Agronet
Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: isanta - 27.03.11 - klo:23:11
-
Arvaako ostaa 16 % kosteuksista vehnää, vai onko epäkuranttia?
-
Ei näkemättä ja haistamatta. Periaatteessa voi olla hyvääkin. Jos se on käynyttä, niin kyllä sen haistaa.
-
Arvaako ostaa 16 % kosteuksista vehnää, vai onko epäkuranttia?
5-60-luvulla kauppakelpoisuusraja oli 17%..
-
Nurkissa voi olla paakkuja jos keskellä on 16% :'(
-
Käy katsomassa miltä näyttää.
-
Tuossa opuksessa on taulukko missä selitetään säilyvyys viljan lämpötilan ja kosteuden mukaan:
http://www.proagria.fi/tuotteet/new/detail.asp?JulkaisuID=63&AihepiiriID=2
Omasta kirjastani kun kattelen niin 16% säilyy varmasti jos viljan lämpötila kokoajan alle 8c ja 160-240vrk jos lämpötila alle 18c.
Ei ainakaan marras-maaliskuun aikana ole pilallle mennyt :P
-
Kuutio tai pari 16% tavaraa jäi joskus talven yli, pinnalla oli parin sentin kerros hiukan epäilyttävää mutta loppu oli oli ihan hyvän näköistä.
-
Taannoin 80-luvulla kun "kuivattiin" rehuviljaa kylmäilmakuivureissa, niin saatiinko sitä syksyllä juuri tuon kuivemmaksi kuin 16...ja tuskin näillä uusilla dancorn yms pytyillä päästään sen kummempiin lukuihin.
-
Tuossa opuksessa on taulukko missä selitetään säilyvyys viljan lämpötilan ja kosteuden mukaan:
http://www.proagria.fi/tuotteet/new/detail.asp?JulkaisuID=63&AihepiiriID=2
Omasta kirjastani kun kattelen niin 16% säilyy varmasti jos viljan lämpötila kokoajan alle 8c ja 160-240vrk jos lämpötila alle 18c.
Ei ainakaan marras-maaliskuun aikana ole pilallle mennyt :P
Mitenkä sertifioitu siemen säilyy kun sertifioidun kosteusrajana on 16,0 %? Pitkään säilytetty siemen menettää itävyytensä?
Eviran kotisivuilta löytyy sertifioidun siemenen laatuvaatimukset.
http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf (http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf)
-
Tuossa opuksessa on taulukko missä selitetään säilyvyys viljan lämpötilan ja kosteuden mukaan:
http://www.proagria.fi/tuotteet/new/detail.asp?JulkaisuID=63&AihepiiriID=2
Omasta kirjastani kun kattelen niin 16% säilyy varmasti jos viljan lämpötila kokoajan alle 8c ja 160-240vrk jos lämpötila alle 18c.
Ei ainakaan marras-maaliskuun aikana ole pilallle mennyt :P
Mitenkä sertifioitu siemen säilyy kun sertifioidun kosteusrajana on 16,0 %? Pitkään säilytetty siemen menettää itävyytensä?
Eviran kotisivuilta löytyy sertifioidun siemenen laatuvaatimukset.
http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf (http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf)
Tarkkoja jos ollaan niin se kosteuskorjauskin pitäs ottaa huomioon siinä painossa myös ostettaessakin...
-
Pieni lisäkuivaus voisi olla paikallaan. Kevät aurinko lämmittää mukavasti ja joku iltapäivä laittaa kuivumaan. 8)