Agronet
Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: Noneman - 14.09.24 - klo:01:04
-
Ohjekirjan mukaan tuohon koneeseen ei sovi leveämmät renkaat kuin 650/65-42. Rajoitus on vain tässä mallissa tuolla aktiivisella hytin jousituksella. Onko tietoa mistä tämä johtuu?
Jousituksen kiinnitys voi olla leveämpi mutta sen luulisi hoituvan oikealla vanteella. Hytin suurempi liike voisi rajoittaa renkaan kehää mutta muistkaeni rajoitukset oli myös 38" renkailla eli viitaisi kuitenkin leveyteen tuo rajoitus.
-
Saattaa olla siksi, että leveämmällä renkaalla pitää olla offsetti siten, että kone on yli 2550 mm leveä. Eli teknisesti onnistuu mutta ei laillisesti.
EHKÄ tämän takia rajoitus
-
Leveämpi vaatisi offsetin muuttamista jotta mahtuisi? Ja se ei varmaan ole välttämättä suositeltavaa (kuormat akselille muuttuvat).
-
Kyllä voi laittaa vaikka minkä levyiset. Ei se ”offset” estä renkaan leventymää akselien pilaantumisen pelossa. :-X
-
Leveämpi vaatisi offsetin muuttamista jotta mahtuisi? Ja se ei varmaan ole välttämättä suositeltavaa (kuormat akselille muuttuvat).
Kestää akselit pari pyöriäkin .
-
mutta kuin leviöitä? ja niissä kait joku kokoero huomioitu...
-
Leveämpi vaatisi offsetin muuttamista jotta mahtuisi? Ja se ei varmaan ole välttämättä suositeltavaa (kuormat akselille muuttuvat).
Kestää akselit pari pyöriäkin .
Kestää mutta ei mitä tahansa kuormia. Eikä aina pienempiäkään...
Mä olen saanut parikin kertaa vetoakselin poikki kun käytin vaan liian leveää raideväliä rankassa hommassa. Kapeammalla on kestänyt, kone ja homma eivät kyllä olleet oikein tarkoitettu pariksi tässä tapauksessa.
Uusista koneista en tiedä mutta vanhempien käyttöohjeissa on toisinaan kielto. Ei se nyt tietysti muutamasta sentistä kiinni ole.
-
Koska tyhmiä kysymyksiä ei ole, niin: MIkä voima murtaa vetoakselin negatiivisen offsetin kasvaessa ?
-
Koska tyhmiä kysymyksiä ei ole, niin: MIkä voima murtaa vetoakselin negatiivisen offsetin kasvaessa ?
Öh, miten päin nämä plussat ja miinukset nyt menivätkään...
Anyway, jos rengasta levennetään niin että tilanpuutteen vuoksi renkaan keskilinja (=kuorman linja) siirtyy ulommaksi niin akselin muodostama vipuvarsi laakeriin nähden pitenee.
Jos kuormalinja on alunperin vaikka mitoitettu juuri laakerin linjalle niin muutoksessa se siirtyy laakerin ulkopuolelle.
Ottaa ohuen metrin kepin käteen aivan päästä ja siihen keppiin kilon punnus roikkumaan. Aivan käden vieressä ollessaan ei paljoa väännä mutta jos punnuksen siirtää sinne kepin toiseen päähän niin eron huomaa... jos jaksaa pitää eikä keppi jo katkea :-)
Riippuu sitten ihan koneen mitoituksesta onko vähäisellä siirtymällä mitään käytännön merkitystä ja mitä koneella tehdään.. Joissakin tilanteissa esiintyy tielläkin aika hurjiakin taka-akselipainoja.
Alkuperäiseen aiheeseen - luulisin että mainitussa tapauksessa kyse on kuitenkin juuri tuosta jo mainitusta lain sallimasta maksimileveydestä.
-
Aikoinaan työkaveri totesi että ei ole typeriä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä. kuulin myöhemmin että hänenstä tehtiin asiakaspalvelu päälikkö.
En usko että kestävyys on este normaalissa maatalous käytössä. Varsinkin kun ilman tuota jousitusta leveämpi on ok. Väitän että momentit on isommat 650+650 levikekeillä kuin vaikka yhdellä 900 leveällä.
Olisi kiva tietää mistä tuota asiaa tiedustella kun valtralla ei ollut teknisen tuen yhteistietoja.
-
Voi sinne lykätä vaikka 900 kunhan vanteen offset / takamitta on sopiva että jousille jää tilaa.
Kokonaisleveyden takia tuo maininta kirjoissa on eikä tehtaaltakaan leveämpiä renkaita ole vissiinkään saanut. Rekisteröinti ja lainsäädännön hommia.
-
710 leveä oli levein rengas mitä tehtaalta sai 3 vuotta sitten.
-
Tuli messuilla kysyttyä asiaa ja myyjä ei ollut varma mutta epäily oli että on merkitty vain tehtaalta tarjolla olevat tuotteet.
Kertoi myös että nykyään ohjekirjat tehdään Englaniksi ja sitten käänetään Suomeksi.
-
mahtaako suomiversiossa olla joka sivu käännetty? itellä punavanteen suomiversiossa on liki 40 sivua vähemmän kuin alkuperäisessä.. ja jopa voima ulos-oton ohje puuttuu!!! piti aikoinaan soitella jopa maahantuojalle että sai koneen käyttöön. ( kyse klapikoneesta )