Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Jätkä - 28.03.18 - klo:20:34

Otsikko: Saksan makkarat
Kirjoitti: Jätkä - 28.03.18 - klo:20:34
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: navettapiika - 28.03.18 - klo:20:48
Olipa onni, että teetin juuri omasta lehmästä kasan makkaraa..eikä ole jauhoilla tai muulla paskalla jatkettua. Nälkä siirtyy kummasti. Suosittelen.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Opelmies - 28.03.18 - klo:21:17
Apilas diggaa gambialaisesta makkarasta, joka samaa väriä kuin tamperelainen käyrä.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Neke - 28.03.18 - klo:21:37
Apilas diggaa gambialaisesta makkarasta, joka samaa väriä kuin tamperelainen käyrä.



Perässä on nähty myös kirmaava osuuskuntapeli, ni.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Sepeteus - 29.03.18 - klo:10:08
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)

Suomalaisista elintarvikevalmistajista Atria ja Saarioinen ilmoittavat, että ne eivät käytä tuotteissaan hydrolysoituja eläinproteiineja. HKScan ei kysymykseen vastannut.  Mutta kuka uskoo ?

Mutta miksi naturel lihapakettiin pitää laittaa Tena leidi. Kun ostan kauppahallista lihaa, se voidaan laittaa paperikääreeseen. Eikä vesi tipu. Siis oikeasti lihasta ei vesi tipu, kun se teurastuksen jälkeen laitetaan koukkuun roikkumaan.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Terminator II - 29.03.18 - klo:10:23
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)

Suomalaisista elintarvikevalmistajista Atria ja Saarioinen ilmoittavat, että ne eivät käytä tuotteissaan hydrolysoituja eläinproteiineja. HKScan ei kysymykseen vastannut.  Mutta kuka uskoo ?

Mutta miksi naturel lihapakettiin pitää laittaa Tena leidi. Kun ostan kauppahallista lihaa, se voidaan laittaa paperikääreeseen. Eikä vesi tipu. Siis oikeasti lihasta ei vesi tipu, kun se teurastuksen jälkeen laitetaan koukkuun roikkumaan.

Silti Atrian hiehon liha valittiin parhaaksi lihaksi.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Sepeteus - 29.03.18 - klo:10:27
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)

Suomalaisista elintarvikevalmistajista Atria ja Saarioinen ilmoittavat, että ne eivät käytä tuotteissaan hydrolysoituja eläinproteiineja. HKScan ei kysymykseen vastannut.  Mutta kuka uskoo ?

Mutta miksi naturel lihapakettiin pitää laittaa Tena leidi. Kun ostan kauppahallista lihaa, se voidaan laittaa paperikääreeseen. Eikä vesi tipu. Siis oikeasti lihasta ei vesi tipu, kun se teurastuksen jälkeen laitetaan koukkuun roikkumaan.

Silti Atrian hiehon liha valittiin parhaaksi lihaksi.

Se varmaan onkin, kun lähtee tilalta. Sitten siihen sotkeentuu osuustoimintapörssiteollisuuden maku
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Terminator II - 29.03.18 - klo:10:33
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)

Suomalaisista elintarvikevalmistajista Atria ja Saarioinen ilmoittavat, että ne eivät käytä tuotteissaan hydrolysoituja eläinproteiineja. HKScan ei kysymykseen vastannut.  Mutta kuka uskoo ?

Mutta miksi naturel lihapakettiin pitää laittaa Tena leidi. Kun ostan kauppahallista lihaa, se voidaan laittaa paperikääreeseen. Eikä vesi tipu. Siis oikeasti lihasta ei vesi tipu, kun se teurastuksen jälkeen laitetaan koukkuun roikkumaan.

Silti Atrian hiehon liha valittiin parhaaksi lihaksi.

Se varmaan onkin, kun lähtee tilalta. Sitten siihen sotkeentuu osuustoimintapörssiteollisuuden maku

Silti se valittiin oliko Englannissa maailman parhaaksi lihaksi. Sen takia että rasva on valkeaa eikä keltaista kuten muualla. Johtuu siitä että täällä syötetään heinää. Eikä maissia. Jenkeissä jopa liha naudat ruokitaan puhtaalla maissi jauholla koko elämänsä ajan, jolloin niistä tulee yksimahaisia.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Jätkä - 29.03.18 - klo:10:49
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)

Suomalaisista elintarvikevalmistajista Atria ja Saarioinen ilmoittavat, että ne eivät käytä tuotteissaan hydrolysoituja eläinproteiineja. HKScan ei kysymykseen vastannut.  Mutta kuka uskoo ?

Mutta miksi naturel lihapakettiin pitää laittaa Tena leidi. Kun ostan kauppahallista lihaa, se voidaan laittaa paperikääreeseen. Eikä vesi tipu. Siis oikeasti lihasta ei vesi tipu, kun se teurastuksen jälkeen laitetaan koukkuun roikkumaan.

 Syy tuohon kosteuden kerääjään pitäisi selvitä jo pelkällä mökkitalkkarin koulutuksella. Tai pitäisi edes arvata.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Sepeteus - 29.03.18 - klo:10:52
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)

Suomalaisista elintarvikevalmistajista Atria ja Saarioinen ilmoittavat, että ne eivät käytä tuotteissaan hydrolysoituja eläinproteiineja. HKScan ei kysymykseen vastannut.  Mutta kuka uskoo ?

Mutta miksi naturel lihapakettiin pitää laittaa Tena leidi. Kun ostan kauppahallista lihaa, se voidaan laittaa paperikääreeseen. Eikä vesi tipu. Siis oikeasti lihasta ei vesi tipu, kun se teurastuksen jälkeen laitetaan koukkuun roikkumaan.

 Syy tuohon kosteuden kerääjään pitäisi selvitä jo pelkällä mökkitalkkarin koulutuksella. Tai pitäisi edes arvata.

Huuhdevedet myydään.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: de Citonni - 29.03.18 - klo:10:54
Taitaa syy olla kuluttajassa, joka haluaa lihan juuri teurastettuna vaalean punaisena, ekä riiputettuna.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Jätkä - 29.03.18 - klo:11:09
Liha sisältää vettä n.75% ja se suojakaasu on täysin kuivaa. Muistin mukaan siinä tapahtuu ensin diffuusio ja seuraavana termodiffuusio... äsh. Lihasta haihtuu kosteutta ja se kosteus tiivistyy siihen muovinpintaan josta se tippuu sinne rasian pohjaan, kun eläkeläiset hypistelevät sitä pakettia. Se "tena" sisältää silikaattia josta se vesi ei sitten pääse haihtumaan kuin lämmittämällä kyllin kuumaksi.
Tuossa noin lyhyen oppimäärän mukaas
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Sepeteus - 29.03.18 - klo:11:22
Liha sisältää vettä n.75% ja se suojakaasu on täysin kuivaa. Muistin mukaan siinä tapahtuu ensin diffuusio ja seuraavana termodiffuusio... äsh. Lihasta haihtuu kosteutta ja se kosteus tiivistyy siihen muovinpintaan josta se tippuu sinne rasian pohjaan, kun eläkeläiset hypistelevät sitä pakettia. Se "tena" sisältää silikaattia josta se vesi ei sitten pääse haihtumaan kuin lämmittämällä kyllin kuumaksi.
Tuossa noin lyhyen oppimäärän mukaas

  Minä olen aikoinani monella teurastamolla vieraillut. Muutos lihan käsittelyssä tapahtui -70 luvulla. Teurastamot perustivat leikkaamot. Joista tulikannattavin osa ketjua. Ongelmaksi kertoivat painohävikin teurastuksen ja leikkaamon välillä. Nyt tämä hävikki on poistettu.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Jätkä - 29.03.18 - klo:11:31
Liha sisältää vettä n.75% ja se suojakaasu on täysin kuivaa. Muistin mukaan siinä tapahtuu ensin diffuusio ja seuraavana termodiffuusio... äsh. Lihasta haihtuu kosteutta ja se kosteus tiivistyy siihen muovinpintaan josta se tippuu sinne rasian pohjaan, kun eläkeläiset hypistelevät sitä pakettia. Se "tena" sisältää silikaattia josta se vesi ei sitten pääse haihtumaan kuin lämmittämällä kyllin kuumaksi.
Tuossa noin lyhyen oppimäärän mukaas

  Minä olen aikoinani monella teurastamolla vieraillut. Muutos lihan käsittelyssä tapahtui -70 luvulla. Teurastamot perustivat leikkaamot. Joista tulikannattavin osa ketjua. Ongelmaksi kertoivat painohävikin teurastuksen ja leikkaamon välillä. Nyt tämä hävikki on poistettu.
Ketju nopeutuu ja haihtuminen tapahtuu suljetussa  muovi rasiassa. Ei sinne tarvitse hulevesiä laittaa?  Valmiiksi marinoitu liha on sitä varten
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: BACKSPACE - 29.03.18 - klo:11:35
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)

Suomalaisista elintarvikevalmistajista Atria ja Saarioinen ilmoittavat, että ne eivät käytä tuotteissaan hydrolysoituja eläinproteiineja. HKScan ei kysymykseen vastannut.  Mutta kuka uskoo ?

Mutta miksi naturel lihapakettiin pitää laittaa Tena leidi. Kun ostan kauppahallista lihaa, se voidaan laittaa paperikääreeseen. Eikä vesi tipu. Siis oikeasti lihasta ei vesi tipu, kun se teurastuksen jälkeen laitetaan koukkuun roikkumaan.

Silti Atrian hiehon liha valittiin parhaaksi lihaksi.

Ei taatusti ollut lypsyrotuista hiehoa.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Sepeteus - 29.03.18 - klo:11:37
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)

Suomalaisista elintarvikevalmistajista Atria ja Saarioinen ilmoittavat, että ne eivät käytä tuotteissaan hydrolysoituja eläinproteiineja. HKScan ei kysymykseen vastannut.  Mutta kuka uskoo ?

Mutta miksi naturel lihapakettiin pitää laittaa Tena leidi. Kun ostan kauppahallista lihaa, se voidaan laittaa paperikääreeseen. Eikä vesi tipu. Siis oikeasti lihasta ei vesi tipu, kun se teurastuksen jälkeen laitetaan koukkuun roikkumaan.

Silti Atrian hiehon liha valittiin parhaaksi lihaksi.

Ei taatusti ollut lypsyrotuista hiehoa.

Atriahan haluaa 10000 emolehmää poronhoitoalueelle. Mikäs se olikaan tuki siellä vuodessa per emo ?

(http://maaseutuvirasto.mobiezine.fi/wp-content/uploads/sites/44/zine-resize/2017/02/Taulukko-2.-Tukitasot-vuonna-2018-enint%C3%A4%C3%A4n-naudat-w252h280c0-b0981567.png)

https://www.atria.fi/konserni/ajankohtaista/tiedotteet/2017/atrian-emolehma-2020--ohjelmassa-tavoitteena-lisaa-emolehmia/
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: iskra - 29.03.18 - klo:15:54
  Mitä on se punaruskea töhnä mitä tulee kinkunpaistosta pellille/paistopussiin, paistoin 3640 grammasen luuttoman juhlakinkun ja valuttelin sen liemen talteen, sitä kertyi 783 gr. rasvaa sellanen millin pari huntu nousi päälle. Ei ennen kotisikaa paitettaessa sellasta hyytelöityvää lientä tullut, rasvaa ja vettä vain.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Sepeteus - 29.03.18 - klo:15:58
  Mitä on se punaruskea töhnä mitä tulee kinkunpaistosta pellille/paistopussiin, paistoin 3640 grammasen luuttoman juhlakinkun ja valuttelin sen liemen talteen, sitä kertyi 783 gr. rasvaa sellanen millin pari huntu nousi päälle. Ei ennen kotisikaa paitettaessa sellasta hyytelöityvää lientä tullut, rasvaa ja vettä vain.

   Se on sitä, mitä teollisuus ei suostu kertomaan.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Pasi - 29.03.18 - klo:16:37
Olipa onni, että teetin juuri omasta lehmästä kasan makkaraa..eikä ole jauhoilla tai muulla paskalla jatkettua. Nälkä siirtyy kummasti. Suosittelen.

Saadaanko niin selvä resepti, että makkaran tekeminen onnistuisi aloittelijaltakin... ?
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: navettapiika - 29.03.18 - klo:17:08
Olipa onni, että teetin juuri omasta lehmästä kasan makkaraa..eikä ole jauhoilla tai muulla paskalla jatkettua. Nälkä siirtyy kummasti. Suosittelen.

Saadaanko niin selvä resepti, että makkaran tekeminen onnistuisi aloittelijaltakin... ?
Valitettavasti et saa. Vein lihat leikattuina paikallisen makkarantekijän huostaan ja hän väänti niistä tankomakkaraa. Todella maukasta ja hyvää, eikä ole säikähtänyt edes pakkasessa.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: Antidesantti - 29.03.18 - klo:18:04
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)


"Saksanmakkara ja Raahvenvalteri on hyää. Röyh. Hik."

    -  z-pere  -

🎅
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: antik - 29.03.18 - klo:18:36
Niitä litukasta saa
https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social (https://yle.fi/uutiset/3-10137280?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social)


"Saksanmakkara ja Raahvenvalteri on hyää. Röyh. Hik."

    -  z-pere  -

🎅

Kepulaasta pierettää.
Otsikko: Vs: Saksan makkarat
Kirjoitti: navettapoika - 30.03.18 - klo:01:01
Apilas diggaa gambialaisesta makkarasta, joka samaa väriä kuin tamperelainen käyrä.

Vähäx niinku myäs sä + mä! Ihquu! Hih!  :-*  :-*.  :-*  :-*