Suomalaisessa sianlihantuotannossa on välillä porsasruuhkia, välillä pulaa porsaista, välillä liikaa lihasikoja, välillä liian vähän, eli liikaa tai liian vähän milloin mitäkin sikaa.
Miksi ei ole enemmän yhdistelmätuotantoa?
Kun porsastuotanto ja lihasiankasvatus on niin voimakkaasti eriytynyttä, niin totta kai tulee näitä erilaisia epätasapainotiloja tuotantoihin, onko tämä teurastamoiden syytä? niille on ilmeisesti porsasvälitys ollut niin hyvä bisnes, että on ollut niiden etu eriyttää tuotannot erikseen porsas ja lihasiantuotantoon, lisäksi tuottajien sitouttaminen sopimuksilla on helpompaa, kun on erikoistuttu yhteen kapeaan tuotantomuotoon.
Menkää sikaihmiset Keski-Eurooppaan opintomatkalle tutustumaan miten siellä on järjestetty nämä asiat, Suomessa sikatuotanto on liikaa lihafirmojen ohjaamaa, täällä sikatuottajat on helposti saatu lihafirmojen rengeiksi, jotka talkootyöllä tuottavat halpaa lihaa lihafirmoille ja kaupoille.