Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: erik - 15.01.11 - klo:14:38
-
eli tästä kaipaisin kokemuksia
sekotussuhde, miten menee hapottimesta läpi, paljonko per paali (125cm), paraneeko maittavuus kuinka paljon, onko jotain arvoa ruokinnallisesti
tarkoitus olisi saada maittavuutta olkeen, sänkiheinään ja muihin ronttirehuihin emoille
ja se eniten kiinnostaa että onko siinä jotain ruokinnallista arvoa
-
50% melassia, loput vettä. Olisiko 2 kg tonnille väärä vastaus ???
Oljet ja kuivat heinät saa tuolla todennäköisesti homeeseen. Ruokinta-arvo ei parane. Apilapitoisia nurmia en yrittäisi ollenkaan.
-
eli tästä kaipaisin kokemuksia
sekotussuhde, miten menee hapottimesta läpi, paljonko per paali (125cm), paraneeko maittavuus kuinka paljon, onko jotain arvoa ruokinnallisesti
tarkoitus olisi saada maittavuutta olkeen, sänkiheinään ja muihin ronttirehuihin emoille
ja se eniten kiinnostaa että onko siinä jotain ruokinnallista arvoa
Valkuaismelassi maustaa parhaiten ja taitaa se suola auttaa kuivikkaan paalin säilymistä? Ruokinnallista arvoa melassilla on ja sen näet tulukosta. Jos paalissa tapahtuu käymistä, sokeria muuttuu hapoiksi. Saksassa laitetaan molempia: melassia ja maitohappobakteereja samaan rehuun. Bakteerit saavat ravintoa melassista. Maissisäilörehussa lienee niukasti sokeria kun tuollaista tekevät.
-
Mitä jos yhdistäisi ne vasta ruokintapöydällä. Onnistuuko ollenkaan?
-
Apevaunulla paremman säilörehun sekaan, luulis menevän parhaiten kaupaksi.
-
apevaunua ei ole eikä kyllä ole lähitulevaisuudessa tulossakaan
pääosa rehuista syötetään paalikehistä eli siksi melassin käyttö paalatessa kiinnostaa
-
Vossen Finland:ilta kun hommaat green ok:ta niin homma toimii
-
eli tästä kaipaisin kokemuksia
sekotussuhde, miten menee hapottimesta läpi, paljonko per paali (125cm), paraneeko maittavuus kuinka paljon, onko jotain arvoa ruokinnallisesti
tarkoitus olisi saada maittavuutta olkeen, sänkiheinään ja muihin ronttirehuihin emoille
ja se eniten kiinnostaa että onko siinä jotain ruokinnallista arvoa
Valkuaismelassi maustaa parhaiten ja taitaa se suola auttaa kuivikkaan paalin säilymistä? Ruokinnallista arvoa melassilla on ja sen näet tulukosta. Jos paalissa tapahtuu käymistä, sokeria muuttuu hapoiksi. Saksassa laitetaan molempia: melassia ja maitohappobakteereja samaan rehuun. Bakteerit saavat ravintoa melassista. Maissisäilörehussa lienee niukasti sokeria kun tuollaista tekevät.
Valkuaismelassia meillä laitettiin ensimmäisinä paalausvuosina. Happokannuun tilkka kuumaa vettä, 15l siirappia ja täyteen kuumaa vettä. Ruokinnassa tuo tulee toteen joten jos on sopiva hapotin niin ei tuossa mitään häviä.
-
Muistelin joskus CC:n kanssa sanalla ollessani, että hänen parhaat säilörehupaalit on tehty just melassisäilönnällä.
Olikos niin ettei sonnit tahtonut pysyä karsinoissaan, kun paaleja availit ja jaoit rehua ?
Mutta vaivaa sen melassin kanssa pelaamisella on enemmän kuin pöpöillä. Mutta se voi olla vaivan väärti. :)
-
Kuulemma parantaa maittavuutta, säilönnällinen merkitys vähäinen. 1.osa melassia 3. osaa vettä oli seos mitä yks tuttu käytti joskus. Paalaimen vaihtuessa kesken kesän kukaan ei kereenny laittaan hapottimia uuteen, ja se kuulemma sitte jäi... Tosin nyt niillä on apetmylly, että sinne nyt sitte lisäävät melassin, jos semmosta käyttävät. Aika kankiaa ainetta talvikelillä jos kontti on ulkona...
-
Muistelin joskus CC:n kanssa sanalla ollessani, että hänen parhaat säilörehupaalit on tehty just melassisäilönnällä.
Olikos niin ettei sonnit tahtonut pysyä karsinoissaan, kun paaleja availit ja jaoit rehua ?
Mutta vaivaa sen melassin kanssa pelaamisella on enemmän kuin pöpöillä. Mutta se voi olla vaivan väärti. :)
Se oli makealla melassilla ja raaka-aineena kuukauden heinäpoutia odotellut timoteinröntti. Lypsylehmille tein valkuaismelasilla maukasta pikkusuolaista kolmossadosta.
-
Minä olen ollut ajamassa melassilla säilöttyä APILArehua suo-ojaan :P
Mikä on muuten melassin sokeripitoisuus? Olisiko jotain 40-65% ??? Kyllähän melassi tuo sokeria säilöntään, mutta se sokerilisän määrä on varsin pieni. Pieni vaikka melassi olisi kokonaan sokeria. Jos säiliksen lähtötaso on 0 niin melassi auttaa asiassa. Ruohossa voi olla sokereita 300g/kgka joten onko melassilla mitään käyttöä tuollaiseen tilanteeseen.
Oljesta pitäisi tappaa ensin homeitiöt ennen sokerilisää. Ehkä tuolla melassilla saisi oljen säilöttyä jos paali olisi järkyttävän tiivis. Lisätty sokeri käyttäisi hapen ja homeet kuolisivat ???
Mutta. Toisilla onnistuu. Toisilla ei. Valkuaismelassi on eri juttu. Siinä taitaa sokeria olla jotain 20%, mutta suolaa siinä on enemmän.
-
Entä melassileike?
-
Entä melassileike?
Ai niinkuin säilönnässä? Vai niinkuin valmiina paaleina?
Melassileikkeen sokeripitoisuus on niin lähellä nollaa kuin tehdas vaan pääsee. Ja melassileikettä saa vasta lokakuulla.
-
Ruokinnassa lähinnä ajattelin 8)
-
Ruokinnassa lähinnä ajattelin 8)
:D Ihmisten vai eläinten. Naisille myydään kaupassa melassileikettä nimellä "Sokerijuurikaskuitu" hintaan 6,20€/kilo ;D
-
kyllä ens kesänä ainaskin kokeiluun menee...
mites hapottimen kanssa? tarvii aikamoisen pumpun että sitä tavaraa sais sinne paaliin menemään riittäväst
tarkotus oisi viritellä nokalle 600L ruiskun säiliö ku sellasen halvalla kerran sain
mites toteuttaa sekotus?
-
Melassihan on melassileikkeen ohella sokerintuotannon oheistuote, joten sitä sokeria (eli energiaa) melassissa on suhteellisen paljon. Tämä kannattaa ottaa huomioon ruokinassa, vaikka maittavuuden kannalta varmaan rehua uppoaa suihin juuri niin paljon kuin eteen antaa.
Meinaan vaan, että ensi talvena ihmetellään ja kysellään kun on lehmät ruikkupaskalla....
-
ei sitä kuitenka oo tarkotus säilörehuun sotkee... vaan sänkiheinään ja olkeen mitkä varmaan toimii aika hyvin jarruna