Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8

Viestit - Hammaslukko

http://www.nettikone.com/emily/apekauha/1334218

Kyl on taas hintalaatusuhde kohillaan. Onhan se tietty hyvä olla rehellinen, et toimii jos on toimiakseen.  ???
On juu, mutta leveyttä liikaa 210cm saa olla max. toi on yli 2,2m eikä saa kavennettua.
Valtra N3 sarjan käsikirjan mukaan kapein tarjolla oleva takarengas on 420/85R38 ja pienin raideväli 1610 mm. Millä laskuopilla tuosta tulee yli 2200 mm. Taka-akselin laippaväliä en äkkiseltään löytänyt, mutta tuskin se yli kahden metrin on.

N103 ht5 mallia on mittailtu ja on takalokasuojista yhtä levee kuin isommat N:ät eli vaiks renkaat olis kapeella niin lokasuojat ahistaa.

Ihanko tosissas oot, kai nyt Unlimited studiolta saa kapeammat lokasuojat, jos siitä kiinni on.
Minuutissa kapenee nussusahalla 8)

Kyllä ne niihin navetan ovenpieliin sitten viimeistään jää.  ;D
Siinä sitä seittemäätonnia neljä hehtaaria.


Ensinnäkin, maan rakenne huononisi tuollaisilla sadoilla. Noin painavat röyhyt tiivistävät maata. Eli suorakylvössähän pyritään siihen, ettei tallata maata raskailla sadoilla.

Toiseksi, tehokkuus ja nopeus ja tuntisaavutus on merkittävä peruste suorakylvöön. Tuommoisen sekaisen rydön puimiseen menisi aikaa ja polttoainetta kohtuuttomasti. Suorakylväjä selviää kevättöistä juoksuvauhdilla, jos joutuisi ykkösvaihteella ajamaan puimurin tuollaiseen, aikaahan siinä kuluisi, eikä voisi niitä pitäjältä kerättyjä maita keritä ollenkaan syksyssä puimaan.

Kolmanneksi, polttoaineen ja koneinvestointien säästö on tärkeä suorakylvön peruste; mitä siitä tulisi, jos kaikki pellot tulvisivat kauraa, jota ei saisi minnekään mahtumaan, ja taas jouduttaisiin koneinvestoinnin tielle, kärryjä, siiloja, puimurin polttoainesäiliösä kävisi pyörre. Ja kuivurinkin pannu palaisi puhki.

Tietämäni suorakylväjät eivät liioittele satotasojaan, aikanaan yksi suorakylvön pioneereista totesi että 400 kg lannoitetta hänen suorakylvökoneesta on maksimi, ennen kuin alkaa tulla polttovioituksia, ja sillä nyt tulee ihan mukiinmenevä sato, mutta välttämättä ei mitään kasitonnaria. (Kasitonnareissa kylvetään esim. Y1:stä 800 kg/ ha)

http://www2.hs.fi/uutiset/juttu.asp?id=20010930TA7&a=2

-SS-

On kyllä todella osuvasti selvitetty suorakylväjän ajatusmaailma!  ;D
joo 1100 kierrokselle ilmottaa aika kovan väännön eli jos osaa oikeen ajella nii pieni ruokanen kone 8)

Eikös moottorin voisi kuvitella karstoittuvan kun pidempiaikaisesti alhaisilla kierroksilla jurnutetaan?
Nurmiala yli tuplaantuu, mutta ei sitä sittenkään ole kuin 1/4. Viljalla jatkossakin valtaosa, härkäpapu on harkinnassa. Mikäs on nyt sitten rapsin/rypsin tilanne?? Onko ensi kevääksi tulossa uusia peittausaineita ja joku agrolaisista on varmaan yrittänyt viljellä peittaamattomanakin, niin olisi kiinnostavaa saada viljelykokemuksia verrattuna peitattuun??
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2014
: 29.08.14 - klo:11:01
5 ha otettiin eilen ehtoolla kevätvehnää pois. Kosteus 27 % tienoilla ja lakopaikoissa itää, onneksi lakoa ei suuremmin ole.
14,5 l/h nelisylinterisellä Valtralla ja neljäsiipisillä kääntöauroilla. Pari lohkoa kun viel yhdistäis, niin pääsis varmaan 1 ha/h. Pääasiallinen maalaji hiuesavi.
Se oli 8300 ja 8600 mitkä oli Ranskantuotantoa, eli tämä on megasarjaa.
Kokeneen kuljettajan merkit: takalasi auki ja käsikaasulla ajo. Minimikierrokset 1500.

Takalasia ei ole mielestäni syytä pitää auki kuin työlaitetta kiinnitettäessä. Yhtä järjetöntä on mielestäni jalkakaasulla kyntäminen ja maantieajo. 1500-1600 on melko optimaalinen kierrosluku peltotöissä, moottori jaksaa vääntää ja menee kohtuullisella polttoaineen kulutuksella.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko puimatta?
: 24.08.14 - klo:14:42
100 ha puimatta vehnää, ohraa ja rapsia.
Kasvintuotanto / Vs: Pressu
: 24.08.14 - klo:14:33
Keskusteluissa vilisee mainintoja pressun vetelystä puintikosteiden kuormien päälle.
Itse en käytä. Sateen uhatessa/sateessa köröttelen kuormat katon alle kuivausta oottamaan.

10mm:n vesisaje 1,7m korkeaan ohrakuormaan lisää kuorman kosteutta n.1 prosenttiyksiköllä.

Miten paljon vettä pitää kuormaan sataa, että oikeasti kannattaa kiikkua tuulessa kuorman päällä pressun kanssa?

Kuullostaa tarkemmin ajatellen ihan järjelliseltä ainakin omassa tapauksessa, kun 90 % pelloista on 1,5 km sisällä. Siellä 1,5 km päässäkin on lato, sekä myös etälohkoilla, joten ainoastaan yhdeltä kaukaiselta lohkolta ajettaessa on sateen yllättäessä tarpeellista käyttää pressua.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2014
: 23.08.14 - klo:21:48
Ei mitään mahdollisuuksia jatkaa, kun kapasiteetti on lopussa. Hiukan hölmö fiilis...

tekis mieli vetää ranteet auki >:( 

Eikö missään ole kuivaa, tarpeeksi hyväkuntoista puulankku tai sementtilattiaa? Koneet tai kärryyt ulos ja pressu kunnolla päälle, harja heilumaan ja kippaat yhden tai kaksi kuormaa lattialle niin taas on tyhjiä kärryjä joihin puida.

Ei maksa vaivaa, ottakaa nyt huomioon, että tässä on kuitenkin vielä melkein puolitoista kuukautta tehokasta puintiaikaa, kyllä se pouta sieltä tulee ennemmin tai myöhemmin. Näillä rehu- ja leipävehnän hintaeroilla ei sitä sakoluvun menetystäkään kannata niin paljoa pelätä, että puolta vuorokautta alkaisi kuivaamaan. Sille ei sitten mitään mahda jos sitä puitavaa on niin paljon, että on pakko puida nyt vesi märkänä.
Joskus vuosituhannenvaihteen tienoilla se oli. Nyt on puolitoista vuotta ollut myös mokkula, niin voi kiikuttaa tablettia mukana. Puhelimeen en ole nettiliittymää hommannut, niin pakonomaista tarvetta netissä roikkumiseen en ole nähnyt.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2014
: 22.08.14 - klo:14:46
Kyllä se nyt vaan taas vastustaa, säiliöllisen ehtisin aloitella kevätvehniä niin johan tulee taas vettä taivaan täydeltä. Ilmeisesti sitä saa alkaa suunnitella viikonlopun viettoa...  8)
Kasvintuotanto / Vs: Länsi-Suomen sateet
: 21.08.14 - klo:11:31
Ei olisi mikään huono ratkaisu. Iso kippo jossa olisi esikuivaus.

Haaveillut reilun 30m3:n kärrystä, jossa olisi puhallin ja radiaattori keulalla. "Normisyksynä" saisi puida aina kun kelit antaa vähänkin myöten ja tuoda pihalle pannuhuoneen viereen, letkut kiinni radiaattoriin ja esikuivaamaan. Pari päivää puhaltelis ja kuivuriin... Nytkin voisi puida vaikka hernettä puhaltumaan, oikeita viljoja välissä...
Kovin runsas lisälämpö irroittaa liikaa kosteutta pohjakerroksesta ja tiivistyy sitten pintakerrokseen. Kohtuus oltava siinäkin, tai ohut kerros kerrallaan lisää.

Ruuvi nostamaan tavaraa pohjalta pintaan..?
Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8