Onhan päivän selvää että suomalaisille on jalostunut poikkeuksellinen kyky kestää maitotuotteita. Näitä maitotuotteita on ollut tarjolla jo kauan monissa maissa kuten juustot, jäätelöt, voit, kermat, jugurtit, maitojuomat yms ja ihmiset ovat jalostuneet maitoproteiinien käyttäjiksi. Ihmeen kauan sai puska vedättää koko porukkaa kunnes Backman taustaverkostoineen paljasti kuplan. Tämä Backman ei muuten ole mikään tusinatoimittaja kuten ei moni muukaan ajankohtaisohjelmien toimittajista kun taustoihin perehtyy tarkemmin.
Suomalaiset ovat jalostuneet voin käyttäjiksi vasta 200 vuotta. Aika lyhyt aika lajien syntyhistoriassa. Mä luulen että voi on aiheuttanut tämän mutaation josta käytetään nimeä kepulainen oireyhtymä.
Vasta 200 vuotta?
Millainen onkaan margariinin historia?
Kuinka kauan rypsiöljyä on kovetettu kuluttajalle myytäväksi?
Margariini keksittiin Ranskassa Preussin ja Ranskan välisen sodan aikana 1869, jolloin voita oli niukasti ja sen hinta oli korkea. Keisari Napoleon III määräsi kilpailun, jonka tarkoituksena oli tuottaa halvempi korvike. Kilpailun voitti Mège Mouriès, jonka teorian mukaan rasva liukenee lehmän utareesta maitoon. Niinpä hän sekoitti naudan rasvaa, kuorittua maitoa ja palan utaretta. Hän keksi, että mikäli nämä ainesosat prosessoidaan kylmässä ja kuumassa, tuloksena on hyvin voimainen aine, joka oli helmen vaalea. Kreikan sanan helmi margarites mukaan hän antoi tuotteelleen nimen margarine.
Suvikulta oli aiempi S.W. Paasivaaran Margariinitehtaan tuote, joka herätti kohua Uudessa Kuvalehdessä v. 1961 ilmestyneen artikkelin johdosta. Artikkelissa väitettiin Suvikultaa valmistetun kissojen ja muiden eläinten raadoista, vaikka todellisuudessa margariinin valmistusaineina kasvisrasvojen lisänä käytetyt eläinrasvat olivat peräisin maatalouden lihantuotannosta.
Valio on kautta historian käynyt tasaisin väliajoin margariinin kimppuun. Ei muuten meikäläistä haittaa. En syö margariinia.
En ymmärrä miksi leivälle pitää jotain rasvaa levittää. Voihan siihen laittaa esim kylmäsavulohta. On tarpeeksi rasvaista.