Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20
Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Voi olla, paljonkos sä saat teuraslehmistä ja paljonko tosta 13 euron lihasta jää ruholle?
Oletin että alvillinen hinta eli 11,4e alv0. Teuraslehmä ruhopaino 400kg rasva 5 niin siitä myytävää tulee n. 240kg, teurastus ja leikkuu 1300e alv0 ja itteltä palaa ainakin yks työpäivä markkinointiin, kuljetukseen ja laskutukseen 200e alv0. Teuraslehmissä paska hinta koska ainakin HF lähes aina 5 rasvalla, luomuna jos saa menemään niin hiukan parantaa tilannetta... Sanoisin, että suoraan myydessä yli 16e sis. alv tars saada, hämärähommat asia erikseen.
Yllättävän suuriakin eroja on noissa eri ruhojen lihasaannoissa. Mutta tuosta sun mainitsemista luvuista tulee 60% saanto, joka on mun mielestä pienehkö. Paljon parjatuilla limppareilla sanoisin, että jos on alle 70, niin on pettymys. Viime erästä esim yhellä hieholla 77%. Eli kyllä sillä lihasaannolla on iso merkitys siihen, mitä siitä eläimestä tulee tuloa/katetta, koska teurastus käytännössä maksaa saman. Teurastamoiden tilityshinta olisi vielä tasapuolisempi, jos niissä olisi jokin korjaus lihasaannon mukaan. Mutta kun näin ei ole, niin suoramyynti on ainoa vaihtoehto hakea itse sitä parempaa tuottoa.
Toki se on sama tässä syöntilaatu näkökulmassakin. Hinnoittelu ei suosi makukysymystä En ala kiistelemään siitä, minkä rodun liha on parasta, koska se on vaikea mitata luotettavasti ja loppupeleissä sen päättää ostaja. Mutta hirveästi se ei tuo lisäarvoa kenenkään tuotteelle, jos suureen ääneen mollataan toisen tuotetta/rotua. Hereford kasvattajat ovat nyt tässä mollausasiassa jostain syystä kunnostautuneet.