Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Eemeli - 30.04.25 - klo:07:27
-
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/d5febdbc-b5d5-49a7-97c3-6d07f8f15b33
Uhittelu kotimarkkinoilla lisää vain tuontia ja kaupan siirtymää muihin lihoihin.
Jos maailmaa kurkitaan sontaluukusta, jää muutama asia huomaamatta.
Meillä tuotanto sen verran pientä, jotta lieneekö edes eurooppalainen tukkuporras olla lihoistamme kiinnostuneita.
Tarvitsevat pintäjänteisyyttä ja volyymiä.
Tuskin lähtevät mukaan lyhytjänteiseen lottovoittojen kerryttämiseen.
Eikös pekoniakin ole leikkuutettu Puolassa, kun se ei ole saatu kannattavaksi kotomaassa.
Miksi sitten muu lihasektori pärjäisi kustannuspaineessa.
Työ meillä liian kallista.
-
Kauppa voi tuoda ruokaa a vaikka kymmenen tuhatta kiloa hintaan kympin kilo.
Jos kotomaista vaikka 100000 kilo saadaan pidettyä, vaikka kolmessa eurossa.
Vihanneksilla, perunoilla kauppa on toiminut juuri noin jo vuosia, se ei ole mtk;ta kiinnostanut pätkän vertaa.
Mutta kun liha pääsee suomalaiseen markkinatalouteen on suru puserossa.
Samoin viime vuosina viljaa on tuotu samoin.
No onko se kiinnostanut mtk;ta, no ei.
-
Kauppa voi tuoda ruokaa a vaikka kymmenen tuhatta kiloa hintaan kympin kilo.
Jos kotomaista vaikka 100000 kilo saadaan pidettyä, vaikka kolmessa eurossa.
Vihanneksilla, perunoilla kauppa on toiminut juuri noin jo vuosia, se ei ole mtk;ta kiinnostanut pätkän vertaa.
Mutta kun liha pääsee suomalaiseen markkinatalouteen on suru puserossa.
Samoin viime vuosina viljaa on tuotu samoin.
No onko se kiinnostanut mtk;ta, no ei.
Ei taida tuo vienti olla mikään kultasampo.
Naudantuotanto käytännössä kahden firman käsissä. Että mikä mättää ettei kartelli toimi?
-
mites nuo jokka ei moiseen ketjuihin kuulu? eiks snellu jotain kait viekin..?