Agronet

Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: pig24 - 16.10.24 - klo:13:20

Otsikko: Kerrosviljelyä
Kirjoitti: pig24 - 16.10.24 - klo:13:20
Silmään osui kohtuullisen selkeä juttu kerrosviljelystä (aquaponic).  Yritys toimii Zürichissä toimistorakennuksessa.  Tuotteet ovat vihanneksia ja yrttejä. Sato kerätään enintään 14 päivän ikäisenä sirkkalehtivaiheessa. Istutusastian pohjalle tulee hamppupohjainen matto, jolle kylvetään siemenet. Astiat sijoitetaan akvaarioiden päälle lähelle veden pintaa. Kasvit saavat ravinteet akvaariokalojen jätöksistä (vedenkierrätyssysteemi). Kopioimme luontoa. Mitä useampi toimija on mukana kiertosysteemissä, sitä paremmin se toimii. Kalojen lisäksi mukana on sinisimpukkaa, katkarapua, etanaa ja merilevää.
Juttu sveitsiläinen talonpoika-online-mediassa https://www.schweizerbauer.ch/pflanzen/die-bauern-aus-dem-zuercher-kreis-4
Otsikko: Vs: Kerrosviljelyä
Kirjoitti: Oksa - 16.10.24 - klo:14:33
ei nyt ihan kerrosviljelyä mutta kerrosjuttua kuiteskii:   panelikenttien alla lampaat hoitaa nurmikkoa.     en sit tiijä kuin hyin mahtaa heinä kasvaa varjossa..
Otsikko: Vs: Kerrosviljelyä
Kirjoitti: wilkinsonwilfrid - 01.04.25 - klo:13:46
Silmään osui kohtuullisen selkeä juttu kerrosviljelystä (aquaponic).  Yritys toimii Zürichissä toimistorakennuksessa.  Tuotteet ovat vihanneksia ja yrttejä. Sato kerätään enintään 14 päivän ikäisenä sirkkalehtivaiheessa. Istutusastian pohjalle tulee hamppupohjainen matto, jolle kylvetään siemenet. Astiat sijoitetaan akvaarioiden päälle lähelle veden pintaa. Kasvit saavat ravinteet akvaariokalojen jätöksistä (vedenkierrätyssysteemi). Kopioimme luontoa. Mitä useampi toimija on mukana kiertosysteemissä, sitä paremmin se toimii. Kalojen lisäksi mukana on sinisimpukkaa, katkarapua, etanaa ja merilevää.
Juttu sveitsiläinen talonpoika-online-mediassa https://www.schweizerbauer.ch/pflanzen/die-bauern-aus-dem-zuercher-kreis-4 Monkey Mart (https://monkeymart.io/online)
Mikä luova kerrosstrategia! Akvaponiset järjestelmät ovat erinomaisia ​​esimerkkejä siitä, kuinka ihmiset voivat hyödyntää luonnon kiertokulkuja ja yhdistää erilaisia ​​ekosysteemejä. On hienoa nähdä Zürichin tekevän investointeja niin huippuluokan ja ympäristöystävällisiin viljelykäytäntöihin. Tuore ja her*****nen ruoka on taattu, kun vihannekset ja yrtit korjataan sirkkalehtivaiheessa. Toivottavasti tällaiset käsitteet voivat inspiroida muita kaupunkeja ja tulla laajemmin hyväksytyiksi!