Minä olen ollut ajamassa melassilla säilöttyä APILArehua suo-ojaan
Mikä on muuten melassin sokeripitoisuus? Olisiko jotain 40-65%
Kyllähän melassi tuo sokeria säilöntään, mutta se sokerilisän määrä on varsin pieni. Pieni vaikka melassi olisi kokonaan sokeria. Jos säiliksen lähtötaso on 0 niin melassi auttaa asiassa. Ruohossa voi olla sokereita 300g/kgka joten onko melassilla mitään käyttöä tuollaiseen tilanteeseen.
Oljesta pitäisi tappaa ensin homeitiöt ennen sokerilisää. Ehkä tuolla melassilla saisi oljen säilöttyä jos paali olisi järkyttävän tiivis. Lisätty sokeri käyttäisi hapen ja homeet kuolisivat
Mutta. Toisilla onnistuu. Toisilla ei. Valkuaismelassi on eri juttu. Siinä taitaa sokeria olla jotain 20%, mutta suolaa siinä on enemmän.