konstit millä omavaraisuus pidettäis edes tällä tasolla on -lisää emolehmiä,lisää liharoturisteytyksiä ja lisää teuraspainoa- ja nuostahan ei oikeen missää oo järkeä,eli aika toivoton tilanne.. olisko jäljelle jääville tuottajille kuitenkaan huono jos annetaan sen omavaraisuuden vaan tippua sinne 50 paikkeille???
Hyvinhän noilla Ruotsissa näkyy pyyhkivän.
Tosin erään teurastamon lehdessä todetaan Ruotsista "Naudan liharaaka-aineen saatavuus on ollut heikko, naudan hankintahinnat ovat nousseet nopeasti ja vakiintuneet poikkeuksellisen korkealle tasolle "
Meidän pitäisi olla mielissään jos saadaan myytyä halpaa lihaa teurastamolle ja paljon, jos sarkasmi sallitaan.
En minä ainakaan ole pätkääkään huolissani omavaraisuudesta, vaikka jotkut yrittävät selittääkkin että tulee tuonnille sijaa ja kansa oppii syömään tuontilihaa ynnämuutapaskaa, selitykset meinaan.
Suoramyynti taitaa olla tällä hetkellä ainoa keino nostaa tuottajahintaa, mutta siitäkin on vaivaa ja palottelijat on kyllä omansa ottaneet, alkaa olla kohta hinnat samoja kuin silloin kuin aloitettiin suoramyyntiä, silloin tosin pelattiin markoilla..