Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - maitoman

Tossa on Sahramille ja muillekin verhojen ja niiden tarvikkeiden esimerkkihintoja rapakon takaa.
http://www.farmtek.com/farm/supplies/cat1a;ft1_barn_curtain_accessories.html
Mulla on ollut muutaman vuoden verhoseinänavetta ja nyt on meneillään kylmin talvi niiden kanssa. Verhot pidän auki reilut noin 7 cm. Navetta on niin tuulisella paikalla että se riittää pitämään sisälämpötilan + 3-- + 10 asteen välillä. Hormien luukkuja kääntämällä (yhdestä kammesta) säädän lämpötilan kohdalleen eli noin + 6 asteeseen. Hormien luukut saavat olla täysin auki noin -15 pakkasasteeseen saakka ja sen jälkeen tuulesta riippuen niitä suljetaan. Toki huurua on navetassa kun ulkona on -25 tai -30 astetta, mutta pidän silti navetan lämpötilan vähintään + 5 asteessa. Vemssi, vaikka onkin tavallaan omassa "huoneessa", nimittäin hyytyi ,kun jätin yhdeksi yöksi luukut auki ja sisälämpötila laski +3 asteeseen. Muutama juomakupin nippa on hyytynyt, vaikka navetan sisälämpötila on ollut + 5. Tuuli/veto kävi juuri verhon aukosta hiehopuolen kuppeihin, jotka ovat melko lähellä verhoa. Yhtenä miinuspuolena on mielestäni verhojen jäätyminen tällä hetkellä pitkän pakkasjakson aikana. Aikaisempina talvina on ollut myös leutoja jaksoja, jolloin verhot ovat sulaneet välillä. Ongelmana on nyt se ettei niitä voi liikutella, jos liikuttamiselle olisi tarvetta. Kesällä verhot ja hormit ovat tietenkin auki kokonaan noin 6 kk:n ajan. Navetan ilma on raikas myös silloin. Pienikin tuulenvire puhaltaa kuivikkeet lehmien parsista eli ilma liikkuu navetassa hyvin. Mielestäni olen pärjännyt tosi hyvin navettani kanssa ja ennen kaikkea eläinten terveys on todella hyvä. Kokemuksia kertyy toki edelleen kun säät vaihtelee näin rajusti päivästä toiseen.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: robotti
: 03.01.10 - klo:11:40
Onko Apemies todellakin laskenut robottien uusimisen olevan kannattavaa 7 vuoden käytön jälkeen. 3 uutta roboa maksaa yli 300 tonnia ja onko muka vanhoille markkinoita. Kuka oikeasti haluaa ostaa vanhan lypsyrobotin. Mulla on kahden vuoden aikana robotti kulunut niin paljon etten todellakaan ostaisi edes täyskunnostettua 7 vuotta vanhaa konetta. Lypsyasemilla lypsetään 30 vuotta ja amerikassa jopa 40 vuotta. Itsellä on ollut asema vajaa 10 v. ja nyt robo 2 vuotta käytössä ja voin sanoa että robolla on tuotettu maito on kalliimpaa.. toistaiseksi. Katotaan 10 vuoden päästä asiaa uudelleen.
Nostan kuitenkin hattua Apemiehen yritteliäisyydelle. Harva jaksaa "juosta" navetalle 3 robon hälytysten perässä ja selvitellä lehmäliikennettä 3 tunnin lypsytaukojen jälkeen (huollot 3 kertaa vuodessa+ muut rikot). Mulle yhden koneen hoitamisessa on tarpeeksi työtä. Silti minun elämäntilanteeseeni robottilypsy sopii asemalypsyä paremmin, vaikka asemalypsy on huolettomampaa.
Sivuja: [1]