Agronet
Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: antti-x - 31.05.16 - klo:20:33
-
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/uutistausta-saksa-jyr%C3%A4%C3%A4-lihamarkkinoilla-halpaty%C3%B6voimallaan-teurastaa-enemm%C3%A4n-sikoja-kuin-tanska-hollanti-ja-puola-yhteens%C3%A4-1.146829
"Tiedossa olevien sopimusten mukaan romanialainen työntekijä teurastaa sian alimmillaan hintaan 1,02 euroa. Normaaleilla taulukkotuntipalkoilla pitäisi saksalaiselle työntekijälle maksaa miltei kaksinkertainen hinta."
Suomessa vertailusumma olisi noin kolme euroa. Saksasta tuleva halpa vientiliha sekoittaakin EU:n sisämarkkinoita.
Tietääkö joku mitä tuo 1-3 euroa tarkoittaa. Onko kyseessä sian koko käsittelyn hinta euroa / kg vaiko mitä?
-
No ei se euroa/sika voi mitenkään olla.
Kai tuo on/kilo pilkottuna laatikossa?
Paljonko Suomessa maksaa se tuottajapalautuksena otettu sika, siis leikattuna? Eiks se ollut tuota luokkaa
-
Koko sikaa ei millään opilla eurolla käsitellä. Eikä kolmella.
-
No ei se euroa/sika voi mitenkään olla.
Kai tuo on/kilo pilkottuna laatikossa?
Paljonko Suomessa maksaa se tuottajapalautuksena otettu sika, siis leikattuna? Eiks se ollut tuota luokkaa
No itse laitoin hiehon teuraaksi otin siitä puolikkaan tielle ja samalla puoli sikaa että saan pari joulukinkkua. Ne kinkut ois saanut prismasta halvemmalla.
-
Noin viis vuotta sitten, eräs teurastaja sanoi kun suunniteltiin hieman luomusikojen kasvatusta, että n. 1,2€/kg maksaisi lihan käsittely. Muistaakseni todellisten kilojen mukaan ei teuraskilojen. Enkä muista sitä pitikö tuo sisällään kuljetuksen teurastamolle (50km) tuskin.
Tuo kolme euroa jos on per kilo niin elopainon mukaan yhden sian teurastus ja paloittelu maksaisi noin 400€? Ei ole yhtään ihme jos suomessa homma kusee. Kauan lihan leikkaajalla menee paloitella yksi sika, vartti? Euron per kilo hinnallakin tuntihinta on noin 400€, luulisi siitä lihayrityksen maksavan palkan ja muitakin kuluja. Nää nyt on vain arvailuita, mutta joku noissa hinnoissa ei kyllä täsmää tai jos täsmää niin sitten en kyllä yhtään epäile, että homma on suomessa päin persettä.
-
Noin viis vuotta sitten, eräs teurastaja sanoi kun suunniteltiin hieman luomusikojen kasvatusta, että n. 1,2€/kg maksaisi lihan käsittely. Muistaakseni todellisten kilojen mukaan ei teuraskilojen. Enkä muista sitä pitikö tuo sisällään kuljetuksen teurastamolle (50km) tuskin.
Tuo kolme euroa jos on per kilo niin elopainon mukaan yhden sian teurastus ja paloittelu maksaisi noin 400€? Ei ole yhtään ihme jos suomessa homma kusee. Kauan lihan leikkaajalla menee paloitella yksi sika, vartti? Euron per kilo hinnallakin tuntihinta on noin 400€, luulisi siitä lihayrityksen maksavan palkan ja muitakin kuluja. Nää nyt on vain arvailuita, mutta joku noissa hinnoissa ei kyllä täsmää tai jos täsmää niin sitten en kyllä yhtään epäile, että homma on suomessa päin persettä.
Kai se on tässä lihakilojen. 76% elopainosta ?? Menee kyllä kalliiksi joka kaavalla 😅😅
-
Kyllä tuo hinta on €/sika. Neljä sikaa tunnissa ja palkkaa 4€/h. Saksalaiselle n. 8€ ja Suomalaiselle 12€. Ne loput kulut tulee kiinteistä ja muuttuvista kustannuksista.
-
Pelkkä lihantarkastusmaksu on parinkympin luokkaa per schwein, siis pienteurastamopuolella. Mahtaako pudota senttitasolle suurteurastamon linjalla ?
Edit: Lihantarkastusmaksuista on eu-asetus (minimimaksu sikaa kohti n. 1-1,2 €), mutta se ei taida liittyä kysymykseen.
-
mutta jos samalla kattoo isomman partin potseja, niin kait siitä voi vähän tinkiäkin....