Agronet

Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: Astral - 02.07.09 - klo:22:34

Otsikko: Myllyvehnän valkuainen
Kirjoitti: Astral - 02.07.09 - klo:22:34
Kysymyksenpoikanen:

Paljonko tulee vehnän valkuaisen olla (%) jotta kelpaa myllyille?
Otsikko: Vs: Myllyvehnän valkuainen
Kirjoitti: aurajokilaivuri - 02.07.09 - klo:23:08
12.5 on kai yleisin. Joskus on 12 riittänyt.

Interventioraja on 10.5
Otsikko: Vs: Myllyvehnän valkuainen
Kirjoitti: PR - 03.07.09 - klo:00:40
12.5 on kai yleisin. Joskus on 12 riittänyt.

Interventioraja on 10.5


Myllyvehnää kasvatin, mutta rehuvehnää tuli kun sako petti. Viljatrokarin kanssa kun vaihdoin muutaman sanan aiheesta, sanoi että ovat myllyt nostaneet valkuaisrajan niin ylös, ettei koskaan ole ollut. Häneltäkin oli tivattu leipävehnää, niin oli todennut ettei tuollaisella valkuaisrajalla ole enää koko Suomessa. Vastaus oli ollut, että tuodaan sitten.

Harmi etten muista lukemaa. Pollenkujalta selviää.  :(
Otsikko: Vs: Myllyvehnän valkuainen
Kirjoitti: Isäntärenki - 03.07.09 - klo:08:34
14   alle 13 eivät osta yli 15 sitten saa korvattu tuontia sitä kannattaa tuottaa.
Otsikko: Vs: Myllyvehnän valkuainen
Kirjoitti: Astral - 03.07.09 - klo:09:43
Jep, ja kaikki vastaukset oikein.

Mikähän ihme siinä oli että jonain vuonna voidaan tehdä leipää hiukan matalamman valkuaisen omaavasta (taikka olutta korkeen protskun maltaasta)

Jotenkin menee usko taas kun tälle vuodelle heitettiin 13% minimi ja viimevuonna 12 ja jotain%

Mitähän on tapahtuu tänä vuonne niille 12.7% "rehu"vehnille?
Otsikko: Vs: Myllyvehnän valkuainen
Kirjoitti: Isäntärenki - 04.07.09 - klo:08:46
Niitä tuodaan joinain vuosia  entisistä sosialistimaista Avena tuo ja myllyt itse Pohjois Amerikasta,  hinnalla iso ero kun saa entisistä sosialistimaista  esim atzerbaitsen,  siitä se johtuu. Jauhossa pitää olla  valkuainen 14  osa jää kuoreen niin silloin pitää jyvässä olla sitä enenpi mitä huononpaa kotimainen on