HK ilmoitti vaativansa jatkossa välikasvattamoilta nupoutettuja vasikoita. Ihmettelin vähän että millähän ne kustannukset kuitataan.
Nyt HK näyttää läväyttäneen ternisonnin hinnan 95 euroon, ja ternilemän 50 euroon, eli näppärästi kuitataan maitotiloilta se ikävä ylimääräinen kustannus.
Mitä tulee lehmänlihan hintaan, niin HK Scan taitaa tällä hetkellä toimia varsinkin Suomessa ja Ruotsissa?
Tilastojen mukaan O2-luokan suht normaalissa/hyvässä lihassa olevasta lehmästä maksellaan Suomessa 2,283€/kg, ja Ruotsissa 3,858€
http://ec.europa.eu/agriculture/beef-veal/presentations/carcass-prices/2015/ca15-40.pdfEli tahtoo sanoa että ilmeisesti HK:kin maksaa tuottajille
vajaa 70% enemmän ruotsalaisesta lehmän lihasta kuin suomalaisesta?
Se että Arla maksaa Suomessa maidosta muutaman sentin enemmän kuin Ruotsissa, tuntuu tätä vasten aika pieneltä erolta ja aika tyhmää on suomalaisten odottaa että ruotsalaiset tuottajat suivaantuisivat siihen maidon hintaeroon. Eihän suomessa tämä lihan hintaero tunnu HK:n tuottajia haittaavan yhtään vaikka ruotsissa ei taideta sillä lihalla edes tehdä kovin hyvää bisnestä toisin kuin Arla tekee maidolla Suomessa?
LSO:lla on käsittääkseni edelleen HK Scanissa äänivalta, ja suuri, ellei jopa suurin osa LSO:n jäsenistä saattaa olla jopa suomalaisia maidontuottajia, mutta näin se vaan karavaani kulkee.