Agronet
Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: jariman - 08.09.24 - klo:08:17
-
Ensimmäistä kertaa hernettä kuivaamassa….
Kuivauslämpö tiedossa, max 50 c, kohtuukuivaa herne , 17%
Mutta mikä olis poistolämpötila, Antin kuivuri, käyttiksestä
ei löydy herneen poistolämpötilaa. Viljojen ja rypsin kyllä
Löytyy.
-
Kokeilemalla. Annat 3-4 tuntia kuivaa ni alkaa olla lähellä.
Varmaan joku 38...40 on lähellä.
-
Semmonen vinkki että jo kuivuria täyttäessä kannattaa laittaa uunista puhallus päälle. Herneet ottaa tyhjässä koneistossa pudotessaan kimmokkeita ilmaharjoista, pomppivat tuloilmakanavaan ja pahimmillaan uuniin asti, vastaan puhaltava ilma estää sitä aika paljon.
-
Semmonen vinkki että jo kuivuria täyttäessä kannattaa laittaa uunista puhallus päälle. Herneet ottaa tyhjässä koneistossa pudotessaan kimmokkeita ilmaharjoista, pomppivat tuloilmakanavaan ja pahimmillaan uuniin asti, vastaan puhaltava ilma estää sitä aika paljon.
Mutta varovasti! Meidän kuivurissa täyttyy poistopuoli varsin tehokkaasti puhaltimen kanssa. Uunin puolella on vain jokunen yksilö silloin tällöin.
-
miten onnaa tuon kuivaus lavakuivurissa kylmällä ilmalla? tahi sit pikkasen haaleemmalla?
-
miten onnaa tuon kuivaus lavakuivurissa kylmällä ilmalla? tahi sit pikkasen haaleemmalla?
Keleistä kiinni, jos lämmintä ja kuivaa, voi onnistua, kun muutamanviikon
Puhalluttaa, pieni lämpö lisä eduksi.