Omn siinä se haittapuoli että teolisuus on rakennettu nykyiselle määrälle ja jos maidon määrä laskee, niin teolisuuden kustannukset taas nousee. SEtaas paikataan herkästi laskemalla maidon hintaa.
Jos persneton kaikkein perinteisintä jauheentuotantolinjaa käytetään vähemmän (ehkä vähennetään esim. yö- ja viikonlopputöitä siellä) niin se on paha asia?
Se mutta eikös tuotantoa kannataisi ennemmin ohjata siihen mikä kannattaa paremmin kuin jauhe? jossain vaiheessa jauheen hinta nousee ja sitäkin kannataa tehdä, mutta mites teet kun ei ole raaka-ainetta siihen.
Minä olen käsittänyt että Euroopan hienoin ja ehkä suomen isoin välipalatehdas on rakenteilla, mutta sieltäkin menee läpi vain 100 miljoonaa kiloa maitoa vuodessa.
Ja mitä nyt historiallinen kehitys on ollut niin ehkä yhtenä viidestä vuodesta jauhe menee nollille tai plussalle. Ja nyt menee siis tosi paljon miinukselle, niin paljon että tarvittaisiin varmaan 10 hyvää jauhevuotta kuittaamaan se yhden vuoden tappio. Se perusteollisuusjauhe on välttämätön paha tuotannonohjauksessa. Mitä vähemmän sitä kapasiteettiä käytetään, sitä paremmin Valiolla on aina mennyt ja sitä paremmat ovat olleet tuottajahinnat. Vaikka jauhetehtaat ovat olleet tosi "tehottomasti" vajaalla käytöllä.