Agronet

Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: SAS - 03.12.12 - klo:19:24

Otsikko: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SAS - 03.12.12 - klo:19:24
Kaikki Suomen lastensairaalat ovat täynnä syöpäpotilaita .
Pitäisikö kasvinsuojeluaineitten käyttöä rajoittaa ainakin roundupin jonka on todettu vaikuttavan ihmisen hormooni toimintaan.
Lasten syöpä tapaukset ovat räjähtämässä käsiin.Myös alkoholi on vaarallinen aine siittiöille ja munasolulle.Vanha sanonta "viinapäissään tehty lapsi on aina sairas".
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Katapultti - 03.12.12 - klo:20:10
Tänä syksynä ei tullut ruiskutettua glyfosaattia lainkaan, ei viitsinyt lähteä jo märille pelloille enää sotkemaan lisää, että sikäli oli jotain hyvääkin tässä syksyssä, ja eipä olisi ollut muutenkaan juuri tarvetta ruiskuttaa, vaikka olisi voinutkin, viljat  kasvoi sen verran mahtavasti, että  juolavehnälle ei yksinkertaisesti löytynyt kasvutilaa viljan seassa. ;D
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 03.12.12 - klo:20:20
Kaikki Suomen lastensairaalat ovat täynnä syöpäpotilaita .
Pitäisikö kasvinsuojeluaineitten käyttöä rajoittaa ainakin roundupin jonka on todettu vaikuttavan ihmisen hormooni toimintaan.
Lasten syöpä tapaukset ovat räjähtämässä käsiin.Myös alkoholi on vaarallinen aine siittiöille ja munasolulle.Vanha sanonta "viinapäissään tehty lapsi on aina sairas".
Ne on siksi täynnä että niitä on ihan liian vähän. Suomalainen yhteiskunta keskittyy mamujen ja muiden paapomiseen, sen sijaan että perustaisi lisää paikkoja joissa pieniä potilaita voitasiin hoitaa.



Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 03.12.12 - klo:20:28
Savikalla sekä juolavehnällä on torjumattomana eli ns. hallitsemattomana ongelmana, todettu olevan syöpää, lepraa, vähäjärkisyyttä ja tajunna osittaista laajenemista sekä tuhkamunaisuutta aiheuttavaa vaikutusta.

Sanonta kuuluu että olet sitä mitä syöt. Jos juot luomumaitoa, saat ihan varmaan ehekistä streptokokkiin ja kondyloomaan asti kaikki mahdolliset vaivat. Kun teet aamulla luomukauraryynistä kaurapuuroa, voit olla varma että seuraavan kolme tuntia joudut olemaan sikiöasennossa, tuuletetussa ja kipinättömässä tilassa, päästäen rikkaruohoista johtuvaa suolikaasua ulos.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kantola - 03.12.12 - klo:20:34
Onhan tuo syöpäpiikki tullut todettua joillain lännen tehoperunanviljelypaikkakunnilla. Pirtinkulmalla ei kannata viljellä pottua isältä pojalle ja ottaa sitä juomavettä peltokaivosta.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kujala - 03.12.12 - klo:21:24
Rounduppia ei pidä ruiskuttaa lasten päälle eikä läikyttää sitä munilleen ruiskua täyttäessä.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: KAri - 03.12.12 - klo:23:29
Kaikki Suomen lastensairaalat ovat täynnä syöpäpotilaita .
Pitäisikö kasvinsuojeluaineitten käyttöä rajoittaa ainakin roundupin jonka on todettu vaikuttavan ihmisen hormooni toimintaan.
Lasten syöpä tapaukset ovat räjähtämässä käsiin.Myös alkoholi on vaarallinen aine siittiöille ja munasolulle.Vanha sanonta "viinapäissään tehty lapsi on aina sairas".
Ne on siksi täynnä että niitä on ihan liian vähän. Suomalainen yhteiskunta keskittyy mamujen ja muiden paapomiseen, sen sijaan että perustaisi lisää paikkoja joissa pieniä potilaita voitasiin hoitaa.

"Kaikki täynnä" - enpä tuota nyt ihan allekirjoittaisi, lapsipotilaita on vuodessa n. 150 koko Suomessa ja ne jaetaan vielä viiteen Yliopistosairaalaan. Hoitojaksot ovat kylläkin pitkiä (esim. leukemiassa helposti 2,5 vuotta), pitkiä ne on toki muissakin syöpäsairauksissa. Hoitoennusteet ovat kans parantuneet viime vuosina huomattavasti ja se taas voi lisätä potilasmäärää jonkin verran?
Syöpien yleistymis-väitteeseen kaipaisin kyllä jotain faktaa - voi toki ollakin, että ovat yleistyneet - syntysyyt eivät vielä ole lääkäreillekään selvinneet, siihen tarvittaisiin paljon panoststa.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Janatuinen - 04.12.12 - klo:11:47
Näitä urbaanihuhuja aina kiertää, mutta palataanpa tosiasioihin.

Kaikista eniten kasvinsuojeluaineiden jäämiä löytyy hedelmistä ja vihanneksista.

Joten jos nämä ihmeelliset salaliittoteoriat ja itseopiskelleiden blogifilosofien ajatukset pitäisivät paikkaansa, eniten syöpiä pitäisi löytyä heiltä, jotka syövät eniten hedelmiä ja vihanneksia.

Todellisuudessa eniten syöpiä löytyy heiltä, jotka eivät syö hedelmiä ja vihanneksia.

Mutta ei tämä tosiasia kelpaa sellaiselle, joka on saanut jonkin netistä lukemansa typeryyden päähänsä ja alkanut uskoa siihen.

Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: supersammakko - 04.12.12 - klo:11:54
Savikalla sekä juolavehnällä on torjumattomana eli ns. hallitsemattomana ongelmana, todettu olevan syöpää, lepraa, vähäjärkisyyttä ja tajunna osittaista laajenemista sekä tuhkamunaisuutta aiheuttavaa vaikutusta.

Sanonta kuuluu että olet sitä mitä syöt. Jos juot luomumaitoa, saat ihan varmaan ehekistä streptokokkiin ja kondyloomaan asti kaikki mahdolliset vaivat. Kun teet aamulla luomukauraryynistä kaurapuuroa, voit olla varma että seuraavan kolme tuntia joudut olemaan sikiöasennossa, tuuletetussa ja kipinättömässä tilassa, päästäen rikkaruohoista johtuvaa suolikaasua ulos.
Ai, tuostako mun suolisto-ongelmat johtuukin? Mä olin siinä uskossa että syypää on liika ryyppääminen, kahvi ja tupakka... Pari päivää on ollut tosi törkeät ilmavaivat, peitto on leijunut illat pitkät ja haju peiton sisällä on ollut kaamea. Pidin jo pari päivää kaljataukoa kun ajattelin sen johtuneen siitä, mutta se olikin väärä ruokavalio... Tänään otan tehokuurin pelkkää kaljaa ja makkaraa, en mitään luomua... Jos sillä ei aamupaskan koostumus neutralisoidu, niin raportoin skännälle hänen puhuneen paskaa...
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SAS - 04.12.12 - klo:19:29
Vilja on vaarallista ihmiselle kertovat useat tutkimustulokset kautta maailman.
Yletön pierun kehittyminen johtuu sokerin ja vehnäjauhosta valmistettujen tuotteiden käytöstä.Kaikilla ei sokeri pilkkoonnu ohutsuolessa ja niinpä sokeri pääsee paksuun suoleen alkaa siellä ruokamassan kanssa käymään ,se aiheuttaa kaasun voimakasta muodostumista.Sokerijuomat esim. Coca cola ym ja leivinjauhe ovat kaasutukselle oivaa raakaainetta.Sokerijuomien nauttimisessa ei olekaan mitään järkeä ,mutta sitä näkyy aikuisetkin harrastavan.
Otsikko: Viljaa ja viljaa
Kirjoitti: Petri - 04.12.12 - klo:20:31
Vilja on vaarallista ihmiselle kertovat useat tutkimustulokset kautta maailman.
Taas tämä karppaajien yksinkertaistus... on täysin eri asia syödä valkoisia vehnäjauhoja kuin kokojyväviljaa. Täysjyvävilja on monipuolista ja hitaasti hajoavaa ravintoa, jonka ongelmallisuutta ei ymmärtääkseni ole osoitettu. Sen sijaan valkoisen vehnäjauhon haitallisuutta en ihmettele yhtään, erityisesti sokeriin yhdistettynä.

Petri
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: aurajokilaivuri - 04.12.12 - klo:20:35
Syöpien yleistymis-väitteeseen kaipaisin kyllä jotain faktaa - voi toki ollakin, että ovat yleistyneet - syntysyyt eivät vielä ole lääkäreillekään selvinneet, siihen tarvittaisiin paljon panoststa.

Wanhoina hywinä aikoina ihmiset kuolivat kuka mihinkin luonnolliseen syyhyn 40-vuotiaana. Nykyisin sitten kuollaan ties mihin syöpiin ja muihin sairauksiin 80-vuotiaana. Kyllä jotain pitää ravinnossa tai jossain olla vikana että sairauksiin kuoleminen on noin yleistynyt.

Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Neke - 04.12.12 - klo:21:37
Kaikki Suomen lastensairaalat ovat täynnä syöpäpotilaita .
Pitäisikö kasvinsuojeluaineitten käyttöä rajoittaa ainakin roundupin jonka on todettu vaikuttavan ihmisen hormooni toimintaan.
Lasten syöpä tapaukset ovat räjähtämässä käsiin.Myös alkoholi on vaarallinen aine siittiöille ja munasolulle.Vanha sanonta "viinapäissään tehty lapsi on aina sairas".

Onko sassin saha leikannut kiini, itteensä? Vai räjähtänyt taas käteen?
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: JoHaRa - 04.12.12 - klo:21:44
Naiset pamahtavat paksuiksi liian vanhoina -> lapsille sairauksia ja naisille osteoroporoosia yms.

Lehmätkin tekevät "raakkia" liian vanhoina  :P
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: luomuviljelijä - 04.12.12 - klo:21:48
Ranskalaisen tutkijaryhmän mukaan roundup ja sille vastustuskykyiseksi kehitetty gm-maissi voivat aiheuttaa syöpää ja elinvaurioita...osoittautui vaaralliseksi pieninäkin pitoisuuksina, joita toistaiseksi pidetty turvallisina...tutkimuksessa rottien juomaveteen oli sekoitettu roundupia tai eläinten ruoassa oli gm-NK603-maissilajiketta.kaikissa näissä ryhmissä rotat kuolivat merkittävästi nuorempina kuin normaaliruokaa saavat verrokkinsa.rotilla oli kahdesta kolmeen kertaan enemmän kasvaimia kuin verrokeilla...eläinten maksa vaurioitui vakavasti ja niiden ruuansulatusjärjestelmässä oli häiriöitä. Eläinten juomaveden roundup-pitoisuus vastasi tasoa, johon ihmiset ja eläimet voivat altistua.

Näitä urbaanihuhuja aina kiertää, mutta palataanpa tosiasioihin.

Kaikista eniten kasvinsuojeluaineiden jäämiä löytyy hedelmistä ja vihanneksista.

Joten jos nämä ihmeelliset salaliittoteoriat ja itseopiskelleiden blogifilosofien ajatukset pitäisivät paikkaansa, eniten syöpiä pitäisi löytyä heiltä, jotka syövät eniten hedelmiä ja vihanneksia.

Todellisuudessa eniten syöpiä löytyy heiltä, jotka eivät syö hedelmiä ja vihanneksia.

***Typerä johtopäätös. Oliskohan kuitenkin niin, että hedelmissä ja vihanneksissa on paljon terveyttä edistäviä ja jopa syöpää ehkäiseviä ainesosia. Pitäis olla myrkytön verrokkiryhmä tolle myrkytettyjä vihanneksia ja hedelmiä syöville jotta voitais tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Lisäksi niillä, jotka ei syö hedelmiä ja vihanneksia, ei usein ole muutenkaan kovin terveelliset elämäntavat.

Mutta ei tämä tosiasia kelpaa sellaiselle, joka on saanut jonkin netistä lukemansa typeryyden päähänsä ja alkanut uskoa siihen.

***Aivan samaa vois sanoa teille, jotka luotatte kasvinsuojeluaineiden turvallisuuteen vaikka terveyshaitoista on selviä todisteita. Onhan niitä toki turvalliseksikin todistettu, tutkimuksen takana Monsanto ja tutkimusaineisto liikesalaisuus. Mikä kenenkin mielestä on typerää..

Hyvää ruokahalua vaan kaikille. Syötän omille lapsille turvallisin mielin huomennakin luomukaurapuuroa. Kyytipojaksi lasi luomuraakamaitoa  :P
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: junttieinari - 04.12.12 - klo:21:58
Ranskalaisen tutkijaryhmän mukaan roundup ja sille vastustuskykyiseksi kehitetty gm-maissi voivat aiheuttaa syöpää ja elinvaurioita...

Mä en kyllä kovin paljoa hehkuttaisi tuota tutkimusta...

http://www.forbes.com/sites/timworstall/2012/09/20/monsantos-gm-corn-and-cancer-in-rats-real-scientists-deeply-unimpressed-politics-not-science-perhaps/ (http://www.forbes.com/sites/timworstall/2012/09/20/monsantos-gm-corn-and-cancer-in-rats-real-scientists-deeply-unimpressed-politics-not-science-perhaps/)
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SAS - 04.12.12 - klo:22:10
Ranskalaisen tutkijaryhmän mukaan roundup ja sille vastustuskykyiseksi kehitetty gm-maissi voivat aiheuttaa syöpää ja elinvaurioita...osoittautui vaaralliseksi pieninäkin pitoisuuksina, joita toistaiseksi pidetty turvallisina...tutkimuksessa rottien juomaveteen oli sekoitettu roundupia tai eläinten ruoassa oli gm-NK603-maissilajiketta.kaikissa näissä ryhmissä rotat kuolivat merkittävästi nuorempina kuin normaaliruokaa saavat verrokkinsa.rotilla oli kahdesta kolmeen kertaan enemmän kasvaimia kuin verrokeilla...eläinten maksa vaurioitui vakavasti ja niiden ruuansulatusjärjestelmässä oli häiriöitä. Eläinten juomaveden roundup-pitoisuus vastasi tasoa, johon ihmiset ja eläimet voivat altistua.

Näitä urbaanihuhuja aina kiertää, mutta palataanpa tosiasioihin.

Kaikista eniten kasvinsuojeluaineiden jäämiä löytyy hedelmistä ja vihanneksista.

Joten jos nämä ihmeelliset salaliittoteoriat ja itseopiskelleiden blogifilosofien ajatukset pitäisivät paikkaansa, eniten syöpiä pitäisi löytyä heiltä, jotka syövät eniten hedelmiä ja vihanneksia.

Todellisuudessa eniten syöpiä löytyy heiltä, jotka eivät syö hedelmiä ja vihanneksia.

***Typerä johtopäätös. Oliskohan kuitenkin niin, että hedelmissä ja vihanneksissa on paljon terveyttä edistäviä ja jopa syöpää ehkäiseviä ainesosia. Pitäis olla myrkytön verrokkiryhmä tolle myrkytettyjä vihanneksia ja hedelmiä syöville jotta voitais tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Lisäksi niillä, jotka ei syö hedelmiä ja vihanneksia, ei usein ole muutenkaan kovin terveelliset elämäntavat.

Mutta ei tämä tosiasia kelpaa sellaiselle, joka on saanut jonkin netistä lukemansa typeryyden päähänsä ja alkanut uskoa siihen.

***Aivan samaa vois sanoa teille, jotka luotatte kasvinsuojeluaineiden turvallisuuteen vaikka terveyshaitoista on selviä todisteita. Onhan niitä toki turvalliseksikin todistettu, tutkimuksen takana Monsanto ja tutkimusaineisto liikesalaisuus. Mikä kenenkin mielestä on typerää..

Hyvää ruokahalua vaan kaikille. Syötän omille lapsille turvallisin mielin huomennakin luomukaurapuuroa. Kyytipojaksi lasi luomuraakamaitoa  :P
;D ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: maraani - 04.12.12 - klo:22:31
"Life sucks and then you die"

Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: bouli - 04.12.12 - klo:22:50
Jaaha, Janatuinenkin taas noussut jostain pernakuopasta kun joku erehtyy sanomaan poikkipuolisen sana glyfosaatista..  :o ::)
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Janatuinen - 05.12.12 - klo:11:42
Jaaha, Janatuinenkin taas noussut jostain pernakuopasta kun joku erehtyy sanomaan poikkipuolisen sana glyfosaatista..  :o ::)

Jaa. Nousen perunakuopasta vain silloin, kun vainoharhaiset ruokahysteerikot päättävät ryhtyä pelottelemaan itsekeksimillään hörhövisioilla, joilla ei ole mitään totuuspohjaa.

Nimimerkki luomuviljelijäkin levittää edelleen epätotta huhua Seralinen geenimaissitutkimuksista, vaikka asia on käyty läpi useissa tiedepiireissä ja todettu täysin humpuukitutkimukseksi, jossa ei ole mitään tieteellistä, kuten EFSA:kin kertoo:

http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/121128.htm

Glyfossa ei ole mitään ihmeellistä, jos noudattaa annettuja käyttöohjeita.

Sitten jos ei noudata, tilanne muuttuu, mutta niin se muuttuu jokaisen kemikaalin kohdalla, myös luomutuotannon sallimissa.

Jos syö monipuolisesti, harrastaa liikuntaa, sekä välttää tupakointia ja liiallista alkoholin käyttöä, voi elää hyvinkin terveen ja mukavan elämän tai voi myös saada syövän 40-kymppisenä ja kuolla siihen.

Mutta jonninjoutavista asioista hysterisointi mitä luultavimmin edesauttaa ennenaikaista kuolemaa, kuin suojelee siltä.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 05.12.12 - klo:12:10
Savikalla sekä juolavehnällä on torjumattomana eli ns. hallitsemattomana ongelmana, todettu olevan syöpää, lepraa, vähäjärkisyyttä ja tajunna osittaista laajenemista sekä tuhkamunaisuutta aiheuttavaa vaikutusta.

Sanonta kuuluu että olet sitä mitä syöt. Jos juot luomumaitoa, saat ihan varmaan ehekistä streptokokkiin ja kondyloomaan asti kaikki mahdolliset vaivat. Kun teet aamulla luomukauraryynistä kaurapuuroa, voit olla varma että seuraavan kolme tuntia joudut olemaan sikiöasennossa, tuuletetussa ja kipinättömässä tilassa, päästäen rikkaruohoista johtuvaa suolikaasua ulos.
Ai, tuostako mun suolisto-ongelmat johtuukin? Mä olin siinä uskossa että syypää on liika ryyppääminen, kahvi ja tupakka... Pari päivää on ollut tosi törkeät ilmavaivat, peitto on leijunut illat pitkät ja haju peiton sisällä on ollut kaamea. Pidin jo pari päivää kaljataukoa kun ajattelin sen johtuneen siitä, mutta se olikin väärä ruokavalio... Tänään otan tehokuurin pelkkää kaljaa ja makkaraa, en mitään luomua... Jos sillä ei aamupaskan koostumus neutralisoidu, niin raportoin skännälle hänen puhuneen paskaa...

No miten on? Leijuuko peitto märkien pierujen kera ja paska muistuttaa propusta päästettyä moottoriöljyä????
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: appu - 07.12.12 - klo:13:31

Glyfossa ei ole mitään ihmeellistä, jos noudattaa annettuja käyttöohjeita.


Niin, niin - glyfosaatti on niin vaaratonta, että sitä voi juoda ja ihan vain hyvää hyvyyttään, kaikin puolin eettisesti ja lähes omakustannushintaan kemikaaliyhtiöt tuotteitaan maailmalle levittävät...
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: junttieinari - 07.12.12 - klo:13:50

Glyfossa ei ole mitään ihmeellistä, jos noudattaa annettuja käyttöohjeita.


Niin, niin - glyfosaatti on niin vaaratonta, että sitä voi juoda ja ihan vain hyvää hyvyyttään, kaikin puolin eettisesti ja lähes omakustannushintaan kemikaaliyhtiöt tuotteitaan maailmalle levittävät...

Vesi ja happikin tappavat, jos niitä liikaa vetää. Järjenkäyttö ei edelleenkään liene kiellettyä?  :o
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Janatuinen - 07.12.12 - klo:16:49
Niin, niin - glyfosaatti on niin vaaratonta, että sitä voi juoda ja ihan vain hyvää hyvyyttään, kaikin puolin eettisesti ja lähes omakustannushintaan kemikaaliyhtiöt tuotteitaan maailmalle levittävät...

Mainitaanko käyttöohjeessa että glyfosaattia voi juoda?

Valmistaako jokin yhtiö, aivan sama mikä, jotain tuotetta omakustannehintaan ja pelkästään hyvää hyvyyttään?

Valmistaako Johnsson&Johnsson luomuviljelijöille pyretriiniä hyvää hyvyyttään omakustannehintaan, eikä sillä ole mitään muuta ajatusta taustalla?

Valmistetaanko Euroopan luomuviljelijöille rotenonia, luonnonkasviuutetta, ihan vain hyvää hyvyyttään ja ilmaiseksi, sekä eettisesti, vaikka on 100 % tieteellinen näyttö siitä, että rotenoni aiheuttaa mm. Parkinsonin tautia. Jos rotenoni poistettaisiin markkinoilta, meillä ei olisi kaupassa suomalaisia omenoita huomattavasti halvempia luomuomenoita Etelä-Euroopasta.

Olkaa luomuun mieltyneet kuluttajat ja tuottajat iloisia siitä, että bisnes ohjaa kaikkea myös luomupuolella, sillä muuten valinnan mahdollisuudet olisivat huomattavasti rajatummat.

Bisnes on bisnestä ja jos siinä jokin ei miellytä, kannattaa jättää tuote kauppaan ja kokeilla jotain muuta. Itse jätän mieluusti rotenonilla myrkytetyt Etelä-Euroopasta tulevat, tiukkaan muoviin pakatut luomuomenat kaupan hyllylle ja jos joku haluaa testata rotenonilla kyllästettyjä omenia itseensä, niin tämä on vapaa maa.

Sitten jos kaikki bisnes alkaa ahdistaa, on tehtävä linkolat ja muutettava sivistyksen ulkopuolelle jurnottamaan ilman sähköä ja juoksevaa vettä.

Seuraavan linkin takana kielitaitoisille tieteellistä sisältöä eri maatalouskemikaaleista, joten jos mieluummin haluat uskoa urbaanihuhuja ja epätieteellistä moskaa, jätä lukematta:

Are lower pesticide residues a good reason to buy organic? Probably not. (http://blogs.scientificamerican.com/science-sushi/2012/09/24/pesticides-food-fears/)

Kunhan nämä "valistuneet" citykuluttajat päättävät ottaa asioista selvää sellaisista lähteistä, jotka perustuvat tieteellisesti tutkittuun tietoon, voi luonnonmukaisuustrendi loppua kuin päättömän kanan lento.

Niin kauan kuin he mieluummin uskovat epätosia huhuja, luonnollisuustrendillä pyyhkinee suht hyvin.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: appu - 07.12.12 - klo:21:45
Jopas koira älähti, kun kalikka kalahti...

Eikös sitä ainakin urbaani(agraari)legendan mukaan Rounduppia ole joskus aikanaan kaupattu tuon yllä olevan sloganin avulla? Taitaa siihen edelleen uskoa ainakin se naapuripitäjän isäntä, joka tänäkin syksynä ruiskutteli päätettäviä nurmiaan kopittomalla traktorilla, ilman paitaa, ilman suojaimia. Kieltämättä vakuuttava kannanotto ko. aineen vaarattomuuden puolesta...

Ja tuohon bisnespuoleen kommentti, että bisnes on tietysti bisnestä alasta riippumatta, mutta maatalouskemikaalien "ison" bisneksen teolla voi olla erityisen kovat ja laajat  (pitkäaikaiset, arvaamattomat jne) vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja kaikkiin eliöihin, sekä valmistus- että käyttövaiheessa. Enkä jaksa henkilökohtaisesti hitustakaan uskoa, että isojen kemikaaliyhtiöiden toimintaa ohjaa mikään muu kuin rahan teko: ympäristöongelmat, torjunta-aineiden turvallisuustutkimukset jne. "hoidellaan" sellaisiksi, että ne eivät ole esteenä ison rahan teolle - ja rahaa ja vaikutusvaltaa asioiden hoitamiseen taatusti löytyy.

Mutta minun puolesta ne, jotka uskovat kemialliseen viljelyyn ainoana autuaaksi tekevänä viljelymuotona saavat uskoa ihan rauhassa niin: minulla on oma näkemykseni, joka ei jatkuvasta"propagandasta" huolimatta siitä miksikään muutu. Ärsyttääkö  :P
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 07.12.12 - klo:21:51
Jopas koira älähti, kun kalikka kalahti...

Eikös sitä ainakin urbaani(agraari)legendan mukaan Rounduppia ole joskus aikanaan kaupattu tuon yllä olevan sloganin avulla? Taitaa siihen edelleen uskoa ainakin se naapuripitäjän isäntä, joka tänäkin syksynä ruiskutteli päätettäviä nurmiaan kopittomalla traktorilla, ilman paitaa, ilman suojaimia. Kieltämättä vakuuttava kannanotto ko. aineen vaarattomuuden puolesta...

Ja tuohon bisnespuoleen kommentti, että bisnes on tietysti bisnestä alasta riippumatta, mutta maatalouskemikaalien "ison" bisneksen teolla voi olla erityisen kovat ja laajat  (pitkäaikaiset, arvaamattomat jne) vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja kaikkiin eliöihin, sekä valmistus- että käyttövaiheessa. Enkä jaksa henkilökohtaisesti hitustakaan uskoa, että isojen kemikaaliyhtiöiden toimintaa ohjaa mikään muu kuin rahan teko: ympäristöongelmat, torjunta-aineiden turvallisuustutkimukset jne. "hoidellaan" sellaisiksi, että ne eivät ole esteenä ison rahan teolle - ja rahaa ja vaikutusvaltaa asioiden hoitamiseen taatusti löytyy.

Mutta minun puolesta ne, jotka uskovat kemialliseen viljelyyn ainoana autuaaksi tekevänä viljelymuotona saavat uskoa ihan rauhassa niin: minulla on oma näkemykseni, joka ei jatkuvasta"propagandasta" huolimatta siitä miksikään muutu. Ärsyttääkö  :P
Meditoitko peukalo perseessä aamu-usvassa saunakukkaseppele päässä? Nuuhkitko toveriesi persettä ja tunnistat ne hajun perusteella? Onko pitkä tukka ja pujoparta tuttua seuraa peilistä? Päässä varmaan pullonpohjan paksuiset klasit joiden ruutu muistuttaa navetan ikkunaa? Saatko exoduksen vihreästä teestä ja hunajasta? Käytätkö suklaaruosteen polttamaa härkäpapua hauteena ihottumaan? Käytätkö voikukan kaikki osaset ravinnoksi tai rohdoksi??

Jos yksikin meni oikein, olet luomu ja sen myötä 2014 vuoden turhake............. ;D
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kujala - 07.12.12 - klo:22:16
Jos nyt jätetään rounduppi juomatta, se alkaa olla loppuun kulunut lause.
Joskus sitä käytettiin kuvaamaan aineen akuuttia myrkyllisyyttä.

En ihannoi kemikaalien käyttöä, mutta on tullut nähtyä sitäkin viljelyä kun teknologia oli pehmeää ja työ kovaa.
Hommat voi tehdä taidollakin, käyttää kohtuudella niitä keinoja joita on tarjolla.
Maailmanlaajuisesti glyfosaatin kieltäminen johtaisi ongelmiin eroosioalueilla ja toisaalta kehitysmaissa johtaisi myrkyllisempien aineiden, kuten parakvatin käyttöön.

Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 07.12.12 - klo:22:23
Ei noista vihervasemmistolaisista kannata välittää. Niillä kasva perseessäkin päivänkakkara ja parta sekä hiukset on naavaa. Ei noilla porukoilla ole muuta tavoitetta kun tappaa maailma nälkään ja kupata kaikki maholliset tuet joita vaan on mahdollista saada. Kun kurjuus, nälkä ja köyhyys valtaa maailman, on luomut vahvoilla. Kansa syö voikukkaa ja juo ehekkimaitoa. Ainoa ripulilääke on mustikka.....


Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Petri - 07.12.12 - klo:22:29
Ei noista vihervasemmistolaisista kannata välittää. Niillä kasva perseessäkin päivänkakkara ja parta sekä hiukset on naavaa. Ei noilla porukoilla ole muuta tavoitetta kun tappaa maailma nälkään ja kupata kaikki maholliset tuet joita vaan on mahdollista saada. Kun kurjuus, nälkä ja köyhyys valtaa maailman, on luomut vahvoilla. Kansa syö voikukkaa ja juo ehekkimaitoa. Ainoa ripulilääke on mustikka.....
Skännäkin on sellainen "mahtava mies" (Rosa Liksomin novelli, voin lämpimästi suositella...)

Petri
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 07.12.12 - klo:22:38
Ei noista vihervasemmistolaisista kannata välittää. Niillä kasva perseessäkin päivänkakkara ja parta sekä hiukset on naavaa. Ei noilla porukoilla ole muuta tavoitetta kun tappaa maailma nälkään ja kupata kaikki maholliset tuet joita vaan on mahdollista saada. Kun kurjuus, nälkä ja köyhyys valtaa maailman, on luomut vahvoilla. Kansa syö voikukkaa ja juo ehekkimaitoa. Ainoa ripulilääke on mustikka.....
Skännäkin on sellainen "mahtava mies" (Rosa Liksomin novelli, voin lämpimästi suositella...)

Petri
Sää se vasta sekasin olet!!! :o

(http://www.rosaliksom.com/assets/Images/Kannet-fin/_resampled/SetRatioSize230230-Maa.jpg)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rosa_Liksom

Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Petri - 08.12.12 - klo:10:41
Skännäkin on sellainen "mahtava mies" (Rosa Liksomin novelli, voin lämpimästi suositella...)
Sää se vasta sekasin olet!!! :o
Lue nyt ensin se novelli ja sitten katsot tuota yllä kirjoittamaasi, niin saatat ymmärtääkin pointtini.

Petri
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 08.12.12 - klo:10:58
Skännäkin on sellainen "mahtava mies" (Rosa Liksomin novelli, voin lämpimästi suositella...)
Sää se vasta sekasin olet!!! :o
Lue nyt ensin se novelli ja sitten katsot tuota yllä kirjoittamaasi, niin saatat ymmärtääkin pointtini.

Petri
Ok. Olet oikeesa. En ny jaksa, sihautan yhen joulukalenterin luukun auki............. ;D
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: ana111 - 08.12.12 - klo:11:21
Mä luulen,et teen saman.SEn verran kova rapsakka 8) 8)
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Hervast - 08.12.12 - klo:11:34
Kuhan nyt ensin tunnustaisivat että mitä kaikkea ikävää AIV happosäilöntä tekee meidän ruokaketjussa. Jos lehmien ruuansulatus menee pilalle happorehua syödessä muutamassa vuodessa vs. entisaikojen pitkäikäiset ja terveemmät lehmät, niin eikö siitä jo herää ajatuksia ?

Mistä lie tulee nämä nykyajan laktoosi-intoleraktikot, allergikot  ja vatsavaivaiset ?
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: appu - 08.12.12 - klo:12:42
No kun kysytään näin verbaalisesti monimuotoisin lausenkääntein, niin pitää kai se vastata...


Meditoitko peukalo perseessä aamu-usvassa saunakukkaseppele päässä? En ole valitettavasti tutustunut meditoinnin saloihin.  Nuuhkitko toveriesi persettä ja tunnistat ne hajun perusteella? Ei ole tätäkään tullut kokeiltua. Oletko sinä kokeillut, kun tällainen toimintamuoto on tuttu?. Onko pitkä tukka ja pujoparta tuttua seuraa peilistä? Pitkä tukka kyllä on, mutta partaa ei (toivottavasti) kasva. Päässä varmaan pullonpohjan paksuiset klasit joiden ruutu muistuttaa navetan ikkunaa? Juu, päässä on lasit, voimakkutta sellaiset -2 /linssi ja ruudut kyllä pienemmät kuin navetan ikkunat. Saatko exoduksen vihreästä teestä ja hunajasta? Ei tule vihreää teetä juotua, mutta hunajaa (kotimaista,luomua) kyllä kaapista löytyy. Käytätkö suklaaruosteen polttamaa härkäpapua hauteena ihottumaan? Ei ole ihottumia ollut vaivana: osuutta asiaan varmasti on, että kotieläimiä on aina ollut vastustuskykyä "treenaamassa", enkä ole koskaan voidellut itseäni millään kemiallisilla ns. ihonhoitotuotteilla tai muulla kosmetiikalla. Luomu-painotteisella, kotimaisella, perusraaka-aineista laitetulla ruoallakin on varmasti oma merkityksensä. Ja ei ole ihottumia tai muita allergioita muuten meidän viidellä lapsellakaan... Käytätkö voikukan kaikki osaset ravinnoksi tai rohdoksi?? En itse syö voikukkaa, vaan mielummin annan sen jalostua lihaksi ja syön sitten.

Jos yksikin meni oikein, olet luomu ja sen myötä 2014 vuoden turhake............. ;D

No perskeles, ei oikein sattunut rivi kohdalleen, mutta luokittelisin itseni silti varsin luomuksi. Onkohan sinun käsitys luomusta jotenkin vinksahtanut?  ::)
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Pasi - 08.12.12 - klo:12:49
Mistä lie tulee nämä nykyajan laktoosi-intoleraktikot, allergikot  ja vatsavaivaiset ?

Ainakin osa tulee liiallisesta puhtaudesta ja hygieniasta. Sopivan sorttinen sotkuisuus ja mikrobialtistus on vaan hyvästä eikä desinfiointiaineita tarvita joka paikassa tai jatkuvasti leikkaussalia lukuunottamatta. Osa vatsavaivoista syntyy viljan kuorien ja muiden huonommin sulavien osien liiallisesta poistamisesta ruuasta.

Se on kyllä kumma, että ruuasta puhuttaessa ensimmäisenä tulevat mahdolliset viljelyssä käyttävien torjunta-aineiden jäämät. Ruuan säilyvyyttä parantavat aineet unohdetaan ihan näppärästi. Itse en usko, että luomu vs. ei-luomulla olisi merkitystä. Vaan sillä, mitä suuhunsa pistää, miten se on valmistettu ja kuinka tuoreista raaka-aineista.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Petri - 09.12.12 - klo:22:37
Nimimerkki luomuviljelijäkin levittää edelleen epätotta huhua Seralinen geenimaissitutkimuksista, vaikka asia on käyty läpi useissa tiedepiireissä ja todettu täysin humpuukitutkimukseksi, jossa ei ole mitään tieteellistä, kuten EFSA:kin kertoo:

http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/121128.htm

Seralin on eka, joka on syöttänyt rottia pidemmän aikaa kuin se tox-testeihin vaadittu 90 vrk. Käydystä keskustelusta päätellen tutkimuksessa on metodologisia heikkouksia, mutta toisaalta tuo standardihyväksymistestin 90 vrk ei paljoa kerro, oli koe järjestetty miten hyvin tahansa. Ja niitä tuloksia ei löydy vertaisarvioiduissa lehdissä.

Are lower pesticide residues a good reason to buy organic? Probably not.

Kunhan nämä "valistuneet" citykuluttajat päättävät ottaa asioista selvää sellaisista lähteistä, jotka perustuvat tieteellisesti tutkittuun tietoon, voi luonnonmukaisuustrendi loppua kuin päättömän kanan lento.

Niin kauan kuin he mieluummin uskovat epätosia huhuja, luonnollisuustrendillä pyyhkinee suht hyvin.

Artikkelissa oli oikein hyviä pointteja, myönnän.

Se, mihin asti artikkelin ajatus ei lentänyt on erilaisten viljelyjärjestelmien vertailu. Nykymaatalous on kehittynyt rakenteeltaan sellaiseksi, minkä väkilannoitteiden ja kemiallisten torjunta-aineiden mahdollisuudet ovat antaneet. Luomumenetelmien ehdolla toimivia laajempia viljelijärjestelmiä ei juurikaan viimeisten vuosikymmenten aikana ole kehitetty, ainakin panokset ovat olleet paljon vaatimattomampia. Tuo artikkelikin pitäytyy aika lailla "as is" -maatalouden vaihtoehdoissa.

Ja on lukuisten tutkimusten avulla todistettu, että tuoreet kasvikset ja hedelmät ovat monin tavoin terveydelle edullisia. Nämä edut luultavimmin ovat suuremmat kuin ko. tuotteissa olevat torjunta-ainejäämät. Mikä sekään ei ole kovin yllättävää.

Kun en jaksa uskoa, että janatuinenkaan pitää glyfosaatin (tai muiden torjunta-aineiden) käyttöä tavoiteltavana, vaan välttämättömänä pahana, niin väitän kuitenkin, että luomutuotanto on kuitenkin vaikuttanut torjunta-aineettomien viljelytekniikoiden kehitykseen myönteisesti. Ja saattaapa olla se evälttämätön vastavoima - eräänlainen nykymaatalouden puolivirallinen ja -pakollinen antiteesi - joka auttaa myös valtavirtamaatalouden kehitystä eteenpäin. Mutta joku siinä nyt janatuista hiertää pahasti.

Petri
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Adam Smith - 09.12.12 - klo:23:10
Viime viikolla kattelin ketunhäntäkainalossafirman seminaarissa taulukkoja mykotoksiinien ja erityiseen aflatoksiinien määrän lisääntymisestä viljoissa. Ihmeen tarkkaan palkit pomppasi nousuun vuosi-kaks propikonatsolin ja strobiluriinien esiinmarssin jälkeen....ja nyt alkaa olla tarvetta jo mykotoksiinitorppareille jottei elukat ja ihmiset sairastele....
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kantola - 09.12.12 - klo:23:45
Jos ei muuta tekemistä, istukaa alas ja katsokaa tämä:

Terveys lautasella

WHO:n mukaan mm. syöpä ja leukemia yleistyvät erityisesti länsimaissa, mikä on ravinnon vaikutus terveyteemme? Syömmekö itsemme sairaiksi?

http://areena.yle.fi/tv/980383
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kylmis - 10.12.12 - klo:07:17
Viime viikolla kattelin ketunhäntäkainalossafirman seminaarissa taulukkoja mykotoksiinien ja erityiseen aflatoksiinien määrän lisääntymisestä viljoissa. Ihmeen tarkkaan palkit pomppasi nousuun vuosi-kaks propikonatsolin ja strobiluriinien esiinmarssin jälkeen....ja nyt alkaa olla tarvetta jo mykotoksiinitorppareille jottei elukat ja ihmiset sairastele....
Väännäs rautalangasta mistä tässä on kysymys. Eli mitä noiden tautiaineiden käytöstä seuraa?
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Adam Smith - 10.12.12 - klo:09:57
Väännäs rautalangasta mistä tässä on kysymys. Eli mitä noiden tautiaineiden käytöstä seuraa?
En mää tiedä, onko koko asialla mitään korrelaatiota, mutta pistipä silmään. Voihan fusariumien/tms sienien lisääntyminen johtua jostain muustakin, mutta silloin ei ainakaan tautiaineiden käyttö pelasta homemyrkyiltä....siinä olis jollekin agronomintekeleelle aihetta tutkimukseen...
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kujala - 10.12.12 - klo:11:10
Jos ei muuta tekemistä, istukaa alas ja katsokaa tämä:

Terveys lautasella

WHO:n mukaan mm. syöpä ja leukemia yleistyvät erityisesti länsimaissa, mikä on ravinnon vaikutus terveyteemme? Syömmekö itsemme sairaiksi?

http://areena.yle.fi/tv/980383

Ei ehkä johdu pelkästä syömisestä ja varsinkaan perusruoan syömisestä, nautinnot plus kaikki muu...
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: nestori2 - 10.12.12 - klo:15:55
Paras mittari arvioida ravintomme ja ympäristömme terveellisyyttä, on hedelmällisyys. Kyllä länsimaitten miesten hedelmällisyys viime vuosikymmeninä on laskenut kuin lehmän häntä, taitaapa siitiöiden määrä olla keskimäärin noin 30% alhaisempi kuin 70-luvulla. Eipä mikään yllätys, että hedelmällisyys on huomattavasti korkeampi ikänsä luomutuotteita nauttineiden kohdalla.
Aina puhutaan yksittäisten torjuntaaineiden jäämistä, jotka eivät ylitä jonkun instanssin määrittelemään raja-arvoa, joka useimmiten sekin on lähinnä "hatusta" vedetty. Kun sitten näitä erilaisia torjuntaaineita on nykyään jo kymmeniä, niin kyllä se jäämien summa saattaa olla aika pelottavaa luokkaa ja yhteisvaikutuksesta ei liene minkäänlaista käsitystä. Ja asiaahan ei kukaan tutki, kun pääomatahot eivät sitä halua rahoittaa, kun saattasivat sen jälkeen mennä bisnekset perseelleen.  8)
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: maajulli - 10.12.12 - klo:16:01
Kaikki Suomen lastensairaalat ovat täynnä syöpäpotilaita .
Pitäisikö kasvinsuojeluaineitten käyttöä rajoittaa ainakin roundupin jonka on todettu vaikuttavan ihmisen hormooni toimintaan.
Lasten syöpä tapaukset ovat räjähtämässä käsiin.Myös alkoholi on vaarallinen aine siittiöille ja munasolulle.Vanha sanonta "viinapäissään tehty lapsi on aina sairas".
Ne on siksi täynnä että niitä on ihan liian vähän. Suomalainen yhteiskunta keskittyy mamujen ja muiden paapomiseen, sen sijaan että perustaisi lisää paikkoja joissa pieniä potilaita voitasiin hoitaa.

 Toinen kertaa mun agrohistoriassani, että voi olla 110% SKN:n sanojen takana! ;)
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 10.12.12 - klo:17:05
Kaikki Suomen lastensairaalat ovat täynnä syöpäpotilaita .
Pitäisikö kasvinsuojeluaineitten käyttöä rajoittaa ainakin roundupin jonka on todettu vaikuttavan ihmisen hormooni toimintaan.
Lasten syöpä tapaukset ovat räjähtämässä käsiin.Myös alkoholi on vaarallinen aine siittiöille ja munasolulle.Vanha sanonta "viinapäissään tehty lapsi on aina sairas".
Ne on siksi täynnä että niitä on ihan liian vähän. Suomalainen yhteiskunta keskittyy mamujen ja muiden paapomiseen, sen sijaan että perustaisi lisää paikkoja joissa pieniä potilaita voitasiin hoitaa.

 Toinen kertaa mun agrohistoriassani, että voi olla 110% SKN:n sanojen takana! ;)

Kyllä sieltä paskan seasta aina jotain särvintä löytyy................ ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Janatuinen - 11.12.12 - klo:08:44
Seralin on eka, joka on syöttänyt rottia pidemmän aikaa kuin se tox-testeihin vaadittu 90 vrk. Käydystä keskustelusta päätellen tutkimuksessa on metodologisia heikkouksia, mutta toisaalta tuo standardihyväksymistestin 90 vrk ei paljoa kerro, oli koe järjestetty miten hyvin tahansa. Ja niitä tuloksia ei löydy vertaisarvioiduissa lehdissä.

Séralinin rottakoe on aivan humpuukia joka riviltä. Hän käytti Sprague-Dawley-rottakantaa, joka on tunnettu siitä, että se saa vanhalla iällä helposti syövän. Japanilaiset tutkijat käyttivät samaa rottakantaa tekemättä niille yhtään mitään kokeita ja  urosrotista 86 prosenttia ja naarasrotista 72 prosenttia oli saanut syövän rottakannan vanhalla iällä.

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/gmokohu+osoitti+holynpoly+kelpaa+laatulehdillekin/a843863

Tosiasiassa Seralinin koe todistaa joissakin kohdin jopa sitä, että glyfosaatti suojaa syövältä, sillä osalla testiryhmistä oli vähemmän syöpiä kuin verrokkiryhmällä. Mutta koska koeryhmässä oli vain 80 rottaa ja verrokkiryhmässä naurettavat 20 rottaa, ei Seralinin kokeesta voi sanoa mitään muuta kuin sen, että hän yrittää jopa valheellisin tutkimuksin löytää glyfosaatista ja geenimuuntelusta vaaroja, kuten on yrittänyt jo 15 vuotta.

Lainaus
Luomumenetelmien ehdolla toimivia laajempia viljelijärjestelmiä ei juurikaan viimeisten vuosikymmenten aikana ole kehitetty, ainakin panokset ovat olleet paljon vaatimattomampia.

Johtunee aika pitkälti siitä, että meillä on noin 10000 vuoden kokemus mainituista luomumenetelmistä ja kyseisillä menetelmillä on ollut huomattavan pitkä aika osoittaa se, mihin niillä kyetään.

Lainaus
Kun en jaksa uskoa, että janatuinenkaan pitää glyfosaatin (tai muiden torjunta-aineiden) käyttöä tavoiteltavana, vaan välttämättömänä pahana

Olen samalla kannalla kuin FAO. Maatalouskemikaalien käyttäminen on harkintaan perustuvaa,  satojen pelastamiseksi, ei suinkaan niin, että niitä käytetään vain käyttämisen ilosta.

Lainaus
niin väitän kuitenkin, että luomutuotanto on kuitenkin vaikuttanut torjunta-aineettomien viljelytekniikoiden kehitykseen myönteisesti.


Täysin mahdollista, mutta eivät ne ole luomun pyhää omaisuutta, kuten Neitsyt Maria on katolisessa maailmassa, vaan niitä voidaan käyttää myös luomun dogmien ulkopuolella, ilman luomusääntöjen muuta turhaa painolastia.

Kun nämä luomun omimat ja pyhinä pitävät menetelmät yhdistetään modernin tieteen tuottamiin keinoihin, ollaan sellaisella tiellä jolla Maapallo ruokitaan ilman turhaa puolivillaista maailmanparannusideologiaa.

Luomu on trendi niin kauan, kuin kuluttajat sallivat. Sen jälkeen kun kuluttajat hylkäävät sen, päättäjät hylkäävät samalla ja sitten ollaan taas pelin aloituspisteessä, jossa luomu on ollut jo noin 3-4 kertaa, viimeksi 2000-luvun alussa kun siitä yritettiin trendi rummuttaa, siinä onnistumatta.

http://www.youtube.com/watch?v=Nx1f5pq6Ddk

Tuossa Saksassa näytetty tuoreehko dokumentti siitä, miten se halpa luomu saksalaisiin kauppoihin toimitetaan ja kyllä nämä alkaa kohta päätyä myös meidän kuluttajien näkyville, vaikka niistä ei vielä uutista haluta tehdäkään, ettei bisnes kärsi.

Ihan samanlaista tehotuotantoa kuin mikä tahansa muukin teollinen maatalous ja kyllähän tuo dokkari aika paljon selventää sitä, miten saksalainen luomujuusto voi olla suomalaisessa kaupassa halvempaa kuin suomalainen tavanomainen juusto.

Lainaus
Mutta joku siinä nyt janatuista hiertää pahasti.

Varmaan lähinnä se, että jos minä päättäisin perustaa yrityksen, vaikkapa pienen metallipajan ja sen jälkeen menisin paikalliseen Ely-keskukseen anomaan yritystukea/valtioavustusta siihen, että haluan maksaa itselleni parempaa palkkaa kuin kilpailijani saa yrityksestään, vaikka tuotan jopa 60 % vähemmän tavaraa kuin kilpailijani, niin minut naurettaisiin ulos sieltä noin minuutissa.

Maataloudessa tämä taas on ihan normaalia toimintaa.

Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kylmis - 11.12.12 - klo:15:06

Mutta joku siinä nyt janatuista hiertää pahasti.

Varmaan lähinnä se, että jos minä päättäisin perustaa yrityksen, vaikkapa pienen metallipajan ja sen jälkeen menisin paikalliseen Ely-keskukseen anomaan yritystukea/valtioavustusta siihen, että haluan maksaa itselleni parempaa palkkaa kuin kilpailijani saa yrityksestään, vaikka tuotan jopa 60 % vähemmän tavaraa kuin kilpailijani, niin minut naurettaisiin ulos sieltä noin minuutissa.

Maataloudessa tämä taas on ihan normaalia toimintaa.
Mutta sää voit perustella Ely-keskuksessa homman niin, että naapurifirmassa käytetään lapsityövoimaa. Ahkerat pikkukätöset värkkäävät hellankoukkuja 15 tuntia päivässä ilman taukoja, mutta sun yrityksessä noudatetaan eettisiä periaatteja ja tehdään maksimissaan 8h. Työntekijät täysi-ikäisiä ammattiyhdistys duunareita. Lähtökohdat omassa firmassa terveemmällä pohjalla. Kestävän kehityksen mukaista toimintaa, josta kannattaa maksaa enemmän vaikka tuottaakin vähemmän.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: maajulli - 11.12.12 - klo:16:27
Kaikki Suomen lastensairaalat ovat täynnä syöpäpotilaita .
Pitäisikö kasvinsuojeluaineitten käyttöä rajoittaa ainakin roundupin jonka on todettu vaikuttavan ihmisen hormooni toimintaan.
Lasten syöpä tapaukset ovat räjähtämässä käsiin.Myös alkoholi on vaarallinen aine siittiöille ja munasolulle.Vanha sanonta "viinapäissään tehty lapsi on aina sairas".
Ne on siksi täynnä että niitä on ihan liian vähän. Suomalainen yhteiskunta keskittyy mamujen ja muiden paapomiseen, sen sijaan että perustaisi lisää paikkoja joissa pieniä potilaita voitasiin hoitaa.

 Toinen kertaa mun agrohistoriassani, että voi olla 110% SKN:n sanojen takana! ;)

Kyllä sieltä paskan seasta aina jotain särvintä löytyy................ ;D ;D ;D

 Niinpä. Kaksitoistatuhattakolmesataajotain viestiä , tilastollisella todennäköisyydellä mun pitää olla niistä edes kahdesssa samaa mieltä (mielipuolta) ;D
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 11.12.12 - klo:16:39
Kaikki Suomen lastensairaalat ovat täynnä syöpäpotilaita .
Pitäisikö kasvinsuojeluaineitten käyttöä rajoittaa ainakin roundupin jonka on todettu vaikuttavan ihmisen hormooni toimintaan.
Lasten syöpä tapaukset ovat räjähtämässä käsiin.Myös alkoholi on vaarallinen aine siittiöille ja munasolulle.Vanha sanonta "viinapäissään tehty lapsi on aina sairas".
Ne on siksi täynnä että niitä on ihan liian vähän. Suomalainen yhteiskunta keskittyy mamujen ja muiden paapomiseen, sen sijaan että perustaisi lisää paikkoja joissa pieniä potilaita voitasiin hoitaa.

 Toinen kertaa mun agrohistoriassani, että voi olla 110% SKN:n sanojen takana! ;)

Kyllä sieltä paskan seasta aina jotain särvintä löytyy................ ;D ;D ;D

 Niinpä. Kaksitoistatuhattakolmesataajotain viestiä , tilastollisella todennäköisyydellä mun pitää olla niistä edes kahdesssa samaa mieltä (mielipuolta) ;D
;D ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kujala - 11.12.12 - klo:21:12
Paras mittari arvioida ravintomme ja ympäristömme terveellisyyttä, on hedelmällisyys. Kyllä länsimaitten miesten hedelmällisyys viime vuosikymmeninä on laskenut kuin lehmän häntä, taitaapa siitiöiden määrä olla keskimäärin noin 30% alhaisempi kuin 70-luvulla. Eipä mikään yllätys, että hedelmällisyys on huomattavasti korkeampi ikänsä luomutuotteita nauttineiden kohdalla.
Aina puhutaan yksittäisten torjuntaaineiden jäämistä, jotka eivät ylitä jonkun instanssin määrittelemään raja-arvoa, joka useimmiten sekin on lähinnä "hatusta" vedetty. Kun sitten näitä erilaisia torjuntaaineita on nykyään jo kymmeniä, niin kyllä se jäämien summa saattaa olla aika pelottavaa luokkaa ja yhteisvaikutuksesta ei liene minkäänlaista käsitystä. Ja asiaahan ei kukaan tutki, kun pääomatahot eivät sitä halua rahoittaa, kun saattasivat sen jälkeen mennä bisnekset perseelleen.  8)

Mitä yhteistä on nykyaikaisella länsimaisella miehellä ja pesivällä linnulla?



Istuvat munien päällä.

Eikä tuossa lajissa määrä aivan ratkaise, jokunen kymmenen prosenttia sinne tai tänne...mutta jos laatu huononee ollaan ns. kusessa.
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: appu - 12.12.12 - klo:10:35

Varmaan lähinnä se, että jos minä päättäisin perustaa yrityksen, vaikkapa pienen metallipajan ja sen jälkeen menisin paikalliseen Ely-keskukseen anomaan yritystukea/valtioavustusta siihen, että haluan maksaa itselleni parempaa palkkaa kuin kilpailijani saa yrityksestään, vaikka tuotan jopa 60 % vähemmän tavaraa kuin kilpailijani, niin minut naurettaisiin ulos sieltä noin minuutissa.

Maataloudessa tämä taas on ihan normaalia toimintaa.

Tässä kohtaa voisi taas kerran todeta, että ei se nykyinen EU-maatalous muutenkaan noudata kilpailuun perustuvan yritystalouden oppeja, olipa luomua tai ei. Tulot/kulut lienevät optimitasolla sillä viljelijällä, jonka pelloista on puolet vuosittain viherlannoitusnurmella ja toinen puoli satonurmella, johon ei "uhrata" mitään viljelytoimia - riittää, että kerran neljässa vuodessa perustetaan apilanurmi (joka lannoitetaan naapurin karjatilan paskalla), joka ensimmäiset kaksi vuotta on viherlannoitusnurmena ja toiset kaksi vuotta satonurmena. Nurmisadon korjaa ja paskan lahjoittaa naapurin iso karjatila, jolla on vähän naftisti peltoa... Parhaassa tapauksessa tämä naapuri myös huolehtii nurmen uusimisesta eli itse asiassa kaikista viljelytoimista - "viljelijän" työksi riittää, että huolehtii tukihakemuksen tekemisestä, viljelykirjanpidosta tms tukiehtojen noudattamisesta. Ja näitä tämän tyylin viljelijöitä muuten riittää niillä alueilla, joilla nautakarjatalous on vahvaa. Onko ns. reilun pelin maataloutta tällainen "yhteistyö", jonka maatalouden tukibyrokratia kyllä täysin mahdollistaa -  ja johon suorastaan ohjaa?
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Petri - 12.12.12 - klo:22:34
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/gmokohu+osoitti+holynpoly+kelpaa+laatulehdillekin/a843863
Tutkijatuttuni aikanaan luetteli oman arvionsa eri lähteiden luotettavuudesta, ja lista oli
- vierailu tutkijan laboratoriossa
- asiantuntijatarkastettu tieteellinen julkaisu
- kongressi- ym. julkaisu
- ammattilehtiartikkeli
- sanomalehtiartikkeli
Nykyään on tietysti vielä internet juutuubeineen, olisi varmaan se kuudes. Nuo Tekniikka-talouden "laatulehdet" eivät tällaisissa asioissa ole aineistoa, joihin suuresti luottaisin.

Seralinin kokeessa on vakavia metodologisia ongelmia. Mutta vielä vakavampaa on se tox-testeissä vaadittu 90 vrk koe; siinä ei akuuttiongelmia kummempia pysty toteamaan.

Jostain syystä alan teollisuus on onnistunut pitämään huolen, ettei pitkäaikaisaltistuskokeita ole tehty.

Johtunee aika pitkälti siitä, että meillä on noin 10000 vuoden kokemus mainituista luomumenetelmistä ja kyseisillä menetelmillä on ollut huomattavan pitkä aika osoittaa se, mihin niillä kyetään.
Läheskään kaikki nykymaatalouden voitot eivät ole pelkästään väkilannoitteiden, synteettisten torjunta-aineiden tai geenimuuntelun ansiota, aika paljon on tapahtunut sellaista, jota myös nykyaikainen luomutuotanto pystyy - taustafilosofialleen uskollisena - hyödyntämään.

Kun nämä luomun omimat ja pyhinä pitävät menetelmät yhdistetään modernin tieteen tuottamiin keinoihin, ollaan sellaisella tiellä jolla Maapallo ruokitaan ilman turhaa puolivillaista maailmanparannusideologiaa.
Ihan samanlaista tehotuotantoa kuin mikä tahansa muukin teollinen maatalous ja kyllähän tuo dokkari aika paljon selventää sitä, miten saksalainen luomujuusto voi olla suomalaisessa kaupassa halvempaa kuin suomalainen tavanomainen juusto.
Mielestäni luomu ei ole ominut mitään tekniikkaa tai menetelmää itselleen, kyllä ne ovat vapaasti käytettävissä leimoista riippumatta. Luomuviljelijän on vain pakko hioa niitä perusjuttuja, kun dopingia ei käytetä. On aika masentavaa, että esmes nykysuomalaisessa vihannes- tai perunaviljelyssä sana "viljelykierto" on lähes tuntematon, vaikka sillä voitaisiin korvata monia kaupasta ostettavia tuotantopanoksia sekä parantaa niiden hyötysuhdetta.

Dokkaria en katsonut, mutta kaikki suuri ei välttämättä ole rumaa eikä pieni kaunista, vaikutukset ratkaisevat. Myöskään kaikki "luomu"-leiman alla kulkeva ei ole kaunista tai tavoiteltavaa, mutta se johtuu enemmänkin sen säädösaparaatin kankeudesta, ei menetelmästä itsestään. Ja samaa pätee tietysti ns. tavanomaiseenkin tuotantoon: tieteen ja neuvonnan tarpeenmukaisesta panostuksesta ja mainosten laiduntavista lehmistä huolimatta hommat eivät aina mene kuten mainoksissa luvataan.

Petri
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: luomuviljelijä - 12.12.12 - klo:22:52
Lainaus
Luomumenetelmien ehdolla toimivia laajempia viljelijärjestelmiä ei juurikaan viimeisten vuosikymmenten aikana ole kehitetty, ainakin panokset ovat olleet paljon vaatimattomampia.

Johtunee aika pitkälti siitä, että meillä on noin 10000 vuoden kokemus mainituista luomumenetelmistä ja kyseisillä menetelmillä on ollut huomattavan pitkä aika osoittaa se, mihin niillä kyetään.

Johtuisko kuitenkin siitä, että jos maatalouskauppa ei saa tuotantopanoksiaan kaupaksi on turha panostaa sellasen aiheen tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Vaikea myydä ilmasta typpeä.



Lainaus
niin väitän kuitenkin, että luomutuotanto on kuitenkin vaikuttanut torjunta-aineettomien viljelytekniikoiden kehitykseen myönteisesti.


Täysin mahdollista, mutta eivät ne ole luomun pyhää omaisuutta, kuten Neitsyt Maria on katolisessa maailmassa, vaan niitä voidaan käyttää myös luomun dogmien ulkopuolella, ilman luomusääntöjen muuta turhaa painolastia.

Kun nämä luomun omimat ja pyhinä pitävät menetelmät yhdistetään modernin tieteen tuottamiin keinoihin, ollaan sellaisella tiellä jolla Maapallo ruokitaan ilman turhaa puolivillaista maailmanparannusideologiaa.

Modernin tieteen avulla olisi mahdollista tuottaa ruokaa myös ilman kemikaaleja. Mut jos ei mene rounduppi kaupaks, ei ole janatuisille töitä  ;)
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: SKN - 13.12.12 - klo:09:07
Ei tämä luomun huuhaahumpuukimaine tarvi todistelua millään mittapuulla. Turhuuden todisteeksi riittää kun elukuussa ottaa liikkumisvälineen perseen alle ja omaa edes jonkinlaisen näkökyvyn. Hurauttaa kulkimella lähimän luomujuicen laihoille ja katselee mitä siellä pellossa kasvaa. Jos haluaa varmistua että sama meno jatkuu muilakin luomutiloilla, ottaa suuntimeksi seuraavat 5 luomutilaa ja todentaa itselleen ne kasvustot. Hyvin nopeasti ymmärtää mitä luomu on vaikka olisi vähän hitaamminkin lämpeevät aivolaakson kamarit.....

Missä muuten luomujurpoilun kiistaton kuningas Landepöö?? Masseri hyytyny lampaanpaska-aumalle vai jääny texel-kaulahuivi kerittimeen jumiin??
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: kylmis - 13.12.12 - klo:09:27
Luomun suurin ongelma on puhdasoppisuuden vaaliminen. Kaikki täytyy tehdä niin helvetin vaikeasti. Voi olla, että jollain aikavälillä pystytään yhdistämään luomuilun ja normaalin viljelyn hyvät puolet. Esimerkiksi silloin jos apulannan aineksista kuten fosforista tulee puute. Eli ei käytetä kaupan lannoitteita, mutta kasvinsuojelumyrkkyjä kyllä. Myrkkyjähän meillä riittää aina ja niitä käytetään, se on ihan selvä asia. Nuo rikkaruohot kuten juolavehnä on luomussa ihan mahdoton juttu. Niitä sitten yritetään kaikenlaisilla myöhästetyillä kylvöillä yms. saada aisoihin. Ei tu mitään. Asia on niinkuin Skännä sanoo, että pellolle on päästävä keväällä mahdollisimman aikaisin.

Siinä vaiheessa kun luonnonvarat ovat huvenneet ja sapuskasta alkaa oikeasti olla puutetta, siirrytään sellaiseen viljelytekniikkaan, että kaikki käy, millä vaan pellosta jyvää saadaan irti. Siinä vaiheessa viimeistään luomuilu ja myrkyt yhdistetään. Voi olla, että omana elinaikanani vielä näen tämänkin. Muuten ei voi todeta, kuin menestystä juolavehnän kanssa tappeluun ;)

Pitää vielä todeta, että luomuilun ja myrkkyjen yhdistämisellä säästetään myös polttoaineita. Arvokas ja hupeneva luonnonvara on sekin...
Otsikko: Vs: Onko ravinnossamme sittenkin jotakin vikaa ?
Kirjoitti: Petri - 13.12.12 - klo:10:22
Luomun suurin ongelma on puhdasoppisuuden vaaliminen. Kaikki täytyy tehdä niin helvetin vaikeasti. Voi olla, että jollain aikavälillä pystytään yhdistämään luomuilun ja normaalin viljelyn hyvät puolet.
Jos tarpeeksi pitkällä aikavälillä pohdin, niin luomu on välttämätön kemiallisen viljelyn antiteesi, joka vaikuttaa vähitellen koko viljelyn kehittymiseen johonkin suuntaan. Ja toimii välttämättömänä laboratoriona, jossa riittävällä volyymilla menetelmia kehitetään.

Miten sitten "luomulle" erillisenä viljelymenetelmänä ajan myötä käy - siihen on ymmärtääkseni kaksi vaihtoehtoa: joko se radikalisoituu ja muuttuu yhä erillisemmäksi, tai sitten jossain vaiheessa - viljelyn valtavirran muututtua riittävästi - tarpeettomana katoaa. Tai sitten edellisten yhdistelmä, jossa tuo radikaalimpi siipi vaihtaa nimeä ja muotoa, luomun valtavirta katoaa.

Petri