsinassa
Kuluttajien mielikuva brasilialaisesta naudanlihantuotannosta, on kaukana todellisuudesta, uutisoi Yle.
Se kertoo Ruotsin Radion Ekot-ohjelmasta, jonka mukaanlLihakarjaa pidetään Brasiliassa huonoissa oloissa ja eläimet altistuvat voimakkaille kemikaaleille.
Ohjelmassa kerrotaan, että suuri osa brasilialaisesta lihakarjasta elää ahtaissa karsinoissa. Tapa yleistyy, koska maan hallitus tukee sitä. Hallinto ei halua karjatilojen laajentavan ja näin hakkaavan sademetsiä laitumiksi.
No nyt sie rommautit voimakolomikon haavekuvat brassifileestä... :'(
-
Saiskos ton Auliksen sinne jotenkin :P
-
"Suomessa parakvatin käyttö torjunta-aineena on ollut kielletty jo vuodesta 1985, mutta useissa muissa EU-maissa sen käyttö on ollut sallittua rikkakasvien torjuntaan avomaalla."
mitähä aukkiveetisepelit nyt suuhusa pistää
jos eivät koht saa ennää parakvaatilla lipivoituva
rassipaskaa :o
-
Arlan maitu on 100% lähiruokaa verrattuna brassiseebuun!
Sille totuudelle ei voi apilaskaan mitään, vaikka härskissä seebunrasvassa paistaisi! ;D
Mistäs kaukaa sää sit olet .
-
Suomalainen kuluttajakin asettaa vaatimuksia vain kotimaiselle tuottajalle.
Brassiliha saa olla tuotettua vaikka missä oloissa.
-
Brassit todellista Luomua siis Karjan hoitajat,,,,,,,,,
Karja kyllästetty Hormooneilla ja DDT llä sekä GMO lla
atlantin ylityksen aikana pitoisuudet tippuu nollaan, kuulemma ( Tullin tilastoja )
::)
-
mitähä aukkiveetisepelit nyt suuhusa pistää jos eivät koht saa ennää parakvaatilla lipivoituva rassipaskaa :o
Kepulaisia ei ainakaan syödä.
-
Kyllä ainoa oikea luomunauta on ylämaalainen ....
-
Kyllä ainoa oikea luomunauta on ylämaalainen ....
Tarkotitko sitä kuntaa tuolla itärajan pinnassa.
-
Niin, sitä brassinautaa en ole koskaan ostanut, ravintolassa ehkä joutunut syömään. Ja noilla ruotsinlaivoilla katsonut sitä paistin leikkaajan työn jälkeä. Sellainen sateekaaren kirjava väri siinä leikkupinnassa näkyy olevan. Onkohan se sitä DDt:tä, Gemoa vai Parakvaattia? ???
-
Olen aina mieltänyt että mitä kauempaa tuote tulee, sitä huonompi se on.
-
Tuo ihana globaali elintarvikevaihto. Koskahan Suomessa kuluttaja saa maitovalikoimiin kiinalaisvaihtoehdon?
-
Tuo ihana globaali elintarvikevaihto. Koskahan Suomessa kuluttaja saa maitovalikoimiin kiinalaisvaihtoehdon?
Hällä ja väliä... pääasia on, että Valion määräävä markkina-asema murretaan.
-
hehheh! en nyt ihan uskonutkaaan että olisitta kannipaaleja, mut älkää syökö toisianne, -ainakaan ähkyyn asti! mites nyt jos ei valion monipoli kaatukaan? alkaako veetin syönti taas vai ?
-
Niin, sitä brassinautaa en ole koskaan ostanut, ravintolassa ehkä joutunut syömään. Ja noilla ruotsinlaivoilla katsonut sitä paistin leikkaajan työn jälkeä. Sellainen sateekaaren kirjava väri siinä leikkupinnassa näkyy olevan. Onkohan se sitä DDt:tä, Gemoa vai Parakvaattia? ???
He, he, hee ;D Et oo sit koskaan itse paahtopaistia paistanut. Et ainakaan ole siinä onnistunut, kun tuollasta ihmettelet ;D
-
Niin, sitä brassinautaa en ole koskaan ostanut, ravintolassa ehkä joutunut syömään. Ja noilla ruotsinlaivoilla katsonut sitä paistin leikkaajan työn jälkeä. Sellainen sateekaaren kirjava väri siinä leikkupinnassa näkyy olevan. Onkohan se sitä DDt:tä, Gemoa vai Parakvaattia? ???
He, he, hee ;D Et oo sit koskaan itse paahtopaistia paistanut. Et ainakaan ole siinä onnistunut, kun tuollasta ihmettelet ;D
Paahtopaistin rustaaminen onki rauhallisten ihmisten hommaa... vähä nii ku joulukinkku... ei se oo tunnissa valmis... ja vaik oliski ni se ei oo sit hyvää.
-
Niin, sitä brassinautaa en ole koskaan ostanut, ravintolassa ehkä joutunut syömään. Ja noilla ruotsinlaivoilla katsonut sitä paistin leikkaajan työn jälkeä. Sellainen sateekaaren kirjava väri siinä leikkupinnassa näkyy olevan. Onkohan se sitä DDt:tä, Gemoa vai Parakvaattia? ???
He, he, hee ;D Et oo sit koskaan itse paahtopaistia paistanut. Et ainakaan ole siinä onnistunut, kun tuollasta ihmettelet ;D
Paahtopaistin rustaaminen onki rauhallisten ihmisten hommaa... vähä nii ku joulukinkku... ei se oo tunnissa valmis... ja vaik oliski ni se ei oo sit hyvää.
kyllä näin, mutta näillä nykyaikaisilla uuneilla onnistuu varmasti. mittatikku kylkeen ja arvot oikeeksi ja kohta on valmista ;D
-
Niin, sitä brassinautaa en ole koskaan ostanut, ravintolassa ehkä joutunut syömään. Ja noilla ruotsinlaivoilla katsonut sitä paistin leikkaajan työn jälkeä. Sellainen sateekaaren kirjava väri siinä leikkupinnassa näkyy olevan. Onkohan se sitä DDt:tä, Gemoa vai Parakvaattia? ???
He, he, hee ;D Et oo sit koskaan itse paahtopaistia paistanut. Et ainakaan ole siinä onnistunut, kun tuollasta ihmettelet ;D
Paahtopaistin rustaaminen onki rauhallisten ihmisten hommaa... vähä nii ku joulukinkku... ei se oo tunnissa valmis... ja vaik oliski ni se ei oo sit hyvää.
kyllä näin, mutta näillä nykyaikaisilla uuneilla onnistuu varmasti. mittatikku kylkeen ja arvot oikeeksi ja kohta on valmista ;D
Mä vastustin vuosia niitä sähköllä toimivia mittareita... en hommannu... sain lahjaks... ja nyt en luopuis mistään hinnasta - sen ku laittaa kunnolla ja oikein ni ei voi perkele pilata safkaa - ei kertakaikkiaan voi!!!
-
"Suomessa parakvatin käyttö torjunta-aineena on ollut kielletty jo vuodesta 1985, mutta useissa muissa EU-maissa sen käyttö on ollut sallittua rikkakasvien torjuntaan avomaalla."
mitähä aukkiveetisepelit nyt suuhusa pistää
jos eivät koht saa ennää parakvaatilla lipivoituva
rassipaskaa :o
Kävin Lapin-Lihan myymälässä Rovaniemellä. Argentiinalaista naudanpaistia 7€/kg oli tiskissä. On se niin hyvä, että sielläkin on halpaa lihaa. Ostin kuiteskin poronpaista, koska nautaa saa täältäkin samaan hintaan. ;D
-
Kävin Lapin-Lihan myymälässä Rovaniemellä. Argentiinalaista naudanpaistia 7€/kg oli tiskissä. On se niin hyvä, että sielläkin on halpaa lihaa. Ostin kuiteskin poronpaista, koska nautaa saa täältäkin samaan hintaan. ;D
Joo liha on halpaa täällä Tundran kaupoissakin. Kai sitä ulkolaista lihaa joku ostaakin.....
-
Kävin Lapin-Lihan myymälässä Rovaniemellä. Argentiinalaista naudanpaistia 7€/kg oli tiskissä. On se niin hyvä, että sielläkin on halpaa lihaa. Ostin kuiteskin poronpaista, koska nautaa saa täältäkin samaan hintaan. ;D
Joo liha on halpaa täällä Tundran kaupoissakin. Kai sitä ulkolaista lihaa joku ostaakin.....
Varmaan sielläkin on porukkaa ,jotka joutuu miettimään ruuan hintaa. Jotta euroja jää mesen ostoon ;D
-
Niin, sitä brassinautaa en ole koskaan ostanut, ravintolassa ehkä joutunut syömään. Ja noilla ruotsinlaivoilla katsonut sitä paistin leikkaajan työn jälkeä. Sellainen sateekaaren kirjava väri siinä leikkupinnassa näkyy olevan. Onkohan se sitä DDt:tä, Gemoa vai Parakvaattia? ???
He, he, hee ;D Et oo sit koskaan itse paahtopaistia paistanut. ;D
Täytyy myöntää, että en ole. Mää olen tuon ruuanlaiton antanut suosiolla emännän hoidettavaksi. Ja hyvin on hommansa hoitanutkin, ei ole moittimista. Ainoo ohje, jonka olen antanut, että mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita. Sataprosenttisestihan se ei onnistu, koska täytyyhän niitä exoottisiakin makuja silloin tällöin maistella. :D :D :D :D