Sekös hintaa sitte nostais että kauppiaan pihas kulukis 1500 liha-alan tarjoojaa
kaikenmaailman Rönkää, Lihaheinosta, Pouttua jne.
Lihanhinta nousee, kun siitä tulee pula, mikään muu tekijä ei sitä nosta.
Ainoa tapa luoda tätä "pulaa" on se, että lisätään ostajien määrää, niin että niiden välille syntyy kilpailutilanne.
Teurastus on jo nyt keskittynyt niin harvojen käsiin, että normaalit kilpailusäännöt ei enää pelaa.
Nää pikkuteurastamot ei tietenkään pysty kilpailemaan noiden suurien kanssa volyymissa, joten siitä seuraa myös paikallisten myymälöiden syntyminen, jotka ei pysty kilpailemaan markettien bulkkituotanon kanssa, jolloin syntyy paikallisia omia tuotteita, pihvisektori ja pulkkisektori eriytyy omiksi toimijoiksi
?
Joo, eihän se tietenkään nosta sen maitopuolen poistolehmän hintaa, josta tehdään jauhelihaa ja joka myydään tarjouksessa marketissa, mutta minä en sitä oikeastaan edes pidä lihantuottajana, se kaveri on maidontuottaja jolle ei oikeastaan ole mitään merkitystä, millä hintaa se lehmä lähtee, kunhan sen joku vaan hakee pois ...