Keskusteluaiheet > Sikatalous

karsinat tyhjenee, mitä sitten tehdään.

<< < (7/8) > >>

Tapani:
Eihan tuon Timon ja Marja-Liisan tarvii mitään tehdä. Timo on jo eläkkeellä ja Marja-Liisa pääsee parin vuoden päästä. Viljelee sen pari vuotta

bdr-529:

--- Lainaus käyttäjältä: ja101 - 13.12.18 - klo:07:12 ---
--- Lainaus käyttäjältä: bdr-529 - 12.12.18 - klo:08:34 --- Suurten yksikkökokojen eläintauti- ja muu taloudellinen riski kasvaa sietämättömäsi niinkuin on jo nähtykin. Alkutuotanto tulee siirtymään teurastamojen haltuun joilla on tarvetta ja kykyä hallita näitä riskejä. Amerikan kultamailla näin on ollut jo vuosikymmenet. Suurimmalla teurastamoilla on enemmän sikoja kasvatuksessa kuin suomessa on yhteensä.

--- Lainaus päättyy ---
Meinaatko että suomessa millään lihatalolla on muskeleita tuohon? Itse näkisin enemmänkin niin mikäli nykyinen kehitys jatkuu että kojta tässä ollaan vielä enemmän kaupannrenkejä eli kauppa hallitsee koko ketjun alusta loppuun ja sitten sitä ollaan vaan palkansaajana sikalassa töissä.

Toisaalla kun pohditaan tuota hk:n ostamista niin mitäs jos ostaja onkin jonkikumpi kauppaketju? Tuotteet yksinoikeudella kyseiselle ketjulle ja hinta päätetään sitten valmiiksi tarpeeksi alas...

--- Lainaus päättyy ---


 Miksi kauppa hirttäisi itsensä tuotantoketjuun joka on konkurssiin julistamista vailla. Ostetaan valmis tavara sieltä mistä halvimmalla saadaan ilman omaa riskiä.

ja101:

--- Lainaus käyttäjältä: Tapani - 13.12.18 - klo:07:34 ---Eihan tuon Timon ja Marja-Liisan tarvii mitään tehdä. Timo on jo eläkkeellä ja Marja-Liisa pääsee parin vuoden päästä. Viljelee sen pari vuotta

--- Lainaus päättyy ---
Juu heillähän on ihan hyvä tilanne. Olettaen tietenkin että velat oli maksettu. Kyllähän siinä silloin on hyvä lopettaa eikä ole pakko jatkaa.

Puuha-Pete:

--- Lainaus käyttäjältä: SKN - 11.12.18 - klo:22:04 ---
--- Lainaus käyttäjältä: ja101 - 11.12.18 - klo:21:58 ---
--- Lainaus käyttäjältä: SKN - 11.12.18 - klo:21:54 ---
--- Lainaus käyttäjältä: -SS- - 11.12.18 - klo:21:18 ---Kumman vähän omaehtoista rehua käyttävät sikapalatsit. Heti kun viljan maailmanmarkkinahinta nousee, alkaa kriisi. Vaikka mitään muutosta ei tulisi omia rehuja syöttäville.

Ymmärrän kyllä, että laskennallinen kustannus nousee viljan hinnan noustessa. Samoin kuin isännän palkkavaatimus ja tarvittava pääoman tuottoprosentti kun nousee, tappio syvenee.

Siinä on otettu ehkä tietoinen riski, luotetaan, että paikalliset viljamarkkkinat ovat aina pilkkahintaiset, että rehut saa puoli-ilmaiseksi esimerkiksi naapureilta, ja omilta mailta laitetaan sitten suojavyöhykettä, juurikasta ja tuorehernettä ja näitä hyvänhintaisia viljelymuotoja. Viljakauppias totesi juuri tuossa jutustelun lomassa, että ainakaan keskusliikkeistä rehuviljaa ei osteta näihin rehutehtaisiin tms. Eli "ei kelpaa ollenkaan".

Ulkomaille mahtui vielä viljaa. Eivätkä maksa edes huonosti, missä lie Kiinassa.

-SS-

--- Lainaus päättyy ---

Tuolla jo linkittelin kuinka toinen lopettaa kannattamattomuuden vuoksi, 3euroa per sika tappiota, ja toinen laajentaa oikeen isolla kaavalla.

Joku ei vaan täsmää.

Onkohan tässä jokajouluinen kinkkukampanja menossa? Ulkomainen liha kannattaa silti tuottaa ja rahdata tänne pakastealtaaseen, silti se on lähtömaassa tuottavaa, ja on vielä halvempaa kun täällä tuotettu rahtien ja muiden kulujen jälkeenkin.

Tässäkin on joku täsmäämätön yhtälö....?

--- Lainaus päättyy ---
Se täsmäämätön yhtälö on kaupassa. Tarkoituksella tuodaan lihaa kalliimmalla ja myydään sitä halvemmalla että saadaan kotimainen hintataso pysymään kurissa. Ajatusta voi soveltaa muihinkin tuotteisiin ihan vapaasti...

--- Lainaus päättyy ---

Sulla on kyllä vahvasti tulossa foliohattuvaihe päällensä, että kauppa tuo tarkoituksella kalliimmalla lihaa sen vuoksi että voi myydä sitä halvemmalla täällä että kotimaan hintataso pysyy alhaalla?

Kannattas käydä se yritystalouden peruskurssi...... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

--- Lainaus päättyy ---

Voi kiesus...missä tynnyrissä sää elät?

Ponumark:

--- Lainaus käyttäjältä: Last Man Standing - 12.12.18 - klo:07:58 --->Sikasykli
Jos sianlihan tuotanto syystä tai toisesta supistuu tai kysyntä kasvaa tuotantoa jyrkemmin, nousee kinkun hinta.

Sikasykli on ollut tauolla Suomessa koko EU-ajan,koska aina on maksettu pohjahintaa.Korttitalo on pysynyt kasassa 141- yms. tukien varassa,jotka ovat kutistuneet olemattomiin.No monet ovat paikkailleet metsänmyynnillä tuontantoaan,joka on lievästi sanottuna mieletöntä,koska loppu siitäkin tulee aikanaan.

Helppo on syyttää viljanhintaa,kun lihafirmojen laskutaidot ovat käytännössä olemattomat sen asian suhteen ,että raaka-aineellakin on oikeasti oikea kustannuksia vastaava hinta.Jota ei millään haluttasisi maksaa.

Kovasti kiinnostaisi Pigmanin ohjeistukset ammattimiesten tuloksentekemisestä nyt,kun luuseriharrastelijat lopettelevat kiihtyvällä tahdilla.Yllättäin on radiohiljaisuutta riittänyt pidemmän aikaa😎😄.

--- Lainaus päättyy ---

Jep. siinä se ero. Pigman tekee edelleen bisnestä. Sinä ruikutat vuosikausia palstalla ja syytät omasta ammattitaidottomuudesta muita.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta