Kyllähän sikojen osalta voidaan unohtaa toi luomutuotanto.
En voi käsittää tuollaista asennetta!!
Luomulihalla on kysyntää, joten miksi ei tuoteta sitä millä on kysyntää.
Jääräpäisesti sika-ala keskittyy bulkin tuottamiseen ja tuputtamiseen, vaikka Tanskasta ja Saksasta virtaa halpaa bulkkilihaa maahan isot määrät. Ja bulkkilihan tuotannossa Suomi ei näille maille pärjää, ei ainakaan ilman tukia.
Sika-alalla on suuren yleisön silmissä huono imago, eikä vähiten viime aikoisten tapahtumien johdosta, luomulihan tuotannon lisääminen parantaisi rutkasti tuota imagoa, mutta valitettavasti niin tuottajien kuin myös lihafirmojen keskuudessa eletään vielä 1980-lukulaisella asenteella, eli me tuotamme teille teollisuusbulkkilihaa ja teidän pitää syömän se kaikki eikä valittaa.
Jos luomulihan tuotannon byrokratia, lihan hinta ja pikkutarkat määräykset koetaan tuotannon lisäystä rajoittaviksi, niin tuottajien, elintarviketeollisuuden ja valtion eli tuen maksajan edustajien tulisi istua yhteisen neuvottelupöydän ääreen ja miettiä muutoksia järjestelmään, jotta lihan kasvava kysyntä saataisiin tyydytettyä, eivät nämä säännöt varmaankaan ole kiveeen hakattuja luonnonlakeja, joita ei voida muuttaa, kyllä säännöksiä ja määräyksi pitää voida muuttaa, jotta tuhannen taalan paikka tuotannon lisäämiseksi voitaisiin saada aikaan.