Maastulli on kyllä melkoinen iltapäivälehti nykyään otsikoiltaan:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/valion-johtaja-lihapullakohusta-ulkomaisen-lihan-k%C3%A4ytt%C3%B6-on-maidontuottajan-etu-1.159804
Tuossahan itse juttu on aika erilainen kuin tuo otsikko. Esim "Valion Food Service -myynnin kotimaisuusaste on 97 prosenttia" on aika helkkarin hyvin. Ja itse jutussa tulee esiin että kaikki, myös se naudan liha lihapulliin, hankitaan mahdollisuuksien mukaan suomesta.
Ja itse artikkelissa tämä johtaja ei missään vaiheessa sano että "ulkomaisen lihan käyttäminen on maidontuottajan etu". Se on toimittajan hienoa tulkintaa. Johtaja on sanonut, että suomalaisen maidontuottajan etu on, että Valion saa mahdollisimman moneen firmaan myyntiin sen 97% kotimaisen tuotepakettinsa. Ja jotta se onnistuu, sen paketin pitää valitettavasti olla halpa. Tai ainakin sellainen jossa asiakas saa tiettyjä asioita halutessaan halvalla.
Niin joo ja possun leike on sentään jo vaihtunut suomalaiseen, luulen että aika pian vaihtuu nautakin.
Luuletteko että jollain Valion food services kilpailijalla muuten on yli 97% kotimaisuusaste? Jos ei, niin on kotimaisuuden kannalta hyvä että Valio pysyy alalla.
Johan on selitystä, tähän väliin voisit vähän kommentoida Raision rahkan tuontia..
Selityksen faktavirheet, kiitos?
Vale, emävale, tilasto? Tuo 97% kotimaisuusaste niin se ehkä varmaan pitää paikkansa. Sillä että kaikki työ varastomiehestä jakeluun lasketaan mukaan. Vastaava propagandaluku kuin se että maatalous työllistää 300.000 jolloin siinä on mukana jokainen trukkikuski ja kassaneiti.
Se mikä kiinnostaa tai maataloustuottajia jotka sen raaka-aineen tuottavat ptäisi kiinnostaa on raaka-aineen kotimaisuusaste. On sekin Valiolla varmasti korkea mutta kun ottaa huomioon kaikki mehut appelsiinit ja ananakset ja mangot jogurteissa jne jne niin tuskin päästään lähellekään tuota, Esimerkkinä nuo lihapullat
http://www.valio.fi/ammattilaiset/tuotteet/valio-lihapyorykka-kypsa/#josta Valion sivuilla oli vielä joku aika sitte kotimaisuusaste 90% ja nyt on 32%. Mutta kun raaka-aineen kotimaisuusaste ainesosaluettelosta katsoen voi olla lähellä 0%.
Mutta että mustaa valkoiseksi? Ehkä tuossa ei ole asiavirhettä, ehkä kuitenkin on? Ainakin luku on varmasti tarkoitushakuisesti laskettu.