Agronet

Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: jaskatheman - 08.12.09 - klo:20:49

Otsikko: Vasaramyllyt / Tuoresäilöntä
Kirjoitti: jaskatheman - 08.12.09 - klo:20:49
Onkos kokemusta vasaramyllyllä jauhetun viljan tuoresäilönnästä, onko ongelmia, onko ylipäätään mahdollista?
Onnistuuko säilöntä laakasiiloon, kantaako konetta yms.
Entäs säilöntä makkaraan...?
Ajatuksissa siintelee Grain Grinderin hankinta jenkeistä. Mietiskelin vaan että jos siihen laittais hapottimen niin olisko ko. toiminta mahdollista....?
Otsikko: Vs: Vasaramyllyt / Tuoresäilöntä
Kirjoitti: Adam Smith - 08.12.09 - klo:21:53
Tämmönen on suunnitelmissa täälläkin. En keksi yhtään syytä miksei vasaroitu vilja säilyisi tiiviissä makkarassa siinä missä valssattukin.
Otsikko: Vs: Vasaramyllyt / Tuoresäilöntä
Kirjoitti: SomeBody77 - 09.12.09 - klo:07:28
Pitää lukea lopputyöni tarkemmin läpi uudestaan ja katsoa muutamaa lähdettä, mutta muistaisin että jauhettuna viljasta katoaa energiaa ja vitamiinejä pitempi aikaisessa säilytyksessä. Viljan litistämisessä oli jokin taika verrattuna varsinaiseen jauhatukseen. Tutkimukset olivat Jenkeistä, joten en muista oliko niissä käytetty mitään säilöntäaineita. Tutkimukset olivat pääosin ajalta jolloin tuorevilja säilöttiin tornisiiloihin.
Otsikko: Vs: Vasaramyllyt / Tuoresäilöntä
Kirjoitti: Terminator - 09.12.09 - klo:08:08
Pitää lukea lopputyöni tarkemmin läpi uudestaan ja katsoa muutamaa lähdettä, mutta muistaisin että jauhettuna viljasta katoaa energiaa ja vitamiinejä pitempi aikaisessa säilytyksessä. Viljan litistämisessä oli jokin taika verrattuna varsinaiseen jauhatukseen. Tutkimukset olivat Jenkeistä, joten en muista oliko niissä käytetty mitään säilöntäaineita. Tutkimukset olivat pääosin ajalta jolloin tuorevilja säilöttiin tornisiiloihin.

Tuon minäkin olen kuulut. Muistelisin että korkeintaan puolenvuoden varasto kannataisi olla jauhettuna/litistettynä kerrallaan.
Otsikko: Vs: Vasaramyllyt / Tuoresäilöntä
Kirjoitti: Adam Smith - 09.12.09 - klo:21:42
Ei ainakaan kuivaa viljaa kannata isoja varastoja murskata/jauhaa kerralla. Mutta toi jauhettuna säilöminen oli ainakin sen yhden käynnin perusteella aika yleistä. Enemmän kuin joka toisella tilalla kostea maissi jauhettiin puintituoreena joko torniin tai makkaraan. Tiedä sitten onko maissi kuinka paljon helpompi säilöttävä kokojyvänä.....
Otsikko: Vs: Vasaramyllyt / Tuoresäilöntä
Kirjoitti: Terminator - 09.12.09 - klo:22:10
Ei ainakaan kuivaa viljaa kannata isoja varastoja murskata/jauhaa kerralla. Mutta toi jauhettuna säilöminen oli ainakin sen yhden käynnin perusteella aika yleistä. Enemmän kuin joka toisella tilalla kostea maissi jauhettiin puintituoreena joko torniin tai makkaraan. Tiedä sitten onko maissi kuinka paljon helpompi säilöttävä kokojyvänä.....

Otappa keittiön pöydälle kokeeksi ohran, kauran, vehnän ja maisin jyvä.
Kokeilet sitten purasta rikki jyvät, suosittelen että maissi viimeisenä.
On nimittäin paljon kovempi kuivana kuin nämä normi kasvit.
Että johtuisiko se maisin säilöminen kosteana juuri siitä.