Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Kotiviinitehtailua  (Luettu 60454 kertaa)

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65604
Vs: Kotiviinitehtailua
mutta eihän lestinheittäjää saa pirättää.   sehän toimii vain oman uskontonsa nojalla.   lestejä ei kaikki sulata pihoillaan.                               ja eikös veeti ja sepekin niitä aina hauku?

Jätkä

  • Vieras
Vs: Kotiviinitehtailua
Omenoita on paljon, mutta onko joku tehnyt itse siideriä?

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65604
Vs: Kotiviinitehtailua
liian vaivaloista ite tehä.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Kotiviinitehtailua
Selvennetäänpä hiukan lesti on yleensä lasia, myös muovinen on tänäpäivänä varteenotettava vaihtoehto kestävyydestä johtuen. SEN sisälle voidaan kaataa yleensä nestettä tai jauhetta, kun ensin sen suulta poistetaan korkki. Korkki voi olla kierteellä tai tulppa mallinen. Eli lesti on pullo..
Ja jos otetaan sanan lähisukulainen eli lesta, mikä on lempinimi uskonlahkolle, missä tärkeintä on ottaa lahjat vastaan..
Näitä ei nyt pitäisi sekoittaa lainkaan... lestalle toki voi lahjaksi sen lestin heittää. ;D

Köntys

  • Vieras
Vs: Kotiviinitehtailua

Täällä lesta on polkupyörän satula  :-X

http://urbaanisanakirja.com/word/lesta/19677/

roadman

  • Vieras
Vs: Kotiviinitehtailua
Mitä ne varsinais-suomen pojat noitten sotkujen kanssa vehtaa. Ois tuolla pontikkatehdas myynnissä, niin vois oman pellon tuotteita jatko jalostaa.
http://yle.fi/uutiset/kiteen_kirkkaan_isa_luopumassa_pontikkapannuista/7359517
Tuossahan olisi viljanviljelijälle todellinen sauma..pellosta suoraan pulloon. Markkinointikin hoituisi tätä kautta, kun kaikki odottaisi lestejä.. ;)

Markkinointikin on jo valmiiksi mietitty siitä saapi konsultaatiota korvausta vastaan. Vinkkaan ett ois saumaa laajentaa sieltä kurjasta AB alueesta tänne rahaa tuottaviin c alueen tukiin ja halvalla.

Viimeksi muokattu: 15.09.14 - klo:13:20 kirjoittanut roadman

Toivo Tonta

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7111
  • karkki vai keppana?
Vs: Kotiviinitehtailua
Selvennetäänpä hiukan lesti on yleensä lasia, myös muovinen on tänäpäivänä varteenotettava vaihtoehto kestävyydestä johtuen. SEN sisälle voidaan kaataa yleensä nestettä tai jauhetta, kun ensin sen suulta poistetaan korkki. Korkki voi olla kierteellä tai tulppa mallinen. Eli lesti on pullo..
Ja jos otetaan sanan lähisukulainen eli lesta, mikä on lempinimi uskonlahkolle, missä tärkeintä on ottaa lahjat vastaan..
Näitä ei nyt pitäisi sekoittaa lainkaan... lestalle toki voi lahjaksi sen lestin heittää. ;D
Lesti ja lesta ovat myös synonyymeja, tarkoittaen sitä kengänteossa käytettyä lestiä.
pessimisti ei pety!

navettapiika

  • Vieras
Vs: Kotiviinitehtailua
Selvennetäänpä hiukan lesti on yleensä lasia, myös muovinen on tänäpäivänä varteenotettava vaihtoehto kestävyydestä johtuen. SEN sisälle voidaan kaataa yleensä nestettä tai jauhetta, kun ensin sen suulta poistetaan korkki. Korkki voi olla kierteellä tai tulppa mallinen. Eli lesti on pullo..
Ja jos otetaan sanan lähisukulainen eli lesta, mikä on lempinimi uskonlahkolle, missä tärkeintä on ottaa lahjat vastaan..
Näitä ei nyt pitäisi sekoittaa lainkaan... lestalle toki voi lahjaksi sen lestin heittää. ;D
Lesti ja lesta ovat myös synonyymeja, tarkoittaen sitä kengänteossa käytettyä lestiä.
Ainakin meillä päin tämä kengänmuotti on lesti. Nimimerkillä suutarinlapsenlapsi... ::)

Toivo Tonta

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7111
  • karkki vai keppana?
Vs: Kotiviinitehtailua
Selvennetäänpä hiukan lesti on yleensä lasia, myös muovinen on tänäpäivänä varteenotettava vaihtoehto kestävyydestä johtuen. SEN sisälle voidaan kaataa yleensä nestettä tai jauhetta, kun ensin sen suulta poistetaan korkki. Korkki voi olla kierteellä tai tulppa mallinen. Eli lesti on pullo..
Ja jos otetaan sanan lähisukulainen eli lesta, mikä on lempinimi uskonlahkolle, missä tärkeintä on ottaa lahjat vastaan..
Näitä ei nyt pitäisi sekoittaa lainkaan... lestalle toki voi lahjaksi sen lestin heittää. ;D
Lesti ja lesta ovat myös synonyymeja, tarkoittaen sitä kengänteossa käytettyä lestiä.
Ainakin meillä päin tämä kengänmuotti on lesti. Nimimerkillä suutarinlapsenlapsi... ::)
On se täälläkin, olen vaan lestaakin kuullut käytettävän.
pessimisti ei pety!

navettapiika

  • Vieras
Vs: Kotiviinitehtailua
Selvennetäänpä hiukan lesti on yleensä lasia, myös muovinen on tänäpäivänä varteenotettava vaihtoehto kestävyydestä johtuen. SEN sisälle voidaan kaataa yleensä nestettä tai jauhetta, kun ensin sen suulta poistetaan korkki. Korkki voi olla kierteellä tai tulppa mallinen. Eli lesti on pullo..
Ja jos otetaan sanan lähisukulainen eli lesta, mikä on lempinimi uskonlahkolle, missä tärkeintä on ottaa lahjat vastaan..
Näitä ei nyt pitäisi sekoittaa lainkaan... lestalle toki voi lahjaksi sen lestin heittää. ;D
Lesti ja lesta ovat myös synonyymeja, tarkoittaen sitä kengänteossa käytettyä lestiä.
Ainakin meillä päin tämä kengänmuotti on lesti. Nimimerkillä suutarinlapsenlapsi... ::)
On se täälläkin, olen vaan lestaakin kuullut käytettävän.
Näin lestojen kansoittamassa kunnassa, kun asuu niin kyllä nämä uskovaiset tuon lesta-nimityksen kantaa..ilman rykimisiä. ;D

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: Kotiviinitehtailua
Hedelmien ja marjojen soveltuvuus kotiviiniä valmistettaessa.


Suluissa on ilmoitettu hedelmien ja marjojen sisältämä keskimääräinen sokeri- ja happopitoisuus grammaa/kilo, esim. (sokeri)25 / 15(hapot).

Pihlajanmarjat käyvät lähes kaikkiin viineihin ja sekoituksiin. Vaatii pakastamisen ennen käyttöä. Pihlajanmarjoissa on paljon pektiiniä, varsinkin jos ne eivät ole täysin kypsiä, joten ylimääräinen pektolaasiannos on paikallaan. (25 / 15)

Mustikat antavat väriä ja sopivat hyvin sekoituksiin. Mustikka sisältää jonkin verran bentsoehappoa, joka toimii luonnollisena säilöntäaineena. Tästä syystä viini voi olla vaikea saada käyntiin. (60 / 10)

Juolukka sopii hyvin viinin tekoon (hieman väritön ja vetinen). (40 / 10)

Punainen viinimarja on viinintekijän hyvä perusmarja. (50 / 20)

Musta ja valkoinen viinimarja ovat erinomaisia viinimarjoja. Kannattaa sekoittaa muita marjoja mukaan, vaikka mustasta saa yksinäänkin hyvää mustaherukkaviiniä. Valkoherukasta tulee hyvää valkoviiniä ja se sopii myös hyvin sekoituksiin. Mustaviinimarjan lehtiä kannattaa käyttää makua antamaan ja niitä kannattaa pakastaa tai kuivata talven varalle. (60 / 20)

Karviaiset, valkoiset ja punaiset ovat erinomaisia marjoja valkoviinin ja jälkiruokaviinien tekemiseen ja sekoituksiin. Karviaiset kestävät hyvin varastointia. (60 / 20)

Omenat, mieluummin happamat syys- ja talviomenat ovat kotiviinin valmistajan perusmateriaali. Omenasta tulee hyvää viiniä yksinäänkin, mutta sekoituksissa ja eri lajikkeita sekoittamalla saadaan hyvä lopputulos. (60 / 5)

Päärynä on mieto hedelmä, josta on vaikea saada makua irti. Happamista päärynöistä kannattaa yrittää kuohu- ja valkoviiniä. (80 / 5)

Luumut sopivat yksinäänkin, mutta lopputulos on parempi käytettäessä myös muita raaka-aineita. Kivet on poistettava ennen käyttöä ja luumut survottava. Luumuviini käy nopeasti, mutta kirkastumisen kanssa voi tulla ongelmia. (70-110 / 10)

Aroniamarja on erinomainen punaviinin raaka-aine. Suositellaan sekoitettavaksi muiden marjojen kanssa ja pakastettavaksi ennen käyttöä. (80 / 10)

Raparperi on erinomainen kotiviinin valmistajan raaka-aine, vain pätkityt varret käytetään. Varret on hyvä kuoria, paitsi jos haluaa viinistä rosén väristä. Mieluummin käytetään alkukesän raparperia, vanhempi raparperi voi antaa viiniin karvaan maun.
Raparperissa on oksaalihappoa, jonka haittavaikutus estetään lisäämällä viiniin viiniliitua tai -kalkkia n. 15g. (30 / 5)

Kirsikka on viinimarja parhaasta päästä ja sopii hyvin madeira-ja portviinityyppisten viinien raaka-aineeksi.
Mustat ja happamat kirsikat ovat parhaita,koska makeissa puissa ei ole tarpeeksi happoa. Kirsikat huuhdotaan ja siemenet poistetaan. (60 / 10)

Variksenmarja sopii hyvin viininvalmistukseen (käytetään kokonaisina) (10 / 5)

Ruusunmarjat (villi sekä puutarha) kerätään kypsinä, jopa hieman ylikypsinä. Ruusunmarja yksi kotiviinin valmistajan perusraaka-aineista ja sitä käytetään myös kuivattuna. Siemenkodat poistetaan. (30 / 15)

Tyrnimarja käytetään mielellään pakkasenpuremana. (30 / 15)

Vadelma on parhaimillaan sekoituksissa (yksistään pistävä tai tunkkainen maku). Suositellaan käytettäväksi ylimääräinen annos hiivaravintosuolaa. (50 / 15)

Mansikka kelpaa yksinäänkin hyvin, mutta esim. raparperi sopii sen kanssa erinomaisesti. Mansikan maku on voimakas ja se vaatii pitkähkön varastoinnin. Marjojen tulee olla kypsiä, eikä niitä huuhdella, vain pilaantuneet marjat poistetaan. (50 / 10)

Puolukka sisältää bentsoehappoa, joka pyrkii estämään käymisen, joten ei suositella liikaa puolukkaa sekoituksiin. Puolukka lisätään useammassa erässä viinin jo käydessä. (30 / 20)

Karpalot kerätään myöhään syksyllä tai aikaisin keväällä (jäätyneenä). Niissä on myös bentsoehappoa. (50 / 15)

Rusina sopii erityisesti väkevien viinien valmistukseen, ja sen käyttöä suositellaan kaikkiin viineihin, sillä se edistää käymistä. (600-700 / 5)

Taateli soveltuu väkevien viinien raaka-aineeksi. Se on maultaan vaatimaton eikä erityisen hyvä viinihedelmä. Suuri sokeripitoisuus on huomioitava lisäsokerin määrässä. (640 / 5)

Viikuna sopii portviiniin, madeiraan, sherryyn tai tokayeriin. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita esim. ruusunmarjoja joukkoon. (530 / 10)

Tuoremehu on helppotöinen raaka-aine, mutta se ei saa sisältää säilöntäaineita.

Lakka on voimakasarominen marja, käytetään mielellään muita raaka-aineita seuraksi.(70-120 / 30)

Appelsiinit ja muut sitrushedelmät sopivat viineihin harkitusti käytettynä. (20-40 / 50)

Rouheet (viikuna, aprikoosi, muskottirusina) ovat täyteläisiä maultaan, mutta niistä tulee hieman enemmän pohjasakkaa.

Kurpitsa on parasta sekoittaa omenan kanssa. Sopii valkoviinin valmistukseen. (15 / 5)

Meloni käy valkoviiniin ja sherryyn muihin marjoihin sekoitettuna. (45 / 5)

Kriikuna sopii makeiden jälkiruokaviinien sekä valkoisten että punaisten ruokaviinien valmistukseen, mielellään muiden raaka-aineiden kanssa. Kivet on poistettava. (80 / 10)

Voikukan keltaiset terälehdet ja seljankukat sopivat hyvin kotiviinin valmistukseen, samoin esim. kehäkukan terälehdet. Kokeile myös eri kukkia pieninä määrinä makuvivahduksia lisäämään. Esim. mesiangervon kukat, ruusun terälehdet jne..

Monia yrttejä voi käyttää antamaan uusia makuvivahteita, esim. sitruunamelissaa.

Hillojen ja soseiden käyttöä ei kovasti suositella, sillä viinin kirkastumisessa saattaa esiintyä ongelmia. Säilöntäaineita sisältäviä hilloja ei saa käyttää.


http://www.kotiviini.fi/fi/viini-raaka-aineet.php
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52014
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Kotiviinitehtailua
Siellähän on sörkälle kärviäisiä ja sitä räpärperiä.
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Köntys

  • Vieras
Vs: Kotiviinitehtailua
Vai pakkasen puremia tyrniä  ???

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52014
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Kotiviinitehtailua
Vai pakkasen puremia tyrniä  ???

Aromipesä on syöny mustikkaa ja suudellu sörkkää kaulalle?
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Kotiviinitehtailua
Kyllä minun mielestä parasta kotiviiniä on se vanhan reseptin mukainen jätkän vappusima  8)

Eli otetaan yksi puolukka ja yksi pullo koskenkorvaa, sekoitetaan se puolukka siihen koskenkorvapulloon, ravistetaan ja nautitaan taskulämpimänä suoraan pullon suusta  :o
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes