Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Ojala - 25.11.09 - klo:19:36
-
Kuuluu olleen kalibrointi "hiukan" pielessä lähes 2 vuotta :P
5-7 yksikköä alakantissa :P
Pitäääkö antaa sulkeisia vastaaville ihmisille >:(
TAAKSEE PSTU !
Viheltäää... :P
-
Kuuluu olleen kalibrointi "hiukan" pielessä lähes 2 vuotta :P
5-7 yksikköä alakantissa :P
Pitäääkö antaa sulkeisia vastaaville ihmisille >:(
TAAKSEE PSTU !
Viheltäää... :P
***valtakunnallisesti vai jossakin aluelabrassa?
-
Kuuluu olleen kalibrointi "hiukan" pielessä lähes 2 vuotta :P
5-7 yksikköä alakantissa :P
Pitäääkö antaa sulkeisia vastaaville ihmisille >:(
TAAKSEE PSTU !
Viheltäää... :P
Näh, rehuteollisuuden salaliitto.. ::) ;D
-
Kuuluu olleen kalibrointi "hiukan" pielessä lähes 2 vuotta :P
5-7 yksikköä alakantissa :P
Pitäääkö antaa sulkeisia vastaaville ihmisille >:(
TAAKSEE PSTU !
Viheltäää... :P
***valtakunnallisesti vai jossakin aluelabrassa?
Valtakunnallisesti :P
Tai siis tilanne taitaa olla nyt eurooppalaisella tasolla kalibrointi, aiemmin veteli sen 5-7
yläkäynnissä arvot ?
-
Kuuluu olleen kalibrointi "hiukan" pielessä lähes 2 vuotta :P
5-7 yksikköä alakantissa :P
Pitäääkö antaa sulkeisia vastaaville ihmisille >:(
TAAKSEE PSTU !
Viheltäää... :P
juupajuu jos ei osaa ruokintaa tilatasolla missä mikä kalibroinnissako ;D
-
Juu eli jos nyt on ureat 25 niin aiemmalla tasolla olis lukema ollu 30-32...
Muutama kokeillu ja ottanu pulttia oikeen kunnolla kun tavotteena ollu yli 35
lukemat :P Melekeen puolet rypsiä koko väkirehuannoksesta teheny aikalailla
väkivaltaa elukoolle, kuraa lentää :o
Nyt jos olis saanu arvon 35 olis se 42 tasoa aiemman mukaan... ???
Valakuaisrehulaskua on tullu tehtyä pikkusen reippaasti monella tilalla mut
eipähä liho lehemät ::)
-
Juu eli jos nyt on ureat 25 niin aiemmalla tasolla olis lukema ollu 30-32...
Muutama kokeillu ja ottanu pulttia oikeen kunnolla kun tavotteena ollu yli 35
lukemat :P Melekeen puolet rypsiä koko väkirehuannoksesta teheny aikalailla
väkivaltaa elukoolle, kuraa lentää :o
Nyt jos olis saanu arvon 35 olis se 42 tasoa aiemman mukaan... ???
Valakuaisrehulaskua on tullu tehtyä pikkusen reippaasti monella tilalla mut
eipähä liho lehemät ::)
no huh huh ojala itte en oo aikoihin piitannu urea arvosta katottu mitä tulee lehmän läpitte ja millasin pitoisuuksin maitunäytteet ollu ja toiminta ollut ilmeisen oikeaa verraten ojalan toimia ;D
-
Mää oon perseestä kattonu sen ruokinnan, jostain syystä on ollu ureat jo jonkun aikaa 28, sitä oon kyl ihmetelly kun ei sen korkeemmalla ole ja tuntuis olevan ruokinta kohdillaan!!
Kurjantarkkailija on kyllä natkuttanut alhaisista ureoista, mutta se mun karjaani ruoki.....
-
Mää oon perseestä kattonu sen ruokinnan, jostain syystä on ollu ureat jo jonkun aikaa 28, sitä oon kyl ihmetelly kun ei sen korkeemmalla ole ja tuntuis olevan ruokinta kohdillaan!!
Kurjantarkkailija on kyllä natkuttanut alhaisista ureoista, mutta se mun karjaani ruoki.....
jep ylenmääräänen rypsin syytäminen on rahan haaskausta.
-
Mää oon perseestä kattonu sen ruokinnan, jostain syystä on ollu ureat jo jonkun aikaa 28, sitä oon kyl ihmetelly kun ei sen korkeemmalla ole ja tuntuis olevan ruokinta kohdillaan!!
Kurjantarkkailija on kyllä natkuttanut alhaisista ureoista, mutta se mun karjaani ruoki.....
28.han on oikee hyvä.. noin 30 on optimi,niin mulle on opetettu...
-
Juu eli jos nyt on ureat 25 niin aiemmalla tasolla olis lukema ollu 30-32...
Muutama kokeillu ja ottanu pulttia oikeen kunnolla kun tavotteena ollu yli 35
lukemat :P Melekeen puolet rypsiä koko väkirehuannoksesta teheny aikalailla
väkivaltaa elukoolle, kuraa lentää :o
Nyt jos olis saanu arvon 35 olis se 42 tasoa aiemman mukaan... ???
Valakuaisrehulaskua on tullu tehtyä pikkusen reippaasti monella tilalla mut
eipähä liho lehemät ::)
***Eikai tuo urea-arvo ole ainut ruokinnan onnistumisen mittari. Kyllä hälytyskellojen täytyy soida, kun alkaa ruikku lentämään. Sinällään isoa vahingoa ei varmasti ole päässyt tapahtumaan, koska rypsillä on jokatapauksessa hyvä tuotosvaste. Toki analyysien pitäisi olla kohdillaan, koska niitä on opittu hyödyntämään.
-
ilimanko olleetki vähä matalat
nyt oli 31
-
Tänä vuonna ureat ovat olleet kyllä tosi alhaalla. 10 000 karjoissa jopa alle 17. Olen miettinyt tätä aika paljon. Voisiko urean mittaus olla jotenkin pielessä?
Samaan aikaan maiton valkuainen on noussut. Eipä ole harvinaista että prosentti on 3,8 tai 3,9. Ehkä tämän vuoden rehut ovat optimissa lehmän typpikierron kannalta. Hyvä vilja alentaa ureaa ja nostaa valkuaista. Onko täysrehutiloilla samoja "ongelmia"? Voisiko olla niin, että nyt käytettävät rypsirouheet eivät sulaisi pötsissä yhtä nopeasti kuin vanhemmat?
Lehmälle "riittää" jos urea on 17. Maidontuotannon optimina on pidetty arvoa 35. Taloudellinen optimi nykyisillä rypsin hinnoilla on lähellä tuota.
Tässä olisi taas hyvä viestiketju tämän asian käsittelyyn.
-
ittelläki on ureat ollu alakantis 08 syksystä asti eikä taho terveellisesti päästä 30 kuten ennen. tänä talavena sama suunta näkyy jatkuvan
-
ittelläki on ureat ollu alakantis 08 syksystä asti eikä taho terveellisesti päästä 30 kuten ennen. tänä talavena sama suunta näkyy jatkuvan
Komppaan myös tätä. Valkuiaisprosentti on ollut ennätys korkealla meidän karjassa, 3,59 korkeimmillaan ja silti urea nippanappa 20 päälle.
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
-
ittelläki on ureat ollu alakantis 08 syksystä asti eikä taho terveellisesti päästä 30 kuten ennen. tänä talavena sama suunta näkyy jatkuvan
Komppaan myös tätä. Valkuiaisprosentti on ollut ennätys korkealla meidän karjassa, 3,59 korkeimmillaan ja silti urea nippanappa 20 päälle.
meilläki valakuaasta 3,6 mielestäni korkea? rasva reilut 4,5 outoa ja urea 25 ympärillä
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Ureapitoisuuteen vaikuttaa myös esimerkiksi se, kuinka eläimet juovat.
Hyvä vilja- jos sisältää runsaasti kauraa- nostanee valkuaista jonkin verran. ohrapitoinen lie paremminkin sen verran rasvaista, että vaikuttaa valkuaisarvoon jopa alentavasti.
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Mitä tarkoitat?
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Ureapitoisuuteen vaikuttaa myös esimerkiksi se, kuinka eläimet juovat.
Hyvä vilja- jos sisältää runsaasti kauraa- nostanee valkuaista jonkin verran. ohrapitoinen lie paremminkin sen verran rasvaista, että vaikuttaa valkuaisarvoon jopa alentavasti.
Kaurassa on rasvaa 7% ja ohrassa vissiin 2%
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Ureapitoisuuteen vaikuttaa myös esimerkiksi se, kuinka eläimet juovat.
Hyvä vilja- jos sisältää runsaasti kauraa- nostanee valkuaista jonkin verran. ohrapitoinen lie paremminkin sen verran rasvaista, että vaikuttaa valkuaisarvoon jopa alentavasti.
Kaurassa on rasvaa 7% ja ohrassa vissiin 2%
Aivan oikein, my bad. Siis toisinpäin, eli liian kauravaltaisella viljaruokinnalla tuskin maidon valkuaisarvoja nostetaan.
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Ureapitoisuuteen vaikuttaa myös esimerkiksi se, kuinka eläimet juovat.
Hyvä vilja- jos sisältää runsaasti kauraa- nostanee valkuaista jonkin verran. ohrapitoinen lie paremminkin sen verran rasvaista, että vaikuttaa valkuaisarvoon jopa alentavasti.
Kaurassa on rasvaa 7% ja ohrassa vissiin 2%
Aivan oikein, my bad. Siis toisinpäin, eli liian kauravaltaisella viljaruokinnalla tuskin maidon valkuaisarvoja nostetaan.
Juu. Ja kaurassa ei ole tarpeeksi energiaa eikä tärkkelystä.
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Mistä kohti ei ole totta?
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Mistä kohti ei ole totta?
Tuo "alhaiseen ureaan ei ole kuin yksi syy, liian vähän valkuaista"
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Mistä kohti ei ole totta?
Tuo "alhaiseen ureaan ei ole kuin yksi syy, liian vähän valkuaista"
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Kerroppa muuten toinenkin syy?Viljasta vielä,sama vilja,eri säilörehu,korkeampi maidon valkuainen kuin viime vuonna?
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Mistä kohti ei ole totta?
Tuo "alhaiseen ureaan ei ole kuin yksi syy, liian vähän valkuaista"
-
En tiedä nostaako hyvä vilja maidon valkuaista,sanoisin paremminkin,että säilörehun sulavuudella on asian kanssa tekemistä ja tuotetulla maitomäärällä.Alhaiseen ureaa ei ole kuin yksi syy,liian vähän valkuaista.Korkeaan valkuaista liikaa tai liian vähän energiaa,tämä etenkin aiheuttaa tiinehtyvyysongelmia(liian voimakkaat kiimat,alhaisessa ureassa tahtoo olla liian heikot).25-35 on mielestäni sopiva,tilojen välillä on eroja,mikä on sopiva,itse pidän vain n.20 ja valkuaista on maidossa todella paljon.Näkyihän tuo urea nousseen viimeiseen kokeeseen,samapa se,ei ongelmia tähänkään asti,minkä takia muuttaisin mitään.
Kerroppa muuten toinenkin syy?Viljasta vielä,sama vilja,eri säilörehu,korkeampi maidon valkuainen kuin viime vuonna?
Ei ole ihan totta tuo, mutta menköön.
Mistä kohti ei ole totta?
Tuo "alhaiseen ureaan ei ole kuin yksi syy, liian vähän valkuaista"
Opetelkaa tuo tekstin lainauksen käyttö.. >:(
Kattokaa edes esikatselulla mitä ja minne tuli kirjoiteltua
-
Kerroppa muuten toinenkin syy?Viljasta vielä,sama vilja,eri säilörehu,korkeampi maidon valkuainen kuin viime vuonna?
Valkuaisen märehtijälle sopiva koostumus. Riittävästi lysiiniä ja metioniinia, vaikkapa. Urealuku kertoo oikeastaan sen, paljonko valkuaisesta jää hyödyntämättä maidontuotannossa.
-
Kerroppa muuten toinenkin syy?Viljasta vielä,sama vilja,eri säilörehu,korkeampi maidon valkuainen kuin viime vuonna?
Valkuaisen märehtijälle sopiva koostumus. Riittävästi lysiiniä ja metioniinia, vaikkapa. Urealuku kertoo oikeastaan sen, paljonko valkuaisesta jää hyödyntämättä maidontuotannossa.
Mitkähän viljelykasvit olisi valkuaisen kannalta hyviä? Varmaan palkokasveissakin melkoisia eroja?
-
Tuosta ureasta on kyselty aikoja sitten eläinlääkäriltäkin kun on alhainen ja sitä selvitettiin pitkään eikä vastausta saatu koskaan. Kumma juttu ettei laboratoriossa tiedetä mitenkä testataan tai ettei tieto kulje labrasta eteen päin?
Meidän tilalla ureat liikkuu 18 tasossa. valkuaiset on pyörineet 3.7 paremmalla puolella ja rasvaakin n. 4.6. Rypsiä yritettiin vielä vilja-puolitiivisteen lisäksi, mutta ei siitä paljoakaan apua ollut urean nostoon. Sonta kyllä lensi... Eli tuohon tasoon on tyydyttävä, eikä tuota ureaa tule seurattua kuin "akateemisessa" mielessä. Kiimat näkyy mielestäni ihan normaalisti eikä tuotoskaan ole missään nimessä huono. Mielenkiinnolla seuraavaa sisäruokintakautta odottelen kun apilaa nurmissa ::)
-
Ureat heittää taas kummasti. Kesäkuun lopulla 18 ja nyt alakuviikosta 34! Vuoden keskiarvo on kuitenki 25 paikkeilla. Valman mukaan Valion muillaki tuottajilla heittää samallailla. Mitähän ne nyt sielä labrassa hommaavat. Kaikki kesälomilla, ja ureat arvotaan nopalla?
-
Jos mahat on löysällä ja muut arvot näyttää olevan kohdillaan, rehun sokeripitoisuus voi olla syynä. Aikoinaan oli sellaista ongelmaa.
Mitenkä lihaeläimet käsittelee liian typen, urean jos sitä on, maksa vaan kuormittuu, vai? Tosin itsellä ongelma päinvastainen, kasvavilla eläimillä saisi olla enemmän valkuaista (laskennallisesti), silti on hyvät kasvut, missähän puute näkyy koskaan? Kyseessä emohiehot.
-
meillä on ureat ainaki tasaantunu tämän vuaren pualella nättiin 30. sitä ennen 2v mitä sattuu??
-
Vois päivittää tuota oman tilan kohtaa urea keskustelussa... Vaihdettiin puolitiivisteestä melican rypsimineraliin (rypsi+vitamiinit ym. lisäaineet) ja ureat nousi jonkin verran eli luokkaan 25 -30 sisäruokintakaudella. Toissapäivänä tuli uusin analyysi tankkimaidosta (paskalappu :D) jossa urea 35,8. Huomaa kyllä sonnasta että liialla valkuaisella ovat kun syövät laitumelta englannin raiheinää ja taitaa omassa seoksessa olla hieman liikaa rypsiä. Ainoa keino tällä hetkellä vähentää oman väkirehuseoksen määrää ja katella mitä tapahtuu. Maidon pitoisuudet myös hieman alemmat erityisesti rasvan osalta. Pudonnut 5 kymmenystä talvikaudesta.
-
Vois päivittää tuota oman tilan kohtaa urea keskustelussa... Vaihdettiin puolitiivisteestä melican rypsimineraliin (rypsi+vitamiinit ym. lisäaineet) ja ureat nousi jonkin verran eli luokkaan 25 -30 sisäruokintakaudella. Toissapäivänä tuli uusin analyysi tankkimaidosta (paskalappu :D) jossa urea 35,8. Huomaa kyllä sonnasta että liialla valkuaisella ovat kun syövät laitumelta englannin raiheinää ja taitaa omassa seoksessa olla hieman liikaa rypsiä. Ainoa keino tällä hetkellä vähentää oman väkirehuseoksen määrää ja katella mitä tapahtuu. Maidon pitoisuudet myös hieman alemmat erityisesti rasvan osalta. Pudonnut 5 kymmenystä talvikaudesta.
Vähän kuituja ja paljon tärkkelystä -> rasva laskee. Laita vähän kivennäisiä sekaan JOS väkirehuprosentti on alle 45. Muuten tuossa ei kivennäistaso riitä :)
-
Kyllähän be pitäs mitata lehmäkohtaisesti tuon muun mittailun yhteydessä,siitä näkis tuotosvaiheen ja muutenkin sen yksilöllisyyden vaikutuksen,jotkut lehmäthän voivat olla "läpipaskovia "niinkuin me ihmisetkin,muistansotaväessä yhden pienen kaverin joka söi ainakin kolmen tavan mokkerin edestä eikäse siitä kasvanut sen kummemmaksi..
oletan että lehmilläkin on se rehun hyväksikäyttö myös yksilöllistä,ei ne ymmärrä välttä,ättä näitä PrA-n talukoita,syöt ton verran niin sun pitää lypsää tom verran..
Kyllä se mittaus pitäs olla lemäkohtaista niinkuin noi easvat ja vlkuaisetkin,ehkä siitä voisi saada jotain ajatuksia sen ruokinnan hoitoon.
eihän siinä tarkkaolussakaan ole mitään järkeä jos sieltä sais vaan sen keskirasvan ja-valkuaisen
-
Tänä vuonna urea on ollut tasainen,kuten pitoisuudet.Sama ruokinta kesät talvet,kesällä säilörehu korvataan suurimmalta osaltaan laitumella,päivät ovat sisällä,väkirehuprosentti on alhainen,ei ainakaan kahteen viikkoon pellolle,jos siihen on kylvetty apulannat.
-
Pakkoko sitä on kuseskella maitotankkiin...
-
Pakkoko sitä on kuseskella maitotankkiin...
Miten sellaista epäilet ???????
-
Jos mahat on löysällä ja muut arvot näyttää olevan kohdillaan, rehun sokeripitoisuus voi olla syynä. Aikoinaan oli sellaista ongelmaa.
Varmasti näin voi olla, mutta en millään ymmärrä, miten kaikkien valion tuottajien maidon urea-arvo voi kuukaudessa hypätä 6 pykälää. Kattokaapa valmasta...
Ei tuon mukaan enää uskalla ruokintaa suunnitella.
-
Jos mahat on löysällä ja muut arvot näyttää olevan kohdillaan, rehun sokeripitoisuus voi olla syynä. Aikoinaan oli sellaista ongelmaa.
Varmasti näin voi olla, mutta en millään ymmärrä, miten kaikkien valion tuottajien maidon urea-arvo voi kuukaudessa hypätä 6 pykälää. Kattokaapa valmasta...
Ei tuon mukaan enää uskalla ruokintaa suunnitella.
Valio muutti sitä asteikkoa. Valmassa on kuulemma tidote asiasta.
-
Valio muutti sitä asteikkoa. Valmassa on kuulemma tidote asiasta.
En löytäny ku yhen tiedotteen aiheesta päivättynä 16.12.2009 liittyen ureapitoisuuen laskemiseen keväästä 2008(!) lähtien. No, jospa tästä kesä-heinäkuun alas-ylös-heitosta tulee tiedote sitten kevättalvella 2012 :)
-
25,26,26,28,25,23,22 ja nyt 43.
Kannattaakahan tässä enää luottaa muihinkaan valiolaisiin lukemiin. >:(
-
Oikeesti.. Se nyt on vaan aika yhdentekevää mitä tuo urealuku näyttää..
-
Oikeesti.. Se nyt on vaan aika yhdentekevää mitä tuo urealuku näyttää..
Samaa mieltä. Varsinkin, jos lehmät on edes osittain laidunruokinnassa.
-
Oikeesti.. Se nyt on vaan aika yhdentekevää mitä tuo urealuku näyttää..
Joo, ei se haittaa mitään kun ei näytä niitä lukuja niille lehmille ;-)
Oikeasti viime syksystä asti noi luvut on käyttäytyneet niin kummasti, etten ole tohtinut niiden perusteella ruokintaa muutella.
-
urea 40. Ruokinnassa laidunta ja navetassa saavat kauraa niipal ku syövät+kivennääset. Jokirantaneva on taas tänäkesänä näyttäny sen hyvän puolensa. Se toinenpuoli on silloin havaittavissa kun sinne ajaa keväällä sontaa, ja sitte pitäs saada ne lavaamyöte uponneet kärryt pois sieltä prkleen nevasta.