Agronet

Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: Temge - 08.09.09 - klo:16:24

Otsikko: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: Temge - 08.09.09 - klo:16:24
Mimmossii läpmpöjä ootte antanu ylipaine kuivurissa? Itte puinu n 23% ja kuivannu n. 70-75c Uskaltaako laittaa lisää läpöö, ettei jyvä kärsi?
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: SomeBody77 - 08.09.09 - klo:19:22
Eikös suositus oo alle 70 asteen ettei valkuainen ja sako kärsi. Itse oon kuivannut noin 65 asteessa, puintikosteus oli kans 23%.
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: Strimari - 08.09.09 - klo:19:42
Peesaan edellistä...vienolla lämmöllä ja leipävehnää tuli!
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: Astral - 08.09.09 - klo:19:46
100-Puintikosteus..
20% kosteella silloin 80 astetta. On kelvannu myllylle
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: SKN - 08.09.09 - klo:20:20
Mites se lämpö sen pilaa?
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: SomeBody77 - 09.09.09 - klo:08:01
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: kylmis - 09.09.09 - klo:21:16
Laitoin vasta ensimmäisen vehnäsatsin kuivamaan tänä iltana. Puintikosteus noin 20 kieppeissä. Lämmöt jossain 65 kieppeissä.
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: SKN - 09.09.09 - klo:22:04
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.
Siementavaran pilaa, ei leipävehnää.
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: maanviljelija - 09.09.09 - klo:23:03
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.

Lennä ulos kaapista? Minä ainakin jäähdytysvaiheessa aukasen sen imuilmaräppänän kokonaan jos satun paikalle eikä sieltä mitää lennä. ???
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: SKN - 09.09.09 - klo:23:46
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.

Lennä ulos kaapista? Minä ainakin jäähdytysvaiheessa aukasen sen imuilmaräppänän kokonaan jos satun paikalle eikä sieltä mitää lennä. ???
Oliskos menny tää lärpytin esipuhdistimen kanssa sekasin ;D
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: SomeBody77 - 10.09.09 - klo:21:00
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.

Lennä ulos kaapista? Minä ainakin jäähdytysvaiheessa aukasen sen imuilmaräppänän kokonaan jos satun paikalle eikä sieltä mitää lennä. ???
Oliskos menny tää lärpytin esipuhdistimen kanssa sekasin ;D
Ei. Meidän Jaakko 240 jaksaa puhkua, niin että jyviä tulee poistoilman mukana jossei imuilmaa kurista. Tämä ongelma on vain vehnän ja rypsin kanssa. Ohra ja kauraa kuivatessa saa imuaukko olla täysin auki.
Otsikko: Vs: Leipävehnän kuivaus
Kirjoitti: Konehemmo - 11.09.09 - klo:16:37
eilen puitu  suurinpiirtein 17%, lämminilmalla 13 prosenttiin.

se 17% tuntu yhtä kosteelle kun viikko sitten puitu kylmäkuiburissa oleva osaksi kuivattu vilja. Itellä ei oo mittaria, perstuntumalla kuivataan kylmällä. Jos alkaa lämpeemään, pistetään mylly pyöriin.