Agronet

Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: isanta - 27.03.11 - klo:23:11

Otsikko: 16 % vehnää
Kirjoitti: isanta - 27.03.11 - klo:23:11

Arvaako ostaa 16 % kosteuksista vehnää, vai onko epäkuranttia?
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: SomeBody77 - 27.03.11 - klo:23:23
Ei näkemättä ja haistamatta. Periaatteessa voi olla hyvääkin. Jos se on käynyttä, niin kyllä sen haistaa.
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: iskra - 28.03.11 - klo:09:45

Arvaako ostaa 16 % kosteuksista vehnää, vai onko epäkuranttia?

   5-60-luvulla kauppakelpoisuusraja oli 17%..
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: JoHaRa - 28.03.11 - klo:09:53
Nurkissa voi olla paakkuja jos keskellä on 16%  :'(
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: Husokki - 28.03.11 - klo:11:24
Käy katsomassa miltä näyttää.
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: Agronautti - 28.03.11 - klo:12:13

Tuossa opuksessa on taulukko missä selitetään säilyvyys viljan lämpötilan ja kosteuden mukaan:

http://www.proagria.fi/tuotteet/new/detail.asp?JulkaisuID=63&AihepiiriID=2

Omasta kirjastani kun kattelen niin 16% säilyy varmasti jos viljan lämpötila kokoajan alle 8c ja 160-240vrk jos lämpötila alle 18c.


Ei ainakaan marras-maaliskuun aikana ole pilallle mennyt  :P
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: aurajokilaivuri - 28.03.11 - klo:13:33
Kuutio tai pari 16% tavaraa jäi joskus talven yli, pinnalla oli parin sentin kerros hiukan epäilyttävää mutta loppu oli oli ihan hyvän näköistä.
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: brotofobia - 28.03.11 - klo:17:48
Taannoin 80-luvulla kun "kuivattiin" rehuviljaa kylmäilmakuivureissa, niin saatiinko sitä syksyllä juuri tuon kuivemmaksi kuin 16...ja tuskin näillä uusilla dancorn yms pytyillä päästään sen kummempiin lukuihin.
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: PTF - 28.03.11 - klo:20:49

Tuossa opuksessa on taulukko missä selitetään säilyvyys viljan lämpötilan ja kosteuden mukaan:

http://www.proagria.fi/tuotteet/new/detail.asp?JulkaisuID=63&AihepiiriID=2

Omasta kirjastani kun kattelen niin 16% säilyy varmasti jos viljan lämpötila kokoajan alle 8c ja 160-240vrk jos lämpötila alle 18c.


Ei ainakaan marras-maaliskuun aikana ole pilallle mennyt  :P

Mitenkä sertifioitu siemen säilyy kun sertifioidun kosteusrajana on 16,0 %? Pitkään säilytetty siemen menettää itävyytensä?
Eviran kotisivuilta löytyy sertifioidun siemenen laatuvaatimukset.
http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf (http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf)
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: iskra - 28.03.11 - klo:21:21

Tuossa opuksessa on taulukko missä selitetään säilyvyys viljan lämpötilan ja kosteuden mukaan:

http://www.proagria.fi/tuotteet/new/detail.asp?JulkaisuID=63&AihepiiriID=2

Omasta kirjastani kun kattelen niin 16% säilyy varmasti jos viljan lämpötila kokoajan alle 8c ja 160-240vrk jos lämpötila alle 18c.


Ei ainakaan marras-maaliskuun aikana ole pilallle mennyt  :P

Mitenkä sertifioitu siemen säilyy kun sertifioidun kosteusrajana on 16,0 %? Pitkään säilytetty siemen menettää itävyytensä?
Eviran kotisivuilta löytyy sertifioidun siemenen laatuvaatimukset.
http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf (http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf)

  Tarkkoja jos ollaan niin se kosteuskorjauskin pitäs ottaa huomioon siinä painossa myös ostettaessakin...
Otsikko: Vs: 16 % vehnää
Kirjoitti: Husokki - 28.03.11 - klo:21:35
Pieni lisäkuivaus voisi olla paikallaan. Kevät aurinko lämmittää mukavasti ja joku iltapäivä laittaa kuivumaan.  8)