Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Kinkku  (Luettu 8118 kertaa)

Teroman

Vs: Kinkku

Sikaillut palstalle vai ?
 ::)

gutiguti

  • Vieras
Vs: Kinkkuruuhka
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen.

Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Tuskinpa makkaran tai jauhelihan pruutaamisen kustannus on kinkun käsittelyä kaliimpaa. Tuossa metsästyseuralla on useampikin ottanut kokonaisia sikoja omakustannushintaan teurastamon kautta teurastettuna ja palottuna ja hinta on ollut lähemmäksi kolme euroa (ALV?). Ja kun luun, sorkkien, pään jne arvo on olematon, niin mm kinkusta parhaana osana pitäisi tietenkin saada paras hinta. Pahoin pelkään että nuo 2,99 ja 3,99- kinkut myydään karjatilojen kustannuksella, kun jokatapauksessa teurastamon ja kaupankin pitää pyrkiä kannattavuuteen.

Järkevintä olisi myydä kinkut leikkeleinä ja eineksinä jne. Kokonaisen lihan myyminen ei ole kovin kannattavaa businesta, eikä varsinkaan parhaan ruhonosan tyrkyttäminen tappiolla. Sikayrittäjätkin puuhasivat oikein mainoskamppanjaa verovaroin tuettuna jolla olisi markkinoitu luullista lihaa. Se oli kyllä yrittäjiltä todella yksinkertaista menoa. Sitä se on kun ei tunneta taustoja eikä ymmärretä alkeitakaan, kuinka yhteiskuntasuhteita hoidetaan.
 Innokkaan hölmön lailla tehdään ministeriöön aivan pers-surkeita esityksiä sianlihan markkinoinnista ja vaaditaan siihen rahaa.
Kyseisiä asioita on hoidettu Joutsenlipun alla jo vuosia.
Surkeinta on LSO:n leimautuminen näiden puuhamiesten myötä. Atria ei viisaasti lähtenyt mitenkään mukaan ao. keskusteluun. Onneksi tuli vuosi sitten se Sarvanmaan (kok) raportti sikayrittäjäin toimista.
25 000 sikaa ja 50 000 kinkkua viikossa pelkästään atrialta. huh.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/kinkkuja_riittaa_joulupoytaan_2202245.html

ja tuossa purettiin lakkoruuhkaa:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/lakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html;jsessionid=43064605FB573A3A619EEC9719C0B60D?name=useFontSize&path=%2F&value=bigger&redirectUrl=%2Fuutiset%2Fkotimaa%2F2010%2F04%2Flakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html&refresh=null

Viimeksi muokattu: 12.12.10 - klo:23:08 kirjoittanut gutiguti

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52009
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Kinkku
Omaa tavaraa.
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

gutiguti

  • Vieras
Vs: Kinkkuruuhka
Tutkimuksen mukaan 96% kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen.

Kinkkuvouhotus on kuitenkin täysin järjetön pinttymä. Osuuskuntiemme kannalta olisi järkevintä myydä kinkut jalosteina pitkin vuotta ilman hintahössötyksiä. Jauhelihan hinnalla, ja allekin, myytynä ne eivät tuota lisäarvoa lainkaan.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/joulukinkkujen-hinnat-nousevat-t%C3%A4n%C3%A4-vuonna/614709
Tarkkaan en tiedä, mutta veikkaan tuottahinnan olevan jotain 1,50e/kg. Teurastaja leikkaa perseen puolikkaan kinkuksi, hinta viisin kertaistuu kilolta. Eikä tarvii sähkömyllyllä jauhaa.
Tuskinpa makkaran tai jauhelihan pruutaamisen kustannus on kinkun käsittelyä kaliimpaa. Tuossa metsästyseuralla on useampikin ottanut kokonaisia sikoja omakustannushintaan teurastamon kautta teurastettuna ja palottuna ja hinta on ollut lähemmäksi kolme euroa (ALV?). Ja kun luun, sorkkien, pään jne arvo on olematon, niin mm kinkusta parhaana osana pitäisi tietenkin saada paras hinta. Pahoin pelkään että nuo 2,99 ja 3,99- kinkut myydään karjatilojen kustannuksella, kun jokatapauksessa teurastamon ja kaupankin pitää pyrkiä kannattavuuteen.

Järkevintä olisi myydä kinkut leikkeleinä ja eineksinä jne. Kokonaisen lihan myyminen ei ole kovin kannattavaa businesta, eikä varsinkaan parhaan ruhonosan tyrkyttäminen tappiolla. Sikayrittäjätkin puuhasivat oikein mainoskamppanjaa verovaroin tuettuna jolla olisi markkinoitu luullista lihaa. Se oli kyllä yrittäjiltä todella yksinkertaista menoa. Sitä se on kun ei tunneta taustoja eikä ymmärretä alkeitakaan, kuinka yhteiskuntasuhteita hoidetaan.
 Innokkaan hölmön lailla tehdään ministeriöön aivan pers-surkeita esityksiä sianlihan markkinoinnista ja vaaditaan siihen rahaa.
Kyseisiä asioita on hoidettu Joutsenlipun alla jo vuosia.
Surkeinta on LSO:n leimautuminen näiden puuhamiesten myötä. Atria ei viisaasti lähtenyt mitenkään mukaan ao. keskusteluun. Onneksi tuli vuosi sitten se Sarvanmaan (kok) raportti sikayrittäjäin toimista.
25 000 sikaa ja 50 000 kinkkua viikossa pelkästään atrialta. huh.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/kinkkuja_riittaa_joulupoytaan_2202245.html

ja tuossa purettiin lakkoruuhkaa:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/04/lakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html;jsessionid=43064605FB573A3A619EEC9719C0B60D?name=useFontSize&path=%2F&value=bigger&redirectUrl=%2Fuutiset%2Fkotimaa%2F2010%2F04%2Flakko_ruuhkauttaa_teurastamot_1594887.html&refresh=null
Melko härsikillä tavalla sianlihantuottajat yrittävät saada koko kunnian edistyksestä. Käytännössähän pysähtyneisyyden ajan gmo-vapaat suomen rehu ja raisio toimittavat yli 90% rehuista. Sekä sian että naudan. Sen lisäksi a-rehu käyttää nautanappuloissa soijaa, miten sianrehuissa? Ja onko vapaata vai ei? Soijarouhe on yleinen rehu vasikoille ja tammoille.

Broitskupuolella on satarehu joka tuottaa noin puolelle lso:n tuottajista rehut. Ja siis edistyksellistä GMO-rehua. Volyymeja kun tarkastelee, niin ei ole vaikeaa päätellä että lähes kaikki gmo-soija on broilereiden rehuissa.
Sikapuoli ei käsittääkseni ole todellakaan niin edistyksellinen kuin antavat ymmärtää: prosentissa rehuista on soijaa murto-osa jota yritetään osoittaa muka GMO-rehuksi.

Tämä nyt on sitä tyypillistä sikamafian menekinedistyskampanjaa, kun ei tajuta että jokainen kinkku on suoraa persnettoa osuuskunnalle. Parhaat ruhonosat halutaan lahjoittaa alle jauhelihan hinnalla ja kompensoida se huonolla naudan ostohinnalla.