Lehmiin s.Aureus tarttuu aina lypsäjän "sormista", mutta mistä se siis tarttuu tuohon lihaan?
Elääkö se sian nahassa ja se siirtyy sitten liian kylmässä kalttausvedessä lihaan? Siinä lihassahan se siis tuskin on elänyt, ehkä jossain naarmuissa yms.
Ihmiseen tuo tuskin tarttuu, ellei sitten hiero raakaa lihaa ihon haavoihin
Ja Sepen ei tarvitse syöttää mirille raaakoja lihakimpaleita.
Mutta oikeasti joutuu olemaan pirun paljon huolellisempi kun käsittelee kyseisiä lihaklönttejä keittiössä ennen paistamista.
Miten helposti se puukko tai leikkuulauta jääkin lojumaan tiskialtaaseen loppupäiväksi tai joku liharoiske pyyhkäistään kaapinovesta samalla pöytärätillä kuin keittiön pöytä.
Sen jälkeen ei tarvita haavaa, vain se ientulehdus, joka on joka kolmannella... Näin teoriassa tai huonolla onnella.