Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 66

Viestit - timotej

Nämä pörssikurssit ovat enemmän psykologiaa kuin reaalitaloutta. Ei niiden perusteella voi päätellä, että firmalla olisi matti kukkarossa (korkeintaan kalliilla osakkeita ostaneilla niin voi olla). Olisihan se tietenkin kieltämättä Häkämiehelle aikamoinen sulka hattuun, jos saisi ostaa Kemiran takaisin pilkkahinnalla konkurssipesästä.
Tuossa tutkimuksessa on ilmeisesti tarkoitus luoda optimointimalli ihan käytännön tiloja varten. Eli siihen voisi lisätä tilakohtaiset hinnat ja lopputulemana olisi suositus korjuuajankohdasta ja ruokinnasta. Nuo linkeissä esitetyt tulokset ovat tietysti päteviä ainoastaan noilla lähtötiedoilla.
Tuo nim. merhereksen säilörehu kyllä lähenee jo kauran D-arvoa. Eli hyvin hyvään sulavuuteen ei ole tarkoituksenmukaista pyrkiä, sehän on suunnilleen sama kuin syöttäisi pelkästään kauraa lehmilleen.
Nimenomaan investointivuosina kuukausialvista on hyötyä. Mutta minun mielestäni myös maatalouden olisi tuotettava ylijäämää pitkässä juoksussa. Tuolloin joudun myös tilittämään alvia valtiolle. Vuosimenettelyssä se rahamäärä on minun käytettävissä seuraavan vuoden helmikuun loppuun asti. Jos yritystoiminta perustuu yksinomaan tukiin, niin silloin tilitettävää alvia ei synny, joten kuukausimenettelykin käy.
Vuosialvissa saa maksuaikaa parhaimmillaan vuoden. Tästä on hyötyä, jos tilan toiminta on voitollista eli alvia kertyy maksuun asti. Investointivaiheessa tietysti ollaan saamapuolella eli saat palautusta kuukausittain, jos olet kuukausimenettelyssä. Kuukausimenettelystä ei voi kuitenkaan siirtyä takaisin vuosimenettelyyn, joten yhden vuoden edusta tulee loppuelämän riesa. Kannattaa miettiä, josko sittenkin ottaisi vähän enemmän lainaa. Senhän voi maksaa sitten pois, kun palautukset tulevat.
Alvin alennuksella sinänsä ei viljelijälle ole sen suurempaa merkitystä. Verovelkaa kertyy vain vähän vähemmän. Ajantasainen kirjanpito sinänsä on jokaisen yrittäjän etu, siihen kannattaa pyrkiä. Ei siihen, että vuoden lopulla toimittaa vuoden kuitit kenkälaatikossa tilitoimistoon.
No jopas on aikamoinen sekatavarakauppa. "Marginaalituotteinako" tämä ratekia on "myyty" hallinnolle?
Markkinoidaanko noita alihankkijoiden tuotteita myös Valion brandin alla? Siinä on minusta valtava riski pilata koko brandi. Parempi myydä ne valmistajien omien tuotemerkkien alla. Tässähän on kyse vain sortimentin täydentämisestä eikä tarkoituskaan ole maksimoida myyntiä.
No, ehkä laskelmastasi puuttuu vielä joitakin tuotto- kustannuseriä. Tarkemmat laskelmat löytyy tuolta tämän sivun taloustohtorilinkistä. Valitse sieltä omat valinnat, sitten raportiksi tunnusluvut, 1. luokittelijaksi tuotantosuunta (lypsykarjatalous), sitten nappia seuraava luokittelija, sieltä 2. luokittelijaksi taloudellinen koko, nappia kaikki alavalinnat ja vielä nappia valmis. A vot: nytpä näet vaikka tuon työtuntiansion käytännön tiloilta laskettuna.
Mistä tuo tuntiansioarviosi on peräisin?
Pöttingeriä kannattaa kysellä Agritekiltä. Itse kysyin talvella, mutta silloin oli tietona, että Pöttingerkin olisi lopettanut heinäsilppurien valmistuksen. Nyt tuolla sivuilla kuitenkin näkyi olevan kuvia myös noukinmalleista. Saattaa hyvinkin olla niin, että Pöttinger on perunut päätöksensä. Markkinoillehan on tullut lisää tilaa Taarupin lopetettua koko silppurituotannon.
Isännän optioistahan se prosentti on laskettava. Eli haitta korvataan. Luonnollisesti sopimukseen on kirjattava täsmällisesti, mitä Lilius saa tehdä ja minkä ajan.
Ei saa, jos et ole antanut avointa asianajovaltakirjaa MTK:lle. Kyllä Fortumin pitää sopia asia jokaisen maanomistajan kanssa erikseen korvauksia myöten. Ei asiasta tietysti kannata tehdä sen suurempaa numeroa kuin asia vatii.
Kyllä se vaikuttaa niin kuin sen on haluttukin vaikuttavan. Sehän markkinoitiin kansanäänestyksessä vain tulotukena korvauksena alenevista hinnoista. Ei sen muuta tarvitsekaan vaikuttaa.
Jos taasen haluttaisiin oikeasti tehdä jotakin ympäristön hyväksi, niin silloin tuet pitäisi kohdistaa aivan toisin: korvattaisiin ne toimenpiteet, joilla luullaan olevan ympärisön kannalta merkitystä. Eli ei hehtaarikorvauksia, vaan kustakin työstä tai investoinnista sen todelliset kulut lisättynä jollakin kannustuslisällä, jotta niihin olisi kiinnostusta.
Paljonko robotti kustantaa? Kuka myy?
Käsitinkö oikein, että olet vuokraamassa peltoa tukioikeuksien kanssa. Etköhän silloin maksa tietyn euromäärän koko paketista (sisältäen sekä maasta että tukioikeuksista maksetun korvauksen). Eiköhän tuo mene verotukseen kaikki maanvuokrana. Jos sitten esim. vuokraat pellon, mutta ostat vuokraoikeuden, niin silloin ne pitää eritellä, koska niillä on erilainen verokohtelu.
Oletko tutkinut, mitä multain vaikuttaa asiaan?
Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 66