Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: agrobaatos - 03.02.10 - klo:09:11
-
HK tekee historiallisia taloudellisia tuloksia ja tekoja...
Vaan mitä tapahtuu tuottajahinnalle ?
LASKEE...
Häpeämättömiä ovat sen puoleen ETLAssakin.
EHDOTUS: myydään kaikki tuotantoelukat ja ostetaan vaikka pörssistä osakkeita koko rahalla ja aljetaan meklareiksi.
MEKLARIEN tuottavuutta kunnei mitkään laitokset isommin tutki..,
Niin ja sitten sitä historiallista osaa:
Raisio ja HK tuovat markkinoille oomegasian, josta tehty HKBLEU on NIIN terveellistä, kaikki vaivat poistuu (siis makkaran syöjältä myös?)...
Lehdistötiedotteet
02.02.2010 10:20
KASVIÖLJY OIKEIN ANNOSTELTUNA TEKEE SIANLIHASTA HUIPPUHYVÄÄ
Oikealla ruokinnalla sianlihan rasva muuttuu ravitsemussuositusten mukaiseksi. Tästä saatiin luotettava näyttö Rehuraision ja HK Ruokatalon yhteistutkimuksessa.
Rehuraision ja HK Ruokatalon laajassa yhteistutkimuksessa kävi ilmi, että sianlihan rasva pystytään muuttamaan ravitsemussuositusten mukaiseksi käyttämällä ruokinnassa kasviöljyä ja annostelemalla se oikein.
Lihasikojen ruokintatutkimus tehtiin MTT:n Hyvinkään yksikössä, ruhon leikkuu ja sianlihan rasvahappotutkimukset Lihateollisuuden Tutkimuskeskuksessa. Ruokintatutkimuksessa käytettiin risteytysporsaita. Kontrollirehu koostui ohrasta, soijarouheesta ja tarvittavista aminohapoista, kivennäisistä ja vitamiineista. Koerehut sisälsivät em. raaka-aineiden lisäksi suunnitellun määrän tietyntyyppistä kasviöljyä. Tulokset olivat kaikilta osin vakuuttavia.
Koerehulla ruokittujen sikojen rasvahappokoostumus oli ravitsemussuositusten mukainen, sillä tyydyttyneitä rasvahappoja kasviöljyruokinnalla oli vain 29 % kun niitä kontrolliruokinnalla oli 38,1 %. Monityydyttymättömiä rasvahappoja oli kasviöljyruokinnalla 21 % ja kontrolliruokinnalla vain 11,4 %. Omega-3 rasvahappojen osuus nousi 1,3 %:sta 4,6 %:iin. Koerehua saaneiden sikojen keskimääräinen rasvahappokoostumus täytti siten rasvan laadulle asetetut ravitsemussuositukset. Merkittävää on, että tämä toteutui kaikissa ruhon osissa.
Kasviöljyä rehussaan saaneet siat kasvoivat yhtä hyvin tai paremmin kuin kontrolliryhmän siat. Koeryhmän siat kuluttivat kuitenkin kilomääräisesti 10 % vähemmän rehua kuin kontrolliryhmä.
Uusi ruokintakonsepti on myös ympäristöystävällinen, sillä koeruokinnalla olleet porsaat hyödynsivät rehun sisältämän typen yli 7 %:a tehokkaammin kuin vertailuporsaat.
Rehuraisio ja HK Ruokatalo ovat yhdessä kehittäneet edellä mainittua ruokintakonseptia myös käytännön tiloilla. Kehitystyön tuloksena ruokintamallia voidaan soveltaa niin täysrehu- kuin tiivisteruokinnallakin.
Lisätiedot:
tutkimus- ja kehitysjohtaja Ilmo Aronen, Rehuraisio Oy, p. 050 5110081
Rehuraisio Oy, lehdistötiedote 2.2.2010
-
muuttamaan ravitsemussuositusten mukaiseksi käyttämällä ruokinnassa kasviöljyä ja annostelemalla se oikein.
***Ryypätään öljy pullosta ja jätetään sika syömättä?
-
niinku jo sanonki jossain
halavan raaka aeneen tuoma hyöty valluu välikäsijen kasseihin
-
muuttamaan ravitsemussuositusten mukaiseksi käyttämällä ruokinnassa kasviöljyä ja annostelemalla se oikein.
***Ryypätään öljy pullosta ja jätetään sika syömättä?
tätä omeegasikaa tuotettiin takavuosina kalajätteellä
keittiöön tullessa ei hajusta tiennyt oliko listalla kalaa vai pekonia
-
HK tekee historiallisia taloudellisia tuloksia ja tekoja...
Vaan mitä tapahtuu tuottajahinnalle ?
LASKEE...
Häpeämättömiä ovat sen puoleen ETLAssakin.
EHDOTUS: myydään kaikki tuotantoelukat ja ostetaan vaikka pörssistä osakkeita koko rahalla ja aljetaan meklareiksi.
MEKLARIEN tuottavuutta kunnei mitkään laitokset isommin tutki..,
Niin ja sitten sitä historiallista osaa:
Raisio ja HK tuovat markkinoille oomegasian, josta tehty HKBLEU on NIIN terveellistä, kaikki vaivat poistuu (siis makkaran syöjältä myös?)...
Lehdistötiedotteet
02.02.2010 10:20
KASVIÖLJY OIKEIN ANNOSTELTUNA TEKEE SIANLIHASTA HUIPPUHYVÄÄ
Oikealla ruokinnalla sianlihan rasva muuttuu ravitsemussuositusten mukaiseksi. Tästä saatiin luotettava näyttö Rehuraision ja HK Ruokatalon yhteistutkimuksessa.
Rehuraision ja HK Ruokatalon laajassa yhteistutkimuksessa kävi ilmi, että sianlihan rasva pystytään muuttamaan ravitsemussuositusten mukaiseksi käyttämällä ruokinnassa kasviöljyä ja annostelemalla se oikein.
Lihasikojen ruokintatutkimus tehtiin MTT:n Hyvinkään yksikössä, ruhon leikkuu ja sianlihan rasvahappotutkimukset Lihateollisuuden Tutkimuskeskuksessa. Ruokintatutkimuksessa käytettiin risteytysporsaita. Kontrollirehu koostui ohrasta, soijarouheesta ja tarvittavista aminohapoista, kivennäisistä ja vitamiineista. Koerehut sisälsivät em. raaka-aineiden lisäksi suunnitellun määrän tietyntyyppistä kasviöljyä. Tulokset olivat kaikilta osin vakuuttavia.
Koerehulla ruokittujen sikojen rasvahappokoostumus oli ravitsemussuositusten mukainen, sillä tyydyttyneitä rasvahappoja kasviöljyruokinnalla oli vain 29 % kun niitä kontrolliruokinnalla oli 38,1 %. Monityydyttymättömiä rasvahappoja oli kasviöljyruokinnalla 21 % ja kontrolliruokinnalla vain 11,4 %. Omega-3 rasvahappojen osuus nousi 1,3 %:sta 4,6 %:iin. Koerehua saaneiden sikojen keskimääräinen rasvahappokoostumus täytti siten rasvan laadulle asetetut ravitsemussuositukset. Merkittävää on, että tämä toteutui kaikissa ruhon osissa.
Kasviöljyä rehussaan saaneet siat kasvoivat yhtä hyvin tai paremmin kuin kontrolliryhmän siat. Koeryhmän siat kuluttivat kuitenkin kilomääräisesti 10 % vähemmän rehua kuin kontrolliryhmä.
Uusi ruokintakonsepti on myös ympäristöystävällinen, sillä koeruokinnalla olleet porsaat hyödynsivät rehun sisältämän typen yli 7 %:a tehokkaammin kuin vertailuporsaat.
Rehuraisio ja HK Ruokatalo ovat yhdessä kehittäneet edellä mainittua ruokintakonseptia myös käytännön tiloilla. Kehitystyön tuloksena ruokintamallia voidaan soveltaa niin täysrehu- kuin tiivisteruokinnallakin.
Lisätiedot:
tutkimus- ja kehitysjohtaja Ilmo Aronen, Rehuraisio Oy, p. 050 5110081
Rehuraisio Oy, lehdistötiedote 2.2.2010
Tää on paluuta vanhaan hyvään aikaan. -70 luvulla sika maistui silakalle ja oli niin terveellistä ;D
-
Tää on paluuta vanhaan hyvään aikaan. -70 luvulla sika maistui silakalle ja oli niin terveellistä ;D
Silloin oli ruokajuomien valinta helpompaa, sopi sekä punkku että valkkari. ;D
-
Tää on paluuta vanhaan hyvään aikaan. -70 luvulla sika maistui silakalle ja oli niin terveellistä ;D
Silloin oli ruokajuomien valinta helpompaa, sopi sekä punkku että valkkari. ;D
Ei kuluttaja tainnut tykätä, kun joutuivat lopettamaan kalajauhon syöttämisen. Kaikkee se osuustoiminta keksii ;D
Silloin vanhaan hyvään aikaan naudanrehuissakin oli luujauhoo, lihajauhoo ja mausteena ureaaa. Siis Hankkijan rehuissa. Tää on nyt taas sitä samaa kusetusta ;D
-
Atrian varatoimitusjohtaja Juha Gröhn kommentoi HKScanin ja Raision sianlihahanketta sanomalla Atrian uskovan "perinteiseen tuotantoon". Gröhn uskoo hinnan olevan kuluttajilla päällimmäisenä asiana ostopäätöstä tehdessä. Atria on kokeillut Benecol-tuotteita, mutta kuluttajat eivät terveelliseen lihatuotteeseen tarttuneet. HKScan on sanonut, että öljypossusta valmistettujen tuotteiden hinta pyritään pitämään perustuotteiden hinnan kanssa suunnilleen samalla tasolla. "Volyymin kasvun pitäisi korvata tuotantokustannusten nousu".
Atria ei tarvi uusia innovaatioita, ;D vaan pystyy kilpailemaan danskien kanssa pohjoisten tukien ansiosta. >:(
-
Atrian varatoimitusjohtaja Juha Gröhn kommentoi HKScanin ja Raision sianlihahanketta sanomalla Atrian uskovan "perinteiseen tuotantoon". Gröhn uskoo hinnan olevan kuluttajilla päällimmäisenä asiana ostopäätöstä tehdessä. Atria on kokeillut Benecol-tuotteita, mutta kuluttajat eivät terveelliseen lihatuotteeseen tarttuneet. HKScan on sanonut, että öljypossusta valmistettujen tuotteiden hinta pyritään pitämään perustuotteiden hinnan kanssa suunnilleen samalla tasolla. "Volyymin kasvun pitäisi korvata tuotantokustannusten nousu".
Atria ei tarvi uusia innovaatioita, ;D vaan pystyy kilpailemaan danskien kanssa pohjoisten tukien ansiosta. >:(
Halvempi rehu-parempi tulos! Brassi soija takaa reippaan kassavirran...
-
Atrian varatoimitusjohtaja Juha Gröhn kommentoi HKScanin ja Raision sianlihahanketta sanomalla Atrian uskovan "perinteiseen tuotantoon". Gröhn uskoo hinnan olevan kuluttajilla päällimmäisenä asiana ostopäätöstä tehdessä. Atria on kokeillut Benecol-tuotteita, mutta kuluttajat eivät terveelliseen lihatuotteeseen tarttuneet. HKScan on sanonut, että öljypossusta valmistettujen tuotteiden hinta pyritään pitämään perustuotteiden hinnan kanssa suunnilleen samalla tasolla. "Volyymin kasvun pitäisi korvata tuotantokustannusten nousu".
Atria ei tarvi uusia innovaatioita, ;D vaan pystyy kilpailemaan danskien kanssa pohjoisten tukien ansiosta. >:(
Se on tuolla Kultasulalla sen verran huono markkina ,että paras syöttää sioille ;D
-
Ei kuluttaja tainnut tykätä, kun joutuivat lopettamaan kalajauhon syöttämisen. Kaikkee se osuustoiminta keksii
Ahaneet sikaparoonit kokkeili kalajauhon syöttämistä sioile Petsamosa jo ennen sotia, iliman ossuustoimintoja. Eikä kuluttaja tykänny siltikhän...
-
Nyt kaikki pellot rypsille, vai oliko se camelinalle????
-
Ei kuluttaja tainnut tykätä, kun joutuivat lopettamaan kalajauhon syöttämisen. Kaikkee se osuustoiminta keksii
Ahaneet sikaparoonit kokkeili kalajauhon syöttämistä sioile Petsamosa jo ennen sotia, iliman ossuustoimintoja. Eikä kuluttaja tykänny siltikhän...
Mitä helvettiä te sikojen kasvatuksesta mitään tietämättömät amatöörit tähän nyt sen saamarin kalajauhon sotkette..se on kaukaiseen menneisyyteen kuuluva asia, ei sillä ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.
Muuten, kuinkahan paljon enemmän tuo kasviöljypitoinen rehu maksaa tuottajalle? Ja saako tuottaja mitään lisähintaa näistä "öljysioista"
Tyypilliseen tapaan MT:n juttu oli suoraa mainosta HK:lle, no onhan MTK:kin yksi HK:n omistajista, tuottajanäkökulma puuttui jutusta lähes kokonaan, ei tuotu lainkaan esiin sitä, että onko näiden öljysikojen kasvattaminen tuottajille kannattavampaa kuin tavallisten sikojen ??? ???
-
äitis on kaukainen ! jos muka silakkarehu sioilla kaukainen! taitaa taas joku pelkialainen joppari alkaa myydä muuntamoöljyi rehuvirmoille, kuten viimeeks! mutta mitä sitä nyt hyvää ainetta hukkaan heittämään! kuten nuo kiinalaiset taas kokaisivatten että joko menis terästetty maito nyt kaupaksi!
-
äitis on kaukainen ! jos muka silakkarehu sioilla kaukainen! taitaa taas joku pelkialainen joppari alkaa myydä muuntamoöljyi rehuvirmoille, kuten viimeeks! mutta mitä sitä nyt hyvää ainetta hukkaan heittämään! kuten nuo kiinalaiset taas kokaisivatten että joko menis terästetty maito nyt kaupaksi!
Ainut tapa saada laatu pysymään kohillaan on tuonti. Kotimaisen kirjolohen laatu on parantunut ja hinta laskenut norjalaisen tuontilohen ansiosta. Muutama vuosi sitten sai kaupasta mudalle maistuvia kirjolohia. Maku johtui rehusta. Ja siitä ,että oli liian vähän aikaa rehun syötön lopettamisesta teurastukseen.
Tässä kasviöljyn syöttämisessä sioille haisee palaneen katku. Kasviöljy on sen verran kallista, että taitaa olla jäteöljyä kuiteskin ;D
-
äitis on kaukainen ! jos muka silakkarehu sioilla kaukainen! taitaa taas joku pelkialainen joppari alkaa myydä muuntamoöljyi rehuvirmoille, kuten viimeeks! mutta mitä sitä nyt hyvää ainetta hukkaan heittämään! kuten nuo kiinalaiset taas kokaisivatten että joko menis terästetty maito nyt kaupaksi!
Ainut tapa saada laatu pysymään kohillaan on tuonti. Kotimaisen kirjolohen laatu on parantunut ja hinta laskenut norjalaisen tuontilohen ansiosta. Muutama vuosi sitten sai kaupasta mudalle maistuvia kirjolohia. Maku johtui rehusta. Ja siitä ,että oli liian vähän aikaa rehun syötön lopettamisesta teurastukseen.
Tässä kasviöljyn syöttämisessä sioille haisee palaneen katku. Kasviöljy on sen verran kallista, että taitaa olla jäteöljyä kuiteskin ;D
Ne varmaan syöttää sen loppurouheen, joka jää jäljelle kun rypsistä öljy puristetaan, sehän on tavallaan ylijäämä tuote, vai pitäisikö sanoa jäte ...
-
Atrian varatoimitusjohtaja Juha Gröhn kommentoi HKScanin ja Raision sianlihahanketta sanomalla Atrian uskovan "perinteiseen tuotantoon". Gröhn uskoo hinnan olevan kuluttajilla päällimmäisenä asiana ostopäätöstä tehdessä. Atria on kokeillut Benecol-tuotteita, mutta kuluttajat eivät terveelliseen lihatuotteeseen tarttuneet. HKScan on sanonut, että öljypossusta valmistettujen tuotteiden hinta pyritään pitämään perustuotteiden hinnan kanssa suunnilleen samalla tasolla. "Volyymin kasvun pitäisi korvata tuotantokustannusten nousu".
Atria ei tarvi uusia innovaatioita, ;D vaan pystyy kilpailemaan danskien kanssa pohjoisten tukien ansiosta. >:(
Se on tuolla Kultasulalla sen verran huono markkina ,että paras syöttää sioille ;D
sepellähä se oliki oma levite kaevos :o
-
Atrian varatoimitusjohtaja Juha Gröhn kommentoi HKScanin ja Raision sianlihahanketta sanomalla Atrian uskovan "perinteiseen tuotantoon". Gröhn uskoo hinnan olevan kuluttajilla päällimmäisenä asiana ostopäätöstä tehdessä. Atria on kokeillut Benecol-tuotteita, mutta kuluttajat eivät terveelliseen lihatuotteeseen tarttuneet. HKScan on sanonut, että öljypossusta valmistettujen tuotteiden hinta pyritään pitämään perustuotteiden hinnan kanssa suunnilleen samalla tasolla. "Volyymin kasvun pitäisi korvata tuotantokustannusten nousu".
Atria ei tarvi uusia innovaatioita, ;D vaan pystyy kilpailemaan danskien kanssa pohjoisten tukien ansiosta. >:(
Se on tuolla Kultasulalla sen verran huono markkina ,että paras syöttää sioille ;D
sepellähä se oliki oma levite kaevos :o
Mulla on Becel pro Activ kaivos.
-
Hk:lla oli 90-luvulla pellavarouheella höystettyjä Linobene-tuotteita. Muistan itsekin niitä nakkeja syöneeni. Vähin äänin loppui sillä kertaa. Jos tuottaja sitoutuu tuohon tuotantoon loppuu mahdollisuus kilpailuttaa rehumyyjiä. Kai, vai? Hk lupailee että vaikutus hintaan on lähes olematon, niin ei ole tuottajalle mitään jättipottia luvassa.
-
Misee noin viisaita neuvojjii kasvoo,jotka ossee sannoo mitteen se tuote pittee tehä :o
-
Hk:lla oli 90-luvulla pellavarouheella höystettyjä Linobene-tuotteita. Muistan itsekin niitä nakkeja syöneeni. Vähin äänin loppui sillä kertaa. Jos tuottaja sitoutuu tuohon tuotantoon loppuu mahdollisuus kilpailuttaa rehumyyjiä. Kai, vai? Hk lupailee että vaikutus hintaan on lähes olematon, niin ei ole tuottajalle mitään jättipottia luvassa.
HK SININEN ei muuttamalla parane. Eikös se resepti oo perua Salonojalta ;D
-
Hk:lla oli 90-luvulla pellavarouheella höystettyjä Linobene-tuotteita. Muistan itsekin niitä nakkeja syöneeni. Vähin äänin loppui sillä kertaa. Jos tuottaja sitoutuu tuohon tuotantoon loppuu mahdollisuus kilpailuttaa rehumyyjiä. Kai, vai? Hk lupailee että vaikutus hintaan on lähes olematon, niin ei ole tuottajalle mitään jättipottia luvassa.
HK SININEN ei muuttamalla parane. Eikös se resepti oo perua Salonojalta ;D
On... mut pakko on sanoo muuttunu se on... siinä on kyl ny enemmän jauhoja ja jäähilettä ku ennen vanhaan hyvään aikaan - nii mä oon ainaski muistelevani ::) ::) ::) ::)
-
Hk:lla oli 90-luvulla pellavarouheella höystettyjä Linobene-tuotteita. Muistan itsekin niitä nakkeja syöneeni. Vähin äänin loppui sillä kertaa. Jos tuottaja sitoutuu tuohon tuotantoon loppuu mahdollisuus kilpailuttaa rehumyyjiä. Kai, vai? Hk lupailee että vaikutus hintaan on lähes olematon, niin ei ole tuottajalle mitään jättipottia luvassa.
HK SININEN ei muuttamalla parane. Eikös se resepti oo perua Salonojalta ;D
. siinä on kyl ny enemmän jauhoja ::) ::) ::) ::)
Veetin vehnänjyvistä tehtyä jauhoa...terveellistä kasvisravintoa
-
Hk:lla oli 90-luvulla pellavarouheella höystettyjä Linobene-tuotteita. Muistan itsekin niitä nakkeja syöneeni. Vähin äänin loppui sillä kertaa. Jos tuottaja sitoutuu tuohon tuotantoon loppuu mahdollisuus kilpailuttaa rehumyyjiä. Kai, vai? Hk lupailee että vaikutus hintaan on lähes olematon, niin ei ole tuottajalle mitään jättipottia luvassa.
HK SININEN ei muuttamalla parane. Eikös se resepti oo perua Salonojalta ;D
. siinä on kyl ny enemmän jauhoja ::) ::) ::) ::)
Veetin vehnänjyvistä tehtyä jauhoa...terveellistä kasvisravintoa
Emmä haluu kasvismakkaraa, perkele, juu !!!
-
Hk:lla oli 90-luvulla pellavarouheella höystettyjä Linobene-tuotteita. Muistan itsekin niitä nakkeja syöneeni. Vähin äänin loppui sillä kertaa. Jos tuottaja sitoutuu tuohon tuotantoon loppuu mahdollisuus kilpailuttaa rehumyyjiä. Kai, vai? Hk lupailee että vaikutus hintaan on lähes olematon, niin ei ole tuottajalle mitään jättipottia luvassa.
HK SININEN ei muuttamalla parane. Eikös se resepti oo perua Salonojalta ;D
. siinä on kyl ny enemmän jauhoja ::) ::) ::) ::)
Veetin vehnänjyvistä tehtyä jauhoa...terveellistä kasvisravintoa
Emmä haluu kasvismakkaraa, perkele, juu !!!
No 3,5 eurolla ei saa parempaa HK;n sinistä ;D
-
Veetin vehnänjyvistä tehtyä jauhoa...terveellistä kasvisravintoa
EI EI, ei vehnää, se on epäterveellistä. Mieluummin Tundralla tuotetusta ohrasta tehtyä rieskaa.
-
Veetin vehnänjyvistä tehtyä jauhoa...terveellistä kasvisravintoa
EI EI, ei vehnää, se on epäterveellistä. Mieluummin Tundralla tuotetusta ohrasta tehtyä rieskaa.
Tuotteen ainekset:
suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.
Lihaan verrattavia aineita 54% Siis lihatuote ;D