Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: bdr-529 - 29.07.09 - klo:07:14

Otsikko: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: bdr-529 - 29.07.09 - klo:07:14
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/150876.shtml
Jotain häikkää tässä täytyy olla mutta mitä?
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: apilas - 29.07.09 - klo:09:57
kommentti 20 "emäntä" voi helv suomessa ei todellakaan käytetä luujauhoa ruokinnassa :o
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: kotivalo - 29.07.09 - klo:10:22
Tiedettiinhän tuossa, että MAITOON lisätään muurahaishappoa. Asiantuntijat kommentoivat siis. Tämäkin tieto väitettiin tulleen maidontuottajalta, ainakin väärinkäsitys, jos ei tahallinen vääristely kyseessä
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Peurajussi - 29.07.09 - klo:11:52

Maidossa on luontaisesti entsyymejä, jotka auttavat maitosokerin pilkkoontumisessa suolistossa. Juuri nämä entsyymit tuhoutuvat iskukuumennuksessa, jolloin on "luonnollista" että maitoa ei kestä. Itseasiassa luonnollisempi tila aikuisille (Niin naudoille kuin ihmisillekin) on se, ettei kestä maitoa- ihmisissä toleranssi maidolle on syntynyt Euroopassa suhteellisen lyhyen ajan kuluessa, ja vähemmistö sitä edelleen sietää.
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: apilas - 29.07.09 - klo:12:50
Tissinkoittajille ottaa koville myöntää, että "maailman paras" maito onkin pelkkää kuraa.  8)



viestiä sinne sontaluukkuun prosessointi aiheuttaa ongelmia aivan hyvin voisi tarpeettoman prosessoinnin vähentää sillä raa-aine on maailman puhtainta ja parasta :)
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: ex-possufarmari - 29.07.09 - klo:13:14
Sen verran on omakohtaista kokemusta asiasta, että kun noin kolme vuotta sitten luovuttiin lypsykarjasta, niin vajaa vuosi siitä rupesi tölkkimaito aiheuttamaan koko perheessä tavallista runsaampaa ilmalaivojen pakokaasupörinää. Siirryttiin laktoosittomaan maitojuomaan, niin ongelma poistui. Keväästä saakka on ostettu myös Valion luomumaitoa, joka sekin sopii paremmin, kuin tavallinen tölkkimaito.
Sama meillä, lehmät vaihtui sikoihin joskus vuonna tuohivirsu, vatsavaivoja ei ollut silloin kun käytettiin omaa käsittelemätöntä maitoa mutta muutaman vuoden kuluttua purkkimaitoon sirrtymisen jälkeen osa porukasta joutui lopettamaan maidon käytön kokonaan, joku purkkimaidossa mättää mutta mikä, mitä maidolle meijerissä tapahtuu miksi se muuttuu ongelmia aiheuttavaksi.

Heleppoohan pytyllä on käydä kun ei tarvitse ohimosuonet pullottaen naama punasena puntata ja äheltää mutta........ :-\
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Herra Heinamaki - 29.07.09 - klo:13:18
Tilamaidon /kokomaidon suuri rasvapitoisuus on jossakin arveltu syyksi, minkä vuoksi ko. maito sopii osalle vaan ei purkkimaito.

Olisikohan tuota maidon sietämistä tutkittu valvotusti. Joskus voi vaivojen syntymekanismi olla sama kuin aroma- ym. hömppäterapioiden parantamismekanismit.
Otsikko: käsittely sen tekee
Kirjoitti: sorkkahessu - 29.07.09 - klo:13:22
Tilamaidon /kokomaidon suuri rasvapitoisuus on jossakin arveltu syyksi, minkä vuoksi ko. maito sopii osalle vaan ei purkkimaito.

Olisikohan tuota maidon sietämistä tutkittu valvotusti. Joskus voi vaivojen syntymekanismi olla sama kuin aroma- ym. hömppäterapioiden parantamismekanismit.

Maidonkäsittely tekee vaivat ,pastorointi yhtenä ilmeisesti pahimpana . Ongelma on Valiolla korjattu laktoosittomilla tuotteilla joihin on ilmeisesti patenttikin .
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Peurajussi - 29.07.09 - klo:13:49
Tissinkoittajille ottaa koville myöntää, että "maailman paras" maito onkin pelkkää kuraa.  8)



Aivan, siitähän tässä taas oli kysymys..  ::)
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: sorkkahessu - 29.07.09 - klo:14:25
Tissinkoittajille ottaa koville myöntää, että "maailman paras" maito onkin pelkkää kuraa.  8)



Aivan, siitähän tässä taas oli kysymys..  ::)
Kysymys on siis jatkokäsittelystä jota maitoon tehdään kauppakuntoon saamiseksi . Suomalainen maito on edelleen maailmanparhaimpiin lukeutuva tuote


Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: emo-heikki - 29.07.09 - klo:15:03
Tissinkoittajille ottaa koville myöntää, että "maailman paras" maito onkin pelkkää kuraa.  8)



Aivan, siitähän tässä taas oli kysymys..  ::)
Kysymys on siis jatkokäsittelystä jota maitoon tehdään kauppakuntoon saamiseksi . Suomalainen maito on edelleen maailmanparhaimpiin lukeutuva tuote




Kyllähän Valio on jopa *****maisen tarkka tämän maidon kanssa, kyykyttää turhaan tuottajia ....
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Guarter - 29.07.09 - klo:15:04
Maito maitona , mitään siihen lisäämättä, mitään siitä poistamatta!
Pitkää ikää ja täysmaitoa!

Hmmm. kerma ja voikin maistuu, noh, aina voi vähän vettä poistaa!
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: bdr-529 - 02.08.09 - klo:07:36
http://www.kaleva.fi/plus/juttu807456_page0.htm
Tuos oli tollaasta juttua. Onkohan Veeti huomannu että Valion mielestä vika onkin viljassa?
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Adam Smith - 02.08.09 - klo:09:02
Ja mitä vastaa oman firman asiantuntija?  :-\

Onpa mukavaa, että löytyy vielä ylimielisiä ja itsevarmoja tutkijoita valion leiristä. Kuluttajatyötä parhaimmillaan....
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: apilas - 02.08.09 - klo:09:16
http://www.kaleva.fi/plus/juttu807456_page0.htm
Tuos oli tollaasta juttua. Onkohan Veeti huomannu että Valion mielestä vika onkin viljassa?

näinkö ;D

http://koti.mbnet.fi/lowcarb/hiilari1.html (http://koti.mbnet.fi/lowcarb/hiilari1.html)

kyseiselle valion tutkijalle kenkää ja tutkimaan asiaa 8)
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Lypsybotti - 02.08.09 - klo:10:20
Sen verran on omakohtaista kokemusta asiasta, että kun noin kolme vuotta sitten luovuttiin lypsykarjasta, niin vajaa vuosi siitä rupesi tölkkimaito aiheuttamaan koko perheessä tavallista runsaampaa ilmalaivojen pakokaasupörinää. Siirryttiin laktoosittomaan maitojuomaan, niin ongelma poistui. Keväästä saakka on ostettu myös Valion luomumaitoa, joka sekin sopii paremmin, kuin tavallinen tölkkimaito.
Sama meillä, lehmät vaihtui sikoihin joskus vuonna tuohivirsu, vatsavaivoja ei ollut silloin kun käytettiin omaa käsittelemätöntä maitoa mutta muutaman vuoden kuluttua purkkimaitoon sirrtymisen jälkeen osa porukasta joutui lopettamaan maidon käytön kokonaan, joku purkkimaidossa mättää mutta mikä, mitä maidolle meijerissä tapahtuu miksi se muuttuu ongelmia aiheuttavaksi.

Heleppoohan pytyllä on käydä kun ei tarvitse ohimosuonet pullottaen naama punasena puntata ja äheltää mutta........ :-\

Samaa vaivaa rahikaisella...
Joskus silloin aikoinaan kun ei voinnut nauttia kotitilan antimista ja "sai" juoda tuota teollisen prosessin läpi mennyttä maitoa pidempään, niin sen jälkeen ei ole voinnut juoda tankkimaitoakaan  :(
Voihan siihen vaikuttaa muutkin seikat...
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: KJL - 02.08.09 - klo:11:22
Sen verran on omakohtaista kokemusta asiasta, että kun noin kolme vuotta sitten luovuttiin lypsykarjasta, niin vajaa vuosi siitä rupesi tölkkimaito aiheuttamaan koko perheessä tavallista runsaampaa ilmalaivojen pakokaasupörinää. Siirryttiin laktoosittomaan maitojuomaan, niin ongelma poistui. Keväästä saakka on ostettu myös Valion luomumaitoa, joka sekin sopii paremmin, kuin tavallinen tölkkimaito.
Sama meillä, lehmät vaihtui sikoihin joskus vuonna tuohivirsu, vatsavaivoja ei ollut silloin kun käytettiin omaa käsittelemätöntä maitoa mutta muutaman vuoden kuluttua purkkimaitoon sirrtymisen jälkeen osa porukasta joutui lopettamaan maidon käytön kokonaan, joku purkkimaidossa mättää mutta mikä, mitä maidolle meijerissä tapahtuu miksi se muuttuu ongelmia aiheuttavaksi.

Heleppoohan pytyllä on käydä kun ei tarvitse ohimosuonet pullottaen naama punasena puntata ja äheltää mutta........ :-\

Samaa vaivaa rahikaisella...
Joskus silloin aikoinaan kun ei voinnut nauttia kotitilan antimista ja "sai" juoda tuota teollisen prosessin läpi mennyttä maitoa pidempään, niin sen jälkeen ei ole voinnut juoda tankkimaitoakaan  :(
Voihan siihen vaikuttaa muutkin seikat...

Yksilöllistä tai sit mä oon epänormaali. Kakarana join kotona oikiaa maitoa ja koulus purkkimaitoa, inttiaikana purkkimaitoa samoin kuin opiskeluaikana pääsääntöisesti purkkimaitoa, tosin mieluiten punasesta purkista. Tuo ajanjakso kesti useamman vuoden, että olis jotain oireita pitäny ilmetä 1-1,5 litraa päiväs käyttömäärällä. Nyt sitten taas pelkästään oikiaa maitoa käsittelemättömänä tai no on se jäähdytetty sentään.  Ei oo ollu mitää vaikutusta elimistön toimintaan kumpaa tahansa maitoa sitte oon käyttänykki eli varsin yksilöllistä tuo maitohomma on. Vai onko vika sittenkin liiallises ravsvattomuuteen pyrkimises?
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: emo-heikki - 02.08.09 - klo:11:34
Sen verran on omakohtaista kokemusta asiasta, että kun noin kolme vuotta sitten luovuttiin lypsykarjasta, niin vajaa vuosi siitä rupesi tölkkimaito aiheuttamaan koko perheessä tavallista runsaampaa ilmalaivojen pakokaasupörinää. Siirryttiin laktoosittomaan maitojuomaan, niin ongelma poistui. Keväästä saakka on ostettu myös Valion luomumaitoa, joka sekin sopii paremmin, kuin tavallinen tölkkimaito.
Sama meillä, lehmät vaihtui sikoihin joskus vuonna tuohivirsu, vatsavaivoja ei ollut silloin kun käytettiin omaa käsittelemätöntä maitoa mutta muutaman vuoden kuluttua purkkimaitoon sirrtymisen jälkeen osa porukasta joutui lopettamaan maidon käytön kokonaan, joku purkkimaidossa mättää mutta mikä, mitä maidolle meijerissä tapahtuu miksi se muuttuu ongelmia aiheuttavaksi.

Heleppoohan pytyllä on käydä kun ei tarvitse ohimosuonet pullottaen naama punasena puntata ja äheltää mutta........ :-\

Samaa vaivaa rahikaisella...
Joskus silloin aikoinaan kun ei voinnut nauttia kotitilan antimista ja "sai" juoda tuota teollisen prosessin läpi mennyttä maitoa pidempään, niin sen jälkeen ei ole voinnut juoda tankkimaitoakaan  :(
Voihan siihen vaikuttaa muutkin seikat...

Yksilöllistä tai sit mä oon epänormaali. Kakarana join kotona oikiaa maitoa ja koulus purkkimaitoa, inttiaikana purkkimaitoa samoin kuin opiskeluaikana pääsääntöisesti purkkimaitoa, tosin mieluiten punasesta purkista. Tuo ajanjakso kesti useamman vuoden, että olis jotain oireita pitäny ilmetä 1-1,5 litraa päiväs käyttömäärällä. Nyt sitten taas pelkästään oikiaa maitoa käsittelemättömänä tai no on se jäähdytetty sentään.  Ei oo ollu mitää vaikutusta elimistön toimintaan kumpaa tahansa maitoa sitte oon käyttänykki eli varsin yksilöllistä tuo maitohomma on. Vai onko vika sittenkin liiallises ravsvattomuuteen pyrkimises?

Mikäli maidonjuonnin lopettaa pitemmäksi ajaksi, esim. kuukaudeksi, niin elimistöstä poistuu sellainen bakteerikanta, joka maitoa voi hyödyntää eli pilkkoa pienempiin osiin, se on sitten siinä ja senjälkeen ei maitoa voi enää käyttää.
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Kyntäjä - 02.08.09 - klo:22:48
Minusta tuntuu, että monet ei ihan tarkalleen tiedä mitä homogenisointi maidolle tekee, ja mitä se vaikuttaa sitä juovan elimistössä.Siinähän pilkotaan maidon rasvapallot jolloin mahan bakteerit pääsee pilkkomaan niitä.Luomumaitoa ei homogenisoida jolloin rasvapallot menee mahasta läpi rikkoutumatta ja vasta ohutsuolessa alkaa hajoaminen. Ilmiö on sama kuin ns. enterotabletilla elikkä jos vatsa ei kestä jotain lääkeainetta niin tehdään pinnoite pilleriin, jolloin se alkaa sulaa vasta ohutsuolessa ja vältetään vatsan väänteet. Tämä ei ole ihan omasta päästä tullutta tekstiä vaan on ihan tutkittu juttu.Tuo homogenisointi vaan tuntuu olevan tärkeä jotta tölkkiä ei tarvitse ravistaa, kuten luomumaito.
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: AimoMela - 02.08.09 - klo:22:58
Mikäli maidonjuonnin lopettaa pitemmäksi ajaksi, esim. kuukaudeksi, niin elimistöstä poistuu sellainen bakteerikanta, joka maitoa voi hyödyntää eli pilkkoa pienempiin osiin, se on sitten siinä ja senjälkeen ei maitoa voi enää käyttää.

Oliskohan tämä nyt sitten kuitenkaan se ehdottoman tieteellinen absoluuttinen totuus tässä asiassa? Rohkenen hiukan epäillä? Se pakkaa tuo bakteerikantakin olemaan aika lailla uusiutuvaa kamaa? Jos vaikka pötsimikrobin toimintaa muistellaan niin lajisto riippuu aika lailla syödystä tavarasta, korsivaltainen / väkirehuvaltainen jne jne mutta kun joku lajisto on olemassa niin jos ruokinta muuttuu niin perässä muuttuu kyllä pötismikrobistokin tosin viiveellä jonka takia nopeat ruokinnan muutokset ovat ei-toivottuja. Mutta nyt kyllä rohkenen hiukan epäillä emo-heikin asiantuntemusta. Löytäisitkö aihetta ja väitettäsi tukevan linkin ihan vain uskonvahvistukseksi?
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Astral - 03.08.09 - klo:00:43
Tuolta keskustelusta..

"AIV-rehun käyttöä ei voi lopettaa. Kun kilpailevatkin maidontuottajat käyttävät AIV-rehua jotta karja saa runsaasti ruokaa läpi vuoden. Talvella Mansikille on tarjolla AIV-rehua pelkän kuivan heinän sijasta niin Mansikki tuottaa maitoa runsaammin. Näin tilan kilpailukyky säilyy, ja tila kun omistaa osan Valiosta ja vieläpä Kemiran osakkeita joka valmistaa AIV-rehua niin eipä Kemiran kemistit tai Valion asiantuntijat saatikka kotimaiset maitotilalliset myönnä, että ongelma on AIV-rehun muurahaishapossa. JOS AIV-rehua ei olisi niin kotimainen maidontuotanto vähenisi huomattavasti erityisesti talvella. Tästä seuraisi maitotuotteiden hintaan kovia nousupaineita ja lopulta kotimaisuusaste romahtaisi.

Suosittelen kaikille maitovaivoista kärsiville, että menette tilalle jossa on kyyttölehmiä joille syötetään heinää rehujen sijaan ja jotka pääsevät jaloittelemaan kesällä ja talvella. Ei tule laktoosiongelmia. Luomu maito ainakin tietojeni mukaan on nimenomaan kyyttölehmistä lypsettyä.
Lähettäjä: Maidontuottaja | ke 29.7 klo 07:57 "

Mitenkäs sitten Josilacit ja muut biologiset säilöntäaineet?
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: risa - 17.08.09 - klo:21:09
Minusta tuntuu, että monet ei ihan tarkalleen tiedä mitä homogenisointi maidolle tekee, ja mitä se vaikuttaa sitä juovan elimistössä.Siinähän pilkotaan maidon rasvapallot jolloin mahan bakteerit pääsee pilkkomaan niitä.Luomumaitoa ei homogenisoida jolloin rasvapallot menee mahasta läpi rikkoutumatta ja vasta ohutsuolessa alkaa hajoaminen. Ilmiö on sama kuin ns. enterotabletilla elikkä jos vatsa ei kestä jotain lääkeainetta niin tehdään pinnoite pilleriin, jolloin se alkaa sulaa vasta ohutsuolessa ja vältetään vatsan väänteet. Tämä ei ole ihan omasta päästä tullutta tekstiä vaan on ihan tutkittu juttu.Tuo homogenisointi vaan tuntuu olevan tärkeä jotta tölkkiä ei tarvitse ravistaa, kuten luomumaito.

Tässä käsityksessä minäkin olen ollut. nimittäin se homogenisointiprosessi on kait aikalailla rajua käsittelyä maidolle. Ja  onhan tilamaitoakin "pastöroitu" kotioloissa valmistamalla keitettyjä/paistettuja maitoruokia, mutta ei ole meillä aiheuttanut mitään oireita. Vasta lähes vuosi tölkkimaitoon siirtymisen jälkeen vaivat ilmaantuivat. Luomumaito, joka pastoroidaan, mutta jolle ei tehdä homogenisointia pelittää tavallista maitoa paremmin.

Luomumaidolla ja tavanomasella on vielä yks ero, mikä oikeastaan liittyy tuohon homogenisointiin: tavanomaseen lisätään D-vitamiinia, minkä vuoksi se on homogenisoitava, että rasvaliukosta vitamiinia olisi tasasesti koko purkissa. Ja D-vitamiinista sen verran, että vaikka se ihmiselle tarpeellista onkin, niin ainakin meidän esikoisen koliikki alkoi välittömästi Dee-tippojen myötä.  Seuraavan kanssa oltiin jo viisaampia ja aloitettiin varovammin ja toisella aineella.
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: JoHaRa - 21.08.09 - klo:20:30
Joopa... Ihmisen suolisto/maha erittää entsyymiä joka pystyy pilkkomaan laktoosin. Jos laksoosi jää ruokavaloista pois, niin sisuskalut unohtavat moisen taidon turhana muutamassa viikossa. Tämähän on luontaista koska eipä nisäkkäiden tarvitse laktoosia pilkkoa kuin vauvoina/vasikkoina. Prosessointi pilkkoo rasvat ja valkuaisaineet joten elimistö vierastaa niitä raakamaitoa enemmän. Tämä opetettiin jo koulussa 80-luvulla... Itse juon maitoa litran päivässä (ihan vaan tuotannon tukemiseksi) ja olen varma että saisin "pierutaudin" aikaiseksi ennen joulua jos pitäisin pikku paussin tissiviskistä..

Näin se on.
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Perfekt - 22.11.11 - klo:16:08
Laktoossi toleranssiko ?

 :o
Otsikko: Vs: käsittely sen tekee
Kirjoitti: mäkitorppa - 22.11.11 - klo:17:20

Maidonkäsittely tekee vaivat ,pastorointi yhtenä ilmeisesti pahimpana . Ongelma on Valiolla korjattu laktoosittomilla tuotteilla joihin on ilmeisesti patenttikin .
[/quote]
 www.maitotauti.com
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: matso - 22.11.11 - klo:18:11
Mutta sitä varten valio toi olo jogurtit maha vaivoihin . ne maksaa ja kansa tykkää  ;)
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: Rami - 22.11.11 - klo:21:03
Vatsoille ylivoimainen tämä OLO-ruoansulatusjogurtti.  :o Loppuu pörinät pytystä.

Tykkää: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150830697810571.749068.493464655570&type=3
Otsikko: Vs: Mikä mättää maidossa
Kirjoitti: bobbari - 24.11.11 - klo:12:59
Vatsoille ylivoimainen tämä OLO-ruoansulatusjogurtti.  :o Loppuu pörinät pytystä.

Tykkää: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150830697810571.749068.493464655570&type=3
Mutta ei ole Danonen -activia jogurtin voittanutta.    Siitä löytyy ihan aitoja marjoja toisin kuin
ölö- jogurtin liemestä.   :D